|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Fiorentina może
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jeżeli za transfery będzie w dalszym ciągu odpowiadał Kapka to nic dobrego nas nie czeka. A co do opcji pierwokupu wchodzi ona w grę tylko wtedy gdy Włosi zachcę go sprzedać, na dzień dzisiejszy pozostanie Wolskiego w klubie jest dalej niż bliżej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
"co prawda ustalilismy kwote wykupu na 500 tys E ale moze byscie jednak sprzedali go za 50tys E, tak ladnie prosimy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy rewolucją można nazwać odpad 3 zawodników którzy nic nie wnosili do zespołu oraz ewentualny transfer dwóch zawodników z podstawowego składu, który póki co jest tylko w sferze marzeń klubu. Takiego Donalda to od dwóch okienek chcą odpalić z klubu. A Węgry mogą wtopić z kretesem na mistrzostwach lub Guzmics nawet nie powącha murawy.
Kręgosłup zespołu (9-10 zawodników), powinien pozostać nienaruszony. Oczywiście pod wyjątkiem wykupu Wolskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Guzmics nic nie ma do stracenia na Euro, a może ugrać bardzo dużo. Nikt nie oczekuje nic od Węgrów, więc jakikolwiek występ na + będzie zauważony, a na - raczej nie chyba, że faktycznie zawali coś grubego. Apropo tego, że nie powącha murawy, to nie wiem skąd ten pomysł. W eliminacjach grał praktycznie w każdym meczu, w towarzyskim po eliminacjach też
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
I niech gra, może opylimy go za godne pieniądze i znajdziemy w zamian solidnego zastępcę. Bo budować przyszłość na Guzmicsu to totalna ruletka. Tym bardziej, że Głowa poza charyzmą ma już co raz mniej do zaoferowania- stricte sportowo to ligowy średniak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że mimo fatalnej gry w obronie mamy trzecią obronę w lidze.... Mniej goli potraciły tylko Legia i Pogoń. Durny ten sezon, ze względu na miejsce najsłabszy w czasach Cupiała, a mimo to statystycznie jest przyzwoicie.
Wzmocnienia są konieczne, oby Guerrier się wylansował na tej Copa America i pozbądżmy się go. Z Bałaszowem trochę dziwne posunięcie, myślałem że na spokojnie jeszcze ten okres przygotowawczy przepracuje i dostanie szansę. Dobrze, że dziękujemy balowiczowi Sarkiemu i Czekajowi. Szkoda, że przedłużono Urygę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Może Wdowczyk przedstawi swoje kandydatury do gry w Wiśle ? przecież to trener odpowiada kogo chce a nie czekaj to nie w tym klubie.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A gdzie niby? Kontuzjowany jest jak zwykle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ws Wolskiego najwazniiejszym pytaniem jest skad wziac pol miliona €? Bo jak bedzie kasa to Fiorentina sprzeda go Wisle. Jednak caly czas dlugi sa nie splacone.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wg. mnie raczej nie kombinuja aby zbic cene, bo to by bylo troche niepowazne raczej chodzi albo o rozlozenie na raty albo odlozenie platnosci w czasie. Trzymamy kciuki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
||
Co do informacji dotyczących możliwości veta Violi to mówimy o faktach medialnych i przywoływaniu sytuacji Casemiro i rozliczeń na linii Porto - Real. Nikt z Violi ani z Wisły tych informacji nie potwierdził, więc rozmawianie o faktach medialnych mija się z celem. Aby wykupić Wolskiego Wisła z informacji przedstawionych przez klub - musi zapłacić 500 tys. euro. W mojej ocenie nie jest to wygórowana cena porównując chociażby do wysokości kontraktu Semira Stilicia w Apoelu (600 tys. rocznie) na który zwyczajnie Wisły nie było stać......
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 10.05.2016 o godz. 08:43.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Garść konkretów (za 90minut.pl): 2015 - 21 meczów, 28 goli strzelonych (1,33 na mecz), 23 stracone - 1,09 na mecz, 2016- 14 meczów, tez 28 goli strzelonych (to juz 2 na mecz), ale aż 18 straconych - 1,28 na mecz. Mimo wzmocnień, mimo grze głównie przeciw dołom tabeli. Więcej niż 18 goli w 2016 straciło tylko 7 ekip. |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
A tego Wolskiego nie dałoby rady wypożyczyć na kolejny sezon? W razie oczywiście, że brakłoby pół miliona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taa
A na jesień za to taki Głowa, Węgier i Sadlok wymiatali? Nie przypominam sobie. Przypominam sobie za to doskonale Cierzniaka w jedenastce kolejki. No ale oczywiście to przypadek, spisek, te jednenastki wymyślają pro-legijne dziennikarzyny, a nie eksperci pokroju crazykaro czy wolno.Cierzniaka mam gdzieś, krzyż mu na drogę. Nie zmienia to jednak faktu, że piłkarsko Miśkiewicza deklasuje, "robi mu dziecko" cytując wielickiego klasyka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Toś pojechał
powiedz, że żartujesz albo edytuj posta.Łopatologicznie dla pewności... Misiek sprzed kontuzji to inny zawodnik, ale jakie to ma znaczenie? Oceniamy ten sezon. Dyskusja się zaczęła od stwierdzenia, że mamy prawie najmniej puszczonych goli w lidze w skali sezonu. Co do tego ma czyjaś forma sprzed X lat? Na przykład Głowacki, Brożek kilka lat wstecz to być może najlepsi ligowcy na swoich pozycjach (a na pewno bardzo ścisła czołówka), czy z tego powodu nie możemy napisać, że w sezonie 2015/16 są przeciętni?
Ostatnio edytowane przez felipe : 10.05.2016 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zwróciłem uwagę, że liczba straconych bramek, to nie jest tylko wina bramkarza. Nie będę teraz analizował wszystkich występów Miśkiewicza, ale jeśli dobrze pamiętam, to głównie nie wyszedł mu ostatni mecz z Koroną (chociaż tam też bramki by nie padły, gdyby obrońcy nie popełniali szkolnych błędów).
Twój koronny argument o obecności zawodnika w 11 kolejki... Miśkiewicz w tym sezonie również był wyróżniony przez redakcję C+. Nigdzie nie pisałem, że Miśkiewicz jest lepszy niż Cierzniak. Biorąc pod uwagę tylko występy w barwach Wisły, uważam, że Cierzniak jest zawodnikiem o klasę solidniejszym. Rozumiem jednak, że bacznie obserwujesz karierę pana sprzedawczyka i nie oceniasz go tylko przez pryzmat ostatniej rundy i jesteś w stanie stwierdzić, że "robi dziecko" Miśkiewiczowi. No chyba, że jesteś jak Smuda i potrafisz ocenić zawodnika po tym, jak wchodzi po schodach. Nie spodobało mi się, że całą winę zrzuciłeś tylko na Miśka. Uważam, że nie przedstawiłeś sensownych argumentów na potwierdzenie swojej tezy... ale przecież lepiej od razu wyzywać kogoś od "ekspertów".
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 10.05.2016 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wizja spadku z ekstraklasy coraz bardziej realna dla Górnika, dlatego też widziałbym w przyszłym sezonie Dancha i Gergela w Wiśle... byłoby godnie. To pozycje na których potrzebujemy wzmocnień jak tlenu.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
Też uważam że przydałby się lepszy bramkarz niż Misiek, miałem zastrzeżenia do jego gry (katastrofa w Kielcach) i dalej mam choć już w ostatnich dwóch meczach pokazał że poprawił grę na polu bramkowym, wychodzi i łapie te piłki a nie cofa się na linie bramkową. Jednak jestem zwolennikiem ściągnięcia pod Wawel lepszego bramkarza, takiego z którym możemy walczyć o puchary, bo z Miśkiem, mimo mojej sympatii do jego osoby to miejsce max.. piąte/szóste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Litości, a kto bronił w Wiśle kiedy zdobywała tytuły? Co to byli za wirtuozi bramkarskiego rzemiosła? Odkąd pamiętam Wisła miała właśnie bramkarza pokroju Miśkiewicza i jakoś tytuły zdobywała. Zresztą żeby daleko nie szukać kto w tej rundzie broni w Legii? I co nie mają szans na puchary? Miśkiewicz może być bramkarzem wystarczającym nawet na mistrzostwo pod warunkiem że zbudujemy bardzo solidną linię obrony( w tym sezonie to był najsłabszy punkt zespołu).
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 11.05.2016 o godz. 16:28.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
O ile się nie mylę, to w tej rundzie bramkarzy mieliśmy siedmiu (włącznie z nowymi zakontraktowanymi).
Lepiej żebyśmy teraz skupili się na innych pozycjach jak napastnik czy stoper. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Jaga wystawiła na listę Maderę, Alvarinho i Grzelczaka. Jak na moje, tych dwóch ostatnich chętnie bym przywitał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To całe szczęście, ze tylko na Twoje.
|
|