The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2016, 09:32
Trwanie w dziadostwie (jak my od 5 lat) jest chyba gorsze..
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.07.2016, 09:44
Jestem na 90% przekonany że to nie Wojciechowski. On lubi szum. Już by trąbił w Forebsach jak on to negocjuje przejecie Wisełki.
To raczej ktoś poważny. Inaczej tak długo nie trwałoby bezkrólewie prezesowskie...
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 19.07.2016, 09:46
Mi się wydaje, że Dunin coś wiedział dla tego podał się do dymisji
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.07.2016, 10:25
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że Dunin coś wiedział dla tego podał się do dymisji
Bzdura. Co on miał do tego?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.07.2016, 10:35
No to robi się ciekawie...

I sprawa braku prezesa przez tak długi czas też wydaje się być jasna. Cieszy to co powiedział red. Kozioł, że tym razem TF i Cupiał są zdecydowani na sprzedaż Wisły.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.07.2016, 10:35
rav napisał(a):Wyświetl post
Bzdura. Co on miał do tego?
Dunin chyba jako jeden z nielicznych miał swoje zdanie i znudziło mu się świecenie oczami przed kibicami/dziennikarzami. Takie moje odczucie, swoje też zrobił pamiętny fax
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2016, 10:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dunin chyba jako jeden z nielicznych miał swoje zdanie i znudziło mu się świecenie oczami przed kibicami/dziennikarzami. Takie moje odczucie, swoje też zrobił pamiętny fax
Ale to nie ma związku z planami / posunięciami związanymi ze sprzedażą klubu, tylko z bieżącą działalnością.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.07.2016, 10:46
rav napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie ma związku z planami / posunięciami związanymi ze sprzedażą klubu, tylko z bieżącą działalnością.
Oczywiście, że nie ma.
Bo nie wierzę, żeby Dunin się obraził o to, że jak będzie nowy właściciel (ewentualnie) to on nie będzie prezesem

Rozwinąłem, tylko Twoją poprzednią myśl. (co mogło być przyczyną odejścia Dunina).
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2016, 10:51
Odpowiadałem na opinię, że "Dunin coś wiedział" (rozumiem, że chodzi o przejęcie klubu, w domyśle - przez kogoś niepożądanego) i "dlatego podał się do dymisji".

Co do reszty - wszystko się zgadza.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.07.2016, 11:10
Pero napisał(a):Wyświetl post
Jestem na 90% przekonany że to nie Wojciechowski. On lubi szum. Już by trąbił w Forebsach jak on to negocjuje przejecie Wisełki.
To raczej ktoś poważny. Inaczej tak długo nie trwałoby bezkrólewie prezesowskie...

Hmmmmm przecież było o tym głośno nawet na tym forum.

http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,1.html
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2016, 11:12
Viper napisał(a):Wyświetl post
Hmmmmm przecież było o tym głośno nawet na tym forum.

http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,1.html
Tak, ale w chwili kiedy Wojciechowski wchodził ze swoim biznesem na rynek krakowski, potrzebował szumu i go narobił. Teraz jest cisza.
Zobaczymy, oby ta ewentualna zmiana była #dobrązmianą
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.07.2016, 11:15
cos jest na rzeczy czy to farmazon?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2016, 11:16
Pospekulujmy
Równie dobrze mogli rozpocząć rozmowy z JW, ale TF na pierwszym spotkaniu postawiła warunek, że jedna wzmianka w mediach przed podpisaniem umowy = zerwanie rozmów.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.07.2016, 11:17
^^ Tylko, że Forbesy i inne gazety tego typu, to nie z tych co powtarzają w kółko jeden news. Poinformowali o jego zainteresowaniu i kolejny artykuł pojawi się jak będą konkrety, akurat te kilka miesięcy na negocjacje to by się zgadzało. Po za tym co ma wspólnego robienie szumu w temacie klubu piłkarskiego jak jest się deweloperem sprzedającym mieszkaniówkę niskich lotów?

Niestety z Wojciechowskim zawsze jest ryzyko, że może mu się znudzić i niestety nie ma za bardzo środków prawnych by to zabezpieczyć po za jakimś prawem pierwokupu przez Cupiała.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2016, 11:24
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Tylko, że Forbesy i inne gazety tego typu, to nie z tych co powtarzają w kółko jeden news.
To akurat zabawne, bo Forbes już raz odgrzewał tego swojego kotleta pt. "Wojciechowski i Wisła". Najpierw dali to ok. 3 marca (wszystkie media to cytowały), następnie Wisła zdementowała, a 14 marca ukazało się to: http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,1.html
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.07.2016, 11:26
szprotson napisał(a):Wyświetl post
cos jest na rzeczy czy to farmazon?
Wczoraj w Kronice Krakowskiej red. Janusz Koziol powiedział, że Wisła prowadzi rozmowy z dwoma inwestorami. Dziś ma odbyć się spotkanie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.07.2016, 11:39
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj w Kronice Krakowskiej red. Janusz Koziol powiedział, że Wisła prowadzi rozmowy z dwoma inwestorami. Dziś ma odbyć się spotkanie.
czy ktokolwiek inny to potwierdził?
jakies inne źródłą? Jak wiarygodny jest JK ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 19.07.2016, 11:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
czy ktokolwiek inny to potwierdził?
jakies inne źródłą? Jak wiarygodny jest JK ?

Podał jako pierwszy, ze wysypała sie opcja prywatnego inwestora w sprawie Wolskiego oraz ze Wisla go nie wykupi. A było to na długo przed mitycznym faksem od don Zdzisława
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2016, 11:48
nesta napisał(a):Wyświetl post
A rozmowy z dwoma inwestorami muszą dotyczyć całkowitej sprzedaży czy mogą też odnosić się do zainwestowania, na przykład w ostatnio przygotowane akcje, bez przejmowania klubu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.07.2016, 11:51
Czas pokaze, oby poszlo to w dobra strone.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 19.07.2016, 11:52
Już bardzo dawno to czytałem ale w ogóle nie biorę tego na poważnie.
Wystarczą jego odpowiedzi na 2 pytania:

Cytat:
FORBES: Kiedy po raz ostatni rozmawiał Pan z Bogusławem Cupiałem?
Józef Wojciechowski: Wiele lat temu. Jeszcze w czasach, kiedy byłem właścicielem Polonii Warszawa.
Ale z kimś z jego bliskiego otoczenia rozmawiał Pan całkiem niedawno. Czy Wisła Kraków zmieni właściciela?
Rzeczywiście, rozmawiałem z kimś z otoczenia Bogusława Cupiała. Dowiedziałem się, że istnieje temat sprzedaży Wisły. Myślę o tym, ale na obecnym etapie jestem daleki od powiedzenia zarówno „tak”, jak i „nie”. Prawda jest taka, że jeszcze nie podjąłem konkretnych rozmów z panem Cupiałem.
News na poziomie Onetu.

Boje się, że Pan Kozioł niepotrzebnie wyostrzył nam apetyty. Poza tym jeżeli jeszcze nie są to zaawansowane rozmowy to ich przebieg musi przyjąć taki kolej rzeczy:
1. Wstępną akceptacja warunków transakcji przez BC i kontrahenta
2. Audyt stanu klubu dla nowego właściciela
3. Jeżeli audyt pokaże że nie ma dramatu to doprecyzowanie warunków kupna od BC
4. Ustalenie z miastem warunków wynajmu obiektu (nie wiem czy to konieczne ale wiem że Kuchar się spotkał z Majchrowskim)
5. Podpisanie umowy sprzedaży udziałów
6. Podanie do wiadomości publicznej

Przy dobrych wiatrach - wrzesień? Ale być może pkt 1-3 są już ustalone. Może nawet 4 (stąd mógłby mieć info Kozioł który pracuje w UM Kraków).
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2016, 11:54
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie wojciechowski. Za 2-3 lata mu sie znudzi i podazymy droga widzewa, lks czy polonii
Zrozum Ty jak i wiele innych osób, że Wisła od 2-3 lat jest na skraju bankructwa - długo nie mogła kasy od TF dostawać, bo banki nie pozwalały. W tym momencie w klubie jest 5 osób - przed sezonem o karnetach 2 słowa wspomnieili i nawet nie bylo ludzi i kasy aby zrobić fajny film o koszulkach nowych,a zpoenij promować mocno.

@nesta - to nie jest redaktor (kiedys pracowal tam, byl tez szefa Radia Krakow), a w 2013 byl przez 9 mscy v-ce prezesem Wisly, a obecnie jest głównym doradca Majchrowskiego ds sportu. Czy może duzo wiedziec? Po odejsciu z Wisly dlugo sie nie pojawial, dopiero jak Gaszynski zostal prezesem, to na kazdym meczu na lozy prezydneckiej byl (nie, Cupial tam rzadko wchodzi, siedzi w swojej loży), wiec owszem - moze duzo wiedzieć. Mogl to tez byc kontrolowany wyciek - zeby medialnie naglosnic i zeby tych 2 inwestorow faktycznie mialo swiadomosc ze sie bija miedzy soba

Gorzej byc nie moze, JW napewno w jakis sposob tam to ogarnie..
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Stary 19.07.2016, 11:57
Wiecie cieżko ocenić Wojciechowskiego nie jestem jego zwolniki, ale też w Poloni zapł mu zgasł brak stadionu, brak wsparcia miasta które wspierało LEGIE
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 19.07.2016, 12:07
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Po odejsciu z Wisly dlugo sie nie pojawial, dopiero jak Gaszynski zostal prezesem, to na kazdym meczu na lozy prezydneckiej byl (nie, Cupial tam rzadko wchodzi, siedzi w swojej loży), wiec owszem - moze duzo wiedzieć.
Tam chyba każdy siedzi w swojej loży. Na meczu z Pogonią Gaszyński z Jankowskim i prezesem Ekstraklasy też sobie siedzieli w osobnej. Ma to pewnie związek z tym że ponoć Jankowski pracuje teraz w Ekstraklasie S.A.
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Stary 19.07.2016, 12:17
i Na Polonie kibiców chodziła śmieszna ilość ale wolał bym kogoś z wysokiej półki który jest za Wisła
Najlepszy wariant CUPIAŁ MA 40 % AKCJI A 30% PO DWÓCH UDZIAŁÓWCÓW
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.07.2016, 12:19
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Zrozum Ty jak i wiele innych osób, że Wisła od 2-3 lat jest na skraju bankructwa - długo nie mogła kasy od TF dostawać, bo banki nie pozwalały.
Bardzo bym prosił abyś wytłumaczył dlaczego uważasz, że lepiej zostać bankrutem niż być na skraju bankructwa?
Cytat:
W tym momencie w klubie jest 5 osób - przed sezonem o karnetach 2 słowa wspomnieili i nawet nie bylo ludzi i kasy aby zrobić fajny film o koszulkach nowych,a zpoenij promować mocno.
Czyli uważasz, że Widzew/ŁKS są w lepszej pozycji bo o cenach karnetów wiedzą od dawna, koszulkach to samo.

Wytłumacz mi, dlaczego uważasz, że lepiej grać 5 sezonów w czwartej lidze, niż 5 sezonów czołówce ekstraklasy? Dlaczego?

Znajdź mi jednego kibica Polonii/Widzewa/ŁKSu który by się nie chciał z nami zamienić sytuacja. Jednego.

Wisła przy tych klubach wygląda jak milioner który ma kryzys finansowy i nie jest w stanie serwisować swojego mercedesa na czas. Polonia/ŁKS to jak biedaki które kupiły malucha na raty, ale zmieniają olej na czas....

Cytat:
Gorzej byc nie moze, JW napewno w jakis sposob tam to ogarnie..
Nie może być gorzej niż 9 miejsce w lidze? Uważasz 1 ligę za lepszą? 2 ligę? 3 ligę? 4 ligę?

Jest zupełnie odwrotnie niż to przedstawiacie - w Polsce mamy kilkaset klubów. Tylko 8-10 z nich jest w lepszej sytuacji niż my. Cała reszta ma dużo gorzej.

Idź powiedz kibicowi Motoru Lublin, że chcesz się z nim zamienić, bo już gorzej być nie może... Będziesz organizował zrzutkę na koszenie trawy, to zapłaczesz za Cupiałem...

----

Oczywiście mam nadzieję, że przyjdzie ktoś normalny, nie Wojciechowski.

W ogóle to paradoks i debilizm, że ktokolwiek gościa takiego jak JW uważa za lepszego właściciela niż Cupiał. Gości który utopił miliony, a nawet w wynikach nie zbliżył sie do Cupiała. Na dodatek prywatnie jest typowym nowobogackim idiotom...

To tak jakby ktoś zaproponował wymianę Brożka za Grzegorza Kmiecika. Bo już najlepsze lata Paweł ma za sobą, Kmiecik gorszy być nie może...

Otóż ....a może!
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 19.07.2016 o godz. 12:26.
Ddf
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2016, 12:31
Proponuję, by 100% udziałów przejął Zdzisław "Greyjoy" Kapka:

"Co jest martwe, nie może umrzeć, lecz odradza się twardsze i silniejsze."

Idealnie pasuje jako niezatapialny.

Zdzisio w takim razie jest również nieśmiertelny jak Ciro di Marzio z "Gomorry".

I jak Don Corleone składa propozycje nie do odrzucenia.

Jedyny kandydat z perspektywami.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 19.07.2016 o godz. 12:34.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2016, 12:35
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
W ogóle to paradoks i debilizm, że ktokolwiek gościa takiego jak JW uważa za lepszego właściciela niż Cupiał. Gości który utopił miliony, a nawet w wynikach nie zbliżył sie do Cupiała. Na dodatek prywatnie jest typowym nowobogackim idiotom...

To tak jakby ktoś zaproponował wymianę Brożka za Grzegorza Kmiecika. Bo już najlepsze lata Paweł ma za sobą, Kmiecik gorszy być nie może...

Otóż ....a może!
Dokładnie to samo odpisałem jakiemuś geniuszowi dwie strony tematu wcześniej. Po prostu kilku idiotów jest obrażonych na klub i Cupiała za brak Wolskiego i nie docenia tego co jest. Innymi słowy - w dupach się poprzewracało.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.07.2016, 12:35
Konrad. - nareszcie jakiś głos rozsądku, już się rzygać chce od słuchania, że bankrutujemy i gorzej być nie może.
Ja wolę by było jak jest, przyjdzie taki Wojciechowski na kilka sezonów być może będzie lepiej, a później podzielimy los Polonii czy ŁKSu, dziękuję bardzo.

Jeżeli ma być nowy właściciel, to najlepiej na jasnych zasadach, takich na jakich wchodził do nas Cupiał. Fajnie by było również jakby Cupiał zostawił sobie część udziałów, w razie w.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.07.2016, 12:41
Mam jedną nadzieję, że w ewentualnej umowie sprzedaży będzie akapit dotyczący przyszłości Wisły tzn. gwarantujący że potencjalny inwestor nie będzie mógł zwinąć po dwóch latach interesu. Coś takiego Cupiał kiedyś obiecał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów