The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2016, 15:10
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem przekonany że to było tak iż Meresiński miał poważne i realne plany oraz dogadanych sponsorów. Miało być swego rodzaju nowe otwarcie z młodym, dynamicznym właścicielem, ogólnie PRowo wesoło i kolorowo do czego chętnie dołączyliby sponsorzy z którymi był nawet po słowie. Cupiał widząc że facet ma pomysł i zapewnienia potencjalnych sponsorów stwierdził że można sprzedawać, będzie ok. Nikt jednak nie przewidział że zanim owi sponsorzy zdołają popodpisywac rzeczywiste papierki Wisła medialnie zostanie zmiażdzona. O ile wypłynięcie oskarżenia o machloje finansowe pewnie było brane pod uwagę i z jakiegoś powodu zlekceważonie (nie wiem, może facet jest niewinny...?) o tyle nikt pewnie nie spodziewał się że sprawa jakiejś matury sprzed dwunastu lat będzie stanowiła gwóźdź do trumny i powód medialnego linczu. Tak się stało i nagle na ostatniej prostej cały świetlisty plan się posypał bo sponsorzy nie będą chcieli być kojarzeni z Mercedesińskim przekrętasem, choćby nie wiem co teraz zrobił to mleko się rozlało i media pokroju weszło z chęcią robią mu czarny PR żeby ostatecznie odstraszyć potencjalnych sponsorów i przyczynić się do upadku Wisły.

Ja powiem tak: nikt nie powiedział że właściciel klubu musi być koniecznie świętszy od papieża. O ile machloje finansowe na grube miliony go dyskwalifikują doszczętnie, o tyle są to tylko oskarżenia, czy jest winny to się dopiero okaże. Natomiast sprawa matury, choć chwały mu nie przynosi (no ....a ludzie, sam pisałem chwilę po nim, więc wiem jak żenująco łatwa jest...) o tyle to jakaś sprawa sprzed ponad dekady, która można zrzucić na błędy młodości. Summa summarum jak dla mnie z igły widły i dałbym mu kredyt zaufania... ale teraz już jest za późno. Chocholi taniec warszawskich mediów skutecznie odstraszył sponsorów i możemy powoli przyzwyczajać się do myśli o bankructwie.
A środowisko kibicowskie w ostatnim czasie uważam za wyjątkowo toksyczne, jak będziemy startować gdzieś z dna z skwk na czele to możemy się już przeżegnac nogą...
Sprzed jakich 12 lat? Jakie błędy młodości? Wyrok uprawomocnił się 27.04.2016 r., czyli został wydany 7 dni wcześniej. To jest świeża sprawa.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów