The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Siwenzz
Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2016, 11:52
Nie śledzę wątku od początku, może to już było, ale Meresiński był powiązany z Fundacją Fabryka Marzeń, która była założona przez Karolinę Sołowow. Nazwisko Sołowow kojarzy mi się z Michałem Sołowowem - jednym z najbogatszych Polaków, a jak wiadomo on pochodzi z Kielc. Nie wyszedł zakup klubu z rodzinnego miasta to pokusił się o nabycie klubu z sąsiedniego województwa?
"Czym oni cię przekonali? Dali mi batonik i nazwali światłem." - Dangerous Minds, 1995.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.07.2016, 11:54
wwf napisał(a):Wyświetl post

Nie ma słupów, nie ma jakiś wielkich inwestorów za plecami. A firmy z listów intencyjnych to małe firmy z różnych branż.
Co ciekawe jest tam nawet polski oddział YouTube.
W jaki sposób YouTube ma sponsorować Wiśle to nie wiem.
Partner medialny?
Profesjonalny kanał na YT?
Wrócą kulisy spotkań? Relację ze sparingów?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2016, 11:55
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A najwazniejsze dla wszystkich jest to, ze Meresinski kreci z Joanna Jabłczyńską, to najwiekszy problem dla wielu kibicow z tego co mozna było wyczytac nie tylko tutaj ale takze na fejsbuku
Bo nie jeden pewnie chciałby ją puknąć, a tak to dupa zajęta
janus
Senior Member

Od: 11.2002

Myślę, że czaro przedstawił to bardziej realistycznie niż wielu dziennikarzy, którzy naprawdę niewiele wiedzą.
Na podstawie dzisiejszego DP mamy jeszcze niespecjalnie optymistyczną informację, że Meresiński naprawdę za Wisłę zapłacił niewiele ponad milion, natomiast przejął ją z długiem do spłacenia ok 16 mln.

To może znaczyć, ze nie musi za nim nikt stać, natomiast może liczyć na sponsorów.
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A może nie udało im się przejąc Korony to im zaproiponowano rolę słupów?
Poczekajmy na sponsora z koszulki.
To samo mi przyszło do głowy. Dobrze zgrało się.to czasowo i wykorzystali to ;-)

Meresiński ma jakąś prezencje, pewnie będzie medialny. Citko ma jakieś znajomość na rynku. Za nimi może stać ktoś, kto sobie spokojnie tym wszystkim będzie operował. Teraz na prezesa spółki powoła się dobrego menadżera, który będzie zarządzał wszystkim, a ta dwójka będzie tylko grać twarzą.
Life is short. Wear your passion!
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.07.2016, 12:07
Mnie zastanawia jak się ma kwestia pierwokupu TS wobec tak śmiesznej kwoty jaką zapłacono za Wisełkę. Przecież TS odpadł z rywalizacji podobno właśnie przez brak siana. Nie mieliby "bańki" ? Coś mi tu śmierdzi...
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.07.2016, 12:10
Kiedy wy to wreszcie zrozumiecie.

TO NIE JEST ŻADEN SŁUP

Koleś miał do zapłaty za Wisłę około miliona złotych. Dał gwarancje bankowe że takie pieniądze ma i klub kupił.
A przecież prowadzi ten swój biznesik gmina coś tam .pl więc co to za problem gwarancje na milion załatwić.

Teraz sprzeda Mączyńskiego za milion euro, Węgra za milion. I już ma na dogranie rundy do końca.
Z wieżycielami się będzie układał na nowo. Usłyszą oni że oddaje 30 może 50% lub bankrutuje klub i niczego nie zobaczą. Twarde warunki gry.
On nawet nie zrobił audytu kupowanego przez siebie klubu. Leśniodorski był rok prezesem, wszystko posprawdzał, zobaczył jak to działa i uznał że da radę nawet bez ITI.

Teraz Citko dorzuci z 4 swoich zawodników z pensjami 150 000 euro rocznie, a wiadomo że menago bierze 10-20% pensji zawodnika i zacznie się drenaż finansowy. Dodatkowo jak się ktoś wypromuje to sprzedaż i klub z tego nie zobaczy nawet złotówki.
Citko ma tam jakiegoś Sobotę co grzeje ławkę w Belgii to akurat będzie jak znalazł. Medialny transfer nowego własciciela.

Układ jest prostu. Po co dogadywać się z trenerami, włąscicielami i dyrektorami sportowymi. Trzeba się męczyć z układami i kobinować z kim pić wódkę, komu posmarować żeby można było wcisnąć zawodnika.

KUPUJEMY CAŁY KLUB

majstersztyk

A wy tu jak dzieci we mgle, piszecie o Ptakach, Cupiałach, i polakach z listy 100 najbogatszych.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.07.2016 o godz. 12:27.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2016, 12:14
Marzenia się nie spełniają. Cupiał gasi światło, wchodzi Pan Niewiadoma
http://zzapolowy.com/marzenia-sie-ni...an-niewiadoma/
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 30.07.2016, 12:31
Kiedy wy to wreszcie zrozumiecie.

TO NIE JEST ŻADEN SŁUP

Koleś miał do zapłaty za Wisłę około miliona złotych. Dał gwarancje bankowe że takie pieniądze ma i klub kupił.
A przecież prowadzi ten swój biznesik gmina coś tam .pl więc co to za problem gwarancje na milion załatwić.

Teraz sprzeda Mączyńskiego za milion euro, Węgra za milion. I już ma na dogranie rundy do końca.
Z wieżycielami się będzie układał na nowo. Usłyszą oni że oddaje 30 może 50% lub bankrutuje klub i niczego nie zobaczą. Twarde warunki gry.
On nawet nie zrobił audytu kupowanego przez siebie klubu. Leśniodorski był rok prezesem, wszystko posprawdzał, zobaczył jak to działa i uznał że da radę nawet bez ITI.

Teraz Citko dorzuci z 4 swoich zawodników z pensjami 150 000 euro rocznie, a wiadomo że menago bierze 10-20% pensji zawodnika i zacznie się drenaż finansowy. Dodatkowo jak się ktoś wypromuje to sprzedaż i klub z tego nie zobaczy nawet złotówki.
Citko ma tam jakiegoś Sobotę co grzeje ławkę w Belgii to akurat będzie jak znalazł. Medialny transfer nowego własciciela.

Układ jest prostu. Po co dogadywać się z trenerami, włąscicielami i dyrektorami sportowymi. Trzeba się męczyć z układami i kobinować z kim pić wódkę, komu posmarować żeby można było wcisnąć zawodnika.

KUPUJEMY CAŁY KLUB

majstersztyk

A wy tu jak dzieci we mgle, piszecie o Ptakach, Cupiałach, i polakach z listy 100 najbogatszych.
Cała teoria wali się na tym że gwarancję są na naście milionów. I tak Cupial byłby takim debilem aby opchnac klub za mln płn mając ofertę ml eur za Mąkę .
wwf
Senior Member

Stary 30.07.2016, 12:41
Z informacji które płyną jest powiedziane wprost.
Cupiał sprzedał klub za milion złotych. Klub ma zobowiązania na dalsze 16. (w temacie o Cupiale na forum cały czas się pojawiała się kwota 14 milionów) czyli coś w okolicach tej sumy się obracaliśmy stale.

Gwarancje bankowe nie są na naście milionów. Facet pokazał tylko gwarancje że jak on kupi klub to sprowadzi swoich ludzi jako sponsorów, czyli że będzie miał na bieżącą działalność.
Dodatkowo pokazał plan rozwoju klubu w oparciu o dyrektora sportowego Marka Citkę który ma zmienić organizację w klubie. Cupiał na początku inwestowania związał się z menadzerem Madziarą wiec do niego takie rozwiązanie trafia i on je rozumie.

Cupiał uznał że coś za klub dostanie, długi spłacą inni, klub będzie istniał. Dodatkowo żeby promować i sprzedawać i tak jest potrzebny sukces sportowy (europejskie puchary) więc sprzedał.
Dodatkowo musiał klub sprzedać bo mu bank kazały, bo była to droga zabawka na barkach TF . A dług klubu w stosunku do TF rósł i nawet sprzedać 3 zawodników po milion euro niczego by nie zmieniło.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
borys
Banita

Stary 30.07.2016, 12:42
Pkt. 1 Nic nie wiemy poza nazwiskiem nowego właściciela a być może i to nie.
Pkt. 2 Czekamy do poniedziałku/wtorku.
Pkt. 3 Ku po pokrzepieniu Cupial mógł to zbankrutować i opchnac co się da że składu i duża dozą prawdopodobieństwa lepiej by na tym wyszedl... resztę niech każdy sobie dospiewa.
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2016, 12:42
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A najwazniejsze dla wszystkich jest to, ze Meresinski kreci z Joanna Jabłczyńską, to najwiekszy problem dla wielu kibicow z tego co mozna było wyczytac nie tylko tutaj ale takze na fejsbuku
Problemem nie jest to z kim on kręci, ale to, że tylko z tego kręcenia jest znany.

A nie jest znany jako np., świetny menadżer czy właściciel choćby kilkuset milionów.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.07.2016, 12:45
Ja gdzieś przeczytałem, że nowy kapitał zakładowy spółki to ok. 11 mln PLN. Czy to nie oznacza, że tyle mniej więcej musiał mieć inwestor, a nie, jak się wspomina, 1 mln?
wwf
Senior Member

Stary 30.07.2016, 12:46
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jak się ma kwestia pierwokupu TS wobec tak śmiesznej kwoty jaką zapłacono za Wisełkę. Przecież TS odpadł z rywalizacji podobno właśnie przez brak siana. Nie mieliby "bańki" ? Coś mi tu śmierdzi...

TS milion złotych miał. Nie miał tylko nikogo kto by póżniej dał pieniądze na działalność (sponsorzy).

Cupiał bał się że oda klub TS a oni nie poradzą sobie z problemami i klub szybko poleci do 4 ligi. A tego nie chciał
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.07.2016, 12:47
Wersja WWF układa mi się w całość z tymi moimi biedarozważaniami stronę wcześniej. Tu zapowiada się taka bieda-Lechia (która wdg plotek też żyje na kredycie, tyle że na większą skalę).

borys napisał(a):Wyświetl post
Cała teoria wali się na tym że gwarancję są na naście milionów. I tak Cupial byłby takim debilem aby opchnac klub za mln płn mając ofertę ml eur za Mąkę .
Skąd wiesz, na jaką sumę opiewały gwarancje?

Cupiał chciał się pozbyć klubu, żeby TF dogadała się z bankami, a nie pozbyć się go w ogóle i wyjść jak najmniej do tyłu. Łatwiej spółkę z bałaganem w papierach sprzedać, niż ją zlikwidować.

Cupial mógł to zbankrutować i opchnac co się da że składu i duża dozą prawdopodobieństwa lepiej by na tym wyszedl... resztę niech każdy sobie dospiewa.
Spółek się "nie bankrutuje" tylko likwiduje, ogłasza upadłość etc. To są wszystko procesy, które trzeba rejestrować w sądzie. Koszty prawników, audyty, bilanse, rozliczenia likwidatorów itd. A więc to trwa, kosztuje, powoduje komplikacje. A TF potrzebowała klubu się pozbyć jak najszybciej.

A w ramach sentymentu, to wydaje mi się, że BC wykupi lożę na stadionie, w której się pojawi może raz, albo i to nie. I to wszystko.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.07.2016 o godz. 12:52.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
borys
Banita

Stary 30.07.2016, 12:48
Z informacji które płyną jest powiedziane wprost.
Cupiał sprzedał klub za milion złotych. Klub ma zobowiązania na dalsze 16. (w temacie o Cupiale na forum cały czas się pojawiała się kwota 14 milionów) czyli coś w okolicach tej sumy się obracaliśmy stale.

Gwarancje bankowe nie są na naście milionów. Facet pokazał tylko gwarancje że jak on kupi klub to sprowadzi swoich ludzi jako sponsorów, czyli że będzie miał na bieżącą działalność.
Dodatkowo pokazał plan rozwoju klubu w oparciu o dyrektora sportowego Marka Citkę który ma zmienić organizację w klubie. Cupiał na początku inwestowania związał się z menadzerem Madziarą wiec do niego takie rozwiązanie trafia i on je rozumie.

Cupiał uznał że coś za klub dostanie, długi spłacą inni, klub będzie istniał. Dodatkowo żeby promować i sprzedawać i tak jest potrzebny sukces sportowy (europejskie puchary) więc sprzedał.
Dodatkowo musiał klub sprzedać bo mu bank kazały, bo była to droga zabawka na barkach TF . A dług klubu w stosunku do TF rósł i nawet sprzedać 3 zawodników po milion euro niczego by nie zmieniło.
Gdzie jest informacja o milionie? Co za różnica kto płaci on czy sponsorzy skoro są gwarancję? Dług wobec TF został "załatwiony" zobacz krs.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.07.2016, 12:48
Dariook napisał(a):Wyświetl post
.......iisz jak Citko w konfesjonale.
Twój komentarz jest za to w piz ... u merytoryczny.
Ja w takich miejscach nie pi ... lę.

Nie odróżniasz spekulacji od prawdy (której tutaj nie znamy).
borys
Banita

Stary 30.07.2016, 12:51
czaro napisał(a):Wyświetl post
Wersja WWF układa mi się w całość z tymi moimi biedarozważaniami stronę wcześniej. Tu zapowiada się taka bieda-Lechia (która wdg plotek też żyje na kredycie, tyle że na większą skalę).

Skąd wiesz, na jaką sumę opiewały gwarancje?

Cupiał chciał się pozbyć klubu, żeby TF dogadała się z bankami, a nie pozbyć się go w ogóle i wyjść jak najmniej do tyłu. Łatwiej spółkę z bałaganem w papierach sprzedać, niż ją zlikwidować.
Czy ktoś zawracał by sobie głowę gwarancja na MILION? W momencie gdy to ułamek długu zewnętrznego.
Galonek
Senior Member

Stary 30.07.2016, 12:56
WWf Nie rozumiesz istoty pierwokupu. Jeżeli TS zaoferowałoby tyle samo co Słupy, to Cupiał nie mógłby sprzedaż Słupom z pominięciem TS. To się właśnie nazywa pierwokup. Zapraszam do lektury przepisów.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

czaro
Senior Member

Stary 30.07.2016, 12:56
Czy ktoś zawracał by sobie głowę gwarancja na MILION? W momencie gdy to ułamek długu zewnętrznego.
No, ale TF nie interesował w tym momencie dług zewnętrzny Wisły tylko zapłata za przeniesienie akcji. Jeżeli nasz nowy właściciel potrzebował gwarancji na milion złotych, to znaczy, że nie zamierza tutaj wkładać własnych pieniędzy (czytaj: ma ich tyle, że milion złotych to nie są dla niego drobne). Ale być może i było to kilkanaście milionów. Co to za różnica?

Nie rozumiesz istoty pierwokupu. Jeżeli TS zaoferowałoby tyle samo co Słupy, to Cupiał nie mógłby sprzedaż Słupom z pominięciem TS. To się właśnie nazywa pierwokup. Zapraszam do lektury przepisów.
Ale nie wiemy, czy TS miało prawo pierwokupu. Ja np. miałem przez chwilę taką teorię, że na akcje nie zamieniono całości długu Wisły wobec TF właśnie po to, żeby TS nie zdecydował się na kupno (byli od początku dogadani z kim innym, a do TS zwrócono się tylko z obowiązku).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
borys
Banita

Stary 30.07.2016, 13:03
Czaro jak Kupujesz zadłużone mieszkanie za 1pln z milionowym długiem to ile cię ono kosztuje i ile potrzebujesz pieniędzy z banku? Milion za Wisłę i 16 na długi...

Zwróć uwagę jeszcze na jedno gwarancję załatwiony dość szybko(tydzień) a banki to nie instytucje charytatywne.
Galonek
Senior Member

Stary 30.07.2016, 13:04
Po przejrzeniu KRS-u Spółek, w których był J.M. uważam, że teoria z A.Ptakiem może być wcale sensowna. Jest tam też kilku makaronów... Będzie ciekawie w przyszłym tygodniu

Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 30.07.2016, 13:04
Czytam wczesniejsze posty, z których wynika, że osoby piszące pewne są, co zawierają gwarancje w swoich szczegołach. Wiedzą że klub poszedl za milion, że 2 Panów to słupy itp....

Zapytam więc, skąd Wy to wszystko wiecie? Był jakiś wyciek w dokumentach, który pominąłem? Czy może jednak niektórym nadal się wydaje, że wiedzą?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
wwf
Senior Member

Stary 30.07.2016, 13:06
Cupiał

Cupiał chciał tyle. Nikt nie zrobi przelewu na milion. Startujesz do przetargu też dajesz gwarancje że masz kasę na wybudowanie mostu na przykład za 50 milionów. Gwarancja bankowa to po prostu potwierdzenie że masz linię kredytową w banku do takiej sumy i możesz ją uruchomić. W każdej branży tak to działa. Po co masz kogoś sprawdzać, pytać go o stan konta. Mówisz daj gwarancje bankowe. A bank jeżeli nie masz obrotów, dochodu nie wyda ci takiej gwarancji. Dlatego przy dużych przetargach, zamówieniach firmy łączą się w konsorcja żeby można było np. wybudować elektrownię za miliard złotych lub robi to zagraniczny podmiot który po prostu takie pieniądze ma.
Przecież często się słyszy że daną inwestycję robią Niemcy lub Francuzi bo umieli oni załatwić finansowanie tej inwestycji. Bo państwo bierze kredyt. Ale płaci po wykonaniu prac. A teraz jest potrzeba aby ktoś wcześniej kupił materiał, wykonał prace. Nie można czekać aż państwo ci wypłaci. Nie dostaniesz zaliczki np. 20 milionów bo niech firma ogłosi upadłość to ani nie masz 20 milionów ani roboty zrobionej. Więc ten który chce robić taki kontrakt musi pokazać że jest w stanie skredytować to wcześniej. Normalny biznes.

Cupiał zadbał tylko o swój interes. Sprzedał klub, teraz niech długiem zewnętrznym martwi się nowy właściciel.

Cupiał wykasował długi w stosunku do Tele Foniki.

Natomiast pozostały długi w stosunku do byłych piłkarzy, trenerów, menadzerów, ZUS, elektrowni, miasta itp.

Nowy właściciel już mówi o tym że chce renegocjować z miastem umowę na stadion. Ze chce dostać go za darmo.

TWARDE WARUNKI

Tak samo będzie się układał z innymi podmiotami.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.07.2016 o godz. 13:24.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.07.2016, 13:22
Po przejrzeniu KRS-u Spółek, w których był J.M. uważam, że teoria z A.Ptakiem może być wcale sensowna. [...]
czaro
Senior Member

Stary 30.07.2016, 13:28
Czaro jak Kupujesz zadłużone mieszkanie za 1pln z milionowym długiem to ile cię ono kosztuje i ile potrzebujesz pieniędzy z banku? Milion za Wisłę i 16 na długi...
Co to znaczy mieszkanie z milionowym długiem? Obciążone kredytem hipotecznym na milion złotych? Upraszczając bardzo: potrzebuję złotówki na zakup tego mieszkania, a hipoteka na tej nieruchomości to już zupełnie odrębna kwestia i mój w tym interes, żeby wierzyciela hipotecznego spłacać, bo mi tę nieruchomość, na którą wydałem 1 pln zabierze. To zresztą bardzo fajny przykład: zastanów się teraz, jak bardzo będę się starał spłacać tę hipotekę, jeśli na mieszkanie wydałem złotówkę. Czy bardzo będę rozpaczał, jeśli moja koncepcja spłacania tego kredytu z czynszu, który będę dostawał po puszczeniu mieszkania w najem się zawali? Chyba nie, przecież zaryzykowałem tylko złotówkę.

Nie mówię, że tak jest w Wiśle. To są wszystko nasze biedadomysły, bo nie mamy żadnych informacji. Ale to wszystko wygląda tak mało... solidnie, że takie domysły uważam za bardzo na miejscu.

Edit:
te teorie o powiązaniach biznesowych z innymi, zamożniejszymi ludźmi są ciekawe, ale 1) o czym to świadczy? Wspólna działalność przy jednym projekcie nie implikuje współpracy w kolejnym 2) właścicielem ma być JM jako osoba fizyczna. Piszecie, że "ktoś za nim stoi". Ale w jaki sposób? Dał mu pod stołem pieniądze na zakup Wisły, a potem w sposób nieformalny mówi mu, co ma robić? Nawet, gdyby mieli inne powiązania, o których nie możemy wiedzieć i przez ten fakt patron miałby wpływ na zachowanie JM, to a) nie miałby gwarancji, że JM nie ucieknie spod tego wpływu b) czemu miałoby to służyć? Przecież zakup klubu piłkarskiego to nie jest inwestycja w szarej strefie albo w sieć legalnych bałaganów. Tu się nie ma czego wstydzić, przeciwnie, robi się to dla sławy i prestiżu.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.07.2016 o godz. 13:36.
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.07.2016, 13:31
Pozwolę sobie wyrazić swoją opinię na ten temat.

Doszły mnie wieści, że za zakupem Wisły stoją Włosi. Być może to będą sponsorzy Meresińskiego. Może jest to farmazon być może prawda. Poczekajmy.

Ja osobiście uważam, że chodzi o Sołowowa. Chciał Koronę bo sam jest z Kielc. Pojawiła się Wisła.

Zwróćcie uwagę, że na jego stronie pojawia się nazwisko ptak jako wiceprezes. W fundacji fabryka marzeń z kolei jest Karolina, córka sołowowa.
Ten gość to slup.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 30.07.2016 o godz. 13:34.
Galonek
Senior Member

Stary 30.07.2016, 13:34
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie wyrazić swoją opinię na ten temat.

Doszły mnie wieści, że za zakupem Wisły stoją Włosi. Być może to będą sponsorzy Meresińskiego. Może jest to farmazon być może prawda. Poczekajmy.

Ja osobiście uważam, że chodzi o Sołowowa. Chciał Koronę bo sam jest z Kielc. Pojawiła się Wisła.
Meresiński był wcześniej w kilku Spółkach, gdzie przewijają się Włosi, np. Bereci Holding Ltd..

wwf
Senior Member

Stary 30.07.2016, 13:35
To nic nie znaczy. Jak długo nie zobaczę pod stadionem Antoniego Ptaka tak nie uwierzę w to że znów zaczął się bawić w piłkę.

Poza tym Ptak był cieniutki przy Cupiale i jego ŁKS to był zwykły średniak

Mistrzostwo dla ŁKS było bardziej spowodowane wyprzedażą Widzewa, słabą Legią i początkowym wejściem Cupiała w Wisłę a nie jakimś stworzeniem przez PTAKA deam teamu. Coś jak mistrz w Bełchatowie lub w Zagłębiu Lubin.

Więc PTAK to też raczej środek tabeli.

Jak Cupiał kupił klub to od razu były deklaracje że jak będziemy chcieli to kupimy nawet Klinsmana.
Od razu w pierwszym okienku była wpompowana gigantyczna kasa.
Jak pojechaliśmy do Belgii kupić Kaliciaka to tamtejsi działacze dziwili się skąd takie pieniądze i to chyba polska mafia przejeła klub.

Na razie żadnych deklaracji nie ma. Jest tylko chęć grania na stadionie za darmo. Więc to też dużo mówi kto nas kupił.
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.07.2016 o godz. 13:44.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów