|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lepsza stagnacja niż farsa z dwoma cymbałami, którzy udają biznesmenów.
Jeden knur, a drugi goguś z twitterem i ego rozjebanym jak ....a z placu biskupiego. W Kielcach pierwszy milion chcieli zapłacić po sezonie, jak dostaną pieniądze od c+. Dwa może max trzy lata będą póki będzie można robić pieniądze na menadżerce i canalu a potem s.......ą nas i stąd. Oby tak nie było. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
ani w Lechu ani w Legii wlasciciele 1 zl nie dokladaja do uzyskiwanych przychodow z wlasnej kieszeni te czasy juz minely tu jest potrzebny wlasciciel z glowa na karku, pelen zapalu i pomyslow, a nie milioner, ktory da Zdzichowi 10 mln zl rocznie a na zarzadznie klubem bedzie mial 30 minut w miesiacu Abolutnie nie twierdze, ze to jest ktos taki, nie mam pojecia kto to ale wyrzucanie mu , ze nie jest milionerem to jest dziecinada, z czegos Cupialowi zaplacil ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jedyna nadzieja w wierze, że BC nie oddałby Wisły w nieodpowiednie rece, co wielokrotnie wcześniej podkreślał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Na chłopski rozum, po co gość miałby wydać 10 14 czy 20mln zł i po krótkim okresie zwinąć żagle?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nieciekawie to wygląda.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisła musi zostać uleczona, bez patologii jaką jest dokładanie do nierentownego biznesu z kieszeni właściciela jak jest teraz. Wisła musi na siebie zarabiać, to musi być biznes jak każdy inny.
Poczekajmy na konferencje i konkrety. Moim zdaniem jest dobrze. Zobaczycie. AVE WISŁA. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że Franciszek namawia aby mieć otwarte serca dla obcych ale... taka kumulacja?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Do usuniecia
Ostatnio edytowane przez Gorny : 29.07.2016 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co mogą zrobić? Tupnąć nogą i nie przyjść na stadion?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Podejrzewam, że chodziło mu o kibiców w krótkich spodenkach
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
2) Odnośnie do Citki - to skrót myślowy. Przeszłość w Cracovii jednego z nowych współwłaścicieli nie ma wpływu na jego orientację w biznesie itd. Ma to jednak dla nas wymiar emocjonalny. Z tym się chyba zgodzisz. Wisłę kupił w końcu były piłkarz Cracovii. 3) Czy umiesz odpowiedzieć, na któreś z moich pytań? Aha i jeszcze parę luźnych uwag: - Trudno porównywać JM do Bogusława Leśnodorskiego. Ten drugi wybrał emploi, jakie wybrał, ale prowadził potężną kancelarię w Warszawie. Kim jest JM? - Padł argument, że nowi współwłaściciele są poważni, bo udało się zachować negocjacje w tajemnicy. Ale przecież nazwisko Marka Citki padło jako pierwsze pośród plotek na tym forum. Szczęśliwy strzał? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() Fragment oswiadczenia majatkowego p. Citki z grudnia 2014r. I tyle w temacie. Link do oswiadczenia http://bip.umwp.wrotapodlasia.pl/woj...tko_marek.html
Ostatnio edytowane przez Gorny : 29.07.2016 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No dobra, slupy!
Tylko kto powazny by chcial takiego slupa? i po co? ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Teraz Kita przy tych dwoch golodupcach wyglada jak szejk. To ju Wojciechowski bylby bardziej wiarygodny finansowo w dzialalnosci klubowej. Czyzby to byl naprawde koniec?Taki klub, taka legenda? Cosl ten Cupial zrobil.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Ktoś, kto nie chce swojej facjaty/nazwiska, swoich pieniędzy wiązać z klubem piłkarskim (nie z Wisłą tylko z klubem piłkarskim, bo jesteśmy tuż po nieudanym zakupie Korony). Jest pytanie, dlaczego, skoro właśnie taki klub zakupił? Dlatego, żeby nie wiązać potencjalnego niepowodzenia z Wisłą, z obecnym swoim biznesowym lub osobistym wizerunkiem. Niepowodzenie takie, może wynikać oczywiście z działania niecelowego lub celowego. To teorie. Oczywiście, chciałbym się cholernie mylić. Może są szanse. ------------------ Sądzę, że Meresiński albo osoby, które za nim stoją, chciał(y) koniecznie dokonać zakupu klubu piłkarskiego (opisywane wręcz "nachalne" konferencje prasowe Meresińskiego z umizgami w kierunku Koroniarzy i Kielc w sytuacji gdy otrzymał zdecydowane "Nie"). Po niepowodzeniu w Kielcach, natychmiast przystąpił(li) do działania w Krakowie. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
http://bip.umwp.wrotapodlasia.pl/woj...tko_marek.html
Link do pelnego oswiadczenia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Czy ktoś może mi wyjaśnić, jak wyglądać może w tym wypadku konstrukcja "na słupa", jeśli ci panowie - jak wynika z doniesień medialnych - kupili Wisłę jako osoby fizyczne? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mierzi mnie to wymienianie Korony i Wisły w jednym zdaniu, w tym samym kontekście... "Chciałem kupić Koronę Kielce ale nie wyszło więc kupiłem Wisłę Kraków."
Z całym szacunkiem dla Korony ale to tak jakby w Niemczech powiedzieć: "Chciałem kupić SC Freiburg ale nie wyszło więc kupiłem Borussię Dortmund", albo w Portugalii: "Chciałem kupić Maritimo ale pogonili mnie z Madery więc kupiłem FC Porto". Nie klei mi się to. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gość, który włąśnie zainwestował w sport,a o którym nawet najbardziej dociekliwi dziennikarze sportowi nie są w stanie jednoznacznie powiedzieć na czym właściwie ten gość zarabia hajs. To ma prawo budzić emocje i generować pytania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież właśnie kontekst jest identyczny. Te dwa kluby to zgadza się, różny ciężar jakościowy, gatunkowy. Dlatego napisałem (teoria): ktoś chciał zakupić klub piłkarski. Nie, Wisłę Kraków. Edit: tego samego roku. W maju, Koronę. W lipcu, Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
spieszcie sie budowac pomniki Cupialowi , bo nie zdazycie
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Rzadko się tu na forum udzielam, raczej wchodzę poczytać co ciekawego się dzieje u was i ... po tej dzisiejszej wiadomości o przejęciu Wisły przez 2-ch "byznesmenów" mam obawy. Być może jak to niektórzy piszą są to "słupy" ale serio panowie, kto poważny chciałby takiego człowieka? raz że młody Kubuś, dwa że nie opierzony, trzy ma siano we łbie? ja dla mnie i to jest moje osobiste zdanie na ten temat: Cupiał sprzedał Wisłę bo sytuacja była tragiczna, nie chciał firmować upadku Wisły swoim nazwiskiem, nie było konkretnego na kupno, to sprzedał za tyle ile dawali. 2-ch "byznesmenów" na zaciągniętych kredytach kupiło Wisłę, jak ma być dobrze w Polskiej piłce, jak takie jaja się dzieją, że gość który niczego nie osiągnął kupuje taki klub? serio dla mnie to niepojęte! Nie jestem prorokiem, ale czarno to widzę, było w naszej piłce już wiele takich przypadków, gdzie są teraz te kluby? wam tego nie życzę, zresztą nikomu - obym się mylił.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
czekałem jak każdy z Nas na ten dzien z nadzieją...czuje się jednak oszukany...liczyłem na kogoś poważnego z dorobkiem, autorytetem.....żadnego szejka, rosyjskiego oligarchy..dostaliśmy jakiegoś gówniarza z siłowni i solarium ..kogoś takiego nie życzyłbym nawet tej k.urwie z Kałuży... nie wiem w co gra Pan Cupiał, w co grają te dwa pokemony...ale ja nie chcę być oszukiwany...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytajcie to ze zrozumieniem:
"[...] Przedstawił gwarancje bankowe oraz listy intencyjne, w których PRZEDSTAWICIELE KILKU SPÓŁEK zapewniają, iż są GOTOWI DO SPONSOROWANIA Wisły po przejęciu jej przez Meresińskiego[...]." I odpowiedzcie sobie na podstawowe pytanie. O niezależność pana Meresińskiego. http://www.dziennikpolski24.pl/sport...akow,10461072/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|