|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Trwanie w dziadostwie (jak my od 5 lat) jest chyba gorsze..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jestem na 90% przekonany że to nie Wojciechowski. On lubi szum. Już by trąbił w Forebsach jak on to negocjuje przejecie Wisełki.
To raczej ktoś poważny. Inaczej tak długo nie trwałoby bezkrólewie prezesowskie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że Dunin coś wiedział dla tego podał się do dymisji
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dunin chyba jako jeden z nielicznych miał swoje zdanie i znudziło mu się świecenie oczami przed kibicami/dziennikarzami. Takie moje odczucie, swoje też zrobił pamiętny fax
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale to nie ma związku z planami / posunięciami związanymi ze sprzedażą klubu, tylko z bieżącą działalnością.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Bo nie wierzę, żeby Dunin się obraził o to, że jak będzie nowy właściciel (ewentualnie) to on nie będzie prezesem Rozwinąłem, tylko Twoją poprzednią myśl. (co mogło być przyczyną odejścia Dunina). ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odpowiadałem na opinię, że "Dunin coś wiedział" (rozumiem, że chodzi o przejęcie klubu, w domyśle - przez kogoś niepożądanego) i "dlatego podał się do dymisji".
Co do reszty - wszystko się zgadza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Hmmmmm przecież było o tym głośno nawet na tym forum. ![]() http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,1.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Zobaczymy, oby ta ewentualna zmiana była #dobrązmianą |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
cos jest na rzeczy czy to farmazon?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pospekulujmy
![]() Równie dobrze mogli rozpocząć rozmowy z JW, ale TF na pierwszym spotkaniu postawiła warunek, że jedna wzmianka w mediach przed podpisaniem umowy = zerwanie rozmów. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Tylko, że Forbesy i inne gazety tego typu, to nie z tych co powtarzają w kółko jeden news. Poinformowali o jego zainteresowaniu i kolejny artykuł pojawi się jak będą konkrety, akurat te kilka miesięcy na negocjacje to by się zgadzało. Po za tym co ma wspólnego robienie szumu w temacie klubu piłkarskiego jak jest się deweloperem sprzedającym mieszkaniówkę niskich lotów?
Niestety z Wojciechowskim zawsze jest ryzyko, że może mu się znudzić i niestety nie ma za bardzo środków prawnych by to zabezpieczyć po za jakimś prawem pierwokupu przez Cupiała. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jakies inne źródłą? Jak wiarygodny jest JK ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A rozmowy z dwoma inwestorami muszą dotyczyć całkowitej sprzedaży czy mogą też odnosić się do zainwestowania, na przykład w ostatnio przygotowane akcje, bez przejmowania klubu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czas pokaze, oby poszlo to w dobra strone.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już bardzo dawno to czytałem ale w ogóle nie biorę tego na poważnie.
Wystarczą jego odpowiedzi na 2 pytania: Cytat:
Boje się, że Pan Kozioł niepotrzebnie wyostrzył nam apetyty. Poza tym jeżeli jeszcze nie są to zaawansowane rozmowy to ich przebieg musi przyjąć taki kolej rzeczy: 1. Wstępną akceptacja warunków transakcji przez BC i kontrahenta 2. Audyt stanu klubu dla nowego właściciela 3. Jeżeli audyt pokaże że nie ma dramatu to doprecyzowanie warunków kupna od BC 4. Ustalenie z miastem warunków wynajmu obiektu (nie wiem czy to konieczne ale wiem że Kuchar się spotkał z Majchrowskim) 5. Podpisanie umowy sprzedaży udziałów 6. Podanie do wiadomości publicznej Przy dobrych wiatrach - wrzesień? Ale być może pkt 1-3 są już ustalone. Może nawet 4 (stąd mógłby mieć info Kozioł który pracuje w UM Kraków). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
@nesta - to nie jest redaktor (kiedys pracowal tam, byl tez szefa Radia Krakow), a w 2013 byl przez 9 mscy v-ce prezesem Wisly, a obecnie jest głównym doradca Majchrowskiego ds sportu. Czy może duzo wiedziec? Po odejsciu z Wisly dlugo sie nie pojawial, dopiero jak Gaszynski zostal prezesem, to na kazdym meczu na lozy prezydneckiej byl (nie, Cupial tam rzadko wchodzi, siedzi w swojej loży), wiec owszem - moze duzo wiedzieć. Mogl to tez byc kontrolowany wyciek - zeby medialnie naglosnic i zeby tych 2 inwestorow faktycznie mialo swiadomosc ze sie bija miedzy soba Gorzej byc nie moze, JW napewno w jakis sposob tam to ogarnie.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiecie cieżko ocenić Wojciechowskiego nie jestem jego zwolniki, ale też w Poloni zapł mu zgasł brak stadionu, brak wsparcia miasta które wspierało LEGIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tam chyba każdy siedzi w swojej loży. Na meczu z Pogonią Gaszyński z Jankowskim i prezesem Ekstraklasy też sobie siedzieli w osobnej. Ma to pewnie związek z tym że ponoć Jankowski pracuje teraz w Ekstraklasie S.A.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i Na Polonie kibiców chodziła śmieszna ilość ale wolał bym kogoś z wysokiej półki który jest za Wisła
Najlepszy wariant CUPIAŁ MA 40 % AKCJI A 30% PO DWÓCH UDZIAŁÓWCÓW |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
||
Cytat:
Wytłumacz mi, dlaczego uważasz, że lepiej grać 5 sezonów w czwartej lidze, niż 5 sezonów czołówce ekstraklasy? Dlaczego? Znajdź mi jednego kibica Polonii/Widzewa/ŁKSu który by się nie chciał z nami zamienić sytuacja. Jednego. Wisła przy tych klubach wygląda jak milioner który ma kryzys finansowy i nie jest w stanie serwisować swojego mercedesa na czas. Polonia/ŁKS to jak biedaki które kupiły malucha na raty, ale zmieniają olej na czas.... Cytat:
Jest zupełnie odwrotnie niż to przedstawiacie - w Polsce mamy kilkaset klubów. Tylko 8-10 z nich jest w lepszej sytuacji niż my. Cała reszta ma dużo gorzej. Idź powiedz kibicowi Motoru Lublin, że chcesz się z nim zamienić, bo już gorzej być nie może... Będziesz organizował zrzutkę na koszenie trawy, to zapłaczesz za Cupiałem... ---- Oczywiście mam nadzieję, że przyjdzie ktoś normalny, nie Wojciechowski. W ogóle to paradoks i debilizm, że ktokolwiek gościa takiego jak JW uważa za lepszego właściciela niż Cupiał. Gości który utopił miliony, a nawet w wynikach nie zbliżył sie do Cupiała. Na dodatek prywatnie jest typowym nowobogackim idiotom... To tak jakby ktoś zaproponował wymianę Brożka za Grzegorza Kmiecika. Bo już najlepsze lata Paweł ma za sobą, Kmiecik gorszy być nie może... Otóż ....a może!
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 19.07.2016 o godz. 12:26.
![]()
Ddf
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Proponuję, by 100% udziałów przejął Zdzisław "Greyjoy" Kapka:
"Co jest martwe, nie może umrzeć, lecz odradza się twardsze i silniejsze." Idealnie pasuje jako niezatapialny. Zdzisio w takim razie jest również nieśmiertelny jak Ciro di Marzio z "Gomorry". I jak Don Corleone składa propozycje nie do odrzucenia. Jedyny kandydat z perspektywami.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 19.07.2016 o godz. 12:34.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Konrad. - nareszcie jakiś głos rozsądku, już się rzygać chce od słuchania, że bankrutujemy i gorzej być nie może.
Ja wolę by było jak jest, przyjdzie taki Wojciechowski na kilka sezonów być może będzie lepiej, a później podzielimy los Polonii czy ŁKSu, dziękuję bardzo. Jeżeli ma być nowy właściciel, to najlepiej na jasnych zasadach, takich na jakich wchodził do nas Cupiał. Fajnie by było również jakby Cupiał zostawił sobie część udziałów, w razie w. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam jedną nadzieję, że w ewentualnej umowie sprzedaży będzie akapit dotyczący przyszłości Wisły tzn. gwarantujący że potencjalny inwestor nie będzie mógł zwinąć po dwóch latach interesu. Coś takiego Cupiał kiedyś obiecał
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|