The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2016, 23:31
Zamknąłem dwa tematy dotyczące Jakuba Meresiński przenosząc posty do tematu któremu nadałem nowy tytuł Jakub Meresiński życie i twórczość – fakty, wydarzenia, aluzje. Zrobiłem to dlatego że chcę oddzielić prywatne problemy pana Jakuba od Wisły Kraków. Oczywiście ponieważ jest on właścicielem Wisły w sposób pośredni oddziałuje to również na nasz klub, ale problemy z prawem nie dotyczą jego działalności w naszym klubie. W swej 110 historii Wisła miła różnych właścicieli jak wiemy nie wszyscy byli godni zapamiętania, jednak Wisła trwa dalej i będzie dalej trwała bez względu jakich będzie miała właścicieli czy to w ekstraklasie czy IV lidze.
Rozumiem że chcecie dyskutować odnośnie pana Meresińskiego.
W temacie Jakub Meresiński życie i twórczość – fakty, wydarzenia, aluzje dyskutujemy jeśli ktoś ma taką potrzebę o życiu Pana Jakuba.

W temacie Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków o finansach naszego klubu w tym o ewentualnych sponsorach ale nie ma tu miejsca na scenki z życia Pana Meresińskiego.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.08.2016, 00:24
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Chcesz powiedzieć, że ta uczelnia sprawdzała świadectwa dojrzałości, a kiedy odkryła że nowy student nie ukończył szkoły średniej i nie ma matury, to go nie wydaliła? [...]

Nie. Odpowiadałem na pytanie, jaką pan Meresiński uczelnię skończył w trzy lata.
Skończyć mógł taką, która nadaje tytuł zawodowy I stopnia (w Polsce to jest licencjat).
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.08.2016, 07:13
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Stanowski nie śmieje się ani z Wisły, ani z kibiców Wisły. Śmieje się z paranoików węszących wszędzie warszawskie spiski. Wcale się mu nie dziwię.
Powiem Ci że ja jako Wiślak też się z ich śmieje. Nie umiem sobie tego racjonalnie wytłumaczyć. Kompleks? oczywiście zupełnie nieuzasadniony.

-Kazek Węgrzyn coś powie na Wisłe - To już głosy że kibic Cracovii (dla niezorientowanych - pokłócił się z Filipiakiem w 2004 i został wyrzucony z Cracovii. Na pewno ma do niej spory sentyment )
-Pan Sławek powie że nie było karnego dla Wisły - już głosy że warszawka
-Sprawa z Cierznikiem - też spisek. Oczywiście przy całej jej złożoności ma wiele wątków. Ale to przecież nie warszawka go zesłała do rezerw i dała powód do całej sprawy

I teraz jeszcze JM. Podkreślę to jeszcze raz. Nikt z Warszawki nie złożył za niego podrobionego świadectwa ani nikt z warszawki nie wystąpił za niego o zwrot VAT.
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.08.2016, 07:41
Kompromitujecie się tym ciągłym utyskiwaniem na Warszawkę, dziennikarzy, Stanowskiego, PZPN etc.
Wychodzą z Was te same kompleksy jak z kibiców sąsiadki względem Wisły. Szanujmy się.
vel HatefulRespect
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.08.2016, 07:45
pełno tu pokemonów co działają na szkodę Wisły, czy Wy macie ku rwa rozum?! chyba nie, że w takiej sytuacji je biecie jeszcze po naszym klubie. poczekaj jeden z drugim na rozwój wypadków a nie pier dol jak potłuczony. łykacie każde medialne gówno jak dogmat i jeszcze prześcigacie się w wymyślaniu farmazonów. to jest żenada. jak się Was czyta to się nóż w kieszeni rozkłada. co wiecie o Jakubie Meresińskim? co wiecie o Leśnym i reszcie z Legii? pewnie mniej więcej to samo ale to Meresiński jest be a oni są ok. to mi wystarczy jako argument, że większość z Was to pokemony. pozdrawiam.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.08.2016, 07:45
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ci,nId,2249201
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2016, 07:54
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
pełno tu pokemonów co działają na szkodę Wisły, czy Wy macie ku rwa rozum?! chyba nie, że w takiej sytuacji je biecie jeszcze po naszym klubie. poczekaj jeden z drugim na rozwój wypadków a nie pier dol jak potłuczony. łykacie każde medialne gówno jak dogmat i jeszcze prześcigacie się w wymyślaniu farmazonów. to jest żenada. jak się Was czyta to się nóż w kieszeni rozkłada. co wiecie o Jakubie Meresińskim? co wiecie o Leśnym i reszcie z Legii? pewnie mniej więcej to samo ale to Meresiński jest be a oni są ok. to mi wystarczy jako argument, że większość z Was to pokemony. pozdrawiam.
Zdecydowanie mniej graj w PokemonGO bo swiat wirtualny miesza ci sie z realnym jak wszedziesz widzisz pokemony.
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2016, 08:08
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie mniej graj w PokemonGO bo swiat wirtualny miesza ci sie z realnym jak wszedziesz widzisz pokemony.
nie mierz wszystkich swoją miarą. mi wystarczy, że tutaj jest masę pokemonów, zresztą Ty też się do nich zaliczasz. a pokemonGo jest dla takich jak Ty... tam odnosicie sukcesy. a i oczywiście merytorycznie się odniosłeś do moich słów
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2016, 08:29
Na szkodę Wisły? Wytłumaczysz w jaki sposób internetowe wpisy pełne ironii i szydery mogą niekorzystnie wpływać na klub? I jak wpisy na forum mogą mieć większą siłę przebicia niż jakikolwiek portal piłkarski/informacyjny (wp, interia, onet itd.)?

Zbychu chce kupić karnet na sezon na E, Janusz na VIPka, mają zamiar kupić obydwie meczówki w swoich rozmiarach, na stadionie się zjawią i będą zaciekle dopingować, kupować stadionowe 3,5% szczyny i zażerać letnią kiełbę.

Ale chvj, przeczytają wpis daki.kodaki, bódynia, brylanta17, krzaq12 czy chvj wie kogo z tego forum i uznają "Nie, pierrdolę. XYZ na forum TWSD napisał, że Meresiński jest chvjowy czy jego kolega informator od strony ciotecznego kuzyna od strony babki, który miał kolegę, którego kolega pracował u Meresińskiego i ten mu na dzień dobry nie odpowiedział!"

Chvj, nie idę na mecz"
.

Idźmy dalej. Kapka jest chvjowy i czytając o sobie na forum również uznał, że jest chvjowy i nadal ogląda kasety VHS murzynów, którzy na własnym terenie dali złapać się w siatkę.

Kolejno marketing, itd. itd.

Psychol - już wiem skąd. Czyżby zainteresowanie kryminalistyką? Stygmatyzacja sprawcy przez otoczenie? Im bardziej uważacie, że jestem chvjowy, tym bardziej spełnię wasze oczekiwania?

Tylko wiesz, w klasyfikacji sprawców obok psychola przypisujesz sobie dodatkowo cechy niedorozwinięcia umysłowego.

A propo pokemonów - chyba złapałem jednego:

PSYCHOLTSW used BEŁKOT.

It's not very effective...
Anty PO-PiS!!!
bódyń
Senior Member

Stary 10.08.2016, 08:39
Do Ciesze sie ze zaliczas mnie do pokemenow bo to dla czlowieka dobre jak BelkotekGO tak o nim mowi.

A jak chcesz merytorycznie to prosze bardzo: co wiemy o Meresinskim? To ze sprawe ma o przekrety o VAT i podrabial mature. To wiemy. Jakos te dwie informacje mu nie wystawiaja o nim dobrego swiadectwa. Jak widac ma pecha do swiadectw. Jak mozna w dzisiejszych czasach podrabaic swiadectwo kazdy moze je zdac. Co to za egzamin co aby zdac trzeba 30 %. No oczywiscie tu przesadzilem bo jak widac nie kazdy.. Podrabianie matury jest po prostu zenujace .. Jego adwokat tez niezle gagatek. Widac dobiera sobie kumpli. Pozostaje miec nadzieje ze adwokat nie podrabial juz matury.

I ciekawe czemu wspominasz o Lesnym w tym watku? Co wiemy o nim? Malo ciekawych informacji bo malo co znalezli. I pewnie dziennikarze w Krakowie tez malo znalezli bo oni szukali a nie tylko w Wawie.

Generalnie nie mam wybielac goscia z powodu ze jest wlascicielem Wisly. Glupota to glupota i wstyd dla klubu. Boje sie ten konferencji jutro bo jak koles z gimnzjalnym wyksztalceniem zacznie mowic na zywo moze byc smiesznie (smiech przez lzy)

Zapewne chcac aby mniej pisac w tym watku znowu mi odpiszesz i dalej bedziesz podbijal watek krzyczac aby go nie podbijac.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.08.2016, 08:46
A Lesniodorski z Legii za co jest karany ?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.08.2016, 08:59
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
nie jest karany, zakaz wykonywania zawodu przez 3 lata... ale nie wiem czy wyrok jest prawomocny, mial sie chyba odwolywac
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 10.08.2016, 09:09
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
To jest owiane tajemnica, a plotki glosza, ze jakoby miał się poklocic z jakims kolega po fachu, który miał plecy i przez to go ponoc skazano. Zakaz wykonywania zawodu to tez jest wyrok.

Co do Stanowskiego to szkoda czasu na niego, bo wystarczy poczytać wpisy na jego tt, gdzie pisze, ze mesi mogl krecic waly na podatku bo cos osiagnal. Czyli bledem JM jest to, ze nic nie osiagnal do tej pory, bo jeśli byłoby inaczej to Stanowski by mu odpuscil i nic nie pisal.
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2016, 09:20
nesta napisał(a):Wyświetl post
@mat cos tam

....a mac.. Po co piszesz jak chuja wiesz? Audyt był. To raz.
Dwa, Cupiał jest chory, ale nie na glowe żeby sprzedać klub który ma 20 lat bez zabezpieczenia.
JM ma jakiś układ grupę kapitałowa za sobą - problem jest taki czy oni wiedzieli kto ich do tego przekonał. I czy ta wiedza w jakiś sposób zmienia ich nastawienie + zewn. sponsorów jesli tacy sa.

I tylko to sie liczy. Nic więcej. Czy będzie miał jakiekolwiek fundusze na prowadzenie klubu. Nie to czy ma lewe świadectwo gimbazy. To jest najistotniejsze dla Wisły, bo to bezpośrednio wpływa na to czy przetrwamy czy nie.
PS. Kup wreszcie jakiś słownik
Pisze prawde a Ty hmmmm jak skonczony .... z rozumowaniem krewetki. Skad Ty wiesz cokolwiek o BC ?
Takie bzdury jak wypisujesz to maciarewicz sie z Toba rownac sie nie moze
a Ch.... poszukaj w lusterku
Ps. Ty robiles ten audyt ?
Ostatnio edytowane przez Mat1977 : 10.08.2016 o godz. 09:31.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2016, 09:30
Nie no nie będę dyskutował z analfabetą. Chyba z JM do tej samej szkoły chodziliście
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2016, 09:34
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Na szkodę Wisły? Wytłumaczysz w jaki sposób internetowe wpisy pełne ironii i szydery mogą niekorzystnie wpływać na klub? I jak wpisy na forum mogą mieć większą siłę przebicia niż jakikolwiek portal piłkarski/informacyjny (wp, interia, onet itd.)?

Zbychu chce kupić karnet na sezon na E, Janusz na VIPka, mają zamiar kupić obydwie meczówki w swoich rozmiarach, na stadionie się zjawią i będą zaciekle dopingować, kupować stadionowe 3,5% szczyny i zażerać letnią kiełbę.

Ale chvj, przeczytają wpis daki.kodaki, bódynia, brylanta17, krzaq12 czy chvj wie kogo z tego forum i uznają "Nie, pierrdolę. XYZ na forum TWSD napisał, że Meresiński jest chvjowy czy jego kolega informator od strony ciotecznego kuzyna od strony babki, który miał kolegę, którego kolega pracował u Meresińskiego i ten mu na dzień dobry nie odpowiedział!"

Chvj, nie idę na mecz"
.

Idźmy dalej. Kapka jest chvjowy i czytając o sobie na forum również uznał, że jest chvjowy i nadal ogląda kasety VHS murzynów, którzy na własnym terenie dali złapać się w siatkę.

Kolejno marketing, itd. itd.

Psychol - już wiem skąd. Czyżby zainteresowanie kryminalistyką? Stygmatyzacja sprawcy przez otoczenie? Im bardziej uważacie, że jestem chvjowy, tym bardziej spełnię wasze oczekiwania?

Tylko wiesz, w klasyfikacji sprawców obok psychola przypisujesz sobie dodatkowo cechy niedorozwinięcia umysłowego.

A propo pokemonów - chyba złapałem jednego:

PSYCHOLTSW used BEŁKOT.

It's not very effective...
kolejna merytoryczna odpowiedź na temat. jebcie sobie po Wiśle i po mnie, bo mnie zdanie takich jak wy na mój temat mało obchodzi. to jest żenada co wy tu odpierdalacie. co wiesz o Meresińskim? to co przeczytałeś, pewnie nic więcej także gratuluję. poczytaj jeszcze gw, oglądnij tvn i posłuchaj tok fm, twoja wiedza na pewno będzie jeszcze bardziej kompletna. głupszym się ustępuję więc już więcej w polemikę nie wchodzę, bawcie się dobrze i liżcie się po fiutach, bo jest to dla mnie frajerskie co tutaj robicie. możecie jeszcze stanowskiemu zrobić lachę, bo to was chyba rajcuje. pozdrawiam i już więcej się tutaj nie udzielam.
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 10.08.2016, 09:35
Nesta skad wiedziales no i czekam z grupa sponsorsko-kapitalowa, tylko nie wiemy z Kuba czy Nesta bedzie chicial zostac ....szefem banku informacji.... zgodzisz sie prosze Marek C. mowi ze super sie wypowiadasz i wszystko lykasz wiec moze rezcznikiem prasowym chcialbys zostac
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2016, 10:20
Do wszystkich którzy twierdzą iż nowi właściciele chcą tylko wyciągnąć kasę z klubu. W jaki sposób
Za klub zapłacili jakąś kasę, niech będzie ten 1,2mln zł. Klub ma 16 mln długu które trzeba spłacać na bieżąco. Mało tego, zapewne większość wierzycieli po zmianie wysłała pismo 'w związku ze zmianą właścicielską, prosimy o spłatę zadłużenia lub przedstawienie gwarancji utrzymania ustaleń spłat z poprzednim właścicielem'. I to zapewne robią w tej chwili nowi właściciele - układają się z wierzycielami. Więc tak wydali 1,2mln na kupno, bieżąca działalność, podatki + spłata rat zadłużenia powiedzmy (strzelam) kolejne 1,2mln. Czyli na wejście wydają 2,5 mln. Każdy wie że w kasie pustki, z klubowej kasy za to nie zapłacą, jak problem jest nawet z pensjami. Więc żeby coś wyciągnąć z klubu muszą zarobić więcej niż wydają. Skąd Kasa z tv i ekstraklasy - po sezonie lub w ratach. Sponsorzy - brak. Sprzedaż zawodników - nie ma kogo. Więc jak wyciągnąć kasę i to grubą kasę tak żeby opłacało się zwiać za granicę i żyć dostatnie do emerytury z przedsiębiorstwa które przynosi straty Robiąc przekręt to na chłopski rozum powinni wyciągnąć z 10mln na głowę bo tu będą już skończeni i żadnej przyszłości w biznesie już nie będą mieli. Więc jak wyciągnąć te 20mln i zwiać
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.08.2016, 10:22
I tylko to sie liczy. Nic więcej. Czy będzie miał jakiekolwiek fundusze na prowadzenie klubu. Nie to czy ma lewe świadectwo gimbazy. To jest najistotniejsze dla Wisły,

Naprawde kasa jest dla Ciebie najwazniejsza ? Naprawde uwazasz, ze wizytowka klubu ma byc taki facet jak JM ? Chcialbys miec takiego szefa ? serio ?
nesta
Senior Member

Stary 10.08.2016, 10:26
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Naprawde kasa jest dla Ciebie najwazniejsza ? Naprawde uwazasz, ze wizytowka klubu ma byc taki facet jak JM ? Chcialbys miec takiego szefa ? serio ?
Tak. Ale mój kodeks etyczny jesli chodzi o przestępstwa gospodarcze jest zupełnie rozbieżny z prawem
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.08.2016, 10:37
kolejna merytoryczna odpowiedź na temat. jebcie sobie po Wiśle i po mnie, bo mnie zdanie takich jak wy na mój temat mało obchodzi. to jest żenada co wy tu odpierdalacie. co wiesz o Meresińskim? to co przeczytałeś, pewnie nic więcej także gratuluję. poczytaj jeszcze gw, oglądnij tvn i posłuchaj tok fm, twoja wiedza na pewno będzie jeszcze bardziej kompletna. głupszym się ustępuję więc już więcej w polemikę nie wchodzę, bawcie się dobrze i liżcie się po fiutach, bo jest to dla mnie frajerskie co tutaj robicie. możecie jeszcze stanowskiemu zrobić lachę, bo to was chyba rajcuje. pozdrawiam i już więcej się tutaj nie udzielam.
Kolego merytoryka tego postu w szczególności dotycząca lizania się po fiutach oraz robienia laski Stanowskiemu jest porażająca. Podobnie porażające są zasady interpunkcji w Twoich postach.

Chylę czoła i mimo wszystko odnosząc się do JM - komentując rewelacje dotyczące jego nikt z kibiców Wisły nie pluje na klub. Nadto JM nie zaprzeczył ani info o toczącej się sprawie karnej ani info o orzeczeniu za sfałszowanie świadectwa, więc raczej nie przysporzył sobie chwały u części kibiców Wisły.....

Biorąc pod uwagę Twoje podejście do tematu to radiooperator na tonącym statku wysyłający sygnał SOS też napieprza na swój statek......
Pozdrawiam

Tak. Ale mój kodeks etyczny jesli chodzi o przestępstwa gospodarcze jest zupełnie rozbieżny z prawem
Rozumiem, że w Twoim kodeksie etycznym nie ma problemu z klientem, który wyrucha CIę na kilkadziesiąt tysięcy złotych ?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 10.08.2016 o godz. 10:44.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.08.2016, 10:44
Ok Przynajmniej jestes tego swiadomy. Haha
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.08.2016, 10:47
PSYCHOLTSW ma sporo racji.

Typowy POLAK pierd głupoty na temat o którym nic nie wie...

Poczekajcie na rozwój sytuacji, na jakieś konkrety i wtedy oceniajcie, a te mity i wymyślone historie są żenujące...

Od zawsze to pisałem... UJA WIEMY.

piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.08.2016, 10:49
co wiesz o Meresińskim?
pozwole sobie odpowiedziec...
niewiele wiemy szczerze mowiac... ale ponoc prokurator go kojarzy jakos bardziej

Mogę potwierdzić, że pan Jakub M. ma postawione zarzuty w sprawie wyłudzenia podatku VAT oraz prania brudnych pieniędzy - powiedział nam prokurator Tomasz Ozimek z Prokuratury Okręgowej w Częstochowie, która prowadzi postępowanie w sprawie Jakuba Meresińskiego.

LucjuszWielki napisał(a):
Poczekajcie na rozwój sytuacji, na jakieś konkrety i wtedy oceniajcie
to co masz wyzej to sa wlasnie konkrety

no chyba ze prokurator

LucjuszWielki napisał(a):
pierd głupoty na temat o którym nic nie wie...
Ostatnio edytowane przez piotrus1985 : 10.08.2016 o godz. 10:56.
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 10.08.2016, 11:12
Postawione zarzuty to sa dla Ciebie konkrety? JEśli tak to albo żyjesz w innym kraju, albo baaardzo krótko w Polsce, bo w tym kraju najchetniej każdemu postawiono by zarzuty o cokolwiek....
cytujac:"sory taki mamy klimat..."
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.08.2016, 11:15
i po konferencji, Amba fatima, miała być i nima...
As
Socios Wisła Kraków

Stary 10.08.2016, 11:18
Konferencji nie bedzie. Zapewne Jakub Meresinski nie ma czasu bo uczy sie do matury.

znalezione na Twitterze @MarcinTyc
bódyń
Senior Member

Stary 10.08.2016, 11:20
No to rewelacja. "kwestie formalne" brzmia, ze nie ma o czym mowic czy formalnie mityczni sponsorzy dali noge?
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 10.08.2016, 11:21
I kolejna porcja oliwy dodana do ognia.... formalnie dolana...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 10.08.2016, 11:22
"Kwestie formalne"

W sensie ten klapouchy lowelas obsral zbroje ?
Boia chi molla !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów