The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2016, 14:28
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem przesadzacie z tymi sponsorami. Może kojarzycie taki klub jak AC Milan. Tam to dopiero właściciel miał swoje za uszami i jakoś od niego nie uciekali. Faktem jest, że informacje pojawiające się na temat Meresińskiego są dla niego kompromitujące, ale jeśli mają razem z Citko pomysły oraz źródła ich finansowania, to wszelkie skandale pójdą w niepamięć.
oczywiscie ze niektorzy przesadzaja, ale teraz moda na hejty.

Dobrze ze nie JM nie nagrywał kolegów i nie szantażował jak Benzema, nie ruchał nastoletnich kurewek ktore potem podawały go do sądu, nie ustawiał całej ligi ,nie sprzedawał meczu, nie wykonał 711 telefonów do fryzjera, nie kumplował sie z mafiozami i nie grał z nimi na ps3 by miec potem srpawy w sądzie,
i tak dalej i tak dalej.
Leśnego jakby prześwietlili też by wyszły jajka, ale po co, skoro on ich podsypuje jak potrzeba, loze pozyczy itd.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2016, 14:29
Nie porównuję Berlusconiego z Meresińskim, lecz reakcje sponsorów na skandale związane z właścicielem klubu. W przypadku włoskich o wiele większe i ze względu zarówno na status klubu, jak i samego właściciela o wiele bardziej doniosłe.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.08.2016, 14:30
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Kolejne kuriozalne oświadczenie "prawnika" wiadomixa,.
A co w tym kuriozalnego?
Oświadczenie niekoniecznie prawdziwe, ale równie dobrze może takie być.
Nakaz w cywilnym czy karnym postępowaniu wcale nie musi trafić do adresata, a sąd przyjmuje fikcję skutecznego doręczenia po dwukrotnym awizowaniu.To wcale nie są bardzo rzadkie przypadki.
W takiej sytuacji wnosi się wniosek o przywrócenie terminu+sprzeciw, co oznacza, że nakaz upada a sprawa trafia na zwykły tryb. A to powoduje, że w świetle prawa delikwent nie jest skazany prawomocnym wyrokiem... przynajmniej do czasu zakończenia sprawy w zwykłym trybie.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.08.2016, 14:30
Moim zdaniem przesadzacie z tymi sponsorami. Może kojarzycie taki klub jak AC Milan. Tam to dopiero właściciel miał swoje za uszami i jakoś od niego nie uciekali.
Kolego, nie porownuj Berlusconiego do jakiegos wypierdka spod Czestochowy bo to troche dwie rozne galaktyki. Nawet skazany i odsiadujacy wyrok Berlusconie to wciaz najpotezniejsza osoba we Wloszech.

A propos "zrodel finansowania";

Cytat:
Mam bezpośredni kontakt ze sponsorami, a do tego to moi przyjaciele, więc na pewno nie odejdą
Coraz wiecej znakow na niebie i ziemi wskazuje na nadciagajacy kataklizm.
Boia chi molla !
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.08.2016, 14:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
oczywiscie ze niektorzy przesadzaja, ale teraz moda na hejty.

Dobrze ze nie JM nie nagrywał kolegów i nie szantażował jak Benzema, nie ruchał nastoletnich kurewek ktore potem podawały go do sądu, nie ustawiał całej ligi ,nie sprzedawał meczu, nie wykonał 711 telefonów do fryzjera, nie kumplował sie z mafiozami i nie grał z nimi na ps3 by miec potem srpawy w sądzie,
i tak dalej i tak dalej.
Leśnego jakby prześwietlili też by wyszły jajka, ale po co, skoro on ich podsypuje jak potrzeba, loze pozyczy itd.
Szprotson, ale czy my dyskutujemy moralny czy medialny aspekt czynów Meresińskiego?

Jasne, MÓGŁBY nabroić zdecydowanie więcej rzeczy, dużo gorszych, ale to absolutnie nie zmienia faktu, że kilka "drobniejszych" rzeczy spie*dolił aż miło. To nie jest "hejt", kiedy chodzi o dobre imię Wisły. Jesteś mądrym człowiekiem, na bank to rozumiesz.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.08.2016, 14:40
Nie porównuję Berlusconiego z Meresińskim, lecz reakcje sponsorów na skandale związane z właścicielem klubu. W przypadku włoskich o wiele większe i ze względu zarówno na status klubu, jak i samego właściciela o wiele bardziej doniosłe.
Paweł,

Nie chce się czepiać każdego słowa, ale sam zobacz:

Cytat:
Na fatalną sytuację drużyny Filippo Inzaghiego składa się wiele czynników. Podstawowym są pieniądze. Problemy finansowe klubu sięgają 2006 r. Od tego czasu AC Milan kończył każdy rok fiskalny na minusie. To przełożyło się na mniejsze inwestycje ze strony Silvio Berlusconiego, a z kolei to na kiepską politykę transferową. Logiczne jest więc, że zespół gra słabiej.

Konsekwencją kryzysu finansowego jest słaba frekwencja na meczach „Rossonerich” i odwrócenie się kibiców od klubu. Brak wsparcia fanów tylko pogorszył stan drużyny, ale nietrudno zrozumieć sfrustrowanych mediolańczyków. Średnia widzów na meczach Milanu jest najgorsza od ponad dziesięciu lat.
http://igol.pl/serie-a/jaka-przyszlosc-czeka-ac-milan/

Przepraszam za off-topic.

Szprotson,
Hejtu nie widzę w takich rozmowach. Poprostu większość nie widzi w tym logicznego rozwiązania. Jeżeli gość z aspiracjami budowy solidnego klubu piłkarskiego ma problem z wizerunkiem, maturą itp. To nie dziwne, że ludzie się zastanawiają...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 14:41
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Szprotson, ale czy my dyskutujemy moralny czy medialny aspekt czynów Meresińskiego?

Jasne, MÓGŁBY nabroić zdecydowanie więcej rzeczy, dużo gorszych, ale to absolutnie nie zmienia faktu, że kilka "drobniejszych" rzeczy spie*dolił aż miło. To nie jest "hejt", kiedy chodzi o dobre imię Wisły. Jesteś mądrym człowiekiem, na bank to rozumiesz.
ja wiem ze kazdemu na tym zalezy.
ale nie mozna mówić ze nie ma szans na sponsora, bo szanse są .Wszystko jest zależne od umiejętności JM.
Czarny PR tez niektorym pomaga wyjsc z cienia. Zyjemy w kraju w ktorym MASA jest celebryta i pisze ksiązki.

wg. mnie własciciela nalezy rozliczac po czynach. Stan na dzis jest taki ze nie uczynił nic, ale dajmy mu ten czas do czwartku a potem bedziemy jechac jak po burej suce.
Nie wierze w to ze jest taki tępy, a jednoczesnie urobił tylu ludzi.

Revolver
Senior Member

Stary 09.08.2016, 14:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja wiem ze kazdemu na tym zalezy.
ale nie mozna mówić ze nie ma szans na sponsora, bo szanse są .Wszystko jest zależne od umiejętności JM.
Czarny PR tez niektorym pomaga wyjsc z cienia. Zyjemy w kraju w ktorym MASA jest celebryta i pisze ksiązki.

wg. mnie własciciela nalezy rozliczac po czynach. Stan na dzis jest taki ze nie uczynił nic, ale dajmy mu ten czas do czwartku a potem bedziemy jechac jak po burej suce.
Nie wierze w to ze jest taki tępy, a jednoczesnie urobił tylu ludzi.
Zgadzam się, a co do sponsorów, to odsyłam Cię do mojego wcześniejszego posta z godziny 15:03 w odpowiedzi na to, co napisał Vinci

Czarny PR NIE równa się od razu brakowi sponsorów.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 09.08.2016 o godz. 14:49.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2016, 14:44
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
(...)Coraz wiecej znakow na niebie i ziemi wskazuje na nadciagajacy kataklizm
Właśnie póki co nie ma żadnych znaków. Ani pozytywnych, ani negatywnych.

Owszem, Meresiński jest człowiekiem, nazwijmy to eufemistycznie, o wątpliwej reputacji. To fakt. Seria PR-owych strzałów w kolano także. Natomiast jest wielce prawdopodobne, że stoi z nim jakieś zaplecze finansowe. Nie zamierzam zagłębiać się w rozstrzyganie, czy jest to 1 podmiot, czy też kilka, gdyż ma to marginalne znaczenie. Istotne jest jednak to, że dopóki nie poznamy możliwości finansowych owego zaplecza, dopóty nie znamy realnej sytuacji klubu. A poznamy je dość szybko, vide wartość zapowiadanych przez klub na oficjanym kanale transferów.

Vinci napisał(a):
Nie chce się czepiać każdego słowa, ale sam zobacz: (...)
Jak sam widzisz, źródłem problemów był panujący wówczas na świecie potężny kryzys finansowy, a nie moralne rozterki sponsorów.

Żeby była jasność, sam nie jestem zachwycony naszym nowym dobrodziejem, ale trochę umiaru w kreowaniu tych fatalistycznych wizji.
Ostatnio edytowane przez Paweł : 09.08.2016 o godz. 14:47.
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.08.2016, 14:49
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Pan prawnik probuje powiedziec, ze nie klamal w poprzednik oswiadczeniu bo nikt nie wiedzial o uprawomocnieniu sie wyroku. A zaraz sie okaze, ze to wszystko zly sad. Boje sie jutro a nastepnego oswiadczenia

Bo taka rola PRAWNIKA.

Gdzie Wy zyjecie? morderca zabija 10 osób, a prawnik mówi, że on jest niewinny. Od tego jest prawnik wlasnie.

Prawnik nie jest od tego zeby glaskac po glowie sąd, tylko na niego napie.rdalac, jak trzeba to sprytnie mataczyc, robic wszystkich dookola w ch.uja i wmawiac, ze klamal ten i ten.

I nikogo nie interesuje czy to wszystko ma cos wspólnego z prawdą, bo jak mawia klasyk "prawda? nie istnieje taka.."
Ostatnio edytowane przez c. : 09.08.2016 o godz. 14:51.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 14:49
mi po prostu sie znudziło juz jebanie Maresinskiego na prawo i lewo od paru dni.
Jeszcze jutro wyjdzie ze zgwałcił staruszke i ze mama mu scieli łóżko. Mam wy**bane. Szkoda zdrowia.
Poczekam do tej konferencji, zobaczymy jak wypadnie.
Zaznaczmy, ze od poczatku byłem przeciwko tej parze, no ale nie posłuchali

PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 09.08.2016, 14:52
Noście k....a różowe okulary dalej.

Ja to się zastanawiam kto/co może nam pomóc wybrnąć z tego bagna czy my w ogóle coś możemy? Jakieś pomysły? Przecież nie możemy patrzeć z boku jak nam Wisłę kładą ! I uważam to powinien być priorytet.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.08.2016, 14:53
Kilka rzeczy do skomentowania... Kolejne kuriozalne oświadczenie "prawnika" wiadomixa, ale najbardziej przerażający jest wywiad z Kubusiem, gdzie mówi, że tymi sponsorami mają być jego koledzy...
Albo Pinokio kłamie, albo świat jest mały na prawdę mały. Trzymam kciuki żeby okazało się że jest 'na Ty' z córką Ptaka, objad w czwartki jada z Cupiałaem a sztangę na siłce okazjonalnie trzyma mu Kulczyk do spółki z Sołowowem.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.08.2016, 14:56
yarow napisał(a):Wyświetl post
Licencjat (trwa 3 lata).
Chcesz powiedzieć, że ta uczelnia sprawdzała świadectwa dojrzałości, a kiedy odkryła że nowy student nie ukończył szkoły średniej i nie ma matury, to go nie wydaliła? Prokuraturę, jak widać zawiadomili . Dziennikarze już pewnie sprawdzają, co wiadomix nazywa wyższym wykształceniem i jaką uczelnie skończył.
Chyba, że ktoś inny wpadł na podrobione dokumenty, ale wówczas prokuratura i tak by powiadomiła o tym fakcie uczelnie, do której się zapisał. Było to przecież w 2014 roku.

it napisał(a):Wyświetl post
A co w tym kuriozalnego?
Oświadczenie niekoniecznie prawdziwe, ale równie dobrze może takie być.
Nakaz w cywilnym czy karnym postępowaniu wcale nie musi trafić do adresata, a sąd przyjmuje fikcję skutecznego doręczenia po dwukrotnym awizowaniu.To wcale nie są bardzo rzadkie przypadki.
W takiej sytuacji wnosi się wniosek o przywrócenie terminu+sprzeciw, co oznacza, że nakaz upada a sprawa trafia na zwykły tryb. A to powoduje, że w świetle prawa delikwent nie jest skazany prawomocnym wyrokiem... przynajmniej do czasu zakończenia sprawy w zwykłym trybie.
Co ty mi tu tłumaczysz... Sam miałem wyrok nakazowy, ale a) wiedziałem o całej sprawie i się nia interesowałem(jak każdy normalny człowiek, bo chodzi w końcu o życie, karę, itd.) b) posługiwałem się adresem zameldowania(facet dowodu nie wymienia?) c) musiałem się stawiać na Policji(bo ja też rozmawiałem i poza tym oskarżony ma prawo zapoznać się z materiałem dowodowym). Dlatego stwierdzenia z tego oświadczenia są kuriozalne. Z tego co pamiętam, to jest 7 dni na odwołanie i z tego skorzystałem.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 09.08.2016 o godz. 15:02.
Revolver
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:01
Chcesz powiedzieć, że ta uczelnia sprawdzała świadectwa dojrzałości, a kiedy odkryła że nowy student nie ukończył szkoły średniej i nie ma matury, to go nie wydaliła? Prokuraturę, jak widać zawiadomili . Dziennikarze już pewnie sprawdzają, co wiadomix nazywa wyższym wykształceniem i jaką uczelnie skończył.
Chyba, że ktoś inny wpadł na podrobione dokumenty, ale wówczas prokuratura i tak by powiadomiła o tym fakcie uczelnie, do której się zapisał. Było to przecież w 2014 roku.
Pewnie czesne wynosiło 4 tysie za semestr, więc uczelnia wolała brać od niego kasę i poczekać na rozwój sprawy w prokuraturze.
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 09.08.2016, 15:02
To się nie dzieje naprawdę
For_FuN_
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:02
Pewnie czesne wynosiło 4 tysie za semestr, więc uczelnia wolała brać od niego kasę i poczekać na rozwój sprawy w prokuraturze.
Nie ma takiej możliwości. Szkoły i uczelnie dbają o swój prestiż, a kilka tysięcy złotych, to jakaś nic nie warta drobizna.
PabloTS
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:06
czekam na jakieś ukryte fakty z przedszkola które będą teraz wyciągnięte.....albo z złożbka..
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Revolver
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:07
Nie ma takiej możliwości. Szkoły i uczelnie dbają o swój prestiż, a kilka tysięcy złotych, to jakaś nic nie warta drobizna.
Uprawiamy teraz totalny off-top, ale podziwiam Twoją wiarę w polskie szkolnictwo niepubliczne, zwłaszcza przy obecnej ilości placówek i ich sytuacji finansowej. Ale, równie dobrze, możesz i mieć rację. Nie twierdzę, że tak nie jest.

PabloTS napisał(a):Wyświetl post
czekam na jakieś ukryte fakty z przedszkola które będą teraz wyciągnięte.....albo z złożbka..
Jutro W Fakcie i na Onet.pl: "Jakub M. - nowy właściciel Wisły Kraków - w wieku 1,5 roku, będąc w żłobku, zesrał się, a później napisał 'Kuba' gównem na ścianie. Uznano go wtedy za geniusza i debila równocześnie."

Po 3 godzinach oświadczenie od prawnika, że to nie było gówno, a czekolada.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 09.08.2016 o godz. 15:16.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.08.2016, 15:21
ten człowiek jest mega pomyłką. Media się od niego nie od.......ą, będzie cierpiała Wisła. Nikt poważny i w miarę czysty się tutaj nie pojawi. Będziemy pralnią dla szemranych właścicieli.

Tylko tyle i aż tyle....
PabloTS
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:27

Jutro W Fakcie i na Onet.pl: "Jakub M. - nowy właściciel Wisły Kraków - w wieku 1,5 roku, będąc w żłobku, zesrał się, a później napisał 'Kuba' gównem na ścianie. Uznano go wtedy za geniusza i debila równocześnie."

Po 3 godzinach oświadczenie od prawnika, że to nie było gówno, a czekolada.
i jak tu zyc Panie.......
wszędzie zło,wszystko żle,.......
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.08.2016, 15:27
PabloTS napisał(a):Wyświetl post
Bo widzisz...
Poprzedni właściciel Wisły też był podejrzany o przestępstwa finansowe jak w linku poniżej:
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...stwa-podatkowe

Poprzedni właściciel też był kojarzony z cinkciarstwem.
Boguś, też nie miał wysokiego wykształcenia, ukończył tylko technikum kolejowe.

Ale przychodząc do Wisły miał przede wszystkim pieniądze i te pieniądze w Wisłę inwestował.
Jak na tamte czasy to sypało się Wiśle niczym z rogu obfitości.

A obecnie, przyszłość Wisły jest tak samo mglista jak przeszłość jej właściciela.
Wszystko wyjdzie w swoim czasie, oby z korzyścią dla nas, kibiców Wisły.
PabloTS
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:31
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Bo widzisz...
Poprzedni właściciel Wisły też był podejrzany o przestępstwa finansowe jak w linku poniżej:
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...stwa-podatkowe

Poprzedni właściciel też był kojarzony z cinkciarstwem.
Boguś, też nie miał wysokiego wykształcenia, ukończył tylko technikum kolejowe.

Ale przychodząc do Wisły miał przede wszystkim pieniądze i te pieniądze w Wisłę inwestował.
Jak na tamte czasy to sypało się Wiśle niczym z rogu obfitości.

A obecnie, przyszłość Wisły jest tak samo mglista jak przeszłość jej właściciela.
Wszystko wyjdzie w swoim czasie, oby z korzyścią dla nas, kibiców Wisły.
i dokładnie się z Tobą zgadzam,poczekajmy a nie odrazu gościa zmieszajmy z błotem.......z dugiej strony ...takich mamy kibiców....cóż...
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.08.2016, 15:32
Ale nie jest mglista. Jest tragiczna. Bo zaraz zostaniemy zdyskwalifikowani i tak się skończy cała balanga Pana M. i jego wiernego sługi Sancho Citki w Wiśle. Według krakowskiego wydania wyborczej (z dziś) sponsorzy zastanawiają się nad wycofaniem ze sponsoringu. A sam Citko potwierdza, że sytuacja jest trudna. Pomyślcie, co za głąby nam się trafiły. To, co Cupiał nam zrobił, powinno nadawać się na jakiś kryminał. Masakra.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
kristos
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:40
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale nie jest mglista. Jest tragiczna. Bo zaraz zostaniemy zdyskwalifikowani i tak się skończy cała balanga Pana M. i jego wiernego sługi Sancho Citki w Wiśle. Według krakowskiego wydania wyborczej (z dziś) sponsorzy zastanawiają się nad wycofaniem ze sponsoringu. A sam Citko potwierdza, że sytuacja jest trudna. Pomyślcie, co za głąby nam się trafiły. To, co Cupiał nam zrobił, powinno nadawać się na jakiś kryminał. Masakra.
No i znowu Cupiał winny.
Weż pier...nij się w łeb
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Revolver
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:43
Widzisz, w tym wszystkim najbardziej zastanawia mnie to, że facet z taką przeszłością nagle zaczyna pchać się na świecznik życia publicznego i medialnego kupując klub piłkarski ze 110-letnią tradycją. Są tylko dwa wytłumaczenia: albo jest niewinny, albo jest jednym z większych idiotów w promieniu 1500 km od stadionu Wisły. Trzeciej opcji nie widzę.
Robek
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:43
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
w czwartek o 10 konferencja na R22.
A po niej pewnie bedzie dalej pie.dolenie na forum że nic nie wiadomo
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 15:46
Podeslij linka proszę. Dzięki z góry
Bo ja tylko widzę wywiad z JM.
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.08.2016 o godz. 15:50.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2016, 16:01
Tu jest o tym w tekście:

http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,4...kumentami.html
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2016, 16:07
Założę się kto by nie przyszedł to Warszawka będzie wyciągać brudy na wierzch.Co boją sku...iele,że wróci wielka Wisła ? tak ma być!! Amika w kryzysie to nie będzie wielka(nigdy nie było),ale jak już Wisła chce wrócić (powoli,ale jednak) na szczyt to są prane brudy teraz jest moda na Legię okej niech będzie, karma za chwilę wróci....i wtedy znowu będzie płacz i lament.Psy szczekają karawana idzie dalej.
Piggy oddaj hajs

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów