The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2016, 12:32
Problem polega na tym co miałoby być przedmiotem transakcji. Ile naprawdę wart jest klub. Wg mnie nie jest wart więcej niż .... 1 złoty.
Policzmy:
Stadion jest miasta, płacimy za niego haracz (tzn nie płacimy i co chwilę musimy zawierać sądową ugodę, że zapłacimy, po czym nie płacimy).
Za wodę, ścieki, prąd nie płacimy stąd te 12 mln o których mowi WISŁA ZWE.
Kibiców, ja wiem, że się naraże, ale jak pokazało ostatnie głosowanie nad budżetem obywatelskim też nie mamy. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków.
Skyboxy nie sprzedane (vide w Warszawie sprzedane na kilka lat do przodu).
Piłkarze, śmiech na sali, żaden niesprzedawalny więc ich wartość wynosi okrągłe zero !!!
Tradycja - niech ktoś odważy się ją wycenić na złotówki
Pytanie więc brzmi - co my tak naprawdę mamy?
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.07.2016, 12:42
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
Problem polega na tym co miałoby być przedmiotem transakcji. Ile naprawdę wart jest klub. Wg mnie nie jest wart więcej niż .... 1 złoty.
Policzmy:
Stadion jest miasta, płacimy za niego haracz (tzn nie płacimy i co chwilę musimy zawierać sądową ugodę, że zapłacimy, po czym nie płacimy).
Za wodę, ścieki, prąd nie płacimy stąd te 12 mln o których mowi WISŁA ZWE.
Kibiców, ja wiem, że się naraże, ale jak pokazało ostatnie głosowanie nad budżetem obywatelskim też nie mamy. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków.
Skyboxy nie sprzedane (vide w Warszawie sprzedane na kilka lat do przodu).
Piłkarze, śmiech na sali, żaden niesprzedawalny więc ich wartość wynosi okrągłe zero !!!
Zapomniałeś jeszcze o bazie treningowej, która należy bodaj do gminy Myślenice. Jak jest z płatnością za nią, nie wiem. Ale nie jest Wisły...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.07.2016, 12:42
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 12:53
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Przelicz to, na złotówki, euro, dolary nowozelandzkie whatever
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 06.07.2016, 12:59
Chyba nieaktualny.

Nie ma już takiego tworu jak S.S.A
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.07.2016, 13:01
o kurcze, nie przyglądnolem sie
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.07.2016, 13:05
Pero napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś jeszcze o bazie treningowej, która należy bodaj do gminy Myślenice. Jak jest z płatnością za nią, nie wiem. Ale nie jest Wisły...
Bazę wybudowało miasto Myślenice. Wisła Kraków SA dzierżawi obiekt na okres 20 lat, płacąc za wynajem około 900 tys złotych rocznie, co ma być kwotą pokrywającą spłatę kredytu zaciągniętego przez Myślenice.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 13:19
W ramach żartu, żeby się za kilka lat nie okazało, że drogą Realu, krzyż trzeba będzie z korony usunąć
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 06.07.2016, 13:39
tylko Real nie usunął całkowicie tego krzyża z herbu ale został on usunięty tylko i wyłącznie z produktów Narodowego Banku Abu Zabi. Taka różnica w tym co podawały media a tym co jest prawdą

Swoją drogą co byście powiedzieli gdyby kiedyś po ogarnięciu wszystkich spraw i zadłużeń herb Wisły zmienił się na taki: https://www.behance.net/gallery/1217...-logo-redesign
Mi osobiście podoba się taki koncept.
Ostatnio edytowane przez Franeklowcabramek : 06.07.2016 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2016, 14:18
(...)
Mamy widzów. Czasem 10, hitowo 25-30 tys. Wśród nich jest paru kibiców. Mądry zarząd potrafi zrobić kibiców z widzów.

Z tego co jeszcze mamy, to najwięcej warte finansowo jest chyba miejsce w ekstraklasie, a więc gwarantowane 6-10 mln zł z C+.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.07.2016, 14:25
. Mamy 10 tys widzów, ale jak pokazują obroty sklepiku też nie są chętni wydawać pieniążków.
Ostatnio chciałem kupić krawat klubowy9 mam taki sprzed 10 lat) nie ma wg mnie to Klub musi chciec zarabiać na Kibicach i miec dla nich produkt a nasz klubowy sklepik jest bardzo ubogi
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.07.2016, 14:36
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
tylko Real nie usunął całkowicie tego krzyża z herbu ale został on usunięty tylko i wyłącznie z produktów Narodowego Banku Abu Zabi. Taka różnica w tym co podawały media a tym co jest prawdą

Swoją drogą co byście powiedzieli gdyby kiedyś po ogarnięciu wszystkich spraw i zadłużeń herb Wisły zmienił się na taki: https://www.behance.net/gallery/1217...-logo-redesign
Mi osobiście podoba się taki koncept.
Wisła Kraków ma już swój herb. Nic nie będzie zmieniane.
Aktualnie używane przez Wisła Kraków SA - jest logo.

tedyy napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio chciałem kupić krawat klubowy9 mam taki sprzed 10 lat) nie ma wg mnie to Klub musi chciec zarabiać na Kibicach i miec dla nich produkt a nasz klubowy sklepik jest bardzo ubogi

Sklepik klubowy to skandal, nawet jak mają w nim wisieć dwa rodzaje koszulek i kilka pasków do spodni to ten barak przed sektorem C to czysty absurd.

Nie przystoi to takiemu klubowi jak Wisła, szkoda, że nie można tego sklepiku ulokować gdzieś koło Strefy Kibica czy gdziekolwiek w trybunie. Zupełnie inaczej by to wyglądało.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2016, 14:37
ale co ty myslisz ze Kapka ma czas ogarniac sklep?
No way
Najlepsze jest to ze wielu kibiców za frajer ogarneło by temat oficjalnego sklepu(od projektowania pamiatek po produkcje), ale po prostu nie ma z kim na ten temat rozmawiac.Jak na wielu innych płaszczyznach.
Wazne ze niektore topowe produkty zostały i to w super cenach...
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...strowa_Adidas/
czy
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/pro...ga_Europejska/
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 14:37
Ale nie przyszło Wam do głowy, że sklepik jest ubogi bo nikt w nim nie chce kupować rzeczy.
Ile kupiliście oryginalnych koszulek, takich po 299 złotych
Nie chodzi o zakupy wlepek po 5 złotych
Zresztą Rav zna temat, za czasów zaangażowania w Fundację przegadaliśmy na ten temat nie raz i nie dwa, prawda?
"Nasz" dział marketingu (były) też kilka słów na ten temat by wspomniał.
Legia na sklepiku na przychody 1 mln złotych miesięcznie, widzisz skalę?
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 14:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale co ty myslisz ze Kapka ma czas ogarniac sklep?
No way
Najlepsze jest to ze wielu kibiców za frajer ogarneło by temat oficjalnego sklepu(od projektowania pamiatek po produkcje), ale po prostu nie ma z kim na ten temat rozmawiac.Jak na wielu innych płaszczyznach.
Wazne ze niektore topowe produkty zostały i to w super cenach...
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...strowa_Adidas/
czy
https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/pro...ga_Europejska/
On może nie ma
Byli tacy co chcieli i mogli, to im nie pozwolono
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 06.07.2016, 14:46
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Źle się wyraziłem, nie chodzi o nowy herb tylko odświeżenie obecnego, nie loga. Kosmetyczna zmiana, ale to jest teraz i tak najmniej potrzebne.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 06.07.2016, 14:50

Sklepik klubowy to skandal, nawet jak mają w nim wisieć dwa rodzaje koszulek i kilka pasków do spodni to ten barak przed sektorem C to czysty absurd.

Nie przystoi to takiemu klubowi jak Wisła, szkoda, że nie można tego sklepiku ulokować gdzieś koło Strefy Kibica czy gdziekolwiek w trybunie. Zupełnie inaczej by to wyglądało.

A według mnie można zrobić, coś w rodzaju sklepiku na trybunach. Wystarczy mieć jedno stoisko na każdym sektorze i sprzedawać, swoje produkty. Oczywiście najpierw trzeba taki sklepik/stoisko wyposażyć w coś fajnego i w rozsądnej cenie. Nie ukrywajmy, jak pójdziemy do sklepu SKWK, to znajdziemy tam masę fajniejszych ubrań/gadżetów. Dla mnie, to jest dramat, że nikt nie umie ogarnąć tego tematu. Oczywiście mówię o osobach, które pracują w Wiśle. Swoją drogą zastanawia mnie, czemu tam pracuje, aż tyle osób. Kiedyś, jak byłem kupić sobie kapelusz "Wierność", to w sklepie było, aż 6 osób. Zaznaczam, że to był wtorek. Nie wiem, jakie te osoby mają umowy, ale chyba dwie osoby w dni, które nie ma meczów Wisły na pewno by wystarczyły
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.07.2016, 14:54
Dziwię się, że jeszcze ktokolwiek jest zaskoczony amatorką w klubie. Ja myślę, że takie biuro prasowe to jedna lub dwie osoby, które tylko zmieniają "nick". Marketingu nie ma, choćby podstawowego. Cud, że jakiś rzecznik w ogóle jest. Patologia na całego, ale nikomu to nie przeszkadza więc ciągnie się ten stan latami.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 06.07.2016, 14:54
Cytat:

Tak jest to jest skandal. Pisałem swego czasu do klubu z zapytaniem czy nie dałoby się tego rozwiązać. Zaproponowałem zlokalizowanie sklepu w już wynajmowanej części obiektu narożnik D. Zadne koszta, nie trzeba wynajmować dodatkowych powierzchni pod inwestycję, a wizerunkowo spory skok.
Wybaczcie ale w klubie pracują tak nieogarnięte osoby, ludzie którzy albo nie umieją się dogadywać z innymi, albo nie potrafią mówić albo traktują prace w klubie jakby odbywali jakąś karę.
To jest mega skandal.

Sklep klubowy to tylko jeden z wielu elementów, stworzenie band zasłaniających beton, można połączyć z reklamą sponsorów i promocją klubu (lata MP i PP). Można wydać okolicznościowe karty kibica na 110 lecie klubu. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 15:00
To wszystko po pierwsze nie jest dyskucja o właścicielu, po drugie trzeba było to robić jak był hajs, teraz nie ma opcji na zaprojektowanie czy produkcję jakiejś kolekcji.

Poza tym zadam przewrotnie pytanie. Po co komuś miałaby być do szczęscie potrzebna Wisła Kraków SA, tak na logikę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2016, 15:01
Ale nie przyszło Wam do głowy, że sklepik jest ubogi bo nikt w nim nie chce kupować rzeczy.
Ile kupiliście oryginalnych koszulek, takich po 299 złotych
Nie chodzi o zakupy wlepek po 5 złotych
Zresztą Rav zna temat, za czasów zaangażowania w Fundację przegadaliśmy na ten temat nie raz i nie dwa, prawda?
"Nasz" dział marketingu (były) też kilka słów na ten temat by wspomniał.
Legia na sklepiku na przychody 1 mln złotych miesięcznie, widzisz skalę?
Ciekawe jakby się dogadać z adidasem, by zrobili specjalne koszulki np.Reyman czy Kmiecik chyba każdy chciałby mieć u siebie taką koszulkę.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 15:02
Zadam przewrotne pytanie
Tak na logikę

Po co komu do szczęscia jest potrzebna Wisła Kraków SA?

w sensie jaki ktoś miałby cel zakupu takiej spółki?
tak po prostu?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 06.07.2016, 15:04
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się, że jeszcze ktokolwiek jest zaskoczony amatorką w klubie. Ja myślę, że takie biuro prasowe to jedna lub dwie osoby, które tylko zmieniają "nick". Marketingu nie ma, choćby podstawowego. Cud, że jakiś rzecznik w ogóle jest. Patologia na całego, ale nikomu to nie przeszkadza więc ciągnie się ten stan latami.

Nawet jeśli przeszkadza to co w związku z tym? Skoro cięcia zaserwowane przez TF, nie ograniczają się tylko do pierwszej drużyny ale również do innych gałęzi w tym BP, działu marketingu, itp.
Uwierz mi, że w Wiśle były lub może nadal są osoby, które mają głowy pełne pomysłów, wiedzą co tak naprawdę trzeba zrobić aby klub był lepiej postrzegany przez kibiców, przez media.
Problemem są niestety pieniądze, które zawsze znajdują inne zastosowanie niż dział marketingu i trudno się temu dziwić(?)

Był pomysł wysepki - brak środków, wysoki czynsz za wynajem. Takie są realia. Owszem, może i by się zwróciło (ba! na pewno by się zwróciło), tylko ktoś u góry boi się podjąć takiej decyzji.

krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Tak jest to jest skandal. Pisałem swego czasu do klubu z zapytaniem czy nie dałoby się tego rozwiązać. Zaproponowałem zlokalizowanie sklepu w już wynajmowanej części obiektu narożnik D. Zadne koszta, nie trzeba wynajmować dodatkowych powierzchni pod inwestycję, a wizerunkowo spory skok.
Wybaczcie ale w klubie pracują tak nieogarnięte osoby, ludzie którzy albo nie umieją się dogadywać z innymi, albo nie potrafią mówić albo traktują prace w klubie jakby odbywali jakąś karę.
To jest mega skandal.

Sklep klubowy to tylko jeden z wielu elementów, stworzenie band zasłaniających beton, można połączyć z reklamą sponsorów i promocją klubu (lata MP i PP). Można wydać okolicznościowe karty kibica na 110 lecie klubu. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność.

Przyjąć można założenie, że monopol na sklepiki ''klubowe'' kibicowskie ma SKWK. Niestety, ''Wiślacki Świat" sprzedaje tylko i wyłącznie gadżety wydawane przez Wisła SA a nie promuje rzeczy wydawanych przez SKWK i na odwrót.

Różni się to tym, że Wisła SA używa logo a kibice na flagach, gadżetach, vlepkach, ubraniach używają herbu TS, lub jak kto woli kibicowskiego.

Być może tu jest problem? Choć ujednolicenie asortymentu raczej nie wchodzi w grę.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 15:06
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jakby się dogadać z adidasem, by zrobili specjalne koszulki np.Reyman czy Kmiecik chyba każdy chciałby mieć u siebie taką koszulkę.
Legia nie potrzebuje robić z Adidasem koszulek z Deyną, zeby sprzedawać ich za kilkaset tys miesięcznie.

Ludzie, to jest działalnośc gospodarcza. Żeby takie coś robić trzeba policzyć przychód minus koszty a nie zakładać, że każdy taka by chciał.
Ja bym nie chciał, chcę mieć meczową i tyle.
Zacznijcie robić zakupy tegoi co jest, a co jest podstawowym wyposażeniem kibica czyli koszulek meczowych, a potem można domagać się czego innego.
Cały czas dominuje postawa roszczeniowa
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2016, 15:06
Ujednolicenie nie wchodzi w grę, ale Fenerbahce lub Galata (nie pamietam dokladnie ktore) zaczeło wydawac gadzety pod swoim własnym logiem które cieszyło sie takim zainteresowaniem ze klub po jakims czasie odkupił od nich to logo i sprzedawał gadzety z dwoma herbami.
Tutaj pewnie by to nie przeszło bo to herb TS, ale dla chcącego nic trudnego.
Chociaz jak dla mnie gadzety skwk dupy nie urywaja, ale moze jestem zbyt marudny i zbyt wiele widziałem w swoim zyciu.
TSFANATIC : masz racje, ale zauwaz ze My i Legia mamy adasia. Legia mogła przed sezonem zrobic akcje ze kupując org. koszulke meczowa za te 3 stówki wyjazdowa masz gratis (czy jakos tak).
Był plan sprzedazy koszulek po piłkarzach, tez padło, a takie maja o wiele wieksza wartosc niz zwykła bez brandingu. Patrzac na dzialalnosc sklepiku nie sadze ze im sie chce. Nie widze tego i nie czuje.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 06.07.2016 o godz. 15:08.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 15:07
Nawet jeśli przeszkadza to co w związku z tym? Skoro cięcia zaserwowane przez TF, nie ograniczają się tylko do pierwszej drużyny ale również do innych gałęzi w tym BP, działu marketingu, itp.
Uwierz mi, że w Wiśle były lub może nadal są osoby, które mają głowy pełne pomysłów, wiedzą co tak naprawdę trzeba zrobić aby klub był lepiej postrzegany przez kibiców, przez media.
Problemem są niestety pieniądze, które zawsze znajdują inne zastosowanie niż dział marketingu i trudno się temu dziwić(?)

Był pomysł wysepki - brak środków, wysoki czynsz za wynajem. Takie są realia. Owszem, może i by się zwróciło (ba! na pewno by się zwróciło), tylko ktoś u góry boi się podjąć takiej decyzji.

Przyjąć można założenie, że monopol na sklepiki ''klubowe'' kibicowskie ma SKWK. Niestety, ''Wiślacki Świat" sprzedaje tylko i wyłącznie gadżety wydawane przez Wisła SA a nie promuje rzeczy wydawanych przez SKWK i na odwrót.

Różni się to tym, że Wisła SA używa logo a kibice na flagach, gadżetach, vlepkach, ubraniach używają herbu TS, lub jak kto woli kibicowskiego.

Być może tu jest problem? Choć ujednolicenie asortymentu raczej nie wchodzi w grę.
Zdajesz sobie jednak sprawę, że w normalnym świecie piłki rozumianej jako biznes, żaden sklep kibicowski nie ma szans ze sklepem oficjalnym.
Tylko u nas stoi to na głowie.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.07.2016, 15:21
A ja tak z innej beczki. Nie mam zbyt dużej wiedzy księgowo-finansowej, stąd moje pytanie:

skoro Wisła rzekomo 'spłaciła' wszystkie długi wobec TF, czy jest dla Cupiała jakaś opcja ot tak wyciągnąć teraz pieniądze z klubu np. z transferów?

Do tej pory taka operacja mogła widnieć jako "spłata pożyczki". A teraz?

EDIT:
dywidenda z zysku
W tym klubie z góry nie brałem tego pod uwagę
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 06.07.2016 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 06.07.2016, 15:27
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
A ja tak z innej beczki. Nie mam zbyt dużej wiedzy księgowo-finansowej, stąd moje pytanie:

skoro Wisła rzekomo 'spłaciła' wszystkie długi wobec TF, czy jest dla Cupiała jakaś opcja ot tak wyciągnąć teraz pieniądze z klubu np. z transferów?

Do tej pory taka operacja mogła widnieć jako "spłata pożyczki". A teraz?
dywidenda z zysku
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 06.07.2016, 16:15
Jeśli chodzi o kwestie loga, tak jak wspomniał ZWE gadżety SA mają mniejsze wzięcie niż logo TS-u.
Tylko że to nie powinno być duzym problemem dla Wisły SA.
Można przecież wydawać koszulki polo, z adidasa z BG. Piórniki, piłki, szaliki itp. Nie na każdym produkcie musi być logo SA, a nawet jeśli to można je delikatnie wkomponować np. w koszulkę lokalizując np na kołnierzyku, rękawku, czy na plecach u góry w okolicach szyi. Pomysłów jest mnóstwo, trzeba chcieć tylko wdrożyć je w życie.

Przy okazji chciałem poruszyć temat band klubowych. miałem dziś okazję wymienić zdanie na ten temat z naszym rzecznikiem za pośrednictwem twittera. On twierdzi, że sam za tym lobbował kilka razy, jest za, ale na przeszkodzie może stanąć budżet. Nie sądziłem, że w przypadku inwestycji która można przeprowadzić, zamykając się w 10 tysiącach zł. można będzie się tłumaczyć budżetem. Zresztą o czym my mówimy, można zaproponować partnerom darmową reklamę w zamian za wsparcie finansowe.

A wracając do tematu, to może Pan Cupiał ,,pozbył się"długu wewnętrznego wobec TF kosztem swojego pozostania w klubie jako współwłaściciel. Ciężko mi sobie wyobrazić jak patrzy na to wszystko z boku i nie ma żadnego wpływu, a może byłoby i lepiej.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 06.07.2016 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 07.07.2016, 08:43
Ja jeszcze wrócę do mitycznego długu wewnętrznego.
A mianowicie pytanie do bardziej zorientowanych. Jak rozumiem cała wysokość długu to są kwoty które powstały wtedy kiedy TFK zasypywał dziury budżetowe klubu (np. kiedy trzeba było spłacać kilka lat poprzedniego trenera np. Kasperczaka. Kiedy założono puchary a ich nie było z powodu odpadnięcia w pierwszej rundzie itp.) ?
Oprócz tego TFK reklamuje się na koszulkach, Bandach, biletach oraz jest obrandowana na konferencjach prasowych. Jak rozumiem jest ustalona kwota która jest przelewana z tego tytułu do klubu. Idzie ona w poczet marketingu TFK i nie liczy się do wysokości długu. Dobrze myślę?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów