The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2016, 23:14
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Rysiu Niemiec pisze że Boguś chce odzyskać Wisłę to to już nie są plotki panów dziennikarzy W niedzielę wszyscy na stadion i gromkie Bogusław Cupiał. I piszę to nie po to by się z tego śmiać.
OTÓŻ TO!
10 znaków
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.08.2016, 23:21
Pytanie czy to wogole realne - na ile BC chcial sprzedać Wisłe (brak zainteresowania, wiary) na ile był naciskany przez np. banki.

Moze da się to odkręcić ? Wierze w to, że duży może więcej.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.08.2016, 23:22
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Cupiał nie, ale Smuda i reszta doradców aż za bardzo ; )
Smuda to przestraszył sie, że pomimo zapewnień Citki, jego funfel to gołodupiec, więc swojej zaległej kasy nie zobaczy to biegiem poleciał do Myślenic, tak zapieprzał, że go policjanci w Głogoczowie na rada k...a złapali, tak szybko nóżkami przebierał ...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.08.2016, 23:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale jacy co poniektórzy? Jeżeli piszesz o mózgach takich jak nesta, Markus, Merkury etc. to ja mam na nich wyjebane, a co dopiero Cupiał który nie wie o ich istnieniu.

Oby się to odzyskanie okazało prawdą.
HAHAHAHAH WOLFY nie rozśmieszaj mnie! Ty przez lata byłeś/jesteś przydupasem MArkusa i kota, TYLKO JA jechałem po nich juz 10 lat temu, za co markus mnie namietnie banowal i kasował niewygodne dla siebie posty!!!

czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2016, 23:28
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy to wogole realne - na ile BC chcial sprzedać Wisłe (brak zainteresowania, wiary) na ile był naciskany przez np. banki.

Moze da się to odkręcić ? Wierze w to, że duży może więcej.
Naciskana była TF, nie BC. BC mógł to wziąć na siebie, nie chciał.

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nie podoba mi sie to w ogóle.
Za duzo tu rzeczy sie nie zgadza w tej akcji z Cupiałem.

Ktoś chyba puszczając plotkę stara sie uspokoić emocje.
Przecież cupial i tak nie gada z mediami to nie ma jak tego potwierdzić. Idealny wieloryb we Wiśle. Temat sie pociągnie miesiąc dla uspokojenia. Pózniej wszyscy przywykną do rzeczywistości.
To też by mnie nie zdziwiło.

Zastanawiam się, co byłoby bardziej korzystne dla BC: wypuścić info, że chcą odzyskać (presja opinii publ. - kibice to jednak "klienci" klubu, długo klub bez kibiców nie pociągnie), czy działać w ciszy i skutecznie (można sobie wyobrazić wiele scenariuszy... wrogiej obrony przed wrogim przejęciem
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2016, 23:31
a skwk pisalo..... ze nowy wlasciciel takie fajny, amerykanski..
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.08.2016, 23:42
fialo napisał(a):Wyświetl post
Boguś ja Cię proszę na kolanach bierz szpadę i odbijaj, Twoi prawnicy to mogą zrobić dziecko prawnikom pana Meresinskiego rodem z Instagramu. Do boju!
Byle nie Ci sami prawnicy co nam powygrawali procesy z Jovaniciem, Wilkiem i Genkovem. Bo jeszcze się okaże, że trzeba będzie Mersińskiemu płacić.

Ironia
Jakby ktoś nie zrozumiał.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 12.08.2016, 00:01
wiertar napisał(a):Wyświetl post
a skwk pisalo..... ze nowy wlasciciel takie fajny, amerykanski..
Daj spokój, SKWK spotkało się z nim przed wiadomymi informacjami, wiedzieli tyle co im powiedział.
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.08.2016, 00:20
bez kitu serial można zrobić niczym moda na sukces albo w labiryncie. Tylko czemu sensacyjno-katastroficznym tłem jest moja Wisła?
Przecież scenariusza dla Wisły z ostatnich 20 lat to Pasikowski by nie wymyślił.... inni mają ch.ujowo, ale stabilnie, a my roaller coaster... Pytanie czy ktoś obsługuję tę karuzelę?
Do what you mean and mean what you do.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2016, 00:37
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
HAHAHAHAH WOLFY nie rozśmieszaj mnie! Ty przez lata byłeś/jesteś przydupasem MArkusa i kota, TYLKO JA jechałem po nich juz 10 lat temu, za co markus mnie namietnie banowal i kasował niewygodne dla siebie posty!!!
Sorry, bo nie wiem jaki masz problem. W sumie wisi mi to, ale się nie zniechęcaj

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nie podoba mi sie to w ogóle.
Za duzo tu rzeczy sie nie zgadza w tej akcji z Cupiałem.

Ktoś chyba puszczając plotkę stara sie uspokoić emocje.
Przecież cupial i tak nie gada z mediami to nie ma jak tego potwierdzić. Idealny wieloryb we Wiśle. Temat sie pociągnie miesiąc dla uspokojenia. Pózniej wszyscy przywykną do rzeczywistości.
No ja się tego właśnie boję że wszystko to tylko radosna twórczość i zostaniemy z Harrym i Lloydem w klubie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2016, 01:17
Boguś, kilka dni minęło, a już wszyscy się stęskniliśmy!
Swoją drogą niezłe jajca jakby nowy właściciel nie zdążył się nawet nam przedstawić i już by go nie było!
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 12.08.2016 o godz. 01:27.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.08.2016, 02:50
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Boguś, kilka dni minęło, a już wszyscy się stęskniliśmy!
Swoją drogą niezłe jajca jakby nowy właściciel nie zdążył się nawet nam przedstawić i już by go nie było!

Póki co to pobożne życzenia.

Może to i lepiej, że się "jeszcze" nie przedstawił, bo wątpię aby na konferencji chciał poruszać niewygodne dla niego fakty. Gdyby konferencja odbyła się na samym początku, Pan Jakub mógłby nam dobrze wszystkim namieszać w głowie jakim to wspaniałym jest człowiekiem i jaka czeka nas swietalana przyszłość pod jego rządami.

Na chwilę obecną wiemy więcej niż byśmy chcieli i wcale nie są to informacje pozytywne. Sprawy dawno wymknęły się z pod kontroli. Boli mnie jedynie fakt, że czarny PR jaki robi osoba Pana Jakuba odbija się w dużym stopniu na naszym klubie. Dziennikarze mają pożywke bo sami wystawiamy się na strzał.

Niektórym to chyba już rozum do końca odebrało, jak czytam komentarze na temat tego, że jest afera bo nie ma transferów. Kurrwa ludzie na naszych oczach dzieją się niewyobrażalne rzeczy, klub jest w ruinie organizacyjnej a Ci myślą o transferach.
Nie pije tu do konkretnej osoby ale do ogółu ludzi, dla których najważniejszy jest fakt, kiedy pozyskamy Stilicia.

Druga sprawa. Zejdźcie trochę z rzecznika klubowego, bo wszelkie pretensje do jego osoby są krótko mówiąc nie na miejscu. Po pierwsze udziela nam informacji jakich tylko może, po drugie odpowiada tylko za wiadomości wychodzące z jego ust, konta, itp. Jeżeli nawet obsługuje profile klubowe na portalach społecznościowych to pisze na nich rzeczy "przekazane z góry" a nie że napiszę sobie tak dla beki będzie fajnie.
Nie przypominam sobie, który rzecznik ostatnimi czasy miał taki kontakt z kibicami. Media społecznościowe robią swoje, ale dajcie mu też pracować.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.08.2016, 03:08
Co do rzecznika - pełna zgoda. Gościu jest jaki jest ale robotę robi i to się chwali.
Co do "Wrogiego przejęcia". Wiadomix, że nie we wszystko trzeba wierzyć, tymbardziej w to co wypadnie spod ręki bądź racicy okołokrakowskich gryzipiórków ale póki co wszystko wskazuje na to, że pan od rowera to taki typowy Dyzma z powieści Dołęgi - Mostowicza. Moja prywatna wersja, podkreślam, tylko moja i tylko prywatna - zakręcił się obok "curki" Cupiała, zbałamucił kobitę, zrobił wała i ... kochaś odszedł w siną dal.
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 12.08.2016, 06:17
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Moja prywatna wersja, podkreślam, tylko moja i tylko prywatna - zakręcił się obok "curki" Cupiała, zbałamucił kobitę, zrobił wała i ... kochaś odszedł w siną dal.
W takim razie nie trzymał przynajmniej nóg na stole.
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2016, 06:20
Czyli wychodzi na to , że Cupiał dał zielone światło swojej córce , aby zaczęła prowadzić negocjacje w sprawie sprzedaży Wisły . Córka chciała się jak najszybciej pozbyć klubu, sprzedając pierwszej nadarzającej się osobie , która podobno przedstawiła "wiarygodne" gwarancje bankowe. I wszystko byłoby wsio.. córka zadowolona bo problem zniknął, Cupiał też bo mógł uważać że Wisła trafiła w dobre ręce. Ale Pan Meresiński i Citko pewnie nie przewidzieli , że cała Polska będzie im grzebać w życiorysach i znajdą wszystkie "smaczki" z życia Pana Meresińskiego.

Najlepiej dla Wisły byłoby, aby Pan Cupiał odzyskał Wisłę ( tylko nie przez TF , tylko prywatnie ) , a następnie znaleźć sobie 2 kompanów ( coś podobnego jak było na początku ery Cupiała ) , którzy są związani z Wisłą - czyt. kibicują lub są z Małopolski . Bo wg mnie główny problem ze sponsorami był taki, że nikt nie był w stanie dać więcej kasy niż TF, więc jeśli fizycznie TF nie będzie w klubie, a Cupiał podzieli się władzą w klubie to myślę że nagle znajdą się 2 potężni sponsorzy na miarę skali Polski .

Najgorszy byłby powrót do tego co było przed sprzedażą, czyli jedna władza w rękach Cupiała. Bo to nic nie zmieni, owszem będzie spokojniej niż za Meresia , ale czy o to nam chodzi ?
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 12.08.2016, 06:21
W niedzielę mecz z Ruchem, jeżeli Kubuś nadal ma zamiar uważać się za właściciela, to wypadałoby żeby wreszcie zaszczycił swoją obecnością na meczu. O ile będzie miał odwagę, bo nie wydaje mi się, żeby publiczność przywitała go brawami. No chyba, że jak na Dyzmę 2.0 przystało to będzie oglądał to w TV z Warszafki.

Co do odbicia Wisły przez Cupiała to brzmi jak SF. Ale jeżeli to prawda, to oby mu się udało. Może po takiej Mero-biegunce skończyło by się bicie piany o dryfowaniu w przepaść pod wodzą Telefoniki.

Niedzielny mecz zapowiada się ekscytująco przede wszystkim ze względów poza sportowych. Mereszyńskie, Citki i zgody nowe i byłe... będzie można pewnie sporo ciekawego usłyszeć po 3 meczach na cudzych śmieciach.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2016, 06:39
akurat pod względem formalnym nie takie SF
rozdział XXXIV kodeksu karnego - osoba skazana z tego tytułu prawomocnym wyrokiem nie może być członkiem zarządu
więc jeżeli zasiada na fotelu prezesa PROJEKT-GMINA.PL KRS 0000457726 - a widzę że zasiada, a Wisła była przejęta w imieniu tej spółki to nic nie stoi na przeszkodzi by unieważnić umowę
pytanie czy faktycznie tak jest, czy to tylko radosna twórczość pismaka i było mniej więcej tak:
miejsce - redakcja
- załoga, poszukajcie mi czego nie może osoba skazana prawomocnym wyrokiem!
informacja
- ok, napiszemy, że Cupiał chce odzyskać Wisłę
Ostatnio edytowane przez Szofer : 12.08.2016 o godz. 06:49.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 06:49
Jeśli BC odzyska Wisłę to nie po to żeby ją trzymać, ale żeby oddać w dobre ręce. Wybijcie sobie z głowy jakieś przejęcie jako osoba prywatna, dzielenie się władzą z innymi sponsorami itp...

Paradoksalnie potencjalnych sensownych kontrahentów może pojawić się sporo, bo w świat poszła informacja, że klub jest prawie oddłużony i do przejęcia za grosze.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.08.2016, 07:14
rav napisał(a):Wyświetl post
Jeśli BC odzyska Wisłę to nie po to żeby ją trzymać, ale żeby oddać w dobre ręce. Wybijcie sobie z głowy jakieś przejęcie jako osoba prywatna, dzielenie się władzą z innymi sponsorami itp...

Paradoksalnie potencjalnych sensownych kontrahentów może pojawić się sporo, bo w świat poszła informacja, że klub jest prawie oddłużony i do przejęcia za grosze.
dokładnie tak samo pomyślałem,

nie wiem czy też zasadne jest mówić, że to Cupiał sprzedał Wisłę Meresińskiemu, bo chyba robili to ludzie Telefoniki z udziałem jego córki, a Cupiał może dał jedynie zielone światło na podstawie tego co mu przedstawiano. Oczywiście nic nie zmieni medialnych tytułów, że Cupiał sprzedał i że sam jest winny temu co się stało.

Rav wiesz dokładnie może co i jak?
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.08.2016 o godz. 07:17.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Markus
Senior Member

Stary 12.08.2016, 07:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sorry, bo nie wiem jaki masz problem. W sumie wisi mi to, ale się nie zniechęcaj
Podpowiem Wolfy - LucjuszWielki ma taki problem, że musi jakoś odreagować i zaistnieć, a nie ma nic wartościowego do powiedzenia. Tylko bełkot. Niestety przez głupotę tego typu kibiców Wisła Cupiała nigdy nie mogła w pełni rozkwitnąć (vide nóż w głowę D.Baggio).

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.08.2016 o godz. 07:27.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.08.2016, 07:26
tak samo Cupiał sprzedał Wisłe jak kupił Jovica i Ouadje.
Oby mecz z Ruchem był ostatnim z Meresinskim u steru jakkolwiek to krwa brzmi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.08.2016, 07:44
Jeśli się okaże, że to prawda to Cupiał postąpił dokładnie w ten sam sposób co Erdogan
Powód: Literowka
Ostatnio edytowane przez Stelio : 12.08.2016 o godz. 07:44.
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 07:57
Vinci napisał(a):Wyświetl post
W niedzielę mecz z Ruchem, jeżeli Kubuś nadal ma zamiar uważać się za właściciela, to wypadałoby żeby wreszcie zaszczycił swoją obecnością na meczu. O ile będzie miał odwagę, bo nie wydaje mi się, żeby publiczność przywitała go brawami. No chyba, że jak na Dyzmę 2.0 przystało to będzie oglądał to w TV z Warszafki.
Mam nadzieję że jednak nie przyjdzie bo nie chciał bym dostać zakazu stadionowego za obicie ryja cieciowi.

@rav "Wybijcie sobie z głowy jakieś przejęcie jako osoba prywatna, dzielenie się władzą z innymi sponsorami itp..."
co do tego pełna zgoda, mówi się że przed przejęciem przez Jakuba M. taka propozycja została Bogusławowi złożona i ją odrzucił

ej da się cytować dwa różne posty
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.08.2016, 08:12
@seta da się. Musisz tylko znać numer posta:

Stelio napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się okaże, że to prawda to Cupiał postąpił dokładnie w ten sam sposób co Erdogan
seta napisał(a):Wyświetl post
ej da się cytować dwa różne posty
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2016, 08:28

Transfery już na dniach, kandydaci walą drzwiami i oknami.
Anty PO-PiS!!!
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 08:29
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
@seta da się. Musisz tylko znać numer posta:
Ok, znam i co dalej
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2016, 08:39
Orientuje się ktoś, czy ci poważni ludzie (sami tak w końcu się określili) bywają w ogóle w swoim klubie?
By była jasność - klub sportowy mam na myśli.
Nie byłbym zaskoczony, gdyby się okazało, że prezesa nie ma już w kraju.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.08.2016, 08:40
Z kasą, którą tylko dało się jakkolwiek gdzieś przelać...
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.08.2016, 08:43
Jak zgarnął kase BC na wypłaty to mógł zniknąć dopoki kasa sie nie skończy. Oby to była prawda, że BC chce odzyskać Wisłe
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2016, 08:44
Sprawą Wisły na swoim dzisiejszym posiedzeniu zajął się Trybunał Konstytucyjny. Prezes TK Rzepliński odczytał wyrok , z którego wynika, ze przejęcie klubu przez JM było niekonstytucyjne. 3 sędziów złożyło zdanie odrębne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów