The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Orinar
Banita

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2016, 21:15
Prawda jest taka, ze obecna sytyacje sprowokowaliscie wy i media. Byl wlasciciel i sponsorzy. Teraz moze nie byc ani jednego ani drugiego. Gratulacje! Mozliwe, ze spusciliscie klub do A klasy...

Jak dla was matura Meresimskiego jest wazniejsza od Wisly to powodzenia.
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.08.2016, 21:19
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

jednym z nich może być wybitny profesjonalny przedsiębiorca, podrabiający świadectwa maturalne, Jakub Meresiński. Drogi Panie Jakubie, jeśli nas czytasz - niech Bóg ma Pana w swej opiece - i niech lepiej każe Panu sprzedać klub z powrotem Cupiałowi lub TS Wisła. Nie chcemy tutaj, w naszym klubie, żadnych przekrętów. Ż-A-D-N-Y-C-H !!!! Zrozumiano?!
Kiedy patrzę na jego mordę, to nie jestem pewny czy on w ogóle potrafi czytać.

A tak zupełnie na poważnie, to nie sądzę, żeby przejął się twoim apelem, bo - jak doskonale można zaobserwować - ma głęboko w dvpie opinię kibiców.

Orinar napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, ze obecna sytyacje sprowokowaliscie wy i media. Byl wlasciciel i sponsorzy. Teraz moze nie byc ani jednego ani drugiego. Gratulacje! Mozliwe, ze spusciliscie klub do A klasy...

Jakże ku*wa wspaniale, że objawiłeś nam jaka jest PRAWDA swoim wielce uduchowionym wpisem. Kolejny ku*wa geniusz, który będzie tu zgrywał ostoję sumienia i moralności.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 10.08.2016 o godz. 21:24.
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2016, 21:22
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Winę za ten stan rzeczy ponosi bezpośrednio B. Cupiał oraz obecny zarząd Telefoniki. Sprzedać Spółkę po 20 latach bez dokładnego sprawdzenia komu się ją sprzedaje nie świadczy dobrze o byłym właścicielu Wisły. Jest to wręcz niewiarygodne jak mogło do tego dojść, niestety w kontekście tego z jakimi problemami Wisła borykała się w ostatnich latach nie jest niczym teraz dziwnym skoro Telefonika vel Cupiał w ten sposób działali jak w sprawie sprzedaży akcji celebrycie bez matury i forsy.
Jak to bez sprawdzenia? Gaszka sprawdzał każdy Ci to na telefonice potwierdzi
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Orinar
Banita

Stary 10.08.2016, 21:24
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na posty takich ananasów może by tak na jakiś czas wstrzymać rejestrację?
A moze nie mam racji?
Gwarancje bankowe i sponsorzy byli, to fakt.
Rozpetala sie gownoburza i co teraz mamy?
A przez kogo sie ona rozpetala?
Powód: Ort
Ostatnio edytowane przez Orinar : 10.08.2016 o godz. 21:25.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.08.2016, 21:26

Właściciel takiego klubu powinien być krystalicznie czysty, a tu jak nie VAT to matura , skąd mam pewność, że w najbliższym czasie coś nowego nie ujrzy światła dziennego? Da mi ktoś na to gwarancje?

To nie my sprowokowaliśmy tą sytuacje tylko redaktor Knura wynalazł te informacje, a potem już poszło z górki, także do niego kieruj swoje pretensje.

A jedynym winnym w tej całej sytuacji jest sam właściciel.
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.08.2016 o godz. 21:33.
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.08.2016, 21:26
Pamiętam, jak gruchnęła ta wiadomość i od razu ktoś tu pierwszego dnia napisał coś w sensie, że długo będziemy pamiętali dzień, jak tych dwóch pajaców przejęło Wisłę. Niby przyznałem mu w duchu rację (no bo sprawa jasna, koleś bez najmniejszych życiowych osiągnięć, no chyba, ze za takie uznamy puknięcie jakiejś aktorki) ale mimo wszystko nie sądziłem, że ta degrengolada pójdzie w takim tempie.
Czy jest tu jeszcze ktoś, kto ma cień nadziei, że oni faktycznie mają sensowny pomysł co dalej?
Wersję ze słupem włóżmy pomiędzy bajki, przecież marketingowo dotąd to jest ciąg katastrof. Nie było pod ręką jakichś słupów, którzy potrafili skończyć szkołę średnią? Jeśli ktoś mu faktycznie coś obiecał, to już pewnie dawno zwinął zabawki i teraz zastanawia się, jak by tu zrobić, żeby ta informacja nie wyszła na światło dzienne. Jak z takim bagażem szukać sponsorów, kto będzie chciał być kojarzony z takim bagnem?
Potrzebny jest jakiś mocny głos środowisk kibicowskich przypominający, co to jest ta Wisła Kraków, jaką ma historię, ilu mniej i bardziej zaangażowanych kibiców, oraz... cud.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.08.2016, 21:27
Przez Knura!!!
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 10.08.2016, 21:27

Myśmy maturę podrobili i my mamy zarzuty uczestnictwa w zorganizowanej grupie przestępczej oraz my od 2 tygodni nie możemy się przedstawić na konferencji)))) Cholera więcej informacji puścił adwokat właściciela ni właściciel sam)
Revolver
Senior Member

Stary 10.08.2016, 21:28
A moze nie mam racji?
Przy takich wynalazkach, jak niejaki Orinar, to nawet daka.kodaka wydaje się mieć umysł noblisty.
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 10.08.2016, 21:29
Kurcze, dla "pierwszej siły tego miasta" prezes (?) problemem nie jest. Całe zło Wisły na dziś to ci, którzy Meresia się czepiają.
No i warszawka.
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 10.08.2016, 21:30
W sumie, to nie zdziwiłbym się jeśli ten cały orinar ( po hiszpańsku znaczy sikać ) to był Kubuś. Już w pierwszym poście źle napisał nazwisko, a jak się posuwa do takich rzeczy jak kupowanie matury, to pewnie ma się problemy z przeliterowaniem własnego nazwiska
Orinar
Banita

Stary 10.08.2016, 21:33
Ale podrobiona matura to nie jest koniec swiata. Co do uczestnictwa w grupie przestepczej nie istnieja zadne dowody, a jedynie spekulacje. Moj znajomy prowadzi porady ksiegowe jak wymijac VAT-y i podejrzewam co drugi przedsiebiorca korzysta z takich uslug. Znajac zycie rozliczal sie poprzez raje podatkowe i korzystal z luki prawnej. Wiec znajac zycie dzialal zgodnie z prawem.

Podczas zakupu akcji klubu orzedstawil liste sponsorow oraz gwarancje bankowe. Bylo dobrze, lepiej niz przez ostatnie 5 lat. Modlilem sie zeby nie wywiazala sie zadna gownoburza i... teraz najprawdopodobniej nie mamy juz nic.
Lukasz
Senior Member

Stary 10.08.2016, 21:43
Dariook napisał(a):Wyświetl post
W oficjalnym komunikacie TF nie ma słowa o żadnych gwarancjach bankowych.
Zauwaz że w oficjalnym komunikacie nie ma też informacji za ile i od kogo Meresiński przejął Wisłę. Nie widzę powodu by umieszczać tam taką informację (o gwarancjach).

Prawda jest taka, ze obecna sytyacje sprowokowaliscie wy i media.
Oczywiście. Masz całkowitą rację, gdyby nie my i media, nie musiałbyś nam tego uświadamiać.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 10.08.2016 o godz. 21:51.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 10.08.2016, 21:43
Ale podrobiona matura to nie jest koniec swiata. Co do uczestnictwa w grupie przestepczej nie istnieja zadne dowody, a jedynie spekulacje. Moj znajomy prowadzi porady ksiegowe jak wymijac VAT-y i podejrzewam co drugi przedsiebiorca korzysta z takich uslug. Znajac zycie rozliczal sie poprzez raje podatkowe i korzystal z luki prawnej. Wiec znajac zycie dzialal zgodnie z prawem.

Podczas zakupu akcji klubu orzedstawil liste sponsorow oraz gwarancje bankowe. Bylo dobrze, lepiej niz przez ostatnie 5 lat. Modlilem sie zeby nie wywiazala sie zadna gownoburza i... teraz najprawdopodobniej nie mamy juz nic.
Jaka gownoburza przecież wiadomix powie sponsorom matura to nic, zarzuty też i git. No sam piszesz.
mrok_tsw
Junior Member

Od: 03.2016

Stary 10.08.2016, 21:47
Zamiast rozpętywać gównoburzę, zapraszam do kupowania biletów na Ruch, bo na razie ilość sprzedanych biletów nie powala :(
O sytuacji nie wiemy w zasadzie nic.
Życie jest jak Wisła.
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.08.2016, 21:47
Panowie, ja bym na razie tonował nastroje zarówno w jedną jak i drugą stronę. Zaczynamy panikować po informacji od gościa który jeszcze 2 dni temu pisał, że wszystko będzie super, Klemba wie tyle ile zje tak jak KAŻDY inny informator. Sto tysięcy różnych głosów z różnych stron i każda mówi co innego, jak nie informacje o transferach, to o słupach, o włascicielu z Afryki, sponsorach itp. Każda "pewna", a na razie dalej nie wiemy nic. Oczywiście nie mam zamiaru bronić Meresińskiego, pomijam już fakt, że osoba która potrafiła podrobić świadectwo maturalne jest jak dla mnie kompletnie niewiarygodna, jak mamy wierzyć w zapewnienia osoby która w jeden dzień zarzeka się, że nie była karana a w drugi okazuje się, że olewała awizo z sądu przez 5 miesięcy... ale w tej sytuacji jest mnóstwo niewiadomych i ciężko cokolwiek wydedukować. Znaków na poprawę nie ma i oczywiście zgadzam się, że powoli to się zaczyna rysować w dosyć czarnych barwach, ale równie dobrze za 2/3 dni może gruchnąć info o tych sponsorach i 3/4 transferach i nagle zapanuje hurraoptymizm i nikt już nie będzie pamiętał o całym zamieszaniu. Dlatego proponuję stoicki spokój, przynajmniej do konferencji prasowej, bo kiedyś do niej musi dojść. Jeśli na niej nie usłyszymy konkretów tylko kolejny bełkot i zapewnienia, wtedy można zacząć powoli szykować się na mecze z Clepardią i Orłem Piaski Wielkie...
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.08.2016, 21:51
A moze nie mam racji?

Fakt - to jest taka gazeta codzienna i to jest fakt.

Widziałeś te gwarancję? Może podpisywałeś jedną z nich?
Panie Jakubie to Pan?

Przecież sponsorzy, to przyjaciele Pana Jakuba, a ten zapewniał, że oni się od niego nie odwrócą, bo to prawdziwi przyjaciele. Ale czyżby jednak ktoś zrozumiał, że nie będzie reklamował swojej firmy na Wiśle, bo nie chce być kojarzony z gościem, który jednak nie jest takim kryształem jakby mogło się wydawać?

Przez nas się rozpętała gównoburza?
Ja nie mam matury?
Ja jestem podejrzany o wyłudzenie podatku VAT?
Ja nie umiem zorganizować ludzi do zarządu Wisły S.A?

Można prosić o odpowiedź.

Czas zejść na ziemię, bo od słodkiego pierrdolenia, to już w Wiśle byli znawcy ze złotoustym holendrem na pierwszym miejscu.
Na chwilę obecną jesteśmy w takim szambie, organzizacyjno-marketingowo-sportowym, że głowa mała.
Nie ma niczego, Pan Jakub nawet nie ma jaj, żeby zwołać konferencję i się kurrwa w końcu przedstawić.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.08.2016, 21:52
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zauwaz że w oficjalnym komunikacie nie ma też informacji za ile i od kogo Meresiński przejął Wisłę. Nie widzę powodu by umieszczać tam taką informację.
To nie ma nic wspolnego z moim pytaniem...sorki.

Ponawiam, skad wiesz, ze JM przedstawil mityczne gwarancje bankowe?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.08.2016, 21:53
Cupiał. Miliarder oskarżony i ostatecznie UNIEWINNIONY w sprawie dot. nieprawidłowego rozliczenia środków PFRON na pracowników niepełnosprawnych vs. nawet nie milioner, który został SKAZANY za podrobienie świadectwa maturalnego

Bądźmy poważni...
Jeden niewinny-drugi wpisany do rejestru skazanych.
Revolver
Senior Member

Stary 10.08.2016, 21:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co, jak mnie naprawdę w....isz, to Cię namierzę po mailu/IP. A do kogo Twój adres później trafi, to ja już nie wiem. Lepiej żeby ta osoba miała poczucie humoru
Taki geniusz, jak on używa na bank przeglądarki TOR postawionej na Linuxie, żeby wypisywać tak natchnione prawdą posty.
Lukasz
Senior Member

Stary 10.08.2016, 22:03
To nie ma nic wspolnego z moim pytaniem...sorki.
Ponawiam, skad wiesz, ze JM przedstawil mityczne gwarancje bankowe?
Trzeba założyć że przedstawił.
Jak chcesz możesz oczywiscie trzymać się tezy że ich nie ma, ale wtedy powinieneś umieć rozsądnie wytłumaczyć dlaczego Cupiał miałby okłamać Mięte-Mikołajewicza, lub Mięta miałby kłamać w udzielonym wywiadzie.

Cytat:
- Bogusławem Cupiał zapewnił Pana, że Jakub Meresiński będzie miał pieniądze na utrzymanie klubu? - Zapewnił mnie, że Jakub Meresiński przedstawił gwarancje bankowe, które wystarczą na utrzymanie ośrodka treningowego w Myślenicach oraz na utrzymanie klubu. Przedstawił też listy intencyjne sponsorów, którzy mają do Wisły wejść.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.08.2016, 22:16
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Trzeba założyć że przedstawił.
Jak chcesz możesz oczywiscie trzymać się tezy że ich nie ma, ale wtedy powinieneś umieć rozsądnie wytłumaczyć dlaczego Cupiał miałby okłamać Mięte-Mikołajewicza, lub Mięta miałby kłamać w udzielonym wywiadzie.
Bo ktos tam dał dupy i kvrwa zaczyna sie wybielanie...!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.08.2016 o godz. 22:18.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.08.2016, 22:38
My spuszczamy klub czy "własciciel" niedojeb, który kupował maturę!! Oraz potencjalnie oszukiwał na VAT!!! Człowiek nikt.

Kolejne informacje o sprzedaży naszego klubu:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...alej,10503080/
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2016, 22:40
Miał kasę na pierwszą transzę, zobaczymy jaka reklama na koszulkach w meczu z Ruchem. Chociaż pewnie będą "gołe"
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 10.08.2016, 22:41
Zamknijmy temat, nic tu nie wskóramy.
Lukasz
Senior Member

Stary 10.08.2016, 22:52
Bo ktos tam dał dupy i kvrwa zaczyna sie wybielanie...!
To jest biznes, gwarancje musiały być bo Meresiński nic nie ma i nie ma powodu żeby Cupiał dawał mu Wisłę za darmo.

wierny napisał(a):Wyświetl post
Miał kasę na pierwszą transzę, zobaczymy jaka reklama na koszulkach w meczu z Ruchem. Chociaż pewnie będą "gołe"
Ale jaja - kupiła nas spółka z o.o. o kapitale założycielskim podniesionym z 0.005 miliona do 0.05 miliona złotych w roku 2013. Ja śnię.
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.08.2016, 22:53
jak się to czyta to przerażenie bierze. .......i zarówno strona przeciwna Meresińskiemu jak i tak która go popiera. jestem bardziej zwolennikiem Meresińskiego i nie będę tego ukrywał ale radzę Wam wszystkim, nie róbcie domysłów i nie piszcie farmazonów, bo to nic nie daje. poczekajmy na rozwój sytuacji, bo za mało wiemy żeby tu pisać swoje mądrości. naprawdę.
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.08.2016, 22:54
wierny napisał(a):Wyświetl post
TF będzie na koszulkach, bo tak ma być do końca sezonu a przynajmniej na początku tak było podane. chociaż teraz GK twierdzi inaczej.
Powód: doprecyzowanie informacji
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 10.08.2016 o godz. 22:58.
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2016, 22:58
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
TF będzie na koszulkach, bo tak ma być do końca sezonu.
Wg artykułu z linku umowa o sponsoringu została rozwiązana pod koniec lipca. W PP graliśmy jeszcze w starych, bo nie zdążyliśmy zrobić nowych.
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.08.2016, 23:07
ha ha to TF sie skonczylo a nowego nie bedzie to teraz szybko ogloszenie w prasie dla maturzystow
Grut to dobre zarzadzanie
Ostatnio edytowane przez Robek : 10.08.2016 o godz. 23:11.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów