The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2016, 17:45
TF sprzedała drużyne to gdzie oni teraz będą trenować bo przecież kompleks w Myślenicach był pewnie TF albo BC chyba że się myle
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 31.07.2016, 17:47
^^ Kompleks w Myślenicach należy do gminy (chyba nawet za jej pieniądze został zbudowany) i Wisła go dzierżawi i dalej będzie to funkcjonowało na identycznych zasadach. Komu innemu go wynajmą?
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.07.2016, 17:49
Robek napisał(a):Wyświetl post
TF sprzedała drużyne to gdzie oni teraz będą trenować bo przecież kompleks w Myślenicach był pewnie TF albo BC chyba że się myle
Mylisz się. Kompleks treningowy został wybudowany z funduszy Myślenic i oddany w dzierżawę Wiśle (na 25 lat).
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2016, 17:50
u Citki w ogródku przecież mogą potrenować

ps. ile można pisać że obiekt treningowy w Myślenicach nie jest własnością TF
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 31.07.2016, 17:54
Baza treningowa jest dzierżawiona na okres bodajże 20 lat przez Wisłę Kraków S.A. od miasta Myślenice.
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 31.07.2016, 17:57
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
śledzisz go na TT ?
Podeslij nick proszę.
Pewnie chodzi o tego typa https://twitter.com/janekx89

Typ wydaje się strasznie przemądrzały to na pewno. A czy ma dobre informacje, to się okaże Z Citką mógł dobrze trafić po prostu
krzaq12
Senior Member

Stary 31.07.2016, 18:02
Tak chodzi o niego, dużo wiadomości, które podaje sprawdza mu się, rzeczywiście mógł trafić, jednak cały czas idzie w zaparte i twierdzi, że klub przy nich będzie się rozwijał, powiększy budżet itp. bo za Panem Jakubem stoją ponoć poważni ludzie. Zresztą Pan Jakub wielokrotnie powtarzał, że jest poważnym człowiekiem i nie traci czasu na głupoty hahah. Musimy poczekać z ich oceną tak, czy siak.
Pisał też coś o transferze zagranicznym za gotówkę. Ponoć jutro ma się to wyjaśnić...
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.07.2016, 18:08
Nie jutro, a w środę.

I gosc jest chyba jednym z najbardziej wiarygodnych ludzi na TT. Duza ma skutecznosc..
Косово је СРБИЈА!!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2016, 18:09
Znalazłem jeszcze poniższa wypowiedz JM przy okazji rozmów z Korona. Tak czy siak można ja interpretować na plus lub minus. Konkretni zawodnicy - może chodzić o rzeczywiście przemyślane transfery albo o upychanie piłkarzy Citki i innych menago z nim związanych.

– Przygotowywaliśmy się do transakcji od dawna. Poczyniliśmy wiele kroków w świecie biznesu. Pozyskaliśmy szerokie gremium ludzi, którzy zgodzili się wesprzeć nasz projekt. Mamy do zaoferowania konkretnych zawodników – wylicza biznesmen, który spotkał się również z przedstawicielami środowiska piłkarskiego kibiców. – Wymieniliśmy poglądy. W wielu kwestiach mamy podobne opinie. Chodzi między innymi o sposób prowadzenia klubu, ilość zatrudnionych osób. Wierzę mocno, że dojdziemy z panem prezydentem i radnymi do porozumienia – kończy Meresiński.
krzaq12
Senior Member

Stary 31.07.2016, 18:15
Cytat:
Nie jutro, a w środę.

I gosc jest chyba jednym z najbardziej wiarygodnych ludzi na TT. Duza ma skutecznosc..
Tak zawodnik miałby zostać przedstawiony w środę, ale dziś ten gość w odpowiedzi na pytanie jednego z kibiców na tt, powiedział, że transfer jeszcze nie jest pewny na 100%, prawdopodobny ale jutro ma ostatecznie wyjaśnić się czy dojdzie do niego.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 31.07.2016 o godz. 18:18.
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 31.07.2016, 18:21
ja mam info od jednego z dziennikarzy sportowych iż za około 2 tygodnie pojawi się seria artykułów na temat nowego właściciela a dokładnie kto za nim stoi i kto jest prawdziwym właścicielem jedno jest pewne to naprawdę gruba ryba.
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2016, 18:30
Mysle ze Cupial byle komu by Wisly nie sprzedal cos musi za nim przemawiac tylko co?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.07.2016, 18:37
A ja myślę ,że najważniejsze było dla Niego odzyskać co się da.
Bednarz=Landryna=......
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.07.2016, 18:43
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Skąd takie info? Mam gdzieś zapisany wywiad z Cupiałem w którym mówi że kochał ten klub jako kibic i kocha go teraz jako właściciel. Oczywiście Wisłe a nie Hutnik.
Nie wskażę Ci źródła, bo czytałem o tym dawno temu.

Cupiał mówił różne rzeczy...
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2016, 19:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wskażę Ci źródła, bo czytałem o tym dawno temu.
Źródło z 96 czy 97 roku mówiące o aktualnym zainteresowaniu Cupiała Hutnikiem czy jakieś późniejsze legendy miejskie?
Ostatnio edytowane przez rav : 31.07.2016 o godz. 19:10.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2016, 19:08
rav napisał(a):Wyświetl post
Źródło z 96 czy 97 roku mówiące o zainteresowaniu Cupiała Hutnikiem czy jakieś późniejsze legendy miejskie?
jak ta rozpowszechniana wśród tzw kibiców z pejsami mowiąca,ze najpierw miał iść Boguś do nich ale znowu ta brzydka Wisła im go ukradła?
dziękuję za uwagę
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.07.2016, 19:08
Proponuję zerknąć na Liga+Extra,ma być coś o nowych właścicielach Wisły.
Bednarz=Landryna=......
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2016, 19:11
Źródło z 96 czy 97 roku mówiące o aktualnym zainteresowaniu Cupiała Hutnikiem czy jakieś późniejsze legendy miejskie?
picasso napisał(a):Wyświetl post
jak ta rozpowszechniana wśród tzw kibiców z pejsami mowiąca,ze najpierw miał iść Boguś do nich ale znowu ta brzydka Wisła im go ukradła?
no co Ty... oni pogonili cinkciarza
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2016, 19:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Też tak myślę

Po prostu dorzuciłem coś co mi chodziło po głowie. Byłoby pięknie
Ale to kompletna bzdura, bo z punktu prawnego jest to niemożliwe, chyba, że Cupiał by mu kasę na lewo pod stołem dawał.

Żaden słup, klub kupiła osoba fizyczna. Kasę będzie miał od sponsorów, sam nic nie ma.
Zadecydują jego umiejętności menadżerskie oraz ludzi, których sobie dobierze.
Dyskusja jest kompletnie bez sensu.
nesta
Senior Member

Stary 31.07.2016, 20:23
@up,

Im więcej o tym myśle tym bardziej mam podobne odczucia. Mianowicie, ze prawda leży pośrodku. Facet ani nie jest jakimś golodupcem co przyszedł zgasić światło, ale tez nie stoi za nim żaden szejk itp.
Gość jest po prostu obrotny, dogadał się z Citko, przygotowali pewnie cały plan na finansowanie klubu, na prowadzenie go, oparty na dobrym zarządzaniu i systemowi finansowania.

I to byłaby dobra opcja dla nas wcale nie gorsza od np. Wojciechowskiego. Ci goście z fura pieniędzy właśnie działają tak jak tez Cupiał. Szybko, dużo z nadzieja ze kasa załatwi wszystko bez budowania struktur czy nowoczesnego zarządzania. Może on właśnie postawi na dobre zarządzanie, sieć sponsorów, dobre transfery choć zapewne takie które bedą dawały szanse na zarobek w przyszłości.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.07.2016, 21:33
Panowie i Panie,

Przeczytałem wszystkie czternaście stron wątku o nowym właścicielu i szczerze mówiąc, na miejscu Pana Jakuba Meresińskiego poważnie zastanowiłbym się nad darmowymi poradami psychologicznymi do każdego zakupionego biletu.

Jedynym faktem dotyczącym nowego właściciela klubu i jego nowego dyrektora sportowego jest to, że w piątek oficjalnie przejęli Spółkę Akcyjną Wisła Kraków.
Wszelkie rozważania o tym, kto za kim stoi, czy pieniądze ma prawe, czy lewe - czy jest słupem, pralką czy widłami są totalnie bez sensu, a jednocześnie pokazują, że kibice Wisły Kraków są strasznie zmanierowani i głodni sukcesu. ( W piątek są derby, wrócimy na ziemie ).

Jeśli chodzi o bogatych inwestorów, to oni z zasady w zamian za zainwestowane pieniądze, oczekiwać będą szybkiego zwrotu w postaci sukcesów. Ale to już przerabialiśmy przez 19 lat i pomimo wielu sukcesów, nie udało nam się stworzyć podwalin pod sprawny, samodzielnie utrzymujący się klub.

Wierzę głeboko, że jutro podczas konferencji prasowej poznamy wszelkie szczegóły, a i przed kibicami Wisły stoi ogromne wyzwanie, przestawić się na nowy sposób myślenia. Od nowego właściciela oczekują zbudowania struktur zarządzania, transparentnej odpowiedzialności i stworzenia od podstawi Wisły Kraków, jako marki. ( coś na wzór chorwackiego Hajduk Split, czy zachodnich marek) Rynek małopolski jest ogromny i naprawdę w znacznej mierze niezagospodarowany.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.07.2016, 21:37
Sprawnie zarządzać to można jak się ma kapitał. Jak się nie ma to nie wiadomo jak byś był super to i tak będzie ... kamieni kupa. My potrzebujemy sponsora który da co roku 4 -6 mln rocznie. Jeżeli nie będzie kasy to ludzie przestaną utożsamiać się z Wisłą bo wielu chodziło nie na Wiśle Krakowska tylko na Wiśle Cupiala. Nawet jeżeli ten nie dawał kasy to i tak i tak można było snuć marzenia ze jednak coś sypnie. A nasz nowy nie wyciągnie 4 mln w razie potrzeby. Teraz jest jeszcze ok. Możemy mieć kasę za Marczyński ego. Guzmicsa i nam starczy na rok a co później? 16 mln samo się nie spłaci.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.07.2016, 21:37
Sam sobie odpowiedziałeś. W każdej plotce jest ziarno prawdy.
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.07.2016, 21:38
Baza w Myślenicach jest wynajmowana od Miasta i Gminy Myślenice. Wisła zawarła z nimi porozumienie.
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.07.2016, 21:45
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Sprawnie zarządzać to można jak się ma kapitał. Jak się nie ma to nie wiadomo jak byś był super to i tak będzie ... kamieni kupa. My potrzebujemy sponsora który da co roku 4 -6 mln rocznie. Jeżeli nie będzie kasy to ludzie przestaną utożsamiać się z Wisłą bo wielu chodziło nie na Wiśle Krakowska tylko na Wiśle Cupiala. Nawet jeżeli ten nie dawał kasy to i tak i tak można było snuć marzenia ze jednak coś sypnie. A nasz nowy nie wyciągnie 4 mln w razie potrzeby. Teraz jest jeszcze ok. Możemy mieć kasę za Marczyński ego. Guzmicsa i nam starczy na rok a co później? 16 mln samo się nie spłaci.
Jesteś przykładem gimbazy pi...ej o piłce. Prof ładuje w Craxe 10mln co roku a TF ładowała chyba koło 15. 4-6 to może 1 liga
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
nesta
Senior Member

Stary 31.07.2016, 21:47
Wg naszego rzecznika na TT jutro powinnismy poznać datę konferencji
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.08.2016, 00:45
nesta napisał(a):Wyświetl post
@up,

Im więcej o tym myśle tym bardziej mam podobne odczucia. Mianowicie, ze prawda leży pośrodku. Facet ani nie jest jakimś golodupcem co przyszedł zgasić światło, ale tez nie stoi za nim żaden szejk itp.
Gość jest po prostu obrotny, dogadał się z Citko, przygotowali pewnie cały plan na finansowanie klubu, na prowadzenie go, oparty na dobrym zarządzaniu i systemowi finansowania.

I to byłaby dobra opcja dla nas wcale nie gorsza od np. Wojciechowskiego. Ci goście z fura pieniędzy właśnie działają tak jak tez Cupiał. Szybko, dużo z nadzieja ze kasa załatwi wszystko bez budowania struktur czy nowoczesnego zarządzania. Może on właśnie postawi na dobre zarządzanie, sieć sponsorów, dobre transfery choć zapewne takie które bedą dawały szanse na zarobek w przyszłości.
Jak Cupial?
Przepraszam Cie, ale kvrwa noz sie w kieszeni otwiera jak czyta sie takie porownania.
Napewno masz na mysli goscia, ktory dzieki sobie i swojej firmie finansowal klub pilkarski przez 19 lat? Dzieki ktoremu zapisal sie najpiekniejszy okres w historii naszego ukochanego klubu?
Bo sorki (nic osobistego) ale dla mnie to wystarcza by zaciekle go bronic! Zawsze to robilem !!! Czlowieka cenie za ofiarowane magiczne chwile i za opdwrocenie o 180 stopni mojego , jak bys sie wydawalo zjebanego i tragicznego zycia kibicowskiego na Wisle...

I tak. Niestety, ale istnieja tacy ktorzy nic nie rozumieja. Wyciagaja wnioski i glosza brednie na podstawie jakis tam slupkow czy innych wyjetych okresowo niepowodzen. A jaka jest/ byla prawda?

WISLA KRAKOW POD SKRZYDLAMI TF i CUPIALA TO BYLO JEBANE BLOGOSLAWIENSTWO!

Bycie czescia ogromnej TF gwarantowalo stabilnosc. Nawet mimo klopotow finansowych wlascicela i TF nigdy nie odwrocili sie od nas. Zaprzestano wlewania ogromnej kasy ale nigdy nie pozwolono nam sie stoczyc! Ja wiem, ze dla niektorych miejsce 8-10 to wlasnie upadek...

Co sezon Cupial dziesiatkami !!! milionow dopinal finanse a kolejne przeznaczal na wzmocnienia. Nawet w ostatnich latach posuchy, ladowalo nascie baniek! ....A, nascie baniek na koncie Wisly! A w jakim celu?
W celu plynnego funcjonowania klubu.

I nie jest to winna zlego zarzadzania jak wybitni bredza ale wlasnie taka jest cena istnienia takiego klubu jak Wisla! Nasze wydatki i cele nie sa takie same jak w Lecznej czy nawet w Slasku. Tam mozna miec 20 baniek i kombinowac, zarzadzac minimalizujac straty.
U nas musi byc nacisk na walke o najwyzsze cele, sa potrzebni pilkarze ktorzy nie graja za szampany. To wszystko kosztuje, stadion, baza, zabezpieczenie imprez, zoobowiazania..itd.
Wplywy nie pokrywaja zapotrzebiowania i nie jest sie w stanie wyczarowac by tak samoistnie sie stalo.
Taka wlasnie jest cena. Trzeba dolozyc do Wisly 10 baniek bo zapiac budzet na obecnym poziomie. I choc by huj na huju stawal nie da sie zrobic tak, zeby wplacic mniej i sie podniesc z kolan.

Nawet te niby wielkie krezusy z wawy, z 100mln budzetem aby kogos kupic musza najpierw sprzedac...bo bida w kasie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.08.2016 o godz. 01:21.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.08.2016, 08:36
Karcz zrobił podsumowanie ostatnich dni:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...idze,10465804/
nesta
Senior Member

Stary 01.08.2016, 08:49
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jak Cupial?
Przepraszam Cie, ale kvrwa noz sie w kieszeni otwiera jak czyta sie takie porownania.
Napewno masz na mysli goscia, ktory dzieki sobie i swojej firmie finansowal klub pilkarski przez 19 lat? Dzieki ktoremu zapisal sie najpiekniejszy okres w historii naszego ukochanego klubu?
Bo sorki (nic osobistego) ale dla mnie to wystarcza by zaciekle go bronic! Zawsze to robilem !!! Czlowieka cenie za ofiarowane magiczne chwile i za opdwrocenie o 180 stopni mojego , jak bys sie wydawalo zjebanego i tragicznego zycia kibicowskiego na Wisle...

I tak. Niestety, ale istnieja tacy ktorzy nic nie rozumieja. Wyciagaja wnioski i glosza brednie na podstawie jakis tam slupkow czy innych wyjetych okresowo niepowodzen. A jaka jest/ byla prawda?

WISLA KRAKOW POD SKRZYDLAMI TF i CUPIALA TO BYLO JEBANE BLOGOSLAWIENSTWO!

Bycie czescia ogromnej TF gwarantowalo stabilnosc. Nawet mimo klopotow finansowych wlascicela i TF nigdy nie odwrocili sie od nas. Zaprzestano wlewania ogromnej kasy ale nigdy nie pozwolono nam sie stoczyc! Ja wiem, ze dla niektorych miejsce 8-10 to wlasnie upadek...

Co sezon Cupial dziesiatkami !!! milionow dopinal finanse a kolejne przeznaczal na wzmocnienia. Nawet w ostatnich latach posuchy, ladowalo nascie baniek! ....A, nascie baniek na koncie Wisly! A w jakim celu?
W celu plynnego funcjonowania klubu.

I nie jest to winna zlego zarzadzania jak wybitni bredza ale wlasnie taka jest cena istnienia takiego klubu jak Wisla! Nasze wydatki i cele nie sa takie same jak w Lecznej czy nawet w Slasku. Tam mozna miec 20 baniek i kombinowac, zarzadzac minimalizujac straty.
U nas musi byc nacisk na walke o najwyzsze cele, sa potrzebni pilkarze ktorzy nie graja za szampany. To wszystko kosztuje, stadion, baza, zabezpieczenie imprez, zoobowiazania..itd.
Wplywy nie pokrywaja zapotrzebiowania i nie jest sie w stanie wyczarowac by tak samoistnie sie stalo.
Taka wlasnie jest cena. Trzeba dolozyc do Wisly 10 baniek bo zapiac budzet na obecnym poziomie. I choc by huj na huju stawal nie da sie zrobic tak, zeby wplacic mniej i sie podniesc z kolan.

Nawet te niby wielkie krezusy z wawy, z 100mln budzetem aby kogos kupic musza najpierw sprzedac...bo bida w kasie.
Oczywiście, że należy mu się szacunek i nikt go nie odbiera. Natomiast jak pisałem wcześniej problemem było to i to później wyszło, że oprócz tych przelewów, nie zrobiono w Wiśle praktycznie nic. Akademia dopiero teraz, marketing leży, sponsorów nie ma, liczne porażki na polu transferów i umów z zawodnikami, brak jakiejkolwiek ciągłości w zarządzaniu klubem, jakiegokolwiek długofalowego planu sportowego z np. jednym dyr. sportowym przez wiele lat, złe decyzje dt. trenerów, zero jakiegoś wyjścia do kibica, walki o niego choćby w internecie, social media itp. I tak można mnożyć i mnożyć.

Pieniądze, które Cupiał dawał, nie mogą zasłonić marazmu, który trwał w Wiśle. I oczywiście zgoda, że należą mu się ogromne podziękowania, ale to nie zwalnia nas też z patrzenia krytycznie na to co było złe.

I Wisła ma ogromne rezerwy właśnie na polu nowoczesnego zarządzania, bilansowania, redukowania kosztów, pozyskiwania sponsorów, mądrych decyzji sportowo-biznesowych. I to można osiągnąć nie mając nawet potężnych milionów na koncie. Poczytajcie jaką stajnię Augiasza zastał w PZPN Boniek z Sawickim i jak to wyczyścili, jak zrestrukturyzowali związek, który teraz jest sprawną korporacją. Fajnie to opisuje Stanowski w swojej książce. I jakkolwiek u nas zapewne tak źle nie było i nie jest, to Wisła przez te 20 lat na pewno nie mogła się pochwalić dobrą kadrą menadzerska, brakiem układów, układzików, które trawiły ten klub od samej góry i o których krążą legenedy.
Cupiał przy całej sympatii do niego nie miał żadnego wyczucia do piłki. Kiedy do osiągniecia sukcesu można było sypnąć mln bo liga leżała - wystarczyło. Jak poziom się podniósł trzeba było już nowoczesnego zarządzania czego brak prowadził to stanu z lat obecnych.

edit

Jeszcze dopowiem. Może ta zmiana to też znak czasów? W Polsce Cupiał był jednym z ostatnich przedstawicieli ery "dobrych wujków". Wytrzymał najdłużej. Był Ptak, Drzymała, Bekdas, Wojciechowski, ITI i jeszcze kilku pomniejszych. Model ukraiński i spotykany w kilku klubach angielskich gdzie jeden głowny wlasciciel wykłada potężne pieniądze. I gdzieś ten model na bazie swoich niedoskonałości, się wyczerpał.

I dla mnie trend przynajmniej w PL jest teraz inny. Czyli sprawne zarządzanie środkami pozyskanymi od sponsorów, z TV, z transferów. Tak działa Lech i tak sztandarowo działa też Legia, gdzie nowi właściciele mieli stosunkowo niewielki kapitał własny (np. porównując do ITI), ale poprzez dobry managment i kontakty, obracając zewnętrznymi środkami, osiągają sukcesy. Podobnie Lechia - Mandziara człowiek z kontaktami sprowadził kapitał niemiecki.
To też model popularny w Niemczech czy Hiszpanii gdzie środki z sieci sponsorów, wpływów z TV są zarządzane przez menagerów.
Ostatnio edytowane przez nesta : 01.08.2016 o godz. 09:47.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.08.2016, 10:02
nesta napisał(a):Wyświetl post
I dla mnie trend przynajmniej w PL jest teraz inny. Czyli sprawne zarządzanie środkami pozyskanymi od sponsorów, z TV, z transferów. Tak działa Lech i tak sztandarowo działa też Legia, gdzie nowi właściciele mieli stosunkowo niewielki kapitał własny (np. porównując do ITI), ale poprzez dobry managment i kontakty, obracając zewnętrznymi środkami, osiągają sukcesy. Podobnie Lechia - Mandziara człowiek z kontaktami sprowadził kapitał niemiecki.
To też model popularny w Niemczech czy Hiszpanii gdzie środki z sieci sponsorów, wpływów z TV są zarządzane przez menagerów.
Dla mnie są trzy trendy:

1. Masz full kasy - brak wykształcenia nadrabiasz kasą
2. Masz wykształcenie - brak kasy rekompensujesz dobrym managementem , kontaktami. Dodatkowo masz też doświadczenie jako manager czy właściciel. Jesli już patrymy na Lesnego i Miodulskiego czy też Rutkowskich to warto zobaczyć co maja w CV.
3. Masz jedno i drugie.

Obawiam się, że nasi właściciele nie mają ani jednego, ani drugiego ani trzeciego.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów