|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no tak bylo, dlatego wiele osob twierdzdi ze Cupiał jest w Wiśle od 98 a nie 97
tyle ze wtedy, gdy nie bylo wszedobylskiego internetu wchodzącego w dupe, mozna bylo coś sądzić nt. nowego własciciela A dzisiaj? chuja. Pozytywnych przesłanek nie widze, no chyba ze naprawde Kielce staneły okoniem bo przyszli dobrzy ludzie ktorzy chcieli zburzyć beton. Niesteyt, ze srodowiska kieleckiego mam inne informacje nt. tych panów. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Prokuratura w Częstochowie prowadzi śledztwo w sprawie wyłudzania podatku VAT. Zdaniem śledczych Jakub M., współwłaściciel jednego z krakowskich klubów piłkarskich, mógł narazić Skarb Państwa na szkodę wynoszącą prawie dziesięć milionów złotych. Jest także podejrzany o pranie brudnych pieniędzy oraz udział w zorganizowanej grupie przestępczej. – Grozi mu do dziesięciu lat więzienia – informuje prokurator Tomasz Ozimek, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Częstochowie.
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...nas_16085.html No to BUM. Z deszczu gówna prosto do szamba wjechaliśmy... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cupial tez mial prokuratorskie zarzuty o wyludzenie gigantycznych pieniedzy, znacznie wiekszych niz Mereś, choc Meresiowi trzeba oddac, ze ma leb na karku i wie co jest grane. A nie jak niektorzy maja go za lansera i ciote.
Lanser i ciota nie potrafilby na lewo zachapac troche kasy, tak samo robil Cupial. A ze grozi 10 lat to ch.. jeszcze mamy podupcony kodeks prawny w Polsce, grozi do 10 lat, a konczy sie na zawiasach i 30 tys. grzywny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Tak szczególnie jak chodzi o 10 mln Zwrot wyludzonej kasy+ grzywna + odsetki |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2133803.html O tak..Już mu pan Zbyszek podaruje hahahha
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dokladnie. Zbyszek jest mocno cięty na wyłudzanie VAT, szczególnie tak ogromne wyłudzenie.
I w tym momencie cała teoria o "dokładnym prześwietleniu" przez BC przed sprzedażą właśnie się poszła jebać. Sprzedał pierwszemu lepszemu. Nawet nie sprawdził czy przeciwko chłopowi jest prowadzone postępowanie prokuratorskie. Chodźmy na Wisłę w tym sezonie, ba nawet w tej rundzie, bo w przyszłej będziemy mieli najdalszy wyjazd do Andrychowa. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Zacząłem się śmiać, a potem schowałem twarz w dłonie i zapłakałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sen o wyjazdach do Krzeszowic i Niepołomic się spełnił...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ciemność widzę.
To chyba by było na tyle, jeśli chodzi o "Cupiałowi chodziło głównie o dobro Wisły, więc wybrał najlepszą ofertę, która gwarantowała Wiśle spokojny byt". Wybrał prawdopodobnie jedyną opcję. No chyba, że kontroferty były składane przez stręczycieli i zorganizowane grupy przestępcze. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ludzie, ale tu nie chodzi o to czy JM pujdzie do pierdla, tylko o to, w co my się wpakowaliśmy. Powoli włosy mi dęba stają na głowie...
Skoro on prał na vacie, to jakie będzie miał plany wobec klubu? I jeśli nawet jest słupem, to aż się boję dowiedzieć kto za nim stoi i jakie ma zamiary... |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widze ze Meresinski zostal juz "Meresiem" albo po prostu Jakubem dla co poniektorych
Moze tez i Citko zostanie Mareczkiem pomimo szmaty zydowskiej w szafie czy epizodu przy lazienkowskiej ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Nie no, tych dwóch wygląda na zupełnych pajaców. PS Doniesienia o zarzutach dla Jakuba M. to niezłe jajca. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Spokojnie. Oprócz Jakuba M. jest jeszcze Marek Citko
Być może teraz nowego znaczenia nabierze PDW na C |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zagadka rozwiązana, Szkoda tylko że Wisła jest teraz zupełnie w dupie.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
....a Mać...... chyba już nam pozostaje się tylko śmiać. Takie info w dniu derbów boli najbardziej. to bedzie koniec zaraz bo jesli on faktycznie jest wlascicielem to mozemy sie znaleśc w masie upadłościowej z syndykiem jako prezesem super. Wielkie Dzieki Boguś nowy inwestor Urzad Skarbowy - ....a wsumie pewny płatnik...... ja pier... :(((
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
do wykasowania....
Ostatnio edytowane przez Vinci : 05.08.2016 o godz. 11:47.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja wiem ze Cupial dobroczynca i tak dalej ale chyba już czas oficjalnie (SKWK?) go zapytać komu sprzedał nasz Klub bo lata obiecywał ze sprzeda tylko komus wiarygodnemu kto Klubu nie polozy
![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dariusz W. i Jakub M. ... a stadion na Montelupich
![]() ![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Troche by sie teraz wyglupili zadajac wyjasnien. Inna sprawa, ze wypadaloby zadac pytanie: czym ich (skwk) kupiono ze do takiego poparcia doszlo ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Umówmy się - przesłanek pod taki scenariusz było sporo. Z pewnością więcej niż pod scenariusz pozytywny.
Takiego syfu się jednak nie spodziewałem. I umówmy się - Cupiał musiał wiedzieć o zarzutach. To obrazuje poziom jego desperacji. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
w sumie tutaj tez mam parę; były piłkarz, zawodnik PiS Białystok oraz człowiek udający biznesmena. Szkoda ze na stronie SKWK jest linijak tekstu ze spotkania....troche krwa mało E: Plankton -czym kupili SKWK? wg mnie mogli ich kupić jednym - zgodą na ich działanie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.08.2016 o godz. 11:57.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
To już zapewne koniec przygody Pana Jakuba M. z Wisłą Kraków, skończyło się szybciej niż myślałem...
Teraz zachodzi pytanie komu kibicuje Zbigniew Ziobro? Ktoś coś wie? Jak wiadomo wyłudzanie VATu to konik Ziobry, sam nawet napisał projekt ustawy, która przewiduje karę 25 lat za takie przestępstwo podatkowe.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.08.2016 o godz. 12:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
i na deser jeszcze to oświadczenie z klubu:
Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ludzie czy Meresinski zostal skazany prawomocnym wyrokiem? Welcome to Poland!!!
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wisła Oświadczenie Kraków
tzn WOK ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czyli Wisła miała/ma być pralnią pieniędzy z przekrętów? Najsss
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
O ile ten dzisiejszy 'artykuł' z lovekrakow jest prawdą - bo generalnie lista kompromitacji tego portalu jest już duża, to kolejny raz dziwi wiele rzeczy. Jakim cudem bank dał gwarancje bankowe osobie z takimi zarzutami? Poza tym po co facet pakuje się w klub piłkarski, mając na karku sprawę w sądzie? to się kupy nie trzyma, ale równie mocno jak to skąd ma pieniądze na 'biznes'. Ok, teraz trzeba czekać na czwartkową konferencje. Jeśli Meresiński się na niej nie pojawi to wszystko będzie jasne. A to, że planował na niej być obstawiam na 100%. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Grubo.
'Konferencja' zapowiada się niewykle emocjonująco. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|