The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2016, 22:04
Wg Kmiecika naszym właścicielem cały czas jest jakiś Nigeryjczyk z Lublina, dla którego Mereś jest słupem. Za cytowanie tego psychopaty powinien być ban.
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 15.08.2016, 22:05
nesta napisał(a):Wyświetl post
Borek spekuluje.. Kmiecik na TT spekuluje ze chodzi o JW i... Zietka Karuzela od nowa.

A jak znam życie to nic z tego..
Jeszcze miesiąc temu pewnie wielu krezusów którzy może nawet po cichu marzyli o zakupie Wisły, nie robiło nic by to uczynić, ze względu na dług i absurdalne wymagania Cupiała co do przyszłości.

Wisła została sprzedana akurat Kolarzowi pewnie pod wpływem emocji, była to chora decyzja jakich Cupiał podjął setki. Na tapecie w danej chwili był tylko on, kto wie, jaki przebieg miało spotkanie z kibicami.

Teraz gdy właścicielem jest Kolarz, klub jako tako oddłużony, wymagań już nikt nie stawia, chętnych na zakup może być wielu.Niepowtarzalna okazja. A Kolarz przeprowadzi licytację i sprzeda temu, kto da więcej.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 15.08.2016 o godz. 22:12.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.08.2016, 22:08
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście kłamstwa markusa typu "nigdy nie kasowałem mu postów będąc modem" .
Czyżbym kiedyś tak twierdził? W ani jednym zdaniu nie potrafisz zawrzeć prawdy. Fałszujesz rzeczywistość nie gorzej niż Mereszyński.

Jedno mnie ciszy: Misiek wreszcie ma reklamodawcę i pomagiera, na jakiego zasłużył. Mam tylko prośbę: nie pozdrawiaj go ode mnie, gdy będziesz u niego w tej "najlepszej siłowni w Krakowie" i nie dziękuj mu znów za to, co zrobił dla Cupiała przed laty.

nesta napisał(a):Wyświetl post
Borek spekuluje.. Kmiecik na TT spekuluje ze chodzi o JW i... Zietka Karuzela od nowa.

A jak znam życie to nic z tego..
Niestety, też nie nastawiałbym się na to.
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.08.2016 o godz. 22:10.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.08.2016, 22:22
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/BorekMati/status/765271148678549504

O kogo z wybrzeża może chodzić Borkowi?
Kuchar?

A ten z Małopolski to prawdopodobnie Włodarski.
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2016, 22:25
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze miesiąc temu pewnie wielu krezusów którzy może nawet po cichu marzyli o zakupie Wisły, nie robiło nic by to uczynić, ze względu na dług i absurdalne wymagania Cupiała co do przyszłości.

Wisła została sprzedana akurat Kolarzowi pewnie pod wpływem emocji, była to chora decyzja jakich Cupiał podjął setki. Na tapecie w danej chwili był tylko on, kto wie, jaki przebieg miało spotkanie z kibicami.

Teraz gdy właścicielem jest Kolarz, klub jako tako oddłużony, wymagań już nikt nie stawia, chętnych na zakup może być wielu.Niepowtarzalna okazja. A Kolarz przeprowadzi licytację i sprzeda temu, kto da więcej.
Tylko czy zechce sprzedać za sensowne pieniądze
Ile będzie chciał na tym ugryźdź
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 15.08.2016, 22:25
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czyżbym kiedyś tak twierdził? W ani jednym zdaniu nie potrafisz zawrzeć prawdy. Fałszujesz rzeczywistość nie gorzej niż Mereszyński.

Jedno mnie ciszy: Misiek wreszcie ma reklamodawcę i pomagiera, na jakiego zasłużył. Mam tylko prośbę: nie pozdrawiaj go ode mnie, gdy będziesz u niego w tej "najlepszej siłowni w Krakowie" i nie dziękuj mu znów za to, co zrobił dla Cupiała przed laty.

Niestety, też nie nastawiałbym się na to.
Wygląda na to, że rachunki opłaciłeś w piątek :/

Chłopie Misiek nie jest JEDEN, więc po co bzdety wypisujesz? Piszesz o siłowni to ci odpowiadam frustracie, nawet taki Misiek biznes rozkręcił a ty dalej opłaty robisz na poczcie ehhhhh

Nie tylko z mojej ręki zostałeś obśmiany za pogląd iż Cupiał przez Miska zrezygnował z Wisły .... SMIECH NA SALI, przecząc temu uznałeś, że go bronię i nie wiem po kiego zaczales dopytywac o silownie

Napisz do framata to sobie pogadacie jak kłaść płytki na mokrym podłożu...

Poza tym gdzie widzisz agresję mitomanie?

PS. Plotki o Skrobowskim też są dobre, tak samo prawdopodobne jak odbicie przez Cupiała D
Powód: Markus z Miskiem robi klate w poniedziałek
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 15.08.2016 o godz. 22:34.

crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.08.2016, 22:35
Założyliśmy, że ktoś chce Wisłę kupić. Ok. A skąd pewność, że JM zechce sprzedać? A jeśli on jest głupi i ciągle myśli, że zrobił interes życia? A jeśli on naprawdę zrobił interes życia, tylko inaczej go pojmuje niż byśmy chcieli?
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2016, 22:39

Chłopie Misiek nie jest JEDEN, więc po co bzdety wypisujesz? Piszesz o siłowni to ci odpowiadam frustracie, nawet taki Misiek biznes rozkręcił a ty dalej opłaty robisz na poczcie ehhhhh

Nie tylko z mojej ręki zostałeś obśmiany za pogląd iż Cupiał przez Miska zrezygnował z Wisły .... SMIECH NA SALI, przecząc temu uznałeś, że go bronię i nie wiem po kiego zaczales dopytywac o silownie

Napisz do framata to sobie pogadacie jak kłaść płytki na mokrym podłożu...

PS. Plotki o Skrobowskim też są dobre, tak samo prawdopodobne jak odbicie przez Cupiała D
A możecie się spotakać u miśka na siłce i sobie wyjaśnić te pare spraw
sepot
Member

Od: 06.2003

Stary 15.08.2016, 22:39
Sprawa praw do Tigera jest starsza niż Euro 2012
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
Markus
Senior Member

Stary 15.08.2016, 23:02
Tak, na tej poczcie w siłowni Miska skacząc na jednej nodze i grając na akordeonie 13-stą symfonię Beethovena.

Cytat:
Nie tylko z mojej ręki zostałeś obśmiany za pogląd iż Cupiał przez Miska zrezygnował z Wisły ....
Gdzie taki pogląd wygłosiłem? Tak, smiech na sali. Aczkolwiek kibicom Wisły dziś nie jest do śmiechu.

Cytat:
Hmm, na przykład tam gdzie ty "tępienie?. Ale jak się ma takich idoli jak Misiek, nic dziwnego, że traci się kontakt z rzeczywistością.

Brakowało mi tego forum , naprawdę
Ostatnio edytowane przez Markus : 15.08.2016 o godz. 23:06.
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.08.2016, 23:37
Panowie: Krotochwila i RadekKRK

zejdźcie z tego Włodarskiego i nie porównujcie go do kogoś takiego jak Meresiński, bo:
1. Włodarski to nie jest gołodupiec.
2. Jest kibicem Wisły (nie od wczoraj!).
3. Sprawa karna z vat już dawno się zakończyła. Spłacił ze sporymi odsetkami, a sprawa spadła z wokandy.
4. Nie mieszajcie spraw cywilnych z karnymi!!! Serio taka ignorancja ze znajomości prawa z Waszej strony? o.O
5. W sprawach cywilnych stronami są Foodcare i Maspex (to są podmioty prawne!!!), a nie Włodarski i Michalczewski.
Skoro już jesteście tacy skrupulatni wskażcie mi chociaż 1 korporację (z dochodem > 25 mln euro) która nie toczy w sądach spraw cywilnych w zakresie praw autorskich. Tutaj Foodcare przegrywał za znak towarowy ("Tiger"), a Maspex za ("Power is back" i recepturę).

Serio chcecie pana Włodarskiego porównywać do Meresińskiego?
Nie jestem jego fanem, ale litości... nie kompromitujcie się tutaj
----

Co do rewelacji Borka:
Dla mnie to tylko kaczka dziennikarska. Pan Borek raczej nie ma żadnych informacji tylko puszcza prostą kalkulację:
1. Wiesław Włodarski już od dziecka pojawia się na stadionie Wisły. Zależy mu na klubie
2. Facet ma kasę i chciał już kilka lat temu przejąć Wisłę.
3. W interesach i prywatnie bylo mu po drodze z Jerzym Mazgajem.
4. Jerzy Mazgaj posiada spory majątek i wiele firm (problemy Almy nie rzutują na inne jego nieco mniejsze przedsięwzięcia). Tu wyraźnie zaznaczam malkontentom, że Alma to tylko wierzchołek jego majątku i tylko w tym elemencie utracił trochę płynności finansowej. Nie można po prostu od tak przetransferować fundusze między różnymi podmiotami prawnymi.
Więc dlaczego Borek miał nie przelać na papier swoich genialnych tez?

Dla mnie teza Borka ma słabe punkty:
1. Włodarski to wyrachowany biznesmen. Skoro nie kupił Wisły 3 tygodnie temu, to nie uczyni tego bez przygotowania sobie gruntu. Raczej będzie monitorował rozwój sytuacji i zareaguje gdy będzie źle. Na razie tylko źle wygląda...
2. Pan Mazgaj nie pozwoli sobie na taki transfer bez zgody rodziny (absurdalne, ale prawdziwe...)
Ostatnio edytowane przez InQ : 15.08.2016 o godz. 23:45.
sobol024
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 15.08.2016, 23:39
Czekałem aż wątek Włodarskiego się pojawi Ciekawe czy jest coś na rzeczy...
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.08.2016, 23:42
Moim zdaniem facet co najwyżej monitoruje sytuację. W końcu jest kibicem Wisły i bywał od dzieciaka na stadionie. Nie sądzę aby desperacko rzucał się na ratunek...
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 16.08.2016, 01:12
Po tym co wszyscy zobaczyliśmy w niedzielę na R22 (i nie chodzi mi tu o kolejną porażkę) różne desperackie ruchy są możliwe.
Sięgneliśmy dna, pod każdym względem - organizacyjnym, wizerunkowym, kibicowskim i sportowym. O dziwo jedynie finansowo wyglądamy w tym momencie dużo lepiej niż miesiąc-dwa temu
Pamiętajcie, że potencjalny inwestor patrzy na Wisłę jak na biznes i chce kupić możliwie jak najlepszy produkt za jak najniższą cenę.

Ciągle wisi bez odpowiedzi jedno pytanie: po co było palmowemu Kubusiowi kupno klubu piłkarskiego? Jaki ma pomysł, że najpierw na Koronę a potem na nas zagiął parol? Musiał zdawać sobie sprawę, że dziennikarze go dopadną i wszystko wyciągną na wierzch a pomimo tego wszedł na świecznik.
Taki głupi czy taki cwany?
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.08.2016, 01:41
sobol024 napisał(a):Wyświetl post
Czekałem aż wątek Włodarskiego się pojawi Ciekawe czy jest coś na rzeczy...
Szkoda,że nie ma tematu Maspex'u Wadowice...szkoda.
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 16.08.2016, 05:46
Nowy wiceprezes jest Włochem. To biznesmen z Neapolu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...polu,10518986/
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.08.2016, 06:06
Noo, w takim razie nie nastawialbym się na zmianę właściciela. Skoro już nawet pizzera powołuje do zarządu znaczy, że JM chwyta się wszelkich sposobów byleby prowadzić Wisłę :/
arti
Guest

Stary 16.08.2016, 06:34
Chyba były właściciel(?) zamkniętej restauracji w cz-chowie. biznesmen.. k.rwa..��
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.08.2016, 06:37
Jeżeli dobrymi prezesami są pizzerzy, to serdecznie polecam tych z Myślenic, z Camorry. Przynajmniej te popisy kopaczy przełknąłbym dobrą salame.
Anty PO-PiS!!!
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.08.2016, 06:43
Z tymi plotkami, że ktoś chce od Meresińskiego odkupić Wisłę to dajcie sobie spokój. Klub będzie zarżnięty przez niego do końca.
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 16.08.2016, 06:45
8samuraj napisał(a):Wyświetl post
Nowy wiceprezes jest Włochem. To biznesmen z Neapolu

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...polu,10518986/
God Save the Queen.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

7 kotów
P.N.R.I.

Stary 16.08.2016, 06:47
Ten makaroniarz ze swoim cv wyglada tak absurdalnie, ze aż szok.
Typowy kombinator bez zawodu i pomysłu na życie.
Teraz przynajmniej zarobi wiecej na stanowisku podarowanym od kumpla.
Boia chi molla !
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 16.08.2016, 07:15
Jak już ma być chłop od pizzy to ja głosuję na Darka P. ze znanej krakowskiej sieci. Dyrektor-s....iel, profesjonalista w swoim fachu. Po jednej wycieczce na dywanik piłkarze zamiast brać kasę jeszcze by dopłacali i się z tego cieszyli.

Nie wierzę co się dzieje z tym klubem. Nie mogę się doczekać aż za jakieś 5-10 lat ktoś opisze starannie wszystkie kulisy w jakiejś książce. Przecież to jest jakiś wał stulecia w polskiej piłce- a przynajmniej degrengolada stulecia.
Ostatnio edytowane przez Baryl : 16.08.2016 o godz. 07:17.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.08.2016, 07:30
Baryl napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę się doczekać aż za jakieś 5-10 lat ktoś opisze starannie wszystkie kulisy w jakiejś książce.
"Wisła Kraków, życie jest jak rower czyli historia wrogiego przejęcia"

Nie wiem czy było, więc wklejam:

RYSZARD NIEMIEC: Wśród wiślackich elit dominuje nastrój paniki i ciężkiego zaskoczenia...
http://sportowetempo.pl/glowna_ekstr...go_zaskoczenia

Cytat:
Pewnie dlatego z najnowszego serwisu wiadomości plotkarskiej giełdy, zainstalowanej podczas meczu z Ruchem w okolicach strefy VIP, wynika, że Citko de facto nie podjął czynności dyrektora sportowego i pierzchnął w popłochu w swoje strony. W każdym razie na meczu go nie było, podobnie jak Jakuba Meresińskiego.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.08.2016, 07:31
Jeden transfer, i to zagraniczny już mamy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.08.2016, 07:31
InQ napisał(a):Wyświetl post
Panowie: Krotochwila i RadekKRK

zejdźcie z tego Włodarskiego i nie porównujcie go do kogoś takiego jak Meresiński, bo:
1. Włodarski to nie jest gołodupiec.
2. Jest kibicem Wisły (nie od wczoraj!).
3. Sprawa karna z vat już dawno się zakończyła. Spłacił ze sporymi odsetkami, a sprawa spadła z wokandy.
4. Nie mieszajcie spraw cywilnych z karnymi!!! Serio taka ignorancja ze znajomości prawa z Waszej strony? o.O
5. W sprawach cywilnych stronami są Foodcare i Maspex (to są podmioty prawne!!!), a nie Włodarski i Michalczewski.
Skoro już jesteście tacy skrupulatni wskażcie mi chociaż 1 korporację (z dochodem > 25 mln euro) która nie toczy w sądach spraw cywilnych w zakresie praw autorskich. Tutaj Foodcare przegrywał za znak towarowy ("Tiger"), a Maspex za ("Power is back" i recepturę).

Serio chcecie pana Włodarskiego porównywać do Meresińskiego?
Nie jestem jego fanem, ale litości... nie kompromitujcie się tutaj
----

Co do rewelacji Borka:
Dla mnie to tylko kaczka dziennikarska. Pan Borek raczej nie ma żadnych informacji tylko puszcza prostą kalkulację:
1. Wiesław Włodarski już od dziecka pojawia się na stadionie Wisły. Zależy mu na klubie
2. Facet ma kasę i chciał już kilka lat temu przejąć Wisłę.
3. W interesach i prywatnie bylo mu po drodze z Jerzym Mazgajem.
4. Jerzy Mazgaj posiada spory majątek i wiele firm (problemy Almy nie rzutują na inne jego nieco mniejsze przedsięwzięcia). Tu wyraźnie zaznaczam malkontentom, że Alma to tylko wierzchołek jego majątku i tylko w tym elemencie utracił trochę płynności finansowej. Nie można po prostu od tak przetransferować fundusze między różnymi podmiotami prawnymi.
Więc dlaczego Borek miał nie przelać na papier swoich genialnych tez?

Dla mnie teza Borka ma słabe punkty:
1. Włodarski to wyrachowany biznesmen. Skoro nie kupił Wisły 3 tygodnie temu, to nie uczyni tego bez przygotowania sobie gruntu. Raczej będzie monitorował rozwój sytuacji i zareaguje gdy będzie źle. Na razie tylko źle wygląda...
2. Pan Mazgaj nie pozwoli sobie na taki transfer bez zgody rodziny (absurdalne, ale prawdziwe...)
Mocne słowa o tej ignorancji

Po pierwsze, nie widzę powodu, żeby w ocenie prawnej poczynań Pana Wiesława rozdzielać odpowiedzialność osobistą od odpowiedzialności spółek, którymi jednoosobowo zarządza. To śmieszne i zwyczajnie naiwne. Wszystkie decyzje podejmuje on sam. I nie podnoszę tu aspektu prawnego rozdziału odpowiedzialności członków zarządu od odpowiedzialności samej spółki. Nie o tym temat.

Po drugie, nie widzę powodu, żeby nie wspominać o areszcie za VAT, tylko dlatego, że "dawno i poniósł odpowiedzialność". To dla mnie ważne info.

Po trzecie wreszcie, na prawdę nie trzeba być Sherlockiem, żeby w małym KRK wyrobić sobie zdanie o Panu W.W.
Zróbmy tak - pogadaj z pracownikami Foodcare'a, dostawcami, podwykonawcami.
Wykonaj tę pracę, wyciągnij wnioski i wtedy napisz coś na forum Będziesz zaskoczony znaleziskiem.

I żebyś miał jasność - nie porównuję WW czy Mazgaja do Meresia, bez jaj.

A co do Mazgaja - ja słyszałem, że ma na głowie pilniejsze sprawy i to nie tylko w Almie.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 16.08.2016 o godz. 10:19.
vel HatefulRespect
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.08.2016, 08:57
Alma za chwile zbankrutuje i zostanie zlicytowana. Będąc Mazgajem, mając oferte "nie do odrzucenia" kupuje klub i licytuje go Z deszczu pod rynnę.
Co do reszty krakowskiej inteligencji i bożyszczy kibiców - wystarczy by taki pan Włodarski usłyszał o historii pana Wawro (naliczanko) i nie sądze by w ogóle miał ochotę na dotykanie klubu patykiem.
Wizerunek klubu to nie tylko zachowanie właściciela. Nie tylko.
E: silver -takie tam legendy osiedlowe.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.08.2016 o godz. 09:06.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

silver03
Senior Member

Stary 16.08.2016, 09:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Co do reszty krakowskiej inteligencji i bożyszczy kibiców - wystarczy by taki pan Włodarski usłyszał o historii pana Wawro (naliczanko) i nie sądze by w ogóle miał ochotę na dotykanie klubu patykiem.
Uchyl rąbka tajemnicy o co chodzi.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.08.2016, 10:39
Trzeba jakiś protest zorganizować. S.K.W.K. milczy! To jest dramat!!!
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2016, 10:44
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ten makaroniarz ze swoim cv wyglada tak absurdalnie, ze aż szok.
Typowy kombinator bez zawodu i pomysłu na życie.
Znajdź punkty wspólne z życiorysem właściciela...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów