The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2016, 17:36
Nie wiedział biedny że ma wyrok, czuję że potwierdzenie że wiedział wypłynie za 3,2,1.... ciągle w sądach może się pomieszać. Niech w czwartek powie że chciał kupić bar Wisła a nie Wisłę Kraków.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.08.2016, 17:41
fazior napisał(a):Wyświetl post
Już pislaem wyluzuj, to ze klamie w zywe oczy, co z tego. Politycy codzien klamia, lacznie z obecnie rzadzacymi i prezydentem i jakos nie jest to ich koniec wizerunkowy,[...] Tak naprawdę to mnie wali, czy on te świadectwa sfalszowal czy tez nie, i czy ma sprawę o wyłudzenie vat, czy nie. Za tydzień dwa sprawy przyschna, za miesiąc czesc ludzi zapomnie JM się w cien odsunie i jakos to bedzie. Mnie bardziej interesuje, jak będzie wygladalo funkcjonowanie klubu.
Ja jestem absolutnie wyluzowany

Różnimy się niestety co do modelu funkcjonowania biznesu. Najważniejsze dla mnie jest to, że ten gostek kłamie a nie to, że sfałszował świadectwo (bo odpokutował za to).

I funkcjonowanie klubu, o którym napisałeś, rozpoczęło się od kłamstwa. Kłamstwo stało się fundamentem dla funkcjonowania klubu pod egidą pana Meresińskiego. Ponieważ ma ono zawsze krótkie nogi, to fundament ten się zwyczajnie roz.......i szybciej niż myślisz.

Masz problem taki, że dajesz przyzwolenie na taką Polskę, którą opisałeś. Oczywiście, że Ty nie masz wpływu bezpośredniego na to, że Polska wygląda tak a nie inaczej. Wpojono bowiem niestety masom Obywateli, że np. Parlament to ma być "Polska w pigułce" czyli wady i zalety Polaków, zgromadzone w Sejmie i Senacie. Ja demokratą nie jestem i uważam inaczej. Nie wszystko jest dla wszystkich (każdego). Tam mają być wg mnie wybrani najlepsi z nas.

W odniesieniu do mojego Klubu oczekuję tego samego.
Ostatnio edytowane przez yarow : 08.08.2016 o godz. 17:44.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 17:45
Juz teraz wiem czemu decyzyjni byli zachwyceni spotkaniem ...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2016, 17:47
Jak zaraz przyjdą transfery i sponsorzy to znaczna część z was krzykaczy, wyzywający Jakuba M. od najgorszych i oburzonych że ktoś taki mógł kupić Wisłę w moment się przechrzci na jego obrońców.
Mamy już jednego kryminalistę na najbardziej eksponowanym stanowisku i po kilku bramkach z Niecieczami Daruś został bożyszczem, więc stąd wiem.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2016, 17:47
Pogadałem sobie trochę na privie z janexem89 na TT. Dla niezorientowanych - to jeden z pewniejszych informatorów na TT natomiast nie znam go osobiście.
I ręki sobie za jego słowa uciąć na pewno nie dam

On tego publicznie nie napisze, ale wskazał osobę za JM. Nie jest to JW. Tak czy inaczej jesli to prawda to i Korona jeszcze zapłacze i inne kluby bedą nam zazdrościć. Napisał ze będzie dobrze. W czw 1-2 transfery na konferencji.

Ale zaznaczam - nie znam typa. Śledzę go jedynie od dłuższego czasu na TT i ma duża sprawdzalność. Dziele sie tym co napisał a czy tak będzie czy nie - czas pokaże.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.08.2016, 17:49
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Kwaśniewski w kampanii wyborczej wcisnął kit, że ma wykształcenie wyższe i nie było takiego zamieszania jak tu...

http://www.money.pl/gospodarka/polit...,0,237820.html
Byl rozpierdziel konkretny.
A po drugie to polityk to oni klamai zawodowo

Jakos dziwne, ze co sie okazuje ze wlasciel Wisly ma brudne coraz bardziej lapy to niektorzy bronia go: "a u tamtych bylo gorzej". Co pare dni cios w wizerunek klubu.

Wscicie to jak on sfalszowal mature to mozna wierzyc w jakies oswiadczenia tego pana?
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 08.08.2016, 17:50
nesta napisał(a):Wyświetl post
Pogadałem sobie trochę na privie z janexem89 na TT. Dla niezorientowanych - to jeden z pewniejszych informatorów na TT natomiast nie znam go osobiście.

On tego publicznie nie napisze, ale wskazał osobę za JM. Nie jest to JW. Tak czy inaczej jesli to prawda to i Korona jeszcze zapłacze i inne kluby bedą nam zazdrościć. Napisał ze będzie dobrze. W czw 1-2 transfery na konferencji.

Ale zaznaczam - nie znam typa. Śledzę go jedynie od dłuższego czasu na TT i ma duża sprawdzalność. Dziele sie tym co napisał a czy tak będzie czy nie - czas pokaże.
pewnie twoja i jego skrzynka za chwilę zostanie zasypana pytaniem kto taki za nim stoi
Ostatnio edytowane przez PvD : 08.08.2016 o godz. 17:53.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
yarow
Senior Member

Stary 08.08.2016, 17:53
[...] . Tak czy inaczej jesli to prawda to i Korona jeszcze zapłacze i inne kluby bedą nam zazdrościć. [...]

Cały czas w to wierzę.

Niech zmienią słupa bo roznosi smród.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Naprawdę? Podaj mi jeden, jeden powód po co komuś, po kim zapłacze Korona i pół kraju nasze nowe kierownictwo? Masz miliony, kupujesz klub, z jakiegoś powodu się ukrywasz. Potrzebujesz do prowadzenia klubu od strony formalnej człowieka z głową na karku, skutecznego, energicznego i uczciwego, a od strony sportowej - człowieka z doświadczeniem, któremu sprawdzi się każdy transfer, wie, jak poukładać akademię i pierwszą i drugą drużynę, bo robił to latami z sukcesami. Kogo wybierasz?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
fazior
Member

Od: 11.2010

yarow napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem absolutnie wyluzowany

Różnimy się niestety co do modelu funkcjonowania biznesu. Najważniejsze dla mnie jest to, że ten gostek kłamie a nie to, że sfałszował świadectwo (bo odpokutował za to).

I funkcjonowanie klubu, o którym napisałeś, rozpoczęło się od kłamstwa. Kłamstwo stało się fundamentem dla funkcjonowania klubu pod egidą pana Meresińskiego. Ponieważ ma ono zawsze krótkie nogi, to fundament ten się zwyczajnie roz.......i szybciej niż myślisz.

Masz problem taki, że dajesz przyzwolenie na taką Polskę, którą opisałeś. Oczywiście, że Ty nie masz wpływu bezpośredniego na to, że Polska wygląda tak a nie inaczej. Wpojono bowiem niestety masom Obywateli, że np. Parlament to ma być "Polska w pigułce" czyli wady i zalety Polaków, zgromadzone w Sejmie i Senacie. Ja demokratą nie jestem i uważam inaczej. Nie wszystko jest dla wszystkich (każdego). Tam mają być wg mnie wybrani najlepsi z nas.

W odniesieniu do mojego Klubu oczekuję tego samego.
Ty chyba zyjes na jakiejś innej planecie, mało który biznesmen ma czyste sumienie, a nawet pokusze się o stwierdzenie, ze każdy ma jakies mniejsze lub większe brudy za uszami, na początku swej kariery. Miałem przez pewien okres swego zycia, do czynienienia powiedzmy z elita tego kraju, widziałem i slyszalem conieco i doszlem do takiego spostrzezenia, ze czym biednieszy człowiek tym bardziej uczciwszy.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 17:54
I nikomu nie napiszesz ze to murzyn z Lublina

yarow
Senior Member

Stary 08.08.2016, 18:00
fazior napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba zyjes na jakiejś innej planecie, mało który biznesmen ma czyste sumienie,[...] i doszlem do takiego spostrzezenia, ze czym biednieszy człowiek tym bardziej uczciwszy.
Żyję na tej samej planecie co Ty. Z tym, że być może, mamy inne wartości czy priorytety w życiu albo inny obraz Świata.

Sam prowadzę biznes. Nie tylko w Polsce ale i za Oceanem, tak, że ... rozmawiasz z praktykiem.

Z Twoim spostrzeżeniem jestem w stanie się zgodzić - generalizując (bo w szczegółach, wszystko zależy od wartości, którymi się kieruje konkretna osoba. Niezależnie od stanu posiadania).
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.08.2016, 18:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
I nikomu nie napiszesz ze to murzyn z Lublina

Murzyn-Sztukmistrz z Lublina!
Boia chi molla !
picasso
Senior Member

Stary 08.08.2016, 18:05
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Murzyn-Sztukmistrz z Lublina!
najlepiej jakby to był murzyn z matki żydówki i ojca araba po dziadku chińczyku.bylibyśmy zabezpieczeni z każdej strony.
dziękuję za uwagę
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 08.08.2016, 18:09
to już ja byłbym lepszym słupem, przynajmniej z maturą, studiami (!!!), niekarany...
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.08.2016, 18:25
No to chyba zostaliśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce. Miejmy nadzieję, że zasada "nieważne jak, ważne żeby mówili" okaże się prawdziwa.

Prawomocny wyrok sądu nakazowego i grzywna 1000 złotych. Gość musiał se coś dopisać na na świadectwach ukończenia L.O. i maturalnym. A parę lat potem został właścicielem Wisły Kraków. Kur.a, kariera typowa dla polityka, szkoda tylko dobrego imienia klubu.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 08.08.2016, 18:34
Cytat:

Ja także go obserwuję, pamiętam jak przewidział zakup Wisły Kraków przez ludzi, których reprezentuje Citko. Wówczas ludzie śmiali się z niego że to nierealne, że komuś takiemu Cupiał nie sprzeda klubu. On twierdził, że ma informacje z pierwszej ręki, że sprawa jest na ukończeniu. Miało to miejsce około 3-4 tygodnie przed finalizacją rozmów.
Teraz twierdzi, że Wisła będzie bogatsza, klub powinien się rozwijać i pozyskiwać nowych sponsorów, model zbliżony do Legii, dobry marketing, długoterminowa strategia itp. Gwarancje nie pochodzą ponoć od Meresińskiego, ale od inwestorów którzy zadeklarowali udział w tym projekcie. Musimy poczekać, ale ten gość rzeczywiście ma dużą wiarygodność.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2016, 18:41
Jestem ciekaw jak kibice przywitają pana Jakuba M.? Pełne 1906% poparcia?

gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Warto w takim razie dodać, że jego partnerką jest 18-letnia quasi-aktorka.
https://www.instagram.com/kamillagolda/?hl=pl
Niezła. Taka młodsza i lepsza wersja Moniki Ordowskiej.

Po fotkach na insta można dojść do wniosku, że jej ojciec może mieć kasiorę i JM może być słupem tatusia pani Kamili.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.08.2016, 18:42
Andrzej Klemba także twierdzi, że informacje, które uzyskał są optymistyczne.
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.08.2016, 18:50
Chcę wierzyć, że będzie zajebiście, ale o ile broniłem Meresia wcześniej, po dzisiejszym dniu już nie jest mi tak łatwo :/
emjot
Senior Member

Stary 08.08.2016, 18:50
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Byl rozpierdziel konkretny.
A po drugie to polityk to oni klamai zawodowo

Jakos dziwne, ze co sie okazuje ze wlasciel Wisly ma brudne coraz bardziej lapy to niektorzy bronia go: "a u tamtych bylo gorzej". Co pare dni cios w wizerunek klubu.

Wscicie to jak on sfalszowal mature to mozna wierzyc w jakies oswiadczenia tego pana?
i od tych wyborów stało się słynne tzw. wykształcenie "prezydenckie"
od akcji z przejęciem Wisły od BC przez pana M. słynne stanie się wykształcenie "właścicielskie" :(
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.08.2016, 18:56
...." Więc mam wyższe wykształcenie, chociaż studiów nie skończyłem, jak prezydent Kwaśniewski..."....Kazik miał nosa
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2016, 19:03
Cytat:
Sam zainteresowany niestety nie chce rozmawiać o swoim udziale w tych sprawach, zasłaniając się prawnikami oraz jak to określił w telefonicznej rozmowie z "Przeglądem Sportowym" "konsultacjami z działem PR, który obsługuje jego osobę.
Mam nadzieję, że ten sam dział nie będzie 'obsługiwał' Wisły...
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.08.2016, 19:05
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam czasy jak się po gorszej stronie błoń cały czas płakano jak to wszystko w tej polskiej lidze ustawione pod Wisłe. Układy, w końcu klub ubecki, macki mieliśmy podobno wszędzie. Sędziowie, nie sędziowie, PZPN, prasa, wszystko po naszej stronie.

Pamiętam ile było śmiechu z tych parchatych historii.

Teraz niektórzy z tego co widzę, stali się takimi szukającymi spisku parchami.

Boniek, stary widzewiak podobno też robi wszystko pod Legię. Szkoda gadać.

Dundalk to też spisek?

Wejdź na Weszło - kibicują L i się z tym nie kryją - i poczytaj "niewydrukowaną tabelę". I nawet im wychodzi, że sędziowie się na niekorzyść Wisły.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2016, 19:07
ludzie.
Stanowski zaczynał w Naszej Legii.

czy coś jeszcze trzeba dodawać? To były czasy w których w takich gazetach/zinach itd pracowali fanatycy.
a nie przyszli adepci ktorzy staż odbębniają.
masz drugiego - olkiewicz jest za ŁKS i sie z tym nie kryje (za co szacunek)
Ćwiakała odszedł - a ten był akurat bezstronny, bardziej dla Wisły niz przeciwko.

pegie84
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 08.08.2016, 19:08
Przynajmniej ambitnie podszedł do tematu, bo tylko maturę sobie kupił a nie od razu dyplom uczelni wyższej
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.08.2016, 19:15
pegie84 napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej ambitnie podszedł do tematu, bo tylko maturę sobie kupił a nie od razu dyplom uczelni wyższej
I tak duży plus, że postanowił iść na studia. I to takim kosztem. Widać, że mu zależało, by się kształcić.

Ja to widzę tak: może w 2011 pisał bzdury o rowerach i kręceniu, bibach i siłce, ale w jego życiu wydarzyło się coś ważnego i teraz jest innym, lepszym człowiekiem.

PS. Jego FB to kopalnia informacji. Wychodzi na to, że oprócz Jabłczyńskiej, prowadzał się także z Candy Girl.
Ponadto wrzucał statusy po włosku i angielsku, często logował się na GPW, wrzucił też link do... Kulczyk Investments (nesta..?). Nie widzę w znajomych natomiast czarnych sztukmistrzów z Lublina.
PS2. Noo i poszedł po rozum do głowy, ukrył profil. NARESZCIE
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 08.08.2016 o godz. 19:20.
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 08.08.2016, 19:17
jak sam napisal " step by step"
pegie84
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 08.08.2016, 19:17
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
I tak duży plus, że postanowił iść na studia. I to takim kosztem.
Jak najbardziej, duży plus za ambicje
bonawentura
Senior Member

Stary 08.08.2016, 19:21
super. dziękujmy mu - wielce wielebnemu M., że postanowił iść na studia. kij z tym, że obecnie nawet największy głąb ma maturę, ale co tam. ten chciał zrobić wszystko awansem. Brak mi słów, jak niektórzy bronią tego typa. Sprzedaż takiemu gościowi klubu to powinien być kryminał. A już zwłaszcza wobec rzekomej miłości Cupiała wobec Wisły.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów