The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2016, 20:30
Niektórym proponuję wyjść na dwór przewietrzyć się....ewentualnie pie...olnąć w ścianę głową
Piggy oddaj hajs
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.07.2016, 20:34
na pole !!!!!! jaki ....a dwór
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.07.2016, 20:36
Jedno jest pewne . Jeżeli nasz nowy "biznesmen" / właściciel zgotuje nam gorszy los od tego obecnego,który utrzymuje się od kilku lat... następnym bossem będzie misiaczek...
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.07.2016, 20:38
No nie wygląda to na razie za dobrze. Oby jak najszybciej sie wyjaśniło. Ciekawe jak udało sie im negocjacje utrzymać w tajemnicy
bebeto
Senior Member

Stary 29.07.2016, 20:38
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Niektórym proponuję wyjść na dwór przewietrzyć się....ewentualnie pie...olnąć w ścianę głową
To prowokacja Bo jeżeli nie? To jesteś idiotom.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2016, 20:39
We wszystkich rozmowach dot. BC przewija się zawsze wiele mitów i plotek. M.in. z tego powodu, że sam BC nie udziela wywiadów i nie życzy sobie, by udzielali ich na jego temat jego najbliżsi współpracownicy.

Nie wiem, co tak naprawdę się tu wydarzyło, ale zastanawiają mnie pewne rzeczy.

1. Piszecie, że "oficjalni właściciele" to "słupy" na stałe. W jakim sensie? Jak ma wyglądać ta konstrukcja (chodzi mi o czynności prawne)? Przecież dowiemy się z KRS, kto jest właścicielem akcji.
2. Piszecie, że "oficjalni właściciele" to "słupy" do dalszej odsprzedaży. Czemu miałoby to służyć? Przecież to kosztuje (podatki). I czy do takich transakcji nie zaangażowano by prawnika/człowieka epatującego profesjonalizmem i spokojem?
3. Piszecie, że BC zadbał o przyszłość klubu, że na pewno upewnił się, komu sprzedaje. Naprawdę? Właścicielem został 30-latek, który zamieszcza w internecie na publicznie dostępnych profilach zdjęcia i wpisy o znanej już wam treści i poziomie; człowiek nie prowadzący żadnego biznesu. I Marek Citko, były piłkarz Cracovii. To są te nasze nowe fundamenty, o które zadbał BC?
4. Poprawcie mnie, jeśli się mylę - nie mam za dużo czasu na śledzenie tego wszystkiego, ale czy z komunikatu na stronie internetowej klubu nie wynika, że właściciele są "nowi" w rozumieniu "nowi-dodatkowi" i stali się właścicielem większościowym. Ergo - TF zostawiła sobie pakiet mniejszościowy.

Moje wnioski są takie: BC bardzo chciał się Wisły pozbyć. Znalazło się dwóch chętnych do kupna za relatywnie niewielką kwotę i to tylko na część akcji (szczerze mówiąc, to Wisła nie jest obecnie wiele więcej warta niż ta kwota 14-15 mln, o której się tu plotkowało; tu nic nie ma; Mączyński jedyny piłkarz z jakąkolwiek poważniejszą wartością rynkową, trochę potencjalnych przychodów z biletów oraz pewne wpływy z C+ i Lotto; te nieruchomości to chyba plotki?), więc czym prędzej zamieniono dług na akcje, zostawiając tych kilkanaście milionów zł zobowiązań do spłaty przez nowych właścicieli. Obawiam się, że jedynym warunkiem, o który mógł zadbać BC były te gwarancje bankowe - i to wszystko. Nigdy nie kupowałem ani nie sprzedawałem klubu piłkarskiego, ale o zmianach właścicieli w przypadku klubów, posiadających właściciela osobę fizyczną/spółkę słyszymy rzadko. Na pewno nie raz na pół roku. I najczęściej nie są to duże i stabilne (duże bardziej w rozumieniu jakości niż wartości) przejęcia na miarę Amici/Lecha, ani nawet średnie na miarę Legii, Lechii i Polonii W. Wydaje mi się, że trafiło nam się coś w stylu Cacka w Widzewie.

Czarno to widzę. Pocieszeniem jest to, że Wisła praktycznie nie ma majątku, który można by wyprzedać (ktoś pisał o nieruchomościach, ale gdyby Wisła miała nieruchomości, to dlaczego nie oddawała ich w dzierżawę/nie sprzedawała na spłatę zobowiązań w ostatnich ciężkich latach). Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Próbuję sobie to jakoś poukładać.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.07.2016 o godz. 20:42.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.07.2016, 20:40
No co szejk jak nic w tle na dole:
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.07.2016, 20:47
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Można pokusić się o ocenę chociażby na podstawie Facebooka tego chłopa. Jedyne słowo, które mi przychodzi do głowy, to: infantylny. W maju facet wrzuca zdjęcie w tle stadion Korony, dziś Wisły. Trochę to słabe. O innych zdjęciach nie wypowiadam się, bo każdy ma swój styl bycia (acz mi to przypomina typową warszafkę). Leśniodorski też wyglądał śmiesznie z tymi koralikami zaciśniętymi wokół szyi, ale może właśnie w tym szaleństwie jest metoda...
Heh .. dla mnie ci dwaj wygladaja tak, jakby prowadzenie dyskoteki ... w Pcimiu było ponad ich miarę .
bebeto
Senior Member

Stary 29.07.2016, 20:48
Pero napisał(a):Wyświetl post
No co szejk jak nic w tle na dole:
Pozamiatałeś !!!!
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 29.07.2016, 20:49
Widzę jeden pewnik. Meresiński w wypowiedzi na Twitterze konsekwentnie używa liczby mnogiej ("dziękujemy", "czas na Nas"). Nie traktujmy go jak jedynego właściciela.
Fugiel
Senior Member

Stary 29.07.2016, 20:49
co za celna uwaga ... już idę na ten DWÓR
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.07.2016, 20:50
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Widzę jeden pewnik. Meresiński w wypowiedzi na Twitterze konsekwentnie używa liczby mnogiej ("dziękujemy", "czas na Nas"). Nie traktujmy go jak jedynego właściciela.
A nie mówił o sobie i o Citce?

Czym on się tak naprawdę zajmuje?
bebeto
Senior Member

Stary 29.07.2016, 20:51
Citko .
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2016, 20:52
czaro napisał(a):Wyświetl post
We wszystkich rozmowach dot. BC przewija się zawsze wiele mitów i plotek. M.in. z tego powodu, że sam BC nie udziela wywiadów i nie życzy sobie, by udzielali ich na jego temat jego najbliżsi współpracownicy.

Nie wiem, co tak naprawdę się tu wydarzyło, ale zastanawiają mnie pewne rzeczy.

1. Piszecie, że "oficjalni właściciele" to "słupy" na stałe. W jakim sensie? Jak ma wyglądać ta konstrukcja (chodzi mi o czynności prawne)? Przecież dowiemy się z KRS, kto jest właścicielem akcji.
2. Piszecie, że "oficjalni właściciele" to "słupy" do dalszej odsprzedaży. Czemu miałoby to służyć? Przecież to kosztuje (podatki). I czy do takich transakcji nie zaangażowano by prawnika/człowieka epatującego profesjonalizmem i spokojem?
3. Piszecie, że BC zadbał o przyszłość klubu, że na pewno upewnił się, komu sprzedaje. Naprawdę? Właścicielem został 30-latek, który zamieszcza w internecie na publicznie dostępnych profilach zdjęcia i wpisy o znanej już wam treści i poziomie; człowiek nie prowadzący żadnego biznesu. I Marek Citko, były piłkarz Cracovii. To są te nasze nowe fundamenty, o które zadbał BC?
4. Poprawcie mnie, jeśli się mylę - nie mam za dużo czasu na śledzenie tego wszystkiego, ale czy z komunikatu na stronie internetowej klubu nie wynika, że właściciele są "nowi" w rozumieniu "nowi-dodatkowi" i stali się właścicielem większościowym. Ergo - TF zostawiła sobie pakiet mniejszościowy.

Moje wnioski są takie: BC bardzo chciał się Wisły pozbyć. Znalazło się dwóch chętnych do kupna za relatywnie niewielką kwotę i to tylko na część akcji (szczerze mówiąc, to Wisła nie jest obecnie wiele więcej warta niż ta kwota 14-15 mln, o której się tu plotkowało; tu nic nie ma; Mączyński jedyny piłkarz z jakąkolwiek poważniejszą wartością rynkową, trochę potencjalnych przychodów z biletów oraz pewne wpływy z C+ i Lotto; te nieruchomości to chyba plotki?), więc czym prędzej zamieniono dług na akcje, zostawiając tych kilkanaście milionów zł zobowiązań do spłaty przez nowych właścicieli. Obawiam się, że jedynym warunkiem, o który mógł zadbać BC były te gwarancje bankowe - i to wszystko. Nigdy nie kupowałem ani nie sprzedawałem klubu piłkarskiego, ale o zmianach właścicieli w przypadku klubów, posiadających właściciela osobę fizyczną/spółkę słyszymy rzadko. Na pewno nie raz na pół roku. I najczęściej nie są to duże i stabilne (duże bardziej w rozumieniu jakości niż wartości) przejęcia na miarę Amici/Lecha, ani nawet średnie na miarę Legii, Lechii i Polonii W. Wydaje mi się, że trafiło nam się coś w stylu Cacka w Widzewie.

Czarno to widzę. Pocieszeniem jest to, że Wisła praktycznie nie ma majątku, który można by wyprzedać (ktoś pisał o nieruchomościach, ale gdyby Wisła miała nieruchomości, to dlaczego nie oddawała ich w dzierżawę/nie sprzedawała na spłatę zobowiązań w ostatnich ciężkich latach). Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Próbuję sobie to jakoś poukładać.

Ty, biznesmen.. to trzeba było wyłożyć worek pieniędzy za Wisłę. Przecież Meresiński nie prowadzi żadnego interesu, żyje w slumsach i jakoś stać go było na zakup takiego klubu jak Wisła.

Boss nie zadbał o przyszłość Wisły bo z Meresińskim współpracuje Citko, który 11 lat temu rozegrał niepełnych 14 meczów dla Cracovii? To czemu krzywo nie spojrzysz na Kazimierza Kmiecika, który również miał epizod w Cracovii?

Meresiński prowadzi publiczny profil w internecie? A Leśnodorski co robi? A Zbigniew Boniek? wklejają multum głupkowatych zdjęć i wypisują bzdury. Meresińskiego jedyny publiczny profil istnieje na twitterze, który jest na pozioime, a na facebook'u i instagramie są prywatne - a tam może robić co mu się żywnie podoba.
Wkleił foto z siłowni i jak wchodzi na palmę podczas wakacji? o k.urwa. Sensacja. Zbigniew Boniek wkleił foto z murzynem, na tle tablicy z okularami i jak trzyma na barach córkę w obleśnych gaciach.
Ostatnio edytowane przez element : 29.07.2016 o godz. 20:55.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Fugiel
Senior Member

Stary 29.07.2016, 20:54
Rozczaruje Cie .. jeszcze Marek Ciitko
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2016, 20:54
Podam Wam teraz teorię (możecie ją nawet nazwać teorią spisku, ale będzie równoprawna jak każda). Skonstruowaną prawie błyskawicznie przez moją Żonę, kiedy zacząłem się na głos zastanawiać o co kaman.

Meresiński, jako osoba podstawiona przez niedźwiadka.
Citko, jako nieświadomy listek figowy. Wiele cech pozytywnych. Świetny piłkarz. Nawrócony Chrześcijanin.
Fugiel
Senior Member

Stary 29.07.2016, 20:57
element napisał(a):Wyświetl post
Ty, biznesmen.. to trzeba było wyłożyć worek pieniędzy za Wisłę. Przecież Meresiński nie prowadzi żadnego interesu, żyje w slumsach i jakoś stać go było na zakup takiego klubu jak Wisła.
... uważaj bo wyłożył W domu ma świnkę z której dołoży z 3 mln euro na nowych zawodników .
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 29.07.2016 o godz. 21:14.
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 29.07.2016, 21:01
Młody, arogancki biznesmen mówi my, a nie ja i twierdzicie, że ma na myśli swojego podwładnego i siebie? możliwe, ale mało prawdopodobne.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.07.2016, 21:02
Nie wiadomo czym się zajmuje, ale pewne jest to że obraca się w kręgu ludzi którzy są mocno przy forsie m.in Wiśniowski czy właściciel InPostu... oprócz tego w kręgu TVNu i celebrytów których wychodowała ta stacja. Nie ma co gadać, musimy czekać, i tak czekaliśmy od dłuższego czasu co się wydarzy
Ostatnio edytowane przez Herbi1303 : 29.07.2016 o godz. 21:14.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2016, 21:13
Młody, arogancki biznesmen mówi my, a nie ja i twierdzicie, że ma na myśli swojego podwładnego i siebie? możliwe, ale mało prawdopodobne.
"My" w sensie My imperator Wszechrosji car Piotr I, postanowiliśmy z mocy Bożej ,że... Poważnie pisząc... to jestem przerażony , naprawdę przerażony... Wisła Kraków ,klub o tak wspaniałej tradycji, tak dumnej historii, leci na ryj na samo dno. Ileż goryczy, małpiej złośliwości i pogardy musi być w Cupiale ,że tak od tak oddał Wisłę na taką poniewierkę! Wielki problem dla władz miejskich. Co oni z tym stadionem zrobią? Kto tam będzie grał?
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.07.2016, 21:14
Do końca sierpnia się sporo wyjaśni. "Po owocach ich poznacie." Jeśli będzie to długofalowa strategia na budowanie nawet przy relatywnie mniejszych pieniądzach to można być optymistom. Jeśli pomysł jest na "już", to przy braku kapitału to może być szybki błysk i kupka popiołu. Odbudowa marki, szkolenie i wprowadzanie młodych piłkarzy a potem walka o puchary i MP to strategia na lata. Bez dużej kasy rzecz jasna.

Ale może się mylę i za nimi stoją inni "udziałowcy"? Myślę że już z końcem sierpnia będziemy więcej wiedzieli.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 29.07.2016, 21:15
K.....A w takim razie ja kupie Barcelone a co stac mnie .Tych 2 pogonili z Kielc bo nie gwarantowali finansowego zabezpieczenia dla Korony czyli miasto kielce mialo uczestniczyc w finansowaniu klubu . Za co Wy dziekujecie CUPIALOWI ,za to swinstwo na koniec...................................
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2016, 21:19
Bronex napisał(a):Wyświetl post
"My" w sensie My imperator Wszechrosji car Piotr I, postanowiliśmy z mocy Bożej ,że... Poważnie pisząc... to jestem przerażony , naprawdę przerażony... Wisła Kraków ,klub o tak wspaniałej tradycji, tak dumnej historii, leci na ryj na samo dno. Ileż goryczy, małpiej złośliwości i pogardy musi być w Cupiale ,że tak od tak oddał Wisłę na taką poniewierkę! Wielki problem dla władz miejskich. Co oni z tym stadionem zrobią? Kto tam będzie grał?
Trochę lodu na łeb dobrze Ci zrobi. Na razie wiemy tylko tyle, że mamy młodszą wersje Leśnego, poczekajmy co powiedzą i jaką wizję nakreślą. Też jestem zaniepokojony ale dalsza stagnacja jak za Cupiala nie mogła się utrzymać .
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2016, 21:20
Oby tylko Meresiński nie był słupem Ireneusza Króla...
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.07.2016, 21:22
Oby sie nie okazało, że Cupiał przekazał Wisłe tym słupom żeby to oni zgasili światło. Quo vadis Wisło, slowa Dunina jak najbardziej aktualne
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2016, 21:26
Pytanie to tych wszystkich twierdzacych ze to ma byc slup albo pralnia pieniedzy
Jak to zrobi?
Ceny biletów sa znane publicznie, frekwencja rowniez, ze sprzedanych lozy sie musi rozliczyc z miastem
|Bedzie udawal, ze Cywke sprzedal za 3 mln E? Uryge za 5?
Przeciez jak oglosi nowego sponsora, to jest rynkowo do zweryfikowania, jakie kwoty sa realnie do uzyskania
A moze sie dorobic chce na klubie pilkraskim w Polsce ? Tyle, ze kazdy to wie, ze jedyne osoby, ktore poprzez inwestowanie w klub zostaly milionerami to takie, ktore przed inwestycja byly miliarderami
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Bronex
Senior Member

Stary 29.07.2016, 21:29
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Trochę lodu na łeb dobrze Ci zrobi. Na razie wiemy tylko tyle, że mamy młodszą wersje Leśnego, poczekajmy co powiedzą i jaką wizję nakreślą. Też jestem zaniepokojony ale dalsza stagnacja jak za Cupiala nie mogła się utrzymać .
Jasne. Jasne. Przecież nic nie jest wieczne. Wisła Kraków też nie jest. Też musi mieć swój kres.
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.07.2016, 21:32
Zastanówmy się po co takiemu komuś klub? No chyba nie po to, żeby roz.......ić trochę kasy zamiast na lambo albo porsche?

Chciał kupić Koronę, teraz Kupił Wisłę - pytanie po co mu to? Chyba po to żeby być bardziej znanym.

Dać szansę, z doświadczenie widzę po tym forum że im więcej narzekających tym lepiej.
Miejmy nadzieję, że:

a. gość jest ogarnięty
b. nie traktuje tego jako zabawy
c. a tak właściwie jest słupem kogoś bardziej poważnego, kto bałby się żeby jego oficjalna inwestycja w klub nie zraziła jakiś klientów itp.

Miejmy nadzieję również, że ma świadomość co mogą zrobić kibice Wisły jeżeli będzie nazwijmy to... niepoważny.
Bronex
Senior Member

Stary 29.07.2016, 21:36
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Pytanie to tych wszystkich twierdzacych ze to ma byc slup albo pralnia pieniedzy
Jak to zrobi?
Ceny biletów sa znane publicznie, frekwencja rowniez, ze sprzedanych lozy sie musi rozliczyc z miastem
|Bedzie udawal, ze Cywke sprzedal za 3 mln E? Uryge za 5?
Przeciez jak oglosi nowego sponsora, to jest rynkowo do zweryfikowania, jakie kwoty sa realnie do uzyskania
A moze sie dorobic chce na klubie pilkraskim w Polsce ? Tyle, ze kazdy to wie, ze jedyne osoby, ktore poprzez inwestowanie w klub zostaly milionerami to takie, ktore przed inwestycja byly miliarderami
Problem polega na tym ,że to jest kompletnie niepoważny człowiek. On dzisiaj może cwaniakować ,a jutro zwinie manatki i pojedzie się uczyć arabskiego do Bejrutu. Co za nim stoi? Doświadczenie, wiedza, co on takiego zbudował? Czy on tę pieniądze i majętności odziedziczył? Rozumiem ,że byłby spadkobiercą fortuny takiej marki jak BMW i co dziennie na jego konto wpływałoby 3 mln euro albo gdyby był genialny wizjoner z branży IT i pierdział w stołek w swojej willi w Palo Alto. OK. A to jest ....a kolejny magik bez' wczoraj' i bez 'jutro' ,który wypłukał trochę kasy z powietrza bo miał dobre układy. Przyszłość Wisły Kraków to realia Polonii Warszawa.
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2016, 21:41
myślisz ze tu same dworzanki mieszkające w pałacach ?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów