|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
W sumie gra nie byla zła w pierwszej polowie.To cracurva raczej czekala na kontry.niestety wpadly im 2 fuksy i wygrali.
natomiast pikarze napewno mieli w psychice całą otoczkę wokoł klubu ktróra jest niepokojąca i wlasciwie spycha na drugi plan całe derby i resztę. Jakich to czasów doczekalismy,eh strach sie bać/ ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Kilka słów jeszcze na gorąco po meczu.
Tak się nieszczęśliwie składa, że początek mojego aktywnego kibicowania Wiśle (czyt. chodzenia na mecze) zbiegł się z początkiem jej upadku i degrengolady. Widziałem na żywo porażki z Podbeskidziem (dwa razy), Zawiszą (dwa razy), Cracovią (dwa razy, nie licząc dzisiejszego meczu). Po żadnym z tych meczów nie byłem jednak tak zażenowany, jak po dzisiejszych derbach. Jeżeli coś się w Wiśle nie zmieni, i nawet nie wiem do końca co, to niedługo staniemy się drugim Widzewem czy Górnikiem Zabrze i będziemy wspominać dawne sukcesy i dni chwały, kopiąc się po czołach w niższych klasach rozgrywkowych. Wisła anno domini 2016 to: - "zajebisty piłkarz" wirtuoz Petar Brlek, - Zdenek Ondrasek, zakapior i karate kid, któremu dzisiaj się totalnie nie chciało, - Małecki, który wyładowuje swoją frustrację na chłopcu od podawania piłek, - kibice w sektorze gości, którzy przerwali swoimi przyśpiewkami minutę ciszy, - trener, który w 80. minucie przy stanie 0:2 wpuszcza na boisko Alana Urygę, - i jeszcze pewnie kilka innych żenujących rzeczy, o których w tym momencie nie pamiętam. Derby przegrane w listopadzie zeszłego roku temu nie bolały tak bardzo, bo były jednak przegrane pechowo, po bramce ze spalonego i kilku zmarnowanych setkach Brożka. W dzisiejszym meczu nie pokazaliśmy absolutnie nic. Do niedawna funkcjonowała wobec naszych trenerów zasada "przegrywasz derby = wylatujesz". Myślę, że nie ma ona już sensu, bo Cracovia jest aktualnie drużyną znacznie lepszą. Stało się. Spadliśmy na drugie miejsce w mieście. Módlmy się, aby móc nadal podejmować tę walkę z sąsiadką z Kałuży, a nie z Garbarnią czy nie daj Boże Hutnikiem. Z innej beczki, rozumiem że panowie spod znaku rekina "żegnają się po tym meczu z Wisłą"? Albo mi się przywidziało, albo prawie całą drugą połowę przesiedzieli grzecznie i cicho. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Pechowo bardzo... Generalnie nasze drużyny były na podobnym poziomie sportowym. Wszystkie statystyki były po naszej stronie. Zaczęliśmy jednak mecz przy stanie 0-1. Bardzo to deprymujące. Po stracie gola graliśmy lepiej od gospodarzy. Nie mówię, że graliśmy dobrze, ale mieliśmy okazje... Zdenek. Mąka, Boguś po długim.. Pracowaliśmy, ale dostaliśmy strzała do szatni i dodatkowo zszedł Brozio. Przestaliśmy wierzyć, straciliśmy jakąkolwiek pewność siebie, gospodarze mądrze się ustawili, a my nie mieliśmy ławki... Samą wolą walki nic się nie wyszarpie, a u nas brakło jakości, wkradł się chaos mentalny, który przerodził się w chaos taktyczny. Raz graliśmy długą od Głowy, raz przez środek, boki szarpały, ale nie było tego co ma znaczenie: wygranych pojedynków 1 na 1 i krótkiej wymiany na ich połowie. Nie zmusiliśmy ich do biegania za piłką na ich połowie, bo po prostu nie było wykonawców do takiej taktyki, a dodatkowo kandydaci do takiej gry spalili się w pierwszej, przeklętej połowie. Przede wszystkim brakuje u nas strasznie skrzydłowego na podmiankę i 10tki. Musi być w naszym systemie playmaker przyklejony do napadziora. Liczę, że coś się wydarzy, bo w takim meczu przydałby się Guerrier, albo nawet ten szalony banderowiec, którego odpaliliśmy. Widać kogo wpuszczaliśmy. Zachara będzie szukał formy do końca rundy, a później gonimy wynik i wpuszczamy dwóch DM.
Mamy za dobry zespół na spadek. To jest drużyna na środek tabeli. Bolą jednak s.......one derby, bo mecz generalnie się wspaniale ułożył dla gorszej strony Błoń. Moim zdaniem, gdybyśmy my strzelili w 1 minucie i później do szatni, to pociłaby się tylko piłka i przeciwnik za nią biegający, ale cóż... takie jest życie. Mamy jeszcze rewanż na R22 i zawsze jeszcze możemy być od nich wyżej w tabeli. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zwalnianie trenera bo te piłkarskie pokraki nie potrafią grać w piłkę? Kiedy skończy się to debilne szukanie kozła ofiarnego za grzechy popełniane przez tych pseudokopaczy (bo to juz nawet kopacze nie są)?
Litości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tego meczu nie dało się oglądać. Wdowczyk nie ma na tych piłkarzy pomysłu, ale szczerze mówiąc nikt by z tym składem szału nie zrobił. Ktoś pisał, że nasi Słowianie stworzyli grupę imprezową.
Jestem w stanie w to uwierzyć. Popovic walczył o życie podczas truchtu, Ondrasek zatracił swój największy atut - nie biega, stoper Ryszard się rozsypał. Cieszę się, że do Wisły wrócił Małecki. Nawet, gdy nie ma formy (jak w tym sezonie), to i tak się stara, rwie, przynajmniej mu zależy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Niestety mimo dominacji nie udalo sie strzelic wiecej niz 1 bramke. Co do sympatycznego pączusia, żeby nie napisać grubaska małego, niedorobionego, poczętego w wyniku pękniętej gumy i wychowanego przez jeszcze większego kretyna i jełopa....
Żenujace praktyki aby za wszelka cene wybic z rytmu i uciulac 5 sekund. Zwróćcie uwage co robil Sandomierski.. mimo ze prowadzili to smiecie się bały, rewanż na R22 , trudno czasami trzeba przelknac taka gorycz. Mimo wszystko AVE WISŁA, jestem dumny z bycia WIŚLAKIEM, a to scierwo z drugiej strony błon, zakompelsione naszymi sukcesami jest godne pogardy.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 05.08.2016 o godz. 23:08.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Boguski po meczu powiedział, że Wisła zagrała dobry mecz. Lubię go za te wszystkie lata, ale niech on się opamięta. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Najbardziej zawiedli mnie Mąka i Zdenek.Ten pierwszy z takim doświadczeniem międzynarodowym powinien wziąć na siebie ciężar rozgrywania, ale On pewnie myślami w Nicei czy w Veronie...Kobra natomiast ma fajne tatuaże, ale sytuacji bramkowych to pewnie z pięć potrzebuje, aby coś strzelić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mączyński ciągle z kontuzją. Na własną prośbę wyszedł na boisko i powalczył przez 75 minut. Zaprzestańcie głupot, że myśli o transferze i dlatego gra słabo.
Popović w poprzedniej rundzie, gdy grał Wolski, miał jedno zadanie: wziąć piłkę od obrońców i pchnąć akcję dalej. I robił to bardzo dobrze, miał mało strat, a nasze ataki miały dzięki temu płynność. Teraz gra takie nie wiadomo co. Brlek mi zaimponował. Nie jest to gość typu Wolski, ale dziś dla niego nie było straconych piłek. Kilka ostrych starć, z których chyba zawsze wychodził zwycięsko, kluczowe podanie przy bramce, jeszcze ze 2 prostopadłe piłki. Trzeba powiedzieć, że craxie ten gol na początku ułożył mecz, ale jeśli ktoś grał w piłkę to była to Wisła. Co prawda marnie, bo na takim poziomie mamy piłkarzy, ale przynajmniej nie posyłaliśmy raz za razem lagi w przód albo w trybuny. Zmiana trenera moim zdaniem nic nie pomoże. Potrzeba jakości w każdej formacji. Realnych wzmocnień, przynajmniej gości na poziomie Małeckiego. Inaczej będziemy do ostatniej kolejki drżeć o utrzymanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mąka to Wiślak z krwi i kości, a to w dzisiejszych czasach jest nie do przecenienia. Zobaczymy jak się będzie prezentować z kumatą 10tką JEŚLI takowej się doczekamy. Taki całkiem bardzo przeciętny to Mąka nie jest patrząc na mecze eliminacji ME i Euro 2016. Problem, że w Wiśle gra gorzej. Ale to taki typ piłkarza, który nie błyśnie jeśli nie ma wokół lepszych od siebie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pff, przecież to nie jest piłkarz, który będzie kreował grę, a niektórzy myślą, że on będzie rozgrywał nam jak Kaka. Nawałka pokazał jak można go świetnie wykorzystać, tyle, że u nas nie ma mu kto pomóc w środku. Widać, że potrafi pociągnąć, ale z graczami pokroju Popović i Brlek to on gówno zdziała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mąka to chyba dziś najwięcej strzałów oddał na bramkę. Lubię go jako piłkarza i życzę mu dobrze. Mam nadzieję, że niedługo będzie miał okazję zwieńczyć swoją karierę kontraktem w solidnej, zachodniej lidze.
Czuje obrzydzenie tym co zobaczyłem w trakcie minuty ciszy na cześć F. Macharskiego. Dużo tego, jak na jeden dzień... Wynik derbów odzwierciedla to, co się u nas dzieję. Może jeszcze kiedyś wrócimy do czołówki. Póki co, wszystkie znaki na niebie i ziemi zwiastują bagno... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Uryga to też Wiślak z krwi i kości i nie jest mu obojętne, a wszyscy po nim jadą od najgorszych co się na gościu odbija.
Po przegranych derbach na Reymonta jako jeden z ostatnich wyszedł z szatni... i to prawie 2 h po meczu. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mączyński chce odejść i zapracował na to, żeby dano mu zgodę na transfer. Chyba nie ma sensu myśleć o nim jak o naszym piłkarzu, ale nawet gdyby został, nie jest gościem od kreacji. Może wspierać fajnie kreatora, ale sam, jako główny rozgrywający... To nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 06.08.2016 o godz. 00:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Boguski, Brożek , Załuska, Uryga, Cywka, Ondrasek, Sadlok, Pietrzak, Mójta, Miśkiewicz, Brlek, Głowacki- wszycy out nikt się nie nadaje do gry. Banda nieudaczników Emerytami i 3 ligowcami my nie jesteśmy w stanie nic wskórać. Rozgonić to na 4 wiatry, sprowadzić nowych piłkarzy!!!! Jeszcze Zachara out. Mały i Mąka mogą zostać reszta out!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
I kto niby ma tego trenera zwolnić? Pana Bogusława Cupiała już nie ma w Wiśle, zarządu nowego również nie ma. Wdowczyk to TOP trenerów w Polsce, potrzeba mu ściągnąć piłkarzy. Jeśli mamy tak zacząć sezon a skończyć lepiej to wolę tak niż to co było sezon temu gdzie dobrze zaczeliśmy (wygrana z mistrzem Polski - Lechem) a potem walczyliśmy o utrzymanie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wdowczyk TOP trenerow? To dlaczego jesteśmy, tam gdzie jesteśmy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja nie zarzucam mu braku zaangazowani ale brak umiejetnosci pilkarskich. Co z tego ze sie stara.. Jakby wystawic kibica z trybun tez by sie wczoraj staral i to bardzo tylko pożytku nie byłoby z niego. Uryga jest slabym pilkarzem i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Alan Uryga rozegrał w Wiśle 74 spotkania (wg 90minut.pl), nie pamiętam ani jednego, w którym nie byłby jednym z najsłabszych na boisku! Jakie on ma piłkarskie atuty? Przegląd pola? Strzał? Drybling? Ustawianie się? Grę głową? Odbiór? 6 razy nie!
Do jakichś tam u reprezentacji jest czy był powoływany, bo jest duży i ograny w e klapie. No i dlatego, że nie ma lepszych. A u nas gra w e klapie dlatego, że jest duży i ograny w jakichś tam u reprezentacjach. No i dlatego, że nie ma lepszych. A chłopak nie nadaje się do zawodowej piłki nożnej i skończy jak Daniel Brud albo Mateusz Kowalski, choćby się nie wiem jak starał. Tak że tego, to pięknie, że on jest wiślakiem z krwi i kości, zostawia zdrowie na stadionie i kocha ten klub jak własną matkę. Skoro to są jego główne zalety, to najlepiej nadaje się na ultrasa. Piłki lepiej żeby jednak nie dotykał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Informacje o zarzutach właściciela,nie usznowanie minuty ciszy dla kardynała Macharskiego,porażka w derbach.Co za dzień.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
To co zrobiła ta banda półgłówków w czasie minuty ciszy to kpina. Idioci są mocni w japie jak nikt się nie odzywa. No po prostu brawo! Pewnie po meczu poszli na piwo, śmiejąc się do rozpuku: Ale żeśmy pany zaśpiewali, haha. Po prostu żenujące. Już myślałem, że po tej śmiesznej zgodzie ze śmierdzielami większego wstydu nam karki nie przyniosą, a tu takie bydło...
Co do meczu, jestem w szoku, że tyle ludzi na tym forum potrafi ot tak przejść nad tym wynikiem do porządku dziennego... 0 zaangażowania, Pietrzak do wypie.rdolenia, zanim puścił przy pierwszej akcji Wójcika, powinien mu upier.dolić nogę. Tak powinny wyglądać derby, nie pedalskie macanie, żeby później ładnie wyglądać na instagramie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak już ktoś napisał emerytami i III ligowcami naszej Ekstraklasy nie da się wygrać - tego nie dokonałby nawet Guardiola/Mourinho/Wenger itp...
Prawda jest też taka, że jedyny Polski trener z prawdziwego zdarzenia (i to jeszcze Wiślak ) jak na złość trenuje reprezentację ![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z drugiej strony jakby na to nie patrzyć jest progres. Przegrywamy tylko jedną bramką!!! Czyli w następnym meczu będzie remis. Bilans musi wyjść na zero!!! Gdzie te wzmocnienia? Gdzie te minimum 5 transferów
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Spokojnie widzę, że niektórzy mają problem ze zrozumieniem piłki nożnej. Wczoraj Pietrzak akurat zaprezentował się bardzo fajnie i daje on nadzieje na przyszłość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |