The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiernyWiśleNaZawsze
Junior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 08:28
Wiem co to są derby, ale potrafię na nie spojrzeć czysto piłkarsko i wyciągnąć wnioski.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.08.2016, 08:44
Też się zgadzam, że Pietrzak wczoraj naprawdę nieźle w przodzie, ale ewidentnie z kimkolwiek byśmy nie grali, to największe zagrożenie pojawia się zawsze po jego stronie. Na plus ChwiląCywka (tylko te dośrodkowania...), Maly (brak udział w każdej akcji bramkowej w tym sezonie, poza wolnym z Pogonią. Szkoda, że na lewym skrzydle nie mamy takiego drugiego Patryka. Maka grał ponoć z urazem, w każdym razie bez formy. Nieco paradoksalne, że linia północy t, w której dysponujemy chyba największym wyborem jest imo najsłabsza
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2016, 09:36
Cywka jest lewonożny i prawą ma gorsze dośrodkowania. Nie rozumiem dlaczego nie gra Bartosz, Cywka jak już to lewa strona
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2016, 09:45
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Cywka jest lewonożny i prawą ma gorsze dośrodkowania. Nie rozumiem dlaczego nie gra Bartosz, Cywka jak już to lewa strona
Dlatego, że w Wiśle wolą dawać szansę Cywkom, albo starym bramkarzom, niż młodym. Taki Bartosz mógłby jeszcze przypadkiem zacząć coś grać i się wypromować, a wtedy nie daj Bóg Wisła mogłaby go sprzedać i jeszcze na tym zarobić. Ale po co ? Przecież mamy Cywkę i stary ręcznik w bramce.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2016, 09:47
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że w Wiśle wolą dawać szansę Cywkom, albo starym bramkarzom, niż młodym. Taki Bartosz mógłby jeszcze przypadkiem zacząć coś grać i się wypromować, a wtedy nie daj Bóg Wisła mogłaby go sprzedać i jeszcze na tym zarobić. Ale po co ? Przecież mamy Cywkę i stary ręcznik w bramce.
Ale pierdzielisz głupoty. Jesteś na treningach? Widzisz jak gra Cywka, a jak Bartosz? Widocznie Bartosz jest słabszy. Po prostu
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.08.2016, 09:53
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Ale pierdzielisz głupoty. Jesteś na treningach? Widzisz jak gra Cywka, a jak Bartosz? Widocznie Bartosz jest słabszy. Po prostu
Stara śpiewka. Wszystkie kluby w ekstraklasie wstawiają młodych i mają z nich pożytek. W Wiśle mamy podobno dwóch młodych bramkarzy, którzy są przyszłością. W sytuacji, gdzie od 1 kolejki i tak nie gramy o żadne wyższe cele, zamiast wstawiać takich zawodników, to ogrywamy 34 latka, który od 6 lat siedzi na ławce.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2016, 09:53
WiernyWiśleNaZawsze napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie widzę, że niektórzy mają problem ze zrozumieniem piłki nożnej. Wczoraj Pietrzak akurat zaprezentował się bardzo fajnie i daje on nadzieje na przyszłość.
Pietrzak jak zawsze zamieszany jest przy bramkach. Przy drugiej dostal ladna siatke w biegu, przy pierwszej on wybijal pilke. Ja wiem, ze przypadek i nie jest on winny ale akurat jemu sie zdarzylo.

Podsumowanie derbow na weszlo
http://weszlo.com/2016/08/06/bluzgi-...rbach-krakowa/
Ostatnio edytowane przez bódyń : 06.08.2016 o godz. 09:59.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.08.2016, 10:42
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dwie bramki na konto Pietrzaka, który też jest dla mnie dużym nieporozumieniem. Może i biega, ale robi to bez sensu, w dodatku współpraca z Małeckim wygląda baardzo źle. Mąka bez formy, Popović jest po prostu słaby.. taką mamy kadrę i nawet nie jestem jakiś strasznie wkuriowny po tych derbach. Oni są po prostu słabi, drużyna wygląda jak wygląda, przed sezonem zrobiliśmy dwa komiczne transfery (bo wzmocnieniami bym tego nie nazwał), wlaściciel ma pasek na oczach, o trybunach nie będę wspominał bo każdy ma swoje zdanie. Wygląda to tragicznie i czerwona awaryjna lampka świeci się tak że mi zaraz oczy wypali.

A i Załuska. Pierwsza bramka - spokojnie do wyjęcia. Kiwki pod polem karnym - kryminał. Wykopywanie na rzut rożny - bez komentarza.

Przyjdźmy wszyscy na mecz z Ruchem. Na jaką trybunę kto uważa. Bo to mogą być ostatnie mecze Wisły w Ekstraklasie, a zarazem to jedyna droga żeby jeszcze ten klub uratować..
Zaden gol na konto Pietrzaka nie idzie.
Przy pierwszy przecial akcje Wojcickiego, a to, ze Budzinski postawil przy....ic i to mu tak wyszlo, ze zaden bramkarz by tego nie obronil to jest inna kwestia.

Drugi gol wg mnie idzie bardziej na konto Maleckiego, ktory odpuscil tego bocznego obronce wchodzacego w pole karne, przyjrzyjcie sie na powtorkach. Gdyby Maly poszedl do konca, tamten by mial caly czas cisnienie i nie zrobiliby z tego nic.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.08.2016, 12:13
Bez przesady bo tak to mozna by bylo obarczyc wina kazdego po kolei. Zaczelo sie od Pietrzaka. On absolutnie nie nadaje sie na obrone. Na skrzydlo predzej. Juz cygany pierwszoligowe z Katowic jak u nich gral, mieli o nim wyrobione podobne zdanie. W ofensywie ok, w obronie tragedia. Szkoda, ze wszyscy to widza tylko nie Wdowczyk. Zielinski widac nie glupi i dobrze o tym wiedzial, stad wiekszosc zydowskich akcji, dziwnym trafem, szla wlasnie strona Pietrzaka. Lewego obroncy nie posiadamy, chyba zeby Sadlok tam wrocil. Cywka poprawnie ale on to akurat w obronie za duzo nie mial do roboty. Szkoda, ze nie zagral Bartosz bo przy takim ukladzie moglby troszke pograc do przodu a i wrzutke ma dobra i wydolnosc ale po co dawac grac mlodemu wychowankowi jak mozna na jego pozycje wstawic Cywke, Boguskiego czy .... wie kogo.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2016, 12:18
....y
bez honoru, bez ambicji
w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.ć
wszyscy, jak jeden, bez wyjątku
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.08.2016, 12:33
piotek napisał(a):Wyświetl post
Też się zgadzam, że Pietrzak wczoraj naprawdę nieźle w przodzie, ale ewidentnie z kimkolwiek byśmy nie grali, to największe zagrożenie pojawia się zawsze po jego stronie. Na plus ChwiląCywka (tylko te dośrodkowania...), Maly (brak udział w każdej akcji bramkowej w tym sezonie, poza wolnym z Pogonią. Szkoda, że na lewym skrzydle nie mamy takiego drugiego Patryka. Maka grał ponoć z urazem, w każdym razie bez formy. Nieco paradoksalne, że linia północy t, w której dysponujemy chyba największym wyborem jest imo najsłabsza
Jak można chwalić Pietrzaka za grę do przodu, a potem krytykować Cywkę za dośrodkowania? Pietrzak oprócz tego że pojawiał się z przodu to ch.uja pokazał. Żadne jego dośrodkowanie nawet nie trafiło do partnera (lub w jego okolice). Jak ktoś ocenia to jako dobry występ to ja nie mam więcej pytań. Oczywiście i tak gość prezentuje się lepiej od Mójty ale dalej jest to poziom dna.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 06.08.2016, 12:48
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
....y
bez honoru, bez ambicji
w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.ć
wszyscy, jak jeden, bez wyjątku
Panie, ale od Małego to się pan odczep
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2016, 12:55
Jedynie Mały zagrał na pełnej ambicji jak na derby przystało
Odpowiedz cytując
schilaci
Junior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2016, 13:21
Moje podsumowanie meczu:
1. Załuska - bez pracy i bez szans przy obu bramkach. Kilka lewych wykopów w tym na rzut rożny. Chyba już nie doczekam się w Wiśle bramkarza co dobrze gra nogami
2. Cywka - pozytyw. Walczył, druga asysta w drugiem meczu. Wchodzi w pole karne przeciwnika. Nie umie dobrze dorzucić piłki.
3. Głowa - bardzo przeciętny występ. Przy drugiej bramce powinien lepiej się zachować (zablokować napastnika)
4. Sadlok - po meczu z Pogonią gdzie był najlepszy na boisku zjazd w dół. Choć pasy nie stworzyły sobie sytuacji to kilka niepewnych zagrań, musi uważać na takie wejścia na kartki (to już mu się chyba nie zmieni). Uderzenie z dystansu - dramat !!!
5. Pietrzak - ma pecha, przy pierwszej bramce powstrzymał przeciwnika a z drugiej linii poszedł strzał marzenie, przy drugiej znowu akcja z jego strony (podobnie jak na Lechii)
6. Boguski - biega i nic z tego nie wynika. Jeden strzał w I połowie gdyby lepiej uderzył .... no ale to Boguski
7. Popovic - wolno, statycznie, raczej do tyłu, brak kreatywności i odrobiny ryzyka
8. Mączyński - poza jednym strzałem mecz do zapomnienia
9. Małecki - dobry początek i końcówka, w międzyczasie niewidoczny. Walczył, widać, że mu zależało
10. Paweł - 3 słaby mecz z rzędu, po Pogoni gdzie walczył do 90 minuty więcej sobie obiecywałem
11. Zdenek - gdzie jest Zdenek z zeszłej rundy? Znalazca proszony o informację
Zmiany:
12. Zachara - nie wiedziałem że jest na boisku
13. Brlek - biega, pokazuje się, walczy, pod koniec kilka ciekawych piłek i strzał w okolice Salwatora
14. Uryga - jeden drybling udany, o jeden więcej niż przez ostatnie 2 lata. Jeśli wprowadzenie go w 80 minucie miało wzmocnić naszą siłę ataku to chyba zapomniał bazuki z ławki
Wdowczyk: nie znalazł rozwiązania dla braku ofensywnego środkowego pomocnika, tam jest największa dziura. Nie rozumiem czemu nie wpuszcza Drzazgi do ataku, młody ambitny chłopak strzela bramki w sparingach a w meczach wchodzi na 45 min do pomocy i zdziwienie, że słabo wypada. Brak pomysłu na grę wynika z tego że nie najlepiej Wisła wygląda taktycznie. Dużo ma chłop do myślenia
Mecz: Żydki miały co chciały, szybka bramka, potem oddali nam pole gry, My nie umieliśmy nic z tego zrobić, potem jedna akcja i bramka do szatni. II połowa - brak pomysłu, szybkiego i dokładnego rozegrania. Stałe fragmenty gry - brak jakiegokolwiek zagrożenia z naszej strony.
Tylko jeden klub kocham aż po grób, Kraków to Nasz Gród, Wisełko naprzód
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 06.08.2016, 14:28
Zastanawiałem się, dlaczego Zachara nie jest próbowany od pierwszych minut, ale po derbach raczej znalazłem odpowiedź.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.08.2016, 15:12
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiałem się, dlaczego Zachara nie jest próbowany od pierwszych minut, ale po derbach raczej znalazłem odpowiedź.
Drzazga 2.0
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 15:28
Dlatego dziwi mnie, po co w ogóle nam był ten Zachara. Równie dobrze mógłby jego rolę w składzie pełnić Drzazga, albo jakiś aspirujący junior. Z takim samym pożytkiem, ale nadziejami, że zbiorą doświadczenie, które kiedyś może, może chociaż trochę zaprocentuje.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 06.08.2016, 15:28

Pan Maciek jest również średnio zadowolony z meczu.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 06.08.2016, 19:26
Na pozycji prawego obrońcy fajnie widać jak staczamy się piłkarsko rok w rok.
A pamiętam, jak niektórzy twierdzili, gdy Baszczu odchodził, że już najwyższa pora, że już czas, że musi przyjść ktoś lepszy.

Mogę kogoś pominąć, pomylić kolejność. Wygląda to mniej więcej tak:
Baszczyński > Cikos > Alvarez > Branco > Burliga > Cywka
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2016, 20:00
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
A pamiętam, jak niektórzy twierdzili, gdy Baszczu odchodził, że już najwyższa pora, że już czas, że musi przyjść ktoś lepszy.

chyba jednak branco na końcu tej wyliczanki ten to był dopiero drewniany
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.08.2016, 20:29
Dziwisz sie?

Za czasów Zurawia taka cracurva zanim pierdnęła na boisku juz przegrwała 2;0.A teraz?Co taki Zuraw moze sobie pomysleć?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2016, 20:56
Panowie, przewinąłem parę stron tutaj o ost Derbach.

żaden z zawodników się nie nadaje do gry w Wiśle. Martwi mnie Wasze pie*enie, że ten niezły, tamten spoko. NIE. 4 mecze, 3 porażki. Wiem, że nie da się wyyebać całego składu, ale żaden z tych zawodników nie jest na tyle dobry by nawiązać walkę o mistrza Polski.
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.08.2016, 21:14
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post

Z całym szacunkiem ale naginasz fakty. Z jednym mogę się zgodzić - Baszczu najlepszy, natomiast Branco to dno dna i był zdecydowanie najsłabszy. Burliga wg mnie też lepszy od Cikosa.

A co do derbów - do 11 wystarczy wsadzić 1 Wolskiego/Stilica i będzie całkiem inna gra. A jak dodać dobrego prawego pomocnika to spokojnie zameldujemy się w 8. Tylko tyle i aż tyle nam brakuje. 2 ofensywnych piłkarzy o odpowiedniej jakości. I to dokładnie było widać w derbach.

Bo zaangażowanie było, ale jakości z przodu brakowało.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.08.2016, 21:55
Odpowiedz cytując
Jay jay
Member

Od: 05.2016

Stary 06.08.2016, 22:04
9 bramek w 4 meczach to najlepsze swiadectwo niedoleznosci linii defensywnej. Z kim Wdowczyk chce wygrywac mecze (i zapewne tez lige) jak w kazdym meczu ida 2 bramki w plecy. No ludzie, albo siadaja na rywalu przez bite 90 minut jak bylo to za Smudy kilka sezonow temu, albo niech zbieraja manatki i zaczna sie rozgladac za nowym zawodem.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.08.2016, 07:40
siemstein napisał(a):Wyświetl post
,
Wystarczy mecz widzieć. Bartosz poziom wyżej od Cywki.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2016, 22:24
siara napisał(a):Wyświetl post
,
Wystarczy mecz widzieć. Bartosz poziom wyżej od Cywki.
Akurat w ostatnich dwóch meczach, Cywka byłe jednym z nielicznych, grających na jakimś przyzwoitym poziomie... Co baaardzo źle o nas świadczy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.08.2016, 22:41
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Akurat w ostatnich dwóch meczach, Cywka byłe jednym z nielicznych, grających na jakimś przyzwoitym poziomie... Co baaardzo źle o nas świadczy.
Ja odnoszę wrażenie, że on jest w ogóle mega powtarzalny. W każdym meczu gra na tym samym poziomie na każdej pozycji, na której wystawi go trener. On nawet wygląda jakby biegał w jednym tempie - ale trzeba mu oddać, że przez cały mecz. Co by się nie działo, on robi swoje na swoim poziomie. I tak, to nie jest nic dobrego.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 07.08.2016, 23:57
siara napisał(a):Wyświetl post
,Wystarczy mecz widzieć. Bartosz poziom wyżej od Cywki.
No chyba nie. Cywka to ostatnio jeden z lepszych na boisku..
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2016, 07:17
wolfu napisał(a):Wyświetl post
No chyba nie. Cywka to ostatnio jeden z lepszych na boisku..
Skoro jego lepszą nogą jest lewa, a na prawej mamy i Jovicia (tak, wiem, obecnie kontuzja), i Bartosza, to jaki sens ma wystawianie go na prawej stronie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów