|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Weź mu napisz maila, może na to nie wpadł, a to doskonałe wyjście z sytuacji!!
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Guest
|
|
Całkiem mi miło bo po Twojej reakcji widzę, że poszło mi nieźle![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 05.07.2016 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
pomijając brednie powyżej, nie liczyłbym na inwestora z zewnątrz, towar po tej cenie (nominał) jest niezbywalny. Raczej spółka-córka. Może ta angielska?
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
"Oto kibiców podziękowanie jesteś jednym z nas i tak już zostanie" Powód: podziękowanie
Ostatnio edytowane przez Barti : 05.07.2016 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Świadczy to jedynie o tym, że nagle w Wiśle znalazło się 65 mln złotych od Cupiała i pewnie równie szybko z niej wyparowało. I można tylko się zastanawiać, czy to cały dług, czy część... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Również jestem zdania, że przy obecnej polityce prowadzenia Klubu, moment, przed którym wzbrania się większość osób zgromadzonych na tym forum, nadejdzie sam, tyle że będzie to rozłożone w czasie. Mówię tutaj o spadku do niższej ligi.
Brak jakiejkolwiek strategii długofalowej, tragiczny stan finansów, spadająca frekwencja. Jeszcze 3-4 lata temu oczekiwania przedsezonowe to była walka o mistrzostwo/podium, teraz jest to walka o pierwszą ósemkę. Spadek oczekiwań, jeśli chodzi o sukces sportowy, w pełni odzwierciedla panującą sytuację. Proces degradacji klubu postępuje, pytanie tylko, czy przerwać to tu i teraz, czy podtrzymywać na kroplówce trupa w oczekiwaniu na cud? Cupiałowi na pewno trzeba podziękować za wszystko, co zrobił dla Wisły, ale nie można żyć przeszłością. Na chwilę obecną jego działania prowadzą Wisłę do ruiny, mam nadzieję, że ze względu na deklarowane przywiązanie do barw klubowych, pan Bogusław znajdzie wyjście z tej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 05.07.2016 o godz. 21:45.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2014
Offline |
|
|
Panowie, pięknie mówicie o tym że Wisła to historia, kibice, 2 wojny, itd. Macie racje! Ale okres ostatnich 19 lat to najlepszy okres w historii klubu i trzeba sobie to szczerze powiedzieć. Rozpuścił nas okropnie, przyzwyczailiśmy się do sukcesów, transferów i do tego że to my rządzimy w lidze... ale te czasy na razie minęły.. i trzeba sobie to jasno powiedzieć. po każdym okresie prosperity przychodzi kryzys, ale jestem przekonany że Prezes Cupiał nie pozwoli klubowi się stoczyć o otchłań...
A osoby nawołujące do sprzedaży klubu, chciałbym zapytać.. komu? Czy macie jakieś propozycje? nazwisko, firma, grupa firm.. ktokolwiek.. A może któryś z naszych sponsorów nas kupi ? przecież walą drzwiami i oknami.. aż się opędzić nie można.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
po pierwsze Wisła słynie z tego, że informacje do KRS są wysyłane, jak sie komuś będzie chciało (wystarczy popatrzyć na sprawozdania finansowe, kiedy winny być składane, a kiedy są) po drugie sprzedaż mogła mieć miejsce tuż przed dymisją Dunina, więc termin złożenia dokumentów w KRS a tym bardziej dokonania stosownego wpisu to jeszcze chwila. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w klubie prowadzona jest jakaś chora gra w której do końca nie wiadomo co jest tromfem. Wiem, że pewne informacje dla dobra sprawy powinny być niejawne. Tutaj jednak wszystko owiane jest tajemnicą, ponieważ nieznane są plany właściciela. Wszystko co jest pisane tutaj to są spekulacje. Oczywiście nikt nam nie zabroni spekulować. Ja boje się tylko jednej rzeczy. Kaprys albo chory upór JWP Bogusława Cupiała, może rozp...lić ten klub w jednym momencie. Możemy też dostać równie dobrze od niego, kolejną pożyczkę, która przy istniejącym układzie zapewne nie zostanie mądrze zainwestowana w przyszłość, tylko przedłuży niektórym złudzenia. Któż z nas wie który scenariusz jest prawdziwy? Życie pokaże...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiedzieć wam cos? jestem już zmęczony tymi resetami. Praktycznie co runde/sezon zaczynamy wszystko od nowa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dymisja Dunina nie miała z tym nic wspólnego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli okazuje sie ze ten mityczny dlug jest zdecydowanie nizszy niz 120 mln.. Sorki za polskie znaki.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Przecież pieniądze z transferów z klubu nigdy nie wracały w całości do kasy klubu: -Żurawski -Szymkowiak -Kosowski -Błaszczykowski -Marcelo itd. Część z ich transferów wracało do kasy TFK. Pamiętam, że było kiedyś w jakiejś gazecie wyliczenie ile Cupiał zarobił na wszystkich transferach. Ale to było ze 3 lata temu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i na pewno tyle nie wyciągnie od ew. nabywcy (+ wartość klubu + piłkarze) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kolega @SMOKE 8541 zjaral 8541 gramów zajebistego materialu wiec prosil bym o wyrozumialosc.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Jak dla mnie "dług" + wartość marki Wisła+ piłkarze. Spółka nie posiada żadnych wartościowych aktywów. Tereny + stadion są wynajęte. Jak dla mnie wartość naszej obecnej kadry to nie są jakieś wielkie pieniądze. Wartość marki Wisła od 2010 też systematycznie spada. Jednym z wyznaczników jest choćby liczba miesięcznym artykułów o Wiśle w mediach .... |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Zostały zobowiązania zewnętrzne ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dług wewnętrzny wynosił 60 baniek? Gdzie te mityczne 120
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Akurat te 12 baniek to raczej prawda. Wystarczy policzyc ile jestesmy winni samemu Smudzie,Genkovovi i Jovanicowi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przede wszystkim z zobowiązaniami zewnętrznymi musieliśmy się pilnować z powodów licencyjnych, tutaj nie było takiej "dowolności" jak z długiem wobec TF.
Z tego co pisali, rolowanie długów w nieskończoność i nierealne ugody już w Komisji nie przechodzą. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wg informacji, które się pojawiają więcej niż 12 mln.
Weź przestań Połowa ludzi już wyliczyła ile kasy dostaniemy i dlaczego nie kupiono Wolskiego. Zagadka została rozwiązana: kasa z ME idzie na cześć zobowiązań za przegrane procesy, wypłaty, itp. Pozostaje jedynie pytanie, kto to wszystko przejmie i jaki to będzie miał kształt. W Towarzystwo jakoś nie wierzę, chyba że nadal mają tajemniczych inwestorów mogących wyłożyć pieniądze na funkcjonowanie spółki piłkarskiej. Ale czy wtedy Cupiał bawiłby się z długiem wewnętrznym, skoro pierwsza wersja zakładała ugodę na spłatę długu w ratach pomiędzy TF a TS? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Tak radykalnych działań to w ramach spółki dawno nie było, o ile kiedyś w ogóle były. Pamiętam jak kiedyś Cupiał wspominał że odda swój klub tylko komuś kto zagwarantuje mu rozwój i sprawi że dalej będzie potęgą w PL lidze, oby tak było. Choć zmiany właścicielskie np. w Zawiszy mnie przerażają. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A możesz chociaż napisać jedynie czy toczą się jakieś rozmowy na temat sprzedaży klubu?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Litości ... za opublicznienie informacji że jakaś firma chce kupić inną można iść do pierdla na kilka lat.
Pieniądze lubią ciszę ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kocur wpadłeś w samą porę ![]()