The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2016, 09:33
Faktycznie - marnie to wygląda na razie...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.06.2016, 10:10
Cytat:
Narazie oddano 315 głosów na muzeum ( nie ma wglądu w kwestii wartości przyznanych punktów). To nawet Panowie jeden sektor nie jest na C
Ale głosowanie trwa dopiero 2 dzień, może to nie jest taki tragiczny wynik, pamięta ktoś ile w tamtym roku zebraliśmy głosów?
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.06.2016, 10:24
Bylo z tego co znalazlem 10 500 punktów czyli 3500 glosow po 3 pkt
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 19.06.2016, 10:40
W takim razie słabo to wygląda, musimy się zmobilizować, oficjalna też powinna to mocno promować.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.06.2016, 12:07
Głosy oddane.
Panowie - mamy około 350 głosów (sprawdziłem - przy każdym projkecie jest funkcja "Zobacz"), ale przejrzałem na szybko większość projektów i nigdzie nie widziałem nawet 200 głosów! Bądźmy dobrej myśli, jest o co walczyć!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 19.06.2016, 13:31
Dla kogo to centrum?

Bo nie wierze własnym oczom, że na głównej stronie klubu nie ma ani wzmianki o tym? Serio?
Chyba, że jestem ślepy.

Ach ta Wisła Sportowa Spółka Akcyjna...
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2016, 14:07
Głosy oddane.
3 sztuki po 3 punkty.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.06.2016, 19:22
Z jednego adresu zamieszkania i IP, można oddać tylko jeden głos? Czy każdy lokator może to zrobić? Zaglądałem w regulamin ale nie widziałem takiej regulacji a szkoda jakby była jakaś dyskwalifikacja.
Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.06.2016, 20:12
David. napisał(a):Wyświetl post
Z jednego adresu zamieszkania i IP, można oddać tylko jeden głos? Czy każdy lokator może to zrobić? Zaglądałem w regulamin ale nie widziałem takiej regulacji a szkoda jakby była jakaś dyskwalifikacja.
Ja wpisałem siebie i żona oddała głos.Moze nawet na zdrową logikę 100 osób jednego ip pisać.Ważne aby kazda osoba podała swoje unikatowe dane
Powód: Lit
Ostatnio edytowane przez wordbatata : 19.06.2016 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.06.2016, 08:11
Twoje głosy na projekty ogólnomiejskie:

3 punkty: Projekt 53

Gratulacje! Zakończyłeś głosowanie.
Dziękujemy za udział w głosowaniu! Twój głos ma znaczenie!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2016, 08:29
David. napisał(a):Wyświetl post
Tu głównie chodzi o pesel.. bo przecież może nawet 20 osób mieszkać pod jednym adresem.. liczy się głównie pesel, imię i nazwisko .

Co ważne mogą głosować również osoby niepełnoletnie , czyli osoby od 16 roku życia !
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.06.2016, 08:39
Nie wiem jaką trzeba być p...zdą żeby nie poświęcić 10 sekund na zalogowanie się i klepnięcie projektu.

Masakra jakaś z tą frekwencją.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 20.06.2016, 14:32
Obecnie na platformie internetowej mamy niespełna 600 głosów.

Edit: Projekt 93 ma około 500 głosów.
Projekt 27: około 300 głosów.
Projekt 55: około 350 głosów.
Projekt 65: około 350 głosów.
Tak na szybko
Warto, aby na nie nie głosować.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 20.06.2016 o godz. 14:48.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 20.06.2016, 15:19
Gdzie widzisz ile glosow jest oddanych? Trzeba byc zalogowanym?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 20.06.2016, 15:21
Tak, wówczas klikasz pod projektem ZOBACZ i w nowym oknie wyskakuje Ci ta informacja po prawej stronie.
W tym momencie równe 600 głosów.

Mobilizujcie się bo musimy zdominować platformę internetową, żeby nie drżeć o głosy oddawane na formularzach papieru w różnych częściach miasta.
Mamy obowiązek wygrać to głosowanie, wyciągając naukę z poprzedniego roku.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 20.06.2016 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 20.06.2016, 17:12
kiedy wybieracie projekty za 2 i 1 pkt. zwracajcie uwagę na to, aby nie wspierać w ten sposób projektów, które zagrażają ICHWK (np. nr 62). Ilość osób głosujących (z podziałem na płeć) na dany projekt jest podana po prawej stronie ekranu bezpośrednio pod kwotą potrzebną do realizacji.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 20.06.2016, 17:33
Slabo to wyglada jak narazie. Obawiam sie ze sytuacja z tamtego roku sie powtorzy. Chyba ze kibice z Krakowa znajda pare minut czasu zeby oddac glos
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.06.2016, 17:34
Ok, poszło.

Ku chwale wielkiej Wisły!
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 20.06.2016, 18:50
Niestety projekt nr 62 wyprzedza nas o jakieś 200 głosów. Koniecznie nie przyznawajcie mu nawet 1 ptk.
Chyba będzie to najgroźniejszy rywal.
W ubiegłym roku wygrywały 3 projekty o największej liczbie głosów. W tym jest podobnie? Mam rację?
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 20.06.2016, 19:07
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Niestety projekt nr 62 wyprzedza nas o jakieś 200 głosów. Koniecznie nie przyznawajcie mu nawet 1 ptk.
Chyba będzie to najgroźniejszy rywal.
W ubiegłym roku wygrywały 3 projekty o największej liczbie głosów. W tym jest podobnie? Mam rację?
To zależy ile dany projekt będzie kosztował. Bo jeśli wygrają drogie projekty to zostaną zrealizowane te które zmieszczą się w założonym budżecie. Dlatego tak ważne jest żeby zająć 1 miejsce bo to jest jedyna gwarancja, że zrealizują muzeum z budżetu .

Niestety projekt 62 ( plac wodny w parku jordana ) prowadzi zdecydowanie Także projekt nr 93 ( nakładka na Kocmyrzowskiej już nas dogania )

Udostępniajcie na facebooku swoim .. jest tam po prawej przycisk " share facebook" jak wejdziecie na profil projektu muzeum.. wtedy automatycznie tworzy wam się zaproszenie do głosowania

Trzeba mieć też na uwadze że sympatycy Craxy będą głosowali na inne projekty uniemożliwiając nam wygranie ..
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 20.06.2016, 20:17
Niestety również projekt 93 nas przegonił, który jeszcze kilka godzin temu był za nami.

Jeśli się nie obudzimy to 2 rok z rzędu będzie kompromitacja.

Oczywiście oceniamy po liczbie osób głosujących, sama punktacja może być na naszą korzyść ale powinniśmy zdominować ten budżet.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 20.06.2016 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 22.06.2016, 15:16
Słabiutko Panowie.. projekt 62 ( plac wodny w parku jordana ) bije nas na głowę - głównie kobiety się przy tym projekcie dobrze zmobilizowały . Projekt 93 również nas wyprzedza cały czas.. wstyd ..
Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Od: 01.2015

Stary 22.06.2016, 16:27
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Słabiutko Panowie.. projekt 62 ( plac wodny w parku jordana ) bije nas na głowę - głównie kobiety się przy tym projekcie dobrze zmobilizowały . Projekt 93 również nas wyprzedza cały czas.. wstyd ..
Wszyscy zajęci kopiowaniem i lajkowaniem różnorakich oświadczeń na facebooku, niektórzy przeglądają oferty zielonych koszulek.Ale żeby poświęcić 5 minut i zrobić coś dla WISŁY to nie ma komu.Zgody na facebooku będą ....a ustalać.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.06.2016, 13:46
Słyszałem, że można zagłosować nie będąc mieszkańcem Krakowa ale przy rejestracji konta na tej stronie chcą pesel i adres zamieszkania więc jak podam moje dane prawdziwe to czy będę mógł zagłosować i czy głos będzie ważny?
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.06.2016, 16:38
Panie i Panowie, drogi Zwitterze

Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że można zagłosować nie będąc mieszkańcem Krakowa ale przy rejestracji konta na tej stronie chcą pesel i adres zamieszkania więc jak podam moje dane prawdziwe to czy będę mógł zagłosować i czy głos będzie ważny?
W przypadku wątpliwości co do reguł głosowania warto sięgnąć do jego regulaminu. Jest on dostępny na https://budzet.dialoguj.pl/, dokładnie pod adresem https://budzet.dialoguj.pl/uploads/s...ta_Krakowa.pdf (uchwala RMK nr XXXIV/566/15 wraz z załącznikiem).

Rozdział 5 (Głosowanie i obliczanie wyników), paragraf 17, punkt 2 załącznika stanowi, iż:
Cytat:
Głosować może każdy mieszkaniec Krakowa, który ukończył 16 lat.
W celu rozwiania wątpliwości, słownik pojęć zawarty w załączniku tłumaczy iż
Cytat:
Ilekroć w niniejszej uchwale jest mowa o mieszkańcach należy przez to rozumieć osoby zamieszkałe na terenie Gminy Miejskiej Kraków
Mam nadzieję, że wyczerpuje to temat. Zamiast oddawać nieważne głosy, bądź szukać luk i głosować pod nieprawdziwymi adresami (i takie pomysły tu widziałem...), lepiej skupić się na reklamowaniu inicjatywy wśród znajomych czy współpracowników

Pozdrawiam,
amauri

P.S. Odniosę się jeszcze do kwestii projektu 93, który wyprzedza ICHWK. Organizatorzy się skrzyknęli, zrobili baner przy dziurawej drodze, założyli stronę o prostym adresie http://kocmyrzowska.pl/ oraz reklamowali się i namawiali do głosowania na ogłoszeniach duszpasterskich i po Mszach w okolicznych parafiach. Przy takim zaangażowaniu w projekt, oraz realizowaniu potrzeb całego przekroju obywateli (a nie tylko kibiców), oglądanie pleców tego projektu nie powinno do końca dziwić.
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 27.06.2016 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 28.06.2016, 20:44
Cytat:
Na projekt Wiślackiego Muzeum zagłosowało dotychczas 948 osób. Dla porównania na projekt który prowadzi 2642 osoby. Jaki projekt ma największe szanse na realizację? Projekt na który pomysłodawcy chcą wydać ponad 1,5 mln złotych, a z którego skorzystać będzie mogło zaledwie 230 osób, dokładniej będą mogli sobie polatać szybowcem... To czy nasze Wiślackie Muzeum powstanie jest w waszych rękach, a dosłownie w kilku kliknięciach. Więc do dzieła Panie i Panowie, rejestrujemy się na stronie www.budzet.dialoguj.pl (podajemy imię, nazwisko, pesel, jakiś krakowski adres, dzielnice), po zalogowaniu najpierw oddajemy 3 głosy na projekty ogólnomiejskie ->3 punkty na Wiślackie Muzeum (PROJEKT NR 53), oraz 2 i 1 punkt na dowolny inny projekt, następnie przechodzimy do etapu drugiego i głosujemy na 3 projekty dzielnicowe (przyznajemy 3,2,1 punkty). Po oddaniu w sumie 6 głosów, klikamy POTWIERDZAM SWÓJ WYBÓR - to bardzo ważne i wymagane! Twoje głosy się liczą jeśli zobaczysz komunikat : Gratulacje! Zakończyłeś głosowanie.
Dziękujemy za udział w głosowaniu! Twój głos ma znaczenie!
Poświęćcie te kilka minut, oddajcie głos i cieszmy się za kilkanaście miesięcy wspaniałym obiektem w Krakowie.
To są jaja... znowu będzie lipa z głosowaniem.A założenie konta i oddnie głosu trwa max 40 sekund...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.06.2016, 20:57
A macie

Zagłosowałem i nawet żone namówiłem.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2016, 22:05
Poszły głosy, od 4 osób. Jeszcze 3 osoby zagłosują. W sumie 21 pkt dla Wisełki.
Szkoda tylko, że to wszystko psu w dupę.

Armia Białej Gwiazdy

Z drugiej strony, jak patrzę jakie abstrakcyjne i absurdalne projekty są w tym głosowaniu to chyba lepiej, żeby cała ta idea poszła w piździet.
Rower dla bezrobotnego, żeby łatwiej znalazł pracę
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 28.06.2016 o godz. 22:10.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.06.2016, 09:38
Głosowanie pokazuje jak "krakowiacy" mają w dupie Wisłę. Gdyby prowincja mogła głosować to spokojnie projekt by wygrał.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 29.06.2016 o godz. 09:44.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 29.06.2016, 09:46
Głosowanie mocno przyspieszyło w ciągu ostatnich dwóch dnia. Potrzeba jednak znacznie więcej. Namawiajcie kogo się da. Wszystko jest jeszcze realne, mamy 3 dni. Głosowanie do 1 lipca.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów