The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2016, 18:41
sepot napisał(a):Wyświetl post
http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-n...-meresinskiego

Widać losy naszego klubu nie są niektórym obojętne. Oby tylko nie był to ktoś podstawiony przez skwk
O tym własnie wspominał Mateusz Borek w ostatniej swojej wypowiedzi dla przegladu sportowego. Podobno chodzi m.in o wlasciciela Tigera, Blacka i Frugo, ktory kilka razy juz rozmawial z Cupialem o Wisle.
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 15.08.2016, 19:19
Ciężko się z tym nie zgodzić:
Markus napisał(a):Wyświetl post
1. Markus i Kot to zło wcielone, odpowiadają za odejście Cupiała (dawniej do tego grona dorzucal jeszcze "przydupasa Wolfiego").
Masz co chciałeś, walczyłeś od lat o to i bezmyślnie piętnowałeś więkość ruchów Cupiałą

Ale Lucjuszek robi drobne postępy, bo niedawno dodał element w postaci wychwalania Miska jako sprawnego przedsiębiorcy i jego "najlepszej w mieście siłowni" oraz oburzania się za nazywanie tego bandyty "skrajne negatywnie postacią". Wszak to, co zrobił Misiek jego zdaniem tak wpłynęło na Cupiała, że "rzucił potem Holendrom hajs taki" o jakim nikomu się nie śniło.
Wiem, że próbujesz być śmieszne, ale jest to raczej żałosne, bo tak jak pisałem poprzednio, nie bronię tego człowieka, ale kto jak kto, czyli ty osoba niemająca zielonego pojęcia nie dość o doradztwie Cupiałą to jeszcze o Miśku nie powinna się wypowiadać w takich tematach.

Z nowości: ostatnio gorliwie stara się też wchodzić w rolę fachowca i wmawiać, że przez lata tłumaczył na forum jak należy prowadzić biznes, mimo że miał wtedy bana za notorycznie łamanie regulaminu (o czym niestety biedaczek dziwnym trafem zapomniał).

Urocze, czyż nie?
Albo nie wiesz co piszesz, albo nie pamiętasz lub też celowo kłąmiesz. Otóż... jak to jest, że lata temu powstał konflikt? Ano temu, że pisałeś niewyobrażalne bzdety nie mając pojęcia o kulisach wielu spraw, pisałem ci multum razy: nie masz pojecia o prowadzeniu sklepiku szkolnego (za co min tez bany leciały)oraz łątwo gospodarowac cudzą kasą - teraz temu zaprzeczasz Podkreślałem zawsze, że mało wiemy, w zasadzie tyle co dziennikarze zmyślą, temperowałem frustracje takich osób jak ty powołując się na fakt, iż Cupiałowi trzeba dziękować za to co robi a nie ganić na każdym kroku, bo ty nawet nie jesteś od zamiatania jego posesji, a na wyższe horyzonty chciałeś się wspinać...

Bany brały się z twej ówczesnej pozycji , wyłapywałeś drobną niezgodnośc i banik.. PRZYKŁAD: W ruchu grał kiedyś piłkarz STRAKA, napisałem że SRAKA nawet strzela nam brame i już Markusik przepisowy biegł do monitorka z mokrą pieluchą i banik Czyż nie tak było? MAło ci że pare osob kilkanascie stron wstecz wysmialo twoje zdanie w tym temcie

W zasadzie to JUŻ BYŁO, MArkus dostał to o co walczył, teraz jest inna rzeczywistosc, warto pamiętać aby nie powtarzac bledow takich ludzi jak markus bo po latach moze odbic sie to duza czkawką...

Najgorsze jest to, że nie ma żadnej jednośc wsrod kibicow na trybunach... Jest dyktatura i totalitaryzm... Duzo ludzi się odwrocilo, nie przez wyniki i organizacje, a przez zachowanie silniejszych.... To jest najgorsze bo nie ma kto walczyc o ten klub.

Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.08.2016, 19:20
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
O tym własnie wspominał Mateusz Borek w ostatniej swojej wypowiedzi dla przegladu sportowego. Podobno chodzi m.in o wlasciciela Tigera, Blacka i Frugo, ktory kilka razy juz rozmawial z Cupialem o Wisle.
Plota zapewne.
Ale zabawna o tyle, że Pan Wiesław Włodarski również robił wały z VATem. I nawet siedział w areszcie. Może Wisła stawia doświadczenie w tej materii jako warunek przystąpienia do rozmów?

Pan Wiesław zresztą wizytuje sądy bardzo regularnie, ma za sobą chyba dziesiątki przegranych procesów, głownie o prawa autorskie. Ostatnie na liście to seryjnie przegrywane batalie o bezprawne używanie marki Tigera, którego - co warto nadmienić - nigdy nie był właścicielem a tylko przez jakiś czas licencjobiorcą. Tigera obecnie produkuje Maspex.
vel HatefulRespect
arti
Guest

Stary 15.08.2016, 19:21
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
"dziennikarstwo" po polsku - strona pierdół napisanych na podstawie jednego zdania Borka. oczywiście zero konkretów udowadniających, że piszący naprawdę cokolwiek wie.
Ostatnio edytowane przez arti : 15.08.2016 o godz. 19:23.
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 15.08.2016, 19:26
hadees napisał(a):Wyświetl post
Słucham? Czyli pozbawić klub, lub też resztki jego struktur, ostatniego źródła utrzymania, jakim jest wpływ z dnia meczowego? Nie mam nic przeciwko IV lidze i bolesnym odkupieniu wieloletniego zaniechania, ale karać całą Wisłę (piłkarzy, biurowych i przysłowiową Panią Stasie) za samego właściciela to niepoważne. Wciąż nic nie wiadomo, więc też nie ma sensu robić nerwowych ruchów. Za dużo ich jest w ostatnich tygodniach...i tak gorzej, niż w wizjach z forum nie będzie.
A skad wiadomo ze pan Meresinski z tych pieniedzy z dnia meczowego bedzie placil przyslowiowej pani Stasi? Po przekretach ktore spowodowaly jego skazanie oraz przewaly z vatem jestem raczej malo optymistycznie nastawiony do wyplat dla pracownikow klubu.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2016, 19:59
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
A skad wiadomo ze pan Meresinski z tych pieniedzy z dnia meczowego bedzie placil przyslowiowej pani Stasi? Po przekretach ktore spowodowaly jego skazanie oraz przewaly z vatem jestem raczej malo optymistycznie nastawiony do wyplat dla pracownikow klubu.
powiem więcej.im szybciej zobaczy że nic tu nie ma tym szybciej nas od siebie uwolni.
dziękuję za uwagę
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.08.2016, 20:01
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Plota zapewne.
Ale zabawna o tyle, że Pan Wiesław Włodarski również robił wały z VATem. I nawet siedział w areszcie. Może Wisła stawia doświadczenie w tej materii jako warunek przystąpienia do rozmów?

Pan Wiesław zresztą wizytuje sądy bardzo regularnie, ma za sobą chyba dziesiątki przegranych procesów, głownie o prawa autorskie. Ostatnie na liście to seryjnie przegrywane batalie o bezprawne używanie marki Tigera, którego - co warto nadmienić - nigdy nie był właścicielem a tylko przez jakiś czas licencjobiorcą. Tigera obecnie produkuje Maspex.
hahaha takie zabawne.

Daj przykład 5 z tych dziesiątek procesów.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 15.08.2016, 20:06
picasso napisał(a):Wyświetl post
powiem więcej.im szybciej zobaczy że nic tu nie ma tym szybciej nas od siebie uwolni.
Spokojnie, moze jeszcze zarobic na samym klubie. Przeciez nikt mu nie kaze sprzedawac temu tajemniczemu kupcowi Wisly za tyle samo za ile kupil.

Takie s.......enie sobie reputacji w calym kraju pewnie bardzo grubo wyceni.

Za 20mln zlotych to sie z radoscia od nas od.......i.
Boia chi molla !
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.08.2016, 20:09
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie zamierza płacić pracownikom to najpóźniej 10 września wszyscy zawodnicy wnoszą o rozwiązanie kontraktu, reszta pracowników zastrajkuje i można już ogłaszać bankructwo. Co raczej nikomu na dobre nie wyjdzie. Niech go ktoś uświadomi, że po zerwaniu kontaktu musi zapłacić zawodnikowi za pensję do końca kontraktu. A jak nie zapłaci paniom kasjerkom to nawet nie będzie kto miał biletów sprzedać kibicom.

Meresiński ma raczej dwie opcje wyboru:

- ciągnąc dalej ten wózek zatrudniając 'fachowców' lub po prostu kogokolwiek, kto się zna na piłce i regulować zobowiązania przynajmniej na tym poziomie co TF. Wróżę temu projektowi nie więcej niż 5 miesięcy (do zimy).

- sprzedać (oddać) klub, przyznać się do błędu i w najgorszym przypadku wyjść z tej transakcji na 0. Wielu biznesmenów nie wierzyło, że Cupiał może za bezcen oddać komuś Wisłę. Teraz sytuacja się zmieniła.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.08.2016, 20:35
Włodarski się kręci blisko... ale ja nic nie wiem. Info telefoniczne.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.08.2016, 20:36
Z deszczu pod rynnę?
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.08.2016, 20:39
Wcześniej BC rządał olbrzymich pieniedzy, teraz cena jest przystepna i to jest atut. Oby tylko JM chciał sprzedać a nie doprowadzić do bankructwa, i oby prawdą była informacja o potencjalnych kupcach
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Stary 15.08.2016, 20:44
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Z deszczu pod rynnę?
Na wstępie zaznaczam, że nie mam pojęcia czy Włodarski to plotka czy nie.

Chciałbym jednak zaznaczyć, że Wiesław Włodarski z majątkiem szacowanym na 600mln złotych, nie jest gorszą opcją od Jakuba Meresińskiego, tylko lepszą.
Jestem przekonany, że W.Włodarski nie kupiłby Wisły, aby wypompować z niej ostatnie pieniądze które jeszcze jej zostały, bądź dokonywać za jej pośrednictwem przekrętów.
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.08.2016, 20:48
Kocie. Ja bym tam wolał "zmiażdżyć" swoje Ego, że mam rację. Co więcej, na kolanach wolałbym przeprosić, że się myliłem co przyszłości Naszej Wisły.....Nie odbieraj tego, jako osobisty atak, ale jak tak czytam niektóre wpisy, to mam wrażenie,że niektórzy mają satysfakcję, że się nie mylą...A tak bym chciał,żebyś nie miał racji........
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2016, 20:48
Wiedziałem, że może pojawić się taki głos - nie o majątek mi jednak chodziło i napisałem to z przymrużeniem oka
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 15.08.2016, 20:57
https://twitter.com/BorekMati/status/765271148678549504

O kogo z wybrzeża może chodzić Borkowi?
Markus
Senior Member

Stary 15.08.2016, 21:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ano właśnie.
Pojawili się z powrotem użytkownicy, którzy na tym forum nie chcieli przez ostatni czas kopać się z koniem, bo ich głos był lekceważony i wyszydzany przez wszystkich "kumatych" i wszystkich zaślepionych działaniami "decyzyjnych" skierowanymi na dobro Wisły tylko jako zasłonę dla robienia własnych, ciemnych interesów.
Czy jednak ich pojawienie coś zmieni? No jasne, że nie.
Sprawy zaszły za daleko.
Dokładnie tak Fra Macie. Przykre, co obecnie dzieje się wokół Wisły, w Wiśle i nawet wśród samych kibiców. Nastąpiło pomieszanie pojęć, inflacja wartości, chaos, wzajemne oskarżenia. Tak jak w postach LucjuszaWielkiego kłamstwa zastąpiły prawdę, arogancja rozkwita, rozsądek umiera, rządzi fikcja i agresja. Klub jest rozdzierany od środka, od dawna zresztą. Wpływy osiągnęli ludzie, którzy nie mają za grosz przyzwoitości, bez osiągnięć, a Wisła jest dla nich środkiem, nie celem. Bezczelni na każdym kroku, przekonani, że wszystko im wolno. Nikt nad niczym nie panuje. Pytania o przyszłość zastąpiły te, kto stoi w czyim cieniu.

A czas ucieka. Recepty, które otrzymujemy, to jeszcze więcej fałszowania rzeczywistości, udawania, ludzi znikąd. Jeszcze więcej takich Lucjuszów, umiejących jedynie reklamować Miśka, czy bronić szemranych kolegów i ziać nienawiścią. Sprawdza się w ich przypadku powiedzenie "Gallus in suo sterquilinio plurium potest".

Tylko Wisły szkoda.
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.08.2016, 21:06
[QUOTE nowych właścicieli jest Pan Jerzy Mazgaj główny udziałowiec Alma market, Krakchemia S.A oraz innych spółek zależnych i pomimo tego że jest faktycznie zainteresowany przejęciem części udziałów to ..... nie ma z kim rozmawiać. Przykre ale prawdziwe.] [/QUOTE]

Powiedzmy sobie szczerze do czasu konferencji prasowej nowego właściciela tak na prawdę nie ma a co już pisać w temacie. Zwyczajnie wróżenie z fusów. Moim zdaniem Wisła w tej chwili potrzebuje spokoju organizacyjnego i transferów (wzmocnień). Sprzedaż klubu przez Meresińskiego da podstawy jeszcze większe do tego aby twierdzić, że Telefonika z premedytacją sprzedała ten klub gościowi, który niczego nie gwarantował.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.08.2016, 21:09
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/BorekMati/status/765271148678549504

O kogo z wybrzeża może chodzić Borkowi?
Krzysiek Jarzyna.
Boia chi molla !
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2016, 21:11
ALMA to powoli bankrutuje
dziękuję za uwagę
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Stary 15.08.2016, 21:12
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem, że może pojawić się taki głos - nie o majątek mi jednak chodziło i napisałem to z przymrużeniem oka
Jeżeli źle zrozumiałem to przepraszam.

Teraz poszukałem w google i wyczytałem, że W. Włodarski miał szereg procesów cywilnych z Dariuszem Michalczewskim. Chodziło o prawo do napojów TIGER.
Po zerwaniu współpracy z ex pięściarzem, W.Włodarski wprowadził produkt, który już nie przedstawiał na puszce wizerunku Dariusza Michalczewskiego, jednak nadal miał w nazwie Tiger, bodajże Black Tiger.

Michalczewski po zerwanej współpracy chciał aby napoje nie posługiwały się nazwą TIGER, wyszedł z założenia, że ta nazwa jest z nim trwale powiązana.
Włodarski uznał, że skoro umowa zerwana to nie będzie się posługiwał do promocji wizerunkiem Michalczewskiego, ponieważ już nie ma do tego prawa. Stanął jednak na stanowisku, że TIGER to nazwa w której promocję jako napoju energetycznego włożyć zbyt duże pieniądze aby zakończyć projekt napoju energetycznego pod tą nazwą. Wszakże Michalczewski nie ma patentu na określenie TIGER. Prawnicy W.Wlodarskiego złożyli wniosek do Urzędu Patentowego o opatentowanie nazwy Black Tiger i Urząd się zgodził. Powstała batalia prawna. Michalczewski twierdzi, że TIGER to jego określenie i napój Black Tiger narusza jego prawa. Włodarski twierdzi, że skoro Urząd Patentowy zgodził się na taką nazwę to dlaczego miałby z niej nie korzystać?

W pierwszej instancji Sąd stanął po stronie Michalczewskiego.
Tak więc zgadzam się, że Włodarski ma procesy sądowe. Jednak są to obecnie spory innego kalibru i o innym wydźwięku medialnym, nie tak kompromitujące jak podrobione świadectwo.
Włodarski ma również szereg firm, które mogłyby się reklamować na spodenkach bądź koszulkach. Część budżetu, który jest przeznaczony na marketing tych firm, mógłby zostać przesunięty na sponsoring klubu.
Nie jest to wymarzony kandydat, jednak w obecnej sytuacji, ktoś jak najbardziej do zaakceptowania.
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 15.08.2016, 21:17
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Krzysiek Jarzyna.
Nad wyraz błyskotliwe. Jestem pod wrażeniem.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2016, 21:23
Włodarski ma tę.przewagę nad każdym z wymienianych w temacie "kupców", że jest wiernym kibicem Wisły.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 15.08.2016, 21:43
Zatem Tauryniści'05 wrócą z przytupem a WSH zarządzą totalną abstynencję.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 15.08.2016 o godz. 21:46.
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2016, 21:43
Tak jak w postach LucjuszaWielkiego kłamstwa zastąpiły prawdę...
Oczywiście kłamstwa markusa typu "nigdy nie kasowałem mu postów będąc modem"

Wpływy osiągnęli ludzie, którzy nie mają za grosz przyzwoitości,
Widzisz chłopie jakie ty bzdury pieszesz? Kto ci jakie wplywy osiagnal Jeszcze nawet Mąki nie pogonili a ty już o wpływach piszesz ehhh Min, za takie brednie cie tępiłem przez wiekszosc kariery forumowej, za bzdury mocherowej babci ktora macha parasolką... Prosze idź już spać bo jutro nie wstaniesz na poczte zaplacic za media...
Powód: Markus ma układ z Miśkiem
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 15.08.2016 o godz. 21:49.

MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.08.2016, 21:44
Będziemy takim Red Bull Salzburg w skali mikro

Proces jest jeden z kilkoma nazwijmy to wątkami pobocznymi jak to w Polsce bbywa najczęściej. (taki np rzwód bardzo często łączy się z sprawą karną takie społeczeństwo)

Każdy lepszy od kolarza, a jeśli jest gość ze sporym przedsiębiorstwem, kibic Wisły i do tego ze sporą kasą na marketing to nic tylko cieszyć. W chwili obecnej to jak gwiazdka z nieba.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.08.2016, 21:49
No w porównaniu do kolarza to faktycznie byłby ktoś

W naszej sytuacji nie można (niestety) być wybrednym. Bo jak nie wypali to zostaje IV liga.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
nesta
Senior Member

Stary 15.08.2016, 21:52
Borek spekuluje.. Kmiecik na TT spekuluje ze chodzi o JW i... Zietka Karuzela od nowa.

A jak znam życie to nic z tego..
emjot
Senior Member

Stary 15.08.2016, 21:55
nesta napisał(a):Wyświetl post
Borek spekuluje.. Kmiecik na TT spekuluje ze chodzi o JW i... Zietka Karuzela od nowa.

kliki się liczą
tylko to
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2016, 22:01
nesta napisał(a):Wyświetl post

A to już nie wierzycie w odbicie Cupiała?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów