The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2016, 19:31
Fiorentina może
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.05.2016, 19:34
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Fiorentina może
Nie, jesli wplynie od Wisly ustalona kwota.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 09.05.2016, 19:44
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nie, jesli wplynie od Wisly ustalona kwota.
Pod warunkiem, że w umowie nie ma zapisu o tym, że Fiorentina może postawić weto i go zatrzymać w zamian za jakąś tam rekompensatę - ktoś wspominał o takiej możliwości.
Jeśłi byłaby to kwestia tylko wpłacenia kasy, to o czym by miały być te ROZMOWY, o których była mowa na konferencji?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.05.2016, 19:49
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, ten temat był klepany od momentu, kiedy Wolski się pojawił.

Ty poważnie mówisz?

WOLSKI JUŻ PODPISAŁ KONTRAKT!!!! Teraz Wisła musi wyłożyć pieniądze na wykup, a ponieważ ma prawo pierwokupu, to ŻADEN klub nie może tego zablokować.

Jezu, czy to naprawdę takie skomplikowane?
Jezu, człowieku a jak Wisla go nie wykupi to gdzie bedzie gral skoro juz z Wisla podpisal kontrakt?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.05.2016, 19:55
Jeżeli za transfery będzie w dalszym ciągu odpowiadał Kapka to nic dobrego nas nie czeka. A co do opcji pierwokupu wchodzi ona w grę tylko wtedy gdy Włosi zachcę go sprzedać, na dzień dzisiejszy pozostanie Wolskiego w klubie jest dalej niż bliżej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.05.2016, 20:19
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Pod warunkiem, że w umowie nie ma zapisu o tym, że Fiorentina może postawić weto i go zatrzymać w zamian za jakąś tam rekompensatę - ktoś wspominał o takiej możliwości.
Jeśłi byłaby to kwestia tylko wpłacenia kasy, to o czym by miały być te ROZMOWY, o których była mowa na konferencji?
Zapewne o tym co zwykle
"co prawda ustalilismy kwote wykupu na 500 tys E ale moze byscie jednak sprzedali go za 50tys E, tak ladnie prosimy "
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.05.2016, 20:30
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Jednym słowem letnie okienko to będzie zapewne rewolucja.
Nie wiem czy rewolucją można nazwać odpad 3 zawodników którzy nic nie wnosili do zespołu oraz ewentualny transfer dwóch zawodników z podstawowego składu, który póki co jest tylko w sferze marzeń klubu. Takiego Donalda to od dwóch okienek chcą odpalić z klubu. A Węgry mogą wtopić z kretesem na mistrzostwach lub Guzmics nawet nie powącha murawy.

Kręgosłup zespołu (9-10 zawodników), powinien pozostać nienaruszony. Oczywiście pod wyjątkiem wykupu Wolskiego.
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.05.2016, 21:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A Węgry mogą wtopić z kretesem na mistrzostwach lub Guzmics nawet nie powącha murawy.
Guzmics nic nie ma do stracenia na Euro, a może ugrać bardzo dużo. Nikt nie oczekuje nic od Węgrów, więc jakikolwiek występ na + będzie zauważony, a na - raczej nie chyba, że faktycznie zawali coś grubego. Apropo tego, że nie powącha murawy, to nie wiem skąd ten pomysł. W eliminacjach grał praktycznie w każdym meczu, w towarzyskim po eliminacjach też
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.05.2016, 21:59
I niech gra, może opylimy go za godne pieniądze i znajdziemy w zamian solidnego zastępcę. Bo budować przyszłość na Guzmicsu to totalna ruletka. Tym bardziej, że Głowa poza charyzmą ma już co raz mniej do zaoferowania- stricte sportowo to ligowy średniak.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.05.2016, 22:17
Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że mimo fatalnej gry w obronie mamy trzecią obronę w lidze.... Mniej goli potraciły tylko Legia i Pogoń. Durny ten sezon, ze względu na miejsce najsłabszy w czasach Cupiała, a mimo to statystycznie jest przyzwoicie.

Wzmocnienia są konieczne, oby Guerrier się wylansował na tej Copa America i pozbądżmy się go. Z Bałaszowem trochę dziwne posunięcie, myślałem że na spokojnie jeszcze ten okres przygotowawczy przepracuje i dostanie szansę. Dobrze, że dziękujemy balowiczowi Sarkiemu i Czekajowi. Szkoda, że przedłużono Urygę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2016, 05:06
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli za transfery będzie w dalszym ciągu odpowiadał Kapka to nic dobrego nas nie czeka. A co do opcji pierwokupu wchodzi ona w grę tylko wtedy gdy Włosi zachcę go sprzedać, na dzień dzisiejszy pozostanie Wolskiego w klubie jest dalej niż bliżej.
Może Wdowczyk przedstawi swoje kandydatury do gry w Wiśle ? przecież to trener odpowiada kogo chce a nie czekaj to nie w tym klubie.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.05.2016, 05:57
A gdzie niby? Kontuzjowany jest jak zwykle.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.05.2016, 06:42
Ws Wolskiego najwazniiejszym pytaniem jest skad wziac pol miliona €? Bo jak bedzie kasa to Fiorentina sprzeda go Wisle. Jednak caly czas dlugi sa nie splacone.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 10.05.2016, 08:10
Wg. mnie raczej nie kombinuja aby zbic cene, bo to by bylo troche niepowazne raczej chodzi albo o rozlozenie na raty albo odlozenie platnosci w czasie. Trzymamy kciuki.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.05.2016, 08:37
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jezu, człowieku a jak Wisla go nie wykupi to gdzie bedzie gral skoro juz z Wisla podpisal kontrakt?
Kontrakt wchodzi w życie pod warunkiem wykupu przez Wisłę, jeżeli Wisła nie skorzysta z jakichkolwiek powodów z prawa pierwokupu, to kontrakt Wolskiego z Wisłą nie wchodzi w życie i nadal jest zawodnikiem Violi, która może go sprzedać komukolwiek za jakąkolwiek kasę....
Co do informacji dotyczących możliwości veta Violi to mówimy o faktach medialnych i przywoływaniu sytuacji Casemiro i rozliczeń na linii Porto - Real. Nikt z Violi ani z Wisły tych informacji nie potwierdził, więc rozmawianie o faktach medialnych mija się z celem. Aby wykupić Wolskiego Wisła z informacji przedstawionych przez klub - musi zapłacić 500 tys. euro. W mojej ocenie nie jest to wygórowana cena porównując chociażby do wysokości kontraktu Semira Stilicia w Apoelu (600 tys. rocznie) na który zwyczajnie Wisły nie było stać......

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Zapewne o tym co zwykle
"co prawda ustalilismy kwote wykupu na 500 tys E ale moze byscie jednak sprzedali go za 50tys E, tak ladnie prosimy "
A może chodzi o rozmowy z jakiej puli wziąć pieniądze, albo czy B. Cupiał wyłoży połowę kwoty ewentualnie sondowanie czy możliwa jest zapłata na raty ? Jestem pewien, że wykupimy Wolskiego, bo niewykupienie go w aktualnej sytuacji byłoby strzałem nie w stopę czy w kolano, tylko prosto w usta przede wszystkim strzałem marketingowym. Wykup Wolskiego to przede wszystkim sygnał, że w Wiśle wszystko zmierza do przodu - czyli powrotu do walki o wyższe cele i to walki a nie składania deklaracji (poprzedni sezon). Wystarczy w pewnym stopniu wzmocnić zespół i dać popracować trenerowi, który abstrahując od jego przeszłości i etyki był przyzwoitym piłkarzem i jest przyzwoitym na ligę polską trenerem....
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 10.05.2016 o godz. 08:43.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 10.05.2016, 08:46
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że mimo fatalnej gry w obronie mamy trzecią obronę w lidze.... Mniej goli potraciły tylko Legia i Pogoń. Durny ten sezon, ze względu na miejsce najsłabszy w czasach Cupiała, a mimo to statystycznie jest przyzwoicie..
Cierzniak tez byl w formie i zrobił robotę. Przy parodyscie Miśku strzela nam praktycznie każdy, a w 2016 mamy dużo lepszy terminarz!

Garść konkretów (za 90minut.pl):

2015 - 21 meczów, 28 goli strzelonych (1,33 na mecz), 23 stracone - 1,09 na mecz,
2016- 14 meczów, tez 28 goli strzelonych (to juz 2 na mecz), ale aż 18 straconych - 1,28 na mecz. Mimo wzmocnień, mimo grze głównie przeciw dołom tabeli. Więcej niż 18 goli w 2016 straciło tylko 7 ekip.
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 10.05.2016, 09:16
A tego Wolskiego nie dałoby rady wypożyczyć na kolejny sezon? W razie oczywiście, że brakłoby pół miliona.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.05.2016, 10:58
felipe napisał(a):Wyświetl post
Cierzniak tez byl w formie i zrobił robotę. Przy parodyscie Miśku strzela nam praktycznie każdy, a w 2016 mamy dużo lepszy terminarz!

2015 - 21 meczów, 28 goli strzelonych (1,33 na mecz), 23 stracone - 1,09 na mecz,
2016- 14 meczów, tez 28 goli strzelonych (to juz 2 na mecz), ale aż 18 straconych - 1,28 na mecz. Mimo wzmocnień, mimo grze głównie przeciw dołom tabeli. Więcej niż 18 goli w 2016 straciło tylko 7 ekip.
Ty sie lepiej popatrz na obronę a nie na Miśkiewicza, bo jednak większość goli padał po błędach Sadloka, Guzmicia, a nawet Głowackiego. Ileż to razy ktoś w tym sezonie został bez pokrycia w polu karnym i strzelała bez wiekszego problemu do bramki? Już o głupich stratach nie chce nawet wspominać.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.05.2016, 13:00

Chyba masz blade pojęcie o piłce nożnej, albo też nie oglądasz meczów Wisły. Sam Głowacki - bożyszcz forumowej gawiedzi - zawalił w tej rundzie więcej bramek niż Misiek (szanuję Głowę, ale taka jest prawda). O wyczynach Ryśka i Sadloka nie warto nawet wspominać. Nie twierdzę, że Miśkiewicz to kozak i nasz wybawca, ale zwalanie na niego całej winy za stracone bramki to zwykła głupota.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 10.05.2016, 14:03
Taa A na jesień za to taki Głowa, Węgier i Sadlok wymiatali? Nie przypominam sobie. Przypominam sobie za to doskonale Cierzniaka w jedenastce kolejki. No ale oczywiście to przypadek, spisek, te jednenastki wymyślają pro-legijne dziennikarzyny, a nie eksperci pokroju crazykaro czy wolno.

Cierzniaka mam gdzieś, krzyż mu na drogę. Nie zmienia to jednak faktu, że piłkarsko Miśkiewicza deklasuje, "robi mu dziecko" cytując wielickiego klasyka.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 10.05.2016, 15:22
Taa A na jesień za to taki Głowa, Węgier i Sadlok wymiatali? Nie przypominam sobie. Przypominam sobie za to doskonale Cierzniaka w jedenastce kolejki. No ale oczywiście to przypadek, spisek, te jednenastki wymyślają pro-legijne dziennikarzyny, a nie eksperci pokroju crazykaro czy wolno.

Cierzniaka mam gdzieś, krzyż mu na drogę. Nie zmienia to jednak faktu, że piłkarsko Miśkiewicza deklasuje, "robi mu dziecko" cytując wielickiego klasyka.
A sezon 13/14 (bodajże) i rekord czystych kont Miśkiewicza już ci pod teorie nie pasuje, że wybrałeś taką a nie inną próbę na poparcie swojej opinii?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 10.05.2016, 16:41
Toś pojechał powiedz, że żartujesz albo edytuj posta.

Łopatologicznie dla pewności... Misiek sprzed kontuzji to inny zawodnik, ale jakie to ma znaczenie? Oceniamy ten sezon. Dyskusja się zaczęła od stwierdzenia, że mamy prawie najmniej puszczonych goli w lidze w skali sezonu. Co do tego ma czyjaś forma sprzed X lat?

Na przykład Głowacki, Brożek kilka lat wstecz to być może najlepsi ligowcy na swoich pozycjach (a na pewno bardzo ścisła czołówka), czy z tego powodu nie możemy napisać, że w sezonie 2015/16 są przeciętni?
Ostatnio edytowane przez felipe : 10.05.2016 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.05.2016, 17:14
Zwróciłem uwagę, że liczba straconych bramek, to nie jest tylko wina bramkarza. Nie będę teraz analizował wszystkich występów Miśkiewicza, ale jeśli dobrze pamiętam, to głównie nie wyszedł mu ostatni mecz z Koroną (chociaż tam też bramki by nie padły, gdyby obrońcy nie popełniali szkolnych błędów).

Twój koronny argument o obecności zawodnika w 11 kolejki... Miśkiewicz w tym sezonie również był wyróżniony przez redakcję C+.

Nigdzie nie pisałem, że Miśkiewicz jest lepszy niż Cierzniak. Biorąc pod uwagę tylko występy w barwach Wisły, uważam, że Cierzniak jest zawodnikiem o klasę solidniejszym. Rozumiem jednak, że bacznie obserwujesz karierę pana sprzedawczyka i nie oceniasz go tylko przez pryzmat ostatniej rundy i jesteś w stanie stwierdzić, że "robi dziecko" Miśkiewiczowi. No chyba, że jesteś jak Smuda i potrafisz ocenić zawodnika po tym, jak wchodzi po schodach.

Nie spodobało mi się, że całą winę zrzuciłeś tylko na Miśka. Uważam, że nie przedstawiłeś sensownych argumentów na potwierdzenie swojej tezy... ale przecież lepiej od razu wyzywać kogoś od "ekspertów".
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 10.05.2016 o godz. 17:21.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.05.2016, 13:41
Wizja spadku z ekstraklasy coraz bardziej realna dla Górnika, dlatego też widziałbym w przyszłym sezonie Dancha i Gergela w Wiśle... byłoby godnie. To pozycje na których potrzebujemy wzmocnień jak tlenu.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Samuraj
Junior Member

Od: 04.2016

Stary 11.05.2016, 14:19
Też uważam że przydałby się lepszy bramkarz niż Misiek, miałem zastrzeżenia do jego gry (katastrofa w Kielcach) i dalej mam choć już w ostatnich dwóch meczach pokazał że poprawił grę na polu bramkowym, wychodzi i łapie te piłki a nie cofa się na linie bramkową. Jednak jestem zwolennikiem ściągnięcia pod Wawel lepszego bramkarza, takiego z którym możemy walczyć o puchary, bo z Miśkiem, mimo mojej sympatii do jego osoby to miejsce max.. piąte/szóste.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.05.2016, 16:25
Samuraj napisał(a):Wyświetl post
Też uważam że przydałby się lepszy bramkarz niż Misiek, miałem zastrzeżenia do jego gry (katastrofa w Kielcach) i dalej mam choć już w ostatnich dwóch meczach pokazał że poprawił grę na polu bramkowym, wychodzi i łapie te piłki a nie cofa się na linie bramkową.
Ja jestem zwolennikiem ściągnięcia pod Wawel lepszego zawodnika na każdą pozycję. Pytanie tylko za co? W każdej formacji mamy braki a środek obrony i skrzydła to kadrowa katastrofa i to tam powinniśmy w pierwszej kolejności szukać wzmocnień. Misiek jest jak na ekstraklasę bramkarzem średnim ale nie ma tragedii żeby panikować. Jak już zabezpieczymy środek obrony oraz skrzydła i wystarczy pieniędzy to sie można za bramkarzem rozglądać.
Samuraj napisał(a):Wyświetl post
Jednak jestem zwolennikiem ściągnięcia pod Wawel lepszego bramkarza, takiego z którym możemy walczyć o puchary, bo z Miśkiem, mimo mojej sympatii do jego osoby to miejsce max.. piąte/szóste.
Litości, a kto bronił w Wiśle kiedy zdobywała tytuły? Co to byli za wirtuozi bramkarskiego rzemiosła? Odkąd pamiętam Wisła miała właśnie bramkarza pokroju Miśkiewicza i jakoś tytuły zdobywała. Zresztą żeby daleko nie szukać kto w tej rundzie broni w Legii? I co nie mają szans na puchary? Miśkiewicz może być bramkarzem wystarczającym nawet na mistrzostwo pod warunkiem że zbudujemy bardzo solidną linię obrony( w tym sezonie to był najsłabszy punkt zespołu).
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 11.05.2016 o godz. 16:28.

Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 11.05.2016, 19:33
O ile się nie mylę, to w tej rundzie bramkarzy mieliśmy siedmiu (włącznie z nowymi zakontraktowanymi).
Lepiej żebyśmy teraz skupili się na innych pozycjach jak napastnik czy stoper.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 12.05.2016, 13:50
Jaga wystawiła na listę Maderę, Alvarinho i Grzelczaka. Jak na moje, tych dwóch ostatnich chętnie bym przywitał
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.05.2016, 14:02
To całe szczęście, ze tylko na Twoje.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002