The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fazior
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2016, 17:04
Mat1977 napisał(a):Wyświetl post
i co za roznica czy Stanowski przeczyta czy ktos inny tu chodzi o Wisle a nie JM czy Citke. Czyli ze jak wszyscy beda siedziec cicho to bedzie dobrze
Wiem ze weszlo lekko kibicuje Legii ale co z tego.....w zyciu sie nie spodziewalem takiego typa jako wlasciciela Wisly. Argument ze Boniek jest rudy ( bez komentarza ) poza tym urodzil sie chyba w Bydgoszczy a gral w Widzewie co to ma do w-wy. Legia juz dawno zaczela odjezdzac organizacyjnie ( bo ekipe maja slabo ) od reszty, jeszcze teraz taki fuks w losowaniu....
Problem z bonkiem jest taki, ze w zaleznosci jak mu pasuje, to jest Polakiem, ale jak mu to nie pasuje to jest wlochem. Przykład z reklama bukmacherki zabronionej w Polsce i wtedy się tlumczyl, ze on nie jest Polakiem tylko wlochem i jego polskie prawo nie obowiazuje, tak samo jak jego kontakty z mafia we wloszek, wtedy tez się gimnastykowal jak akrobata, a wcale bym się nie zdziwil, gdyby jakies kwiatki jeszcze wyszly w związku z jego przyjacielem Platinim, który tez ma cos za uszami. Pozatym boniek nic nie zrobil ze swych zapowiedzi, beton jak był tak jest w strukturach PZPN, sędziowie jak się mylil, tak się myla ( przeważnie na korzyść ległej ), Late miał do pierdla wsadzić za grunty i sprawa została zamieciona pod dywan. Przypomne tez jego tweta odnośnie kupcow korony niskich lotow, wiec może Jm znizyl się do poziomu bonka, żeby zrozumial twety. Reasumujac, boniektez jest krętaczem i balansuje na pograniczu prawa.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.08.2016, 17:07
To jest Polska reprezentacja nie zrobi awansu na MS w Rosji i po Bonku zobaczycie jak szybko zniknie.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.08.2016, 17:09
Kilka osób wspomniało o "jakim cudem bank dał gwarancję komuś takiemu?.."

Tak przy kredycie i innych produktach bank je...ie karalność kredytobiorcy.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
uher
Senior Member

Stary 07.08.2016, 17:11
uher napisał(a):Wyświetl post
Kilka osób wspomniało o "jakim cudem bank dał gwarancję komuś takiemu?.."

Tak przy kredycie i innych produktach bank je...ie karalność kredytobiorcy.
Nie wiem jak edytować. Liczy się bik, zus, us i zaplecze finansowe na papierach.
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 07.08.2016, 17:15
fazior napisał(a):Wyświetl post
Problem z bonkiem jest taki, ze w zaleznosci jak mu pasuje, to jest Polakiem, ale jak mu to nie pasuje to jest wlochem. Przykład z reklama bukmacherki zabronionej w Polsce i wtedy się tlumczyl, ze on nie jest Polakiem tylko wlochem i jego polskie prawo nie obowiazuje, tak samo jak jego kontakty z mafia we wloszek, wtedy tez się gimnastykowal jak akrobata, a wcale bym się nie zdziwil, gdyby jakies kwiatki jeszcze wyszly w związku z jego przyjacielem Platinim, który tez ma cos za uszami. Pozatym boniek nic nie zrobil ze swych zapowiedzi, beton jak był tak jest w strukturach PZPN, sędziowie jak się mylil, tak się myla ( przeważnie na korzyść ległej ), Late miał do pierdla wsadzić za grunty i sprawa została zamieciona pod dywan. Przypomne tez jego tweta odnośnie kupcow korony niskich lotow, wiec może Jm znizyl się do poziomu bonka, żeby zrozumial twety. Reasumujac, boniektez jest krętaczem i balansuje na pograniczu prawa.
pewnie masz czesc racji wlochy i pilka ...wszyscy wiedza. nie bronie Bonka co mnie on obchodzi w sprawie Wisly.
Zagrywka ze zdjeciem i Korona fakty bardzo niskich lotow ....
Mnie caly czas martwi co bedzie z Wisla bo o tym jest ten watek, racja za duzo sie rozpisalem ale jesli moglem sie ludzic ze slabe ruchy transferowe i ewidentne wtopy, marketingowe, organizacyjne itd w ostatnich 5 latach to kwestia niewydolnosci do zarzadzania klubem przez korporacje tak teraz wychodzi na to ze to bylo przygotowanie do sprzedazy ...co rozumiem ale po tylu latach ciecia kosztow i szukania chetnych w 5 dni kupil pan JM ktory mam nadzieje jest uczwiwym czlowiekiem tylko ze nic na to nie wskazuje
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.08.2016, 17:20
To wszystko ma wręcz karykaturalny wymiar.
Mnie się pan J.M. od początku kojarzy z postacią z kreskówki wręcz - JOHNNY BRAVO!
Tak wiem, nic to nie wnosi do dyskusji ale nie mogłem się powstrzymać.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 07.08.2016 o godz. 17:22.
vel HatefulRespect
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.08.2016, 17:37
Odkąd Boniek został prezesem to wszystko jest ustawiane pod warwszafke czyli ległe. Nie ma chyba meczu z ostatnich 5-6 latach z 7egła co nie byłoby kontrowersji i oczywiście wszystkie na naszą niekorzyść. PP dziwne losowania dla 7, finały grają we własnym mieście. Dodatkowo sprawa cierzniaka. To tylko przykłady w stosunku do Wisły
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.08.2016, 17:43
Boniek sam powiedział kilka lat temu że najlepiej dla naszej piłki będzie jak legła wejdzie do LM. I jak widać, jak może to im pomaga przy pomocy sędziów. Cóż - polski warszawocentryzm w czystej postaci. Mam gdzieś Bońka. Przegiął pałe z tą wypowiedzią. I nie ważne jak jest z JM. Będzie wyrok, niech będzie pierwszy w walce z "patologią". Nie ma wyroku to niech zapewni chociaż obiektywne i uczciwe sędziowanie a nie rzuca gównem. Bo sędziowanie to leży i kwiczy. Tyle pomyłek co w czasach fryzjera... Gdyby nie wyczyn Nawałki to by gada już pogoniono.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 07.08.2016, 18:11
pewnie masz czesc racji wlochy i pilka ...wszyscy wiedza. nie bronie Bonka co mnie on obchodzi w sprawie Wisly.
Zagrywka ze zdjeciem i Korona fakty bardzo niskich lotow ....
Mnie caly czas martwi co bedzie z Wisla bo o tym jest ten watek, racja za duzo sie rozpisalem ale jesli moglem sie ludzic ze slabe ruchy transferowe i ewidentne wtopy, marketingowe, organizacyjne itd w ostatnich 5 latach to kwestia niewydolnosci do zarzadzania klubem przez korporacje tak teraz wychodzi na to ze to bylo przygotowanie do sprzedazy ...co rozumiem ale po tylu latach ciecia kosztow i szukania chetnych w 5 dni kupil pan JM ktory mam nadzieje jest uczwiwym czlowiekiem tylko ze nic na to nie wskazuje
Wiekszosc ludzi się martwi co z wisla i najgorsza jest ta niewidza i niepewność, bo wtedy ludzie zaczynają snuc domysły, doszukiwać się roznych mniej lub bardziej prawdopodobnych historii. Jednym takim optymistycznym promyczkiem w tym wszystkim jest to, ze Mączynski zostaje, przynajmniej na razie do zimy, choć sytuacja ze Stilicem trochę mnie smieszy, bo już pismaki pisaly, ze jest wolny, a tu się okazuje, ze jest dogadany, ale jeszcze nie ma rozwiązanego kontraktu, wiec wydaje mi się, ze nie powinni tego, ze sa dogadani z nim upubliczniać, bo może się tak okazac, ze APOE-l mu będzie pod gorke robil i okaze się, ze nie trafi do nas i wtedy będzie jeszcze wieksza beka. Nic pozostaje poczekać do czwartku, posluchac co powiedzą, jacy ewentualnie sponsorzy, jakie wzmocnienia, co będzie mowil JM i wtedy można będzie jakies dalsze wnioski wysowac. Odnosnie książki JM czytałem w necie, ze nawet cakiem niezla, ale jest to ksiazka dla scislego grona odbiorcow, a nie dla szerszej publiki. Coz pozostaje poczekać, bo i tak na razie nic innego nie możemy zrobić.
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 07.08.2016, 18:37
Akurat zdania Bońka to w ogóle nie brałbym pod uwagę. To jest taki mądrala który lubi się popisywać co to on nie jest. Kiedyś pokazał już absolutny brak klasy przejmując reprezentację Polski. Przed objęciem stanowiska krytykował najgłośniej a po uciekł jak pospolity kundel z podkulonym ogonem. Co się tyczy właściciela sprawa mocno podejrzana i trzeba mu patrzeć na ręce. Wszystko jak do tej pory jest mało transparentne.Im szybciej odkryje karty tym lepiej dla niego i wszystkich. Jeżeli liczy na to, że coś uda mu się ukryć to się przeliczy.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2016, 18:42
Pamiętam czasy jak się po gorszej stronie błoń cały czas płakano jak to wszystko w tej polskiej lidze ustawione pod Wisłe. Układy, w końcu klub ubecki, macki mieliśmy podobno wszędzie. Sędziowie, nie sędziowie, PZPN, prasa, wszystko po naszej stronie.

Pamiętam ile było śmiechu z tych parchatych historii.

Teraz niektórzy z tego co widzę, stali się takimi szukającymi spisku parchami.

Boniek, stary widzewiak podobno też robi wszystko pod Legię. Szkoda gadać.

Dundalk to też spisek?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
uher
Senior Member

Stary 07.08.2016, 19:10
Barti napisał(a):Wyświetl post
Akurat zdania Bońka to w ogóle nie brałbym pod uwagę. To jest taki mądrala który lubi się popisywać co to on nie jest....

W porządku.

Pokaż mi przykłady, gdzie się okazało, iż kogoś nie zna to raz..

Dwa.. straszne jest to, że przy rejestracji rozdawane są "bajeczne pisowskie" okulary.
"Właściel nie ma kasy" - kur.va nie możliwe.
"Po Bogusiu przyszedł gość z warszawskiego frantica." - kur.va nie, to faust, nie frantic..
"Jest oskarżony o w walenie w chuja na vacie, kupuje, odprowadzam, podsprzedaje koledze i kręcimy"

nie chce mi się pisać dalej..

Mamy transfer mieć napastnika X z Portugalii, przychodzi chłop, który baluje, coś tam strzelił, coś tam podał, ale teoretycznie nie wiadomo gdzie się wykazał..

.. czekamy, czy dyrektor sportowy to cieć?
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.08.2016, 19:24
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam czasy jak się po gorszej stronie błoń cały czas płakano jak to wszystko w tej polskiej lidze ustawione pod Wisłe. Układy, w końcu klub ubecki, macki mieliśmy podobno wszędzie. Sędziowie, nie sędziowie, PZPN, prasa, wszystko po naszej stronie.

Pamiętam ile było śmiechu z tych parchatych historii.

Teraz niektórzy z tego co widzę, stali się takimi szukającymi spisku parchami.

Boniek, stary widzewiak podobno też robi wszystko pod Legię. Szkoda gadać.

Dundalk to też spisek?
1. Niewydrukowana tabela, faul, stały fragment gry z zagłębiem (brak 1 ósemki), tryptyk legijny - ślepy bramkowy, żiru ze spalonego, ten sezon niepodyktowany karny dla Jagi etc.

2. Wszystko w temacie:

I chvj mnie obchodzi ta "neutralność" i wspieranie mistrza w walce o LM. Amike wspierał w walce o LM?

Co to kurva za neutralność?

Szydera na całego ze scyzorów, zaczepki w stronę JMa, pokazywanie eLki? To jest neutralność?

Bronienie tych skorumpowanych czy w ogóle niesprawnych umysłowo, ślepych sędziów jak to miało w przypadku 13/04/2013 i meczu ze stołeczną ladacznicą.

3. Dundalk nie spisek, lecz wypadkowa zdobytych MP ślepych sędziów, pkt. do rankingu, umorzenia znacznej części długu przez ITI, poziomu życia w stolicy i zarobków, zbudowania klubu na mocnych fundamentach, akademie, baza treningowa, szkolenie młodzieży, skup najlepszych zawodników ligi. Dziękuję, dobranoc.
Anty PO-PiS!!!
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 07.08.2016, 19:34
Amen. Niech przynajmniej nie pie...li o neutralności
uher
Senior Member

Stary 07.08.2016, 19:41
Ja .......ę, piaskownica..

Dalej tu panuje przekonanie, że piłkarz kocha klub. Nie jest tak.

Myślę, że Zibi lubi bardziej Wisłę, niż Mączyński..
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.08.2016, 19:43

Ochłoń i .......isz (z całym szacunkiem). Żal cię czytać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.08.2016, 19:44

Ooooooooo Panie. Za Zenka szacun w ....!!!
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 07.08.2016 o godz. 19:44.
uher
Senior Member

Stary 07.08.2016, 20:16
Myślę, że Zibi lubi bardziej Wisłę, niż Mączyński...
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ochłoń i .......isz (z całym szacunkiem). Żal cię czytać

tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez uher : 07.08.2016 o godz. 20:19.
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 07.08.2016, 20:35
W porządku.

Pokaż mi przykłady, gdzie się okazało, iż kogoś nie zna to raz..
To może odpowiesz nam wszystkim na pytanie które zadajesz w avatarze. Skąd się biorą pieniądze?
uher
Senior Member

Stary 07.08.2016, 20:54
Oczywiście.
Ważne, abyśmy posiadali na terenie RP stację benzynową, bądź dystrybucję paliwa. Oprócz tego musimy mieć koncesję na obrót paliwami, musi być na osobie prawnej, bo inaczej słabo.

W skrócie...
..
kupujemy paliwo, ściągamy vat należny, sprzedajemy/przepuszczamy, nadal odciągamy...

i pas.

Co z tym Kubą?
uher
Senior Member

Stary 07.08.2016, 20:57
Idziemy w złym kierunku.

Dla mnie dyskusja z Bonkiem,w przypadku Kuby, to coś w rodzaju tego kawału z gównem i okrętem..

Póki co, jesteśmy nigdzie. Jest Marek, Jest Brudas z Afryki i jest biedny Kuba ze Space'a...
kibic87
Member

Od: 02.2014

Stary 07.08.2016, 21:12
Oglądał ktoś dziś Ligę+ Extra(z Arkiem Głowackim btw)?

Padło tam takie stwierdzenie, że Meresiński ma być vice-prezesem i wciąż trwają poszukiwania osoby która objęła by stanowisko prezesa. Tak całą tą sprawę przedstawił C+, wcześniej z taką teorią się nie spotkałem.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2016, 21:21
Chyba juz wszystko zostało powiedziane. Dajmy im pracować i czekajmy na konkrety.

Czy sie to komuś podoba czy nie, jedziemy na jednym wozku. Porażki Meresinskiego odbija sie na Wiśle, jego sukcesy tak samo. Więc polecam jednak trzymać za niego kciuki nawet osobom, które są mu nieprzychylne.
radek2323
Senior Member

Stary 07.08.2016, 21:38
nesta napisał(a):Wyświetl post
Chyba juz wszystko zostało powiedziane. Dajmy im pracować i czekajmy na konkrety.

Czy sie to komuś podoba czy nie, jedziemy na jednym wozku. Porażki Meresinskiego odbija sie na Wiśle, jego sukcesy tak samo. Więc polecam jednak trzymać za niego kciuki nawet osobom, które są mu nieprzychylne.
Amen .

Czekamy- kolejne dni cos czuje beda interesujace

Quo vadis Wisło?
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.08.2016, 21:39
wlasnie idzie ciekawy dokument o pilce w tvn24
taaa napewno
TYLKO WISŁA!
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 07.08.2016, 21:57
kibic87 napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś dziś Ligę+ Extra(z Arkiem Głowackim btw)?

Padło tam takie stwierdzenie, że Meresiński ma być vice-prezesem i wciąż trwają poszukiwania osoby która objęła by stanowisko prezesa. Tak całą tą sprawę przedstawił C+, wcześniej z taką teorią się nie spotkałem.
MB........
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
kibic87
Member

Od: 02.2014

Stary 07.08.2016, 22:14
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
MB........
to znaczy...?
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.08.2016, 22:24
Nikt chyba do tej pory nie zastanowł się nad jedną sprawą:
JM - osoba anonimowa - przejmuje Wisłę, jeden z najbardziej medialnych klubów w Polsce. Wie, że ma na karku wymiar sprawiedliwości. MUSI zdawać sobie sprawę, że jakiś dziennikarz dogrzebie się do jego przeszłości. Potrwa to tydzień krócej albo tydzień dłużej ale NA PEWNO wszyscy się o tym, dowiedzą. Efekt? Każda jego decyzja, każdy transfer a nawet zatrudnienie sprzątaczki będą tropione pod kątem ewentualnych przekrętów. Nie tylko przez dziennikarzy. Stałe kontrole skarbówki w klubie i wszystkich możliwych służb mamy pewne jak w banku. Juz Zbyszek Ziobro o to zadba. Przydałby mu się sukces medialny w postaci wykrycia przekrętów w takim klubie jak Wisła i wyprowadzenie JM w kajdankach przed obiektywami kamer. Tym bardziej, że sympatie PIS-u są po stronie Cracovii (wiadomo, nasza przeszłość co osoba Zdzicha we władzach tylko potwierdza).
To po co JM przejął Wisłę?
- Dla prania kasy? - nie wierzę. Bez szans.
- bo jest idiotą bez wyobrażni? Mało prawdopodobne
Jeszcze raz: JM musiał się spodziewać, że zostanie błyskawicznie ukrzyżowany bez wyroku za sprawy sprzed kilku lat a pomimo tego kupuje Wisłę. Why? Jakieś pomysły?
radek2323
Senior Member

Stary 07.08.2016, 22:25
Marcin Baszczynski

Quo vadis Wisło?
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.08.2016, 22:38
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Marcin Baszczynski
To żart, czy nie? Swoją drogą pomyślałem sobie tydzień temu, że jeżeli to prawda, że Wisła poszła za milion złotych, to szkoda, że nie wzięło tego jakichś dwóch kumatych Wiślaków.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów