The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2016, 21:43
Lepsza stagnacja niż farsa z dwoma cymbałami, którzy udają biznesmenów.
Jeden knur, a drugi goguś z twitterem i ego rozjebanym jak ....a z placu biskupiego.
W Kielcach pierwszy milion chcieli zapłacić po sezonie, jak dostaną pieniądze od c+.

Dwa może max trzy lata będą póki będzie można robić pieniądze na menadżerce i canalu a potem s.......ą nas i stąd.
Oby tak nie było.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2016, 21:44
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Problem polega na tym ,że to jest kompletnie niepoważny człowiek. On dzisiaj może cwaniakować ,a jutro zwinie manatki i pojedzie się uczyć arabskiego do Bejrutu. Co za nim stoi? Doświadczenie, wiedza, co on takiego zbudował? Czy on tę pieniądze i majętności odziedziczył? Rozumiem ,że byłby spadkobiercą fortuny takiej marki jak BMW i co dziennie na jego konto wpływałoby 3 mln euro albo gdyby był genialny wizjoner z branży IT i pierdział w stołek w swojej willi w Palo Alto. OK. A to jest ....a kolejny magik bez' wczoraj' i bez 'jutro' ,który wypłukał trochę kasy z powietrza bo miał dobre układy. Przyszłość Wisły Kraków to realia Polonii Warszawa.
sorry ale to co piszesz to jest bzdura
ani w Lechu ani w Legii wlasciciele 1 zl nie dokladaja do uzyskiwanych przychodow z wlasnej kieszeni
te czasy juz minely
tu jest potrzebny wlasciciel z glowa na karku, pelen zapalu i pomyslow, a nie milioner, ktory da Zdzichowi 10 mln zl rocznie a na zarzadznie klubem bedzie mial 30 minut w miesiacu

Abolutnie nie twierdze, ze to jest ktos taki, nie mam pojecia kto to
ale wyrzucanie mu , ze nie jest milionerem to jest dziecinada, z czegos Cupialowi zaplacil
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.07.2016, 21:53
Jedyna nadzieja w wierze, że BC nie oddałby Wisły w nieodpowiednie rece, co wielokrotnie wcześniej podkreślał
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.07.2016, 21:53
Na chłopski rozum, po co gość miałby wydać 10 14 czy 20mln zł i po krótkim okresie zwinąć żagle?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2016, 21:55
Nieciekawie to wygląda.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2016, 21:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nieciekawie to wygląda.
Było zainwestować ku....a
Piggy oddaj hajs
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2016, 21:57
Wisła musi zostać uleczona, bez patologii jaką jest dokładanie do nierentownego biznesu z kieszeni właściciela jak jest teraz. Wisła musi na siebie zarabiać, to musi być biznes jak każdy inny.
Poczekajmy na konferencje i konkrety.
Moim zdaniem jest dobrze. Zobaczycie. AVE WISŁA.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2016, 21:58
Ja rozumiem, że Franciszek namawia aby mieć otwarte serca dla obcych ale... taka kumulacja?

yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2016, 22:00
http://weszlo.com/2016/07/29/jakub-m...akow-kim-jest/
Gorny
Junior Member

Od: 05.2016

Stary 29.07.2016, 22:01
Do usuniecia
Ostatnio edytowane przez Gorny : 29.07.2016 o godz. 22:08.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.07.2016, 22:02
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieję również, że ma świadomość co mogą zrobić kibice Wisły jeżeli będzie nazwijmy to... niepoważny.
Co mogą zrobić? Tupnąć nogą i nie przyjść na stadion?
Косово је СРБИЈА!!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2016, 22:06
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Co mogą zrobić? Tupnąć nogą i nie przyjść na stadion?
Podejrzewam, że chodziło mu o kibiców w krótkich spodenkach
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
yarow
Senior Member

Stary 29.07.2016, 22:08
Gorny napisał(a):Wyświetl post

Fragment oswiadczenia majatkowego p. Citki z grudnia 2014r.
Tyle w temacie.
http://bip.umwp.wrotapodlasia.pl/woj...tko_marek.html
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2016, 22:08
element napisał(a):Wyświetl post
Ty, biznesmen.. to trzeba było wyłożyć worek pieniędzy za Wisłę. Przecież Meresiński nie prowadzi żadnego interesu, żyje w slumsach i jakoś stać go było na zakup takiego klubu jak Wisła.

Boss nie zadbał o przyszłość Wisły bo z Meresińskim współpracuje Citko, który 11 lat temu rozegrał niepełnych 14 meczów dla Cracovii? To czemu krzywo nie spojrzysz na Kazimierza Kmiecika, który również miał epizod w Cracovii?

Meresiński prowadzi publiczny profil w internecie? A Leśnodorski co robi? A Zbigniew Boniek? wklejają multum głupkowatych zdjęć i wypisują bzdury. Meresińskiego jedyny publiczny profil istnieje na twitterze, który jest na pozioime, a na facebook'u i instagramie są prywatne - a tam może robić co mu się żywnie podoba.
Wkleił foto z siłowni i jak wchodzi na palmę podczas wakacji? o k.urwa. Sensacja. Zbigniew Boniek wkleił foto z murzynem, na tle tablicy z okularami i jak trzyma na barach córkę w obleśnych gaciach.
1) Argument "Ty, biznesmen..." zupełnie niezasłużony, bo wydaje mi się, że więcej zadawałem pytań, niż wygłaszałem prawd. Na pewno JM ma dostęp do dużych pieniędzy, inaczej nie kupiłby Wisły. Natomiast sposób, w jaki się zachowuje, młody wiek i brak własnego biznesu każą zastanawiać się, kim on jest itd. Oczywiście w kontekście Wisły, a nie osoby. Nie dyskredytuję JM jako człowieka, chociaż nie jest z mojej bajki. Po prostu staram się odpowiedzieć sobie na pytanie, czego po kimś takim można się spodziewać. Bardziej drugiego Jakuba Pyżalskiego czy bardziej drugiego Bogusława Cupiała?
2) Odnośnie do Citki - to skrót myślowy. Przeszłość w Cracovii jednego z nowych współwłaścicieli nie ma wpływu na jego orientację w biznesie itd. Ma to jednak dla nas wymiar emocjonalny. Z tym się chyba zgodzisz. Wisłę kupił w końcu były piłkarz Cracovii.
3) Czy umiesz odpowiedzieć, na któreś z moich pytań?

Aha i jeszcze parę luźnych uwag:
- Trudno porównywać JM do Bogusława Leśnodorskiego. Ten drugi wybrał emploi, jakie wybrał, ale prowadził potężną kancelarię w Warszawie. Kim jest JM?
- Padł argument, że nowi współwłaściciele są poważni, bo udało się zachować negocjacje w tajemnicy. Ale przecież nazwisko Marka Citki padło jako pierwsze pośród plotek na tym forum. Szczęśliwy strzał?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Gorny
Junior Member

Stary 29.07.2016, 22:11

Fragment oswiadczenia majatkowego p. Citki z grudnia 2014r.
I tyle w temacie.
Link do oswiadczenia http://bip.umwp.wrotapodlasia.pl/woj...tko_marek.html
Ostatnio edytowane przez Gorny : 29.07.2016 o godz. 22:26.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.07.2016, 22:11
No dobra, slupy!
Tylko kto powazny by chcial takiego slupa? i po co?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Blaszczu16
Koneser

Stary 29.07.2016, 22:19
Teraz Kita przy tych dwoch golodupcach wyglada jak szejk. To ju Wojciechowski bylby bardziej wiarygodny finansowo w dzialalnosci klubowej. Czyzby to byl naprawde koniec?Taki klub, taka legenda? Cosl ten Cupial zrobil.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2016, 22:19
A czy Kapka ktory jest teraz dyr sportowym ma wiecej Ja pier... ludzie. Kto w ogóle mowi ze Citko jest jednym z właścicieli?!
yarow
Senior Member

Stary 29.07.2016, 22:22
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No dobra, slupy!
Tylko kto powazny by chcial takiego slupa? i po co?

1. Ktoś, kto nie chce swojej facjaty/nazwiska, swoich pieniędzy wiązać z klubem piłkarskim (nie z Wisłą tylko z klubem piłkarskim, bo jesteśmy tuż po nieudanym zakupie Korony).

Jest pytanie, dlaczego, skoro właśnie taki klub zakupił? Dlatego, żeby nie wiązać potencjalnego niepowodzenia z Wisłą, z obecnym swoim biznesowym lub osobistym wizerunkiem. Niepowodzenie takie, może wynikać oczywiście z działania niecelowego lub celowego.

To teorie. Oczywiście, chciałbym się cholernie mylić. Może są szanse.

------------------
Sądzę, że Meresiński albo osoby, które za nim stoją, chciał(y) koniecznie dokonać zakupu klubu piłkarskiego (opisywane wręcz "nachalne" konferencje prasowe Meresińskiego z umizgami w kierunku Koroniarzy i Kielc w sytuacji gdy otrzymał zdecydowane "Nie"). Po niepowodzeniu w Kielcach, natychmiast przystąpił(li) do działania w Krakowie.
Gorny
Junior Member

Stary 29.07.2016, 22:25
http://bip.umwp.wrotapodlasia.pl/woj...tko_marek.html
Link do pelnego oswiadczenia
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2016, 22:28
yarow napisał(a):Wyświetl post
1. Ktoś, kto nie chce swojej facjaty/nazwiska, swoich pieniędzy wiązać z klubem piłkarskim (nie z Wisłą tylko z klubem piłkarskim, bo jesteśmy tuż po nieudanym zakupie Korony).

Jest pytanie, dlaczego, skoro właśnie taki klub zakupił? Dlatego, żeby nie wiązać potencjalnego niepowodzenia z Wisłą, z obecnym swoim biznesowym lub osobistym wizerunkiem. Niepowodzenie takie, może wynikać oczywiście z działania niecelowego lub celowego.

To teorie. Oczywiście, chciałbym się cholernie mylić. Może są szanse.

------------------
Sądzę, że Meresiński albo osoby, które za nim stoją, chciał(y) koniecznie dokonać zakupu klubu piłkarskiego (opisywane wręcz "nachalne" konferencje prasowe Meresińskiego z umizgami w kierunku Koroniarzy i Kielc w sytuacji gdy otrzymał zdecydowane "Nie"). Po niepowodzeniu w Kielcach, natychmiast przystąpił(li) do działania w Krakowie.
To nie sa teorie, tylko wasze marzenia. Ze jest ktos taki, kto wyjebie kupe hajsu i Wisla bedzie mistrzem Polski...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2016, 22:28
yarow napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie weźmie do tego zadania kogoś w garniturze, krawacie i z twarzą, która budzi zaufanie?

Czy ktoś może mi wyjaśnić, jak wyglądać może w tym wypadku konstrukcja "na słupa", jeśli ci panowie - jak wynika z doniesień medialnych - kupili Wisłę jako osoby fizyczne?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2016, 22:33
Mierzi mnie to wymienianie Korony i Wisły w jednym zdaniu, w tym samym kontekście... "Chciałem kupić Koronę Kielce ale nie wyszło więc kupiłem Wisłę Kraków."

Z całym szacunkiem dla Korony ale to tak jakby w Niemczech powiedzieć: "Chciałem kupić SC Freiburg ale nie wyszło więc kupiłem Borussię Dortmund", albo w Portugalii: "Chciałem kupić Maritimo ale pogonili mnie z Madery więc kupiłem FC Porto".

Nie klei mi się to.
yarow
Senior Member

Stary 29.07.2016, 22:35
Dariook napisał(a):Wyświetl post
To nie sa teorie, tylko wasze marzenia. Ze jest ktos taki, kto wyjebie kupe hajsu i Wisla bedzie mistrzem Polski...
Mylisz się. To są teorie. I mają prawo powstawać, dopóki nie stanie się jasność.
Gość, który włąśnie zainwestował w sport,a o którym nawet najbardziej dociekliwi dziennikarze sportowi nie są w stanie jednoznacznie powiedzieć na czym właściwie ten gość zarabia hajs. To ma prawo budzić emocje i generować pytania.
yarow
Senior Member

Stary 29.07.2016, 22:37
thechris napisał(a):Wyświetl post
[...] Korony i Wisły w jednym zdaniu, w tym samym kontekście... [...]
Z całym szacunkiem dla Korony ale to tak jakby w Niemczech powiedzieć: "Chciałem kupić SC Freiburg ale nie wyszło więc kupiłem Borussię Dortmund", albo w Portugalii: "Chciałem kupić Maritimo ale pogonili mnie z Madery więc kupiłem FC Porto".

Nie klei mi się to.

Przecież właśnie kontekst jest identyczny. Te dwa kluby to zgadza się, różny ciężar jakościowy, gatunkowy.
Dlatego napisałem (teoria): ktoś chciał zakupić klub piłkarski. Nie, Wisłę Kraków.

Edit:

tego samego roku.
W maju, Koronę.
W lipcu, Wisłę.
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.07.2016, 22:42
spieszcie sie budowac pomniki Cupialowi , bo nie zdazycie
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 29.07.2016, 22:42
Rzadko się tu na forum udzielam, raczej wchodzę poczytać co ciekawego się dzieje u was i ... po tej dzisiejszej wiadomości o przejęciu Wisły przez 2-ch "byznesmenów" mam obawy. Być może jak to niektórzy piszą są to "słupy" ale serio panowie, kto poważny chciałby takiego człowieka? raz że młody Kubuś, dwa że nie opierzony, trzy ma siano we łbie? ja dla mnie i to jest moje osobiste zdanie na ten temat: Cupiał sprzedał Wisłę bo sytuacja była tragiczna, nie chciał firmować upadku Wisły swoim nazwiskiem, nie było konkretnego na kupno, to sprzedał za tyle ile dawali. 2-ch "byznesmenów" na zaciągniętych kredytach kupiło Wisłę, jak ma być dobrze w Polskiej piłce, jak takie jaja się dzieją, że gość który niczego nie osiągnął kupuje taki klub? serio dla mnie to niepojęte! Nie jestem prorokiem, ale czarno to widzę, było w naszej piłce już wiele takich przypadków, gdzie są teraz te kluby? wam tego nie życzę, zresztą nikomu - obym się mylił.
yarow
Senior Member

Stary 29.07.2016, 22:43
czaro napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie weźmie do tego zadania kogoś w garniturze, krawacie i z twarzą, która budzi zaufanie?

[...]

Może ufa Meresińskiemu (jest z jego kręgu)? Jako sportowa ale i moralna "buźka", Marek Citko.
malaparte
Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2016, 22:44
czekałem jak każdy z Nas na ten dzien z nadzieją...czuje się jednak oszukany...liczyłem na kogoś poważnego z dorobkiem, autorytetem.....żadnego szejka, rosyjskiego oligarchy..dostaliśmy jakiegoś gówniarza z siłowni i solarium ..kogoś takiego nie życzyłbym nawet tej k.urwie z Kałuży... nie wiem w co gra Pan Cupiał, w co grają te dwa pokemony...ale ja nie chcę być oszukiwany...
yarow
Senior Member

Stary 29.07.2016, 22:53
Przeczytajcie to ze zrozumieniem:
"[...] Przedstawił gwarancje bankowe oraz listy intencyjne, w których PRZEDSTAWICIELE KILKU SPÓŁEK zapewniają, iż są GOTOWI DO SPONSOROWANIA Wisły po przejęciu jej przez Meresińskiego[...]."

I odpowiedzcie sobie na podstawowe pytanie. O niezależność pana Meresińskiego.

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...akow,10461072/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów