|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przeglądając różne tematy a także żegnając się z nadziejami na powrót BC do Wisły stwierdzam że warto założyć temat dotyczący tych 19 lat. Zapraszam do ocen, wspomnień, relacji.
Nie jest to temat o nowym ,,właścicielu”. I na koniec prośba uszanujcie że inni mogą mieć inne zdanie. Jesteśmy kibicami Wisły a nie idiotami matołami debilami itd. Temat będzie mocno moderowany a za obrażanie innych leci upomnienie a potem ban. Zapraszam do dyskusji. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Plusy:
-Inwestycja w Wisełkę pewnie gdyby nie on to pewnie połowa forum w tym ja nie wiedziała co to jest Wisła -Skupowanie najlepszych w lidze piłkarzy -13 Mistrzostw Polski robi wrażenie -wypracowanie marki Wisła Kraków -Dobra gra w Pucharze Uefa -Kiedy Wisła była(jest nadal) w dołku sypnął kasą na wypłaty Minusy: -Złe otaczanie się ludźmi -Akademia -Zmiana trenerów jak i dyrektorów co wiąże się z brakiem stabilności -Brak poważnego sponsora -Chaos -Sprzedaż klubu tak wiem odpowiada za to córka,ale jak można sprzedać Wisełkę takim gołodupcom ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Guest
|
|
|
W kontekście tego komu TF nas sprzedała i co z tego może wyniknąć dla Wisły - sukcesy lat 1998-2011 są dla mnie na zasadzie "dawno i nieprawda". Dopóki obecna sytuacja w Wiśle nie zostanie wyprostowana nie chce mi się ich wspominać.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.08.2016 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Dziękuję panu panie Bogusławie za wpuszczenie nas w wielkie gówno i ostatnie miejsce w tabeli.... nie liczy się co było liczy się co jest.
Ostatnio edytowane przez JacekFan : 14.08.2016 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zastał Wisłę drewnianą, zbudował murowaną i zostawił drewnianą...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Eee wygląda na to, że zostawił raczej spaloną, bo nawet za Skrobowskiego czy Voigta takiego słabego początku ligi nie mieliśmy
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Boguslaw cos ty zrobil
Powód: Heh te nerwy...
Ostatnio edytowane przez Glazik : 14.08.2016 o godz. 20:14.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja nie moge zrozumiec tego ze nie utrzymano - gotowej! - druzyny sezonu 2002-2003
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
"drużyna zareagowała pozitiwnie" , jesień 2004 (klepaliśmy każdemu w lidze wór goli... 5-0 z Pogonią 7-1 z Lubinem) , mecz z Realem Madryt w Krakowie jak do pierwszego podania w meczu podszedł Ronaldo z Raulem i Brazylijczyk przyczaił na ten blaszak i się roześmiał, wygrany mecz z Barceloną za Skorży z kapitalną główką Clebera i centrą Zieńczuka, świetne mecze z Litexem, Beitarem... gol Kuźby w meczu rewanżowym z Lazio, Kalu Uche! - magik... Mega gol Sobolewskiego w Atenach, pamiętam takiego gola Frankowskiego z Odrą Wodzisław, przed którym Wiślacy wymienili błyskawicznie chyba z kilkanaście podań bez przyjęcia jak po sznurku... Nikola Mijajlović, gol Brasili z Dospelem Katowice w 40 sekundzie chyba... Był taki mecz ze Szczakowianką Jaworzno co Cantoro dostał czerwoną kartkę... Podania Szymkowiaka, świetna gra w obronie Baszczyńskiego przeciwko Adrianowi Mutu z Parmy w 2002 roku... 2002 rok! Glentoran Belfast, NK Primorje Ajdovszczina (hehehe), Parma, Schalke, Lazio! niewiele brakło (pieprzony Couto)... Kapitalna współpraca boiskowa Meliksona i Ilieva... Gol Bitona z Twente... I w ogóle ten awans w 2011 roku z grupy w LE - emocje!!! Przez te 19 lat cholernie dużo tego było. Były przykrości ,ale ogólnie bilans na plus. Moim zdaniem najlepszy mecz Wisły Kraków za ery Cupiała to był ten przegrany z Parmą 1-2 we Włoszech w 2002 roku. PS. ....a muszę odgrzebać moje płyty ze wszystkim bramkami i skrótami.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.08.2016 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda że Pan Bogusław w 2006 roku uległ presji zawodników i zwolnił Dana Petrescu (hard work) .Z tym trenerem pewnie udałoby sie stworzyć solidny europejski zespół iawansować do upragnionej LM.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.08.2016 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
SZCZERZE ? Każdy co sobie dzisiaj Cupiałem gębę wyciera jest tępym Janem ,sukcesem i Czesiem bez sumienia i pamięci a NIE WIŚLAKIEM. Tyle w temacie. Za kibicowanie się weżcie co poniektórzy. Bo cieniutko coś to wygląda.
Powód: dziecinada i hipokryzja
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 14.08.2016 o godz. 21:09.
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tępym Janem to co najwyżej jesteś Ty. Brzydzę się tym, co wyrabia SKWK. Jak można wspierać kogoś takiego jak Meresiński. To jest hańba dla Wisły. Obawiam się mocno, że Wisła będzie pralnią brudnych pieniędzy, biorąc pod uwagę dotychczasowe zarzuty przedstawione JM to wielce prawdopodobne. Ja już wolę chodzić do IV ligi na mecze i budować nową, odrodzoną Wisłę, niż finansować niejasne interesy nowego właściciela, a już bynajmniej nie jego prywatne rzeczy. To jest skandal, co dzieję się z Wisłą. Dzisiaj stacza się na dno - i to nie chodzi o dno sportowe, ale moralne. Nie będę dalej uzasadniał - to co się stało to skandal i za to odpowiada Pan Cupiał i jego TF, którzy lekką ręką pozbyli się Wisły i w żaden sposób nie dbali o dalszy los Wisły, a o własną d...ę... :/ to jest masakra. Czekam na jakiś wyraźny sprzeciw kibiców - nie tylko wobec nowego właściciela, ale i przed siedzibą Telefoniki . Niech usłyszy o niej cała Polska, jak zniszczyła klub z tak wieloletnią tradycją z Henrykiem Reymanem na czele. Dziękuję za uwagę. Dobranoc.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Wisłę chodżcie , klub który podobno kochacie i drużynę wspierajcie, a nie na necie się wymądrzajcie. Bo stadion pusty to i kasa Klubu pusta. Bonawentura, rozumiem że się poczuwasz..
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Na ocenę czasów Cupiała przyjdzie czas tak za rok, widząc w jakim wtedy miejscu będzie Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba było chodzić na mecze, kupować bilety, karnety, koszulki, zabierać dzieci panny kumpli. Pewnie byłby Cupiał, kasa , lepsi piłkarze, sponsorzy SUKCESY
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Ja zapamiętam godziny rozmów z kumplami (m.in. w czasie powrotów z Sosnowca, Nowej Huty i inne), podczas których rozmyślaliśmy nad strategią tego Klubu, gdzie to wszystko zmierza, nad sensem, odpowiednią terminowością, konsekwencją wielu działań. Wniosek był jeden: to jeb.nie.
Chciałbym też dowiedzieć się trochę więcej o wigiliach u Cupiała, ale to takie z cyklu "nigdy się nie zdarzy". ![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Plusy:
- Kupno najlepiej rokujących młodych polskich piłkarzy - 8 MP w 19 lat rządzenia czyli średnia około 2 lata/mistrzostwo - Szybki zastrzyk finansowy w razie problemów [jednak nie był on workiem bez dna] - Emocje, które nam dał z Pucharze Uefa, Lidze Mistrzów, czy Lidze Europejskiej. Minusy: - Zmienianie trenerów jak rękawiczki - Brak podwalin pod stworzenie marketingu klubowego i zarządczego. - Zwolnienie Dana Petrescu [ jedyny poważny trener zagraniczny, przy którym mogliśmy coś ugrać, bo chciał wprowadzić przedsmak intensywności treningów w zachodnich klubach. Gdyby został na dłużej, kto wie co by się wówczas stało. (Chyba tylko o zwolnienie tego trenera przez cały okres rządów Cupiała/TF mam największy żal). - Podejmowanie decyzji pod wpływem impulsu oraz otaczanie się złymi doradcami patrzącymi tylko na swój zysk, a nie dobro Wisły. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Momentem przełomowym była porażka z Dinamo Tbilisi.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Codziennie zadaję sobie pytanie: gdzie byłaby teraz Wisła, gdyby Chavez do spóły z Pareiko nie zajebali nam tej bramki na wyjeździe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najgorsza była Levadia, mogliśmy mieć łatwe losowanie a przegraliśmy z ogórami... Ani Dinamo ani Qarabach ani Valerenga nie była taką wtopą bo potem każdy z tych klubów sprawiał jeszcze niespodzianki w pucharach... Szkoda tej Levadii i szkoda że Boguś na koniec odjebał nam taki numer... widać czemu te pieniądze mu tak uciekały w ostatnich latach. Pewnie kupując fabrykę w Serbii zrobili taką prowizorę jak teraz... no i przyszedł kryzys i dziękuję.. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|