The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2016, 19:42. [34 kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków, 30 kwietnia, godz. 20:30
Niestety z pewnych powodów, nie udało mi się zrobić meczowego tematu.
Mimo wszystko zapraszam do dyskusji i może ktoś ma pod ręką jakieś statystki, niech wrzuci.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.04.2016, 20:04
pożartowaliśmy w poniedziałek, dość tego i teraz jest następny klient do obicia.
szkoda że nie będzie Małego, ale może Donald da radę.
Popovica mi nie żal. Są Mąka, Brlek...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.04.2016, 20:15
Przeczuwam bramkowy remis, przyjezdnym ciezko gra sie w Kielcach a i Korona woli remisowac niz wygrywac
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 29.04.2016, 01:03
Barziej wydaje mi się, że od pierwszej minuty wybiegnie Brlek, Mąka na pewno nie jest gotowy na cały mecz. No ale zobaczymy co tam Wdowczyk wymysli.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.04.2016, 03:42
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Barziej wydaje mi się, że od pierwszej minuty wybiegnie Brlek, Mąka na pewno nie jest gotowy na cały mecz. No ale zobaczymy co tam Wdowczyk wymysli.
Mnie osobiście Brelok nie przekonuje narazie. W meczach za Broniszewskiego gubił piłki. W meczu z Termaliką podawał do tyłu ... nie wiem czy już nie wolę Alana ... :/
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 29.04.2016, 07:59
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Mnie osobiście Brelok nie przekonuje narazie. W meczach za Broniszewskiego gubił piłki. W meczu z Termaliką podawał do tyłu ... nie wiem czy już nie wolę Alana ... :/
On gra, jakby się bał. Straszny brak pewności siebie od niego bije. Może mi sie wydaje, ale to nie jest kwestia umiejątności, ale jakiegoś strachu w głowie. Liczę na to, że gość potrzebuje czasu.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.04.2016, 08:06
Szczerze powiedziawszy paradoksalnie cieszę z absencji naszych 2 podstawowych graczy.

Wdowczyk teraz musi dać szanse innym, na pokazanie swoich umiejętności i przydatności pod kątem przyszłego sezonu. Gramy tak naprawdę już o pietruchę a powiew świeżości w wyjściowej 11 powinien wpłynąć również na zaangażowanie. Kiedy jak nie teraz dać szanse zmiennikom? Kiedy jak nie teraz dać szanse wychowankom?
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.04.2016, 08:18
Cabrera pewnie nam załaduje 1 bramkę, dlatego liczę, że nasza ofensywa sprosta "wyzwaniu" i strzeli 2-3 bramki.
Odpowiedz cytując
kalafior1993
Member

Od: 04.2016

Stary 29.04.2016, 08:19
Wiadomo o której jest konferencja? Niema co ukrywać że oczekiwania względem Brleka były większe tym bardziej za taką cene. Pamietam jak wszyscy się cieszyli (ja też ) gdy było oficjalne info że przychodzi, ale jest bardzo mało widoczny wręcz skryty póki co. Mam nadzieje że jeszcze się pokaże. Co do kadry to wreszcie fajnie wygląda bo jest w kim wybierać. Na przyszły sezon pozbyć się Cywki, Crivelaro i Sarkiego bo obciążają budżet a mieli wiele okazji pokazania się i zawsze zawodzili (Sarki wiecznie kontuzjowany)
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Stary 29.04.2016, 08:24
kalafior1993 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo o której jest konferencja? Niema co ukrywać że oczekiwania względem Brleka były większe tym bardziej za taką cene. Pamietam jak wszyscy się cieszyli (ja też ) gdy było oficjalne info że przychodzi, ale jest bardzo mało widoczny wręcz skryty póki co. Mam nadzieje że jeszcze się pokaże. Co do kadry to wreszcie fajnie wygląda bo jest w kim wybierać. Na przyszły sezon pozbyć się Cywki, Crivelaro i Sarkiego bo obciążają budżet a mieli wiele okazji pokazania się i zawsze zawodzili (Sarki wiecznie kontuzjowany)

Co do Brelka to żeby nie skończyło drugim Tomasem Jirsakiem...

Wydawało się, że będzie z niego pociecha a tu lipa...
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.04.2016, 08:28
Brlek to inny typ piłkarza niż Jirsak. Ja tam o Brleka jestem spokojny. Jedyne pytanie to czy pokaże jeszcze coś w tym sezonie czy dopiero odpali w przyszłym sezonie. Także trochę spokoju, na razie gość musi się oswoić z naszą grą jak Popović.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.04.2016, 08:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Brlek to inny typ piłkarza niż Jirsak. Ja tam o Brleka jestem spokojny. Jedyne pytanie to czy pokaże jeszcze coś w tym sezonie czy dopiero odpali w przyszłym sezonie. Także trochę spokoju, na razie gość musi się oswoić z naszą grą jak Popović.
ja bym się bardziej zastanowił czy odpali w ogóle? na razie jest tak jak przypuszczałem gra tak jak jego statystyki z Chorwacji czyli słabo (albo wcale)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.04.2016, 09:56
Za jego sprowadzanie odpowiada Tadzio ? bo to chyba on był zwolennikiem jego zatrudnienia ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.04.2016, 10:15
Cytat:
Za jego sprowadzanie odpowiada Tadzio ? bo to chyba on był zwolennikiem jego zatrudnienia ?
W większym stopniu chyba Broniszewski, bo to on publicznie nazywał go "zajebistym zawodnikiem". Ja na razie jestem spokojny, do końca tego sezonu można mu dać czas na aklimatyzację, niech pokaże co potrafi na jesieni 2016. Największymi pozorantami w tej drużynie i tak są flagowe transfery Moskala, Cywka i Crivellaro.

Co do samego meczu - gramy już tylko o kasę z C+ za 9. miejsce, więc powinno być zwycięstwo bez spiny i matematyczne zapewnienie sobie utrzymania.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Stary 29.04.2016, 12:00
Nie chodziło mi o typ zawodnika tylko o całą sytuację:
Transfer młodego perspektywicznego zagranicznego zawodnika za spore pieniądze jak na naszą ligę.

Natomiast oczywiście go nie przekreślam, mam nadzieję, że jesień będzie należeć do niego jak i Całej Wisły.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.04.2016, 17:54
jak patrzę na mecz żaboli ze śląskiem (piszę w przerwie) to zaczyna mi jutro pachnieć remisem
obyśmy jednak wygrali... z pewnością mamy dużo większy potencjał od kk
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.04.2016, 03:05
A co oni z sa z jakims porażeniem mózgowym, zeby sie specjalnie z druzyna oswajać ?

A Popovic dalej gra piach i nie prezentuje tego co prezentowal w 1 lidze. No chyba ze zostal zatrudniony do biegania w kólku i podawania wszystkim do okola, by tylko nie miec pilki przy nodze - ok.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2016, 07:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A co oni z sa z jakims porażeniem mózgowym, zeby sie specjalnie z druzyna oswajać ?

A Popovic dalej gra piach i nie prezentuje tego co prezentowal w 1 lidze. No chyba ze zostal zatrudniony do biegania w kólku i podawania wszystkim do okola, by tylko nie miec pilki przy nodze - ok.
Cóż widać wielu piłkarzy na świecie ma albo miało porażenie mózgowe bo upłynęło trochę czasu zanim zaczęli grać dobrze w nowym zespole. Ot choćby taki Suarez w Barcelonie. Ale po jakimś czasie cudownie ozdrowiał i strzela bramkę za bramką. A początki miał bardzo słabiutkie.

Popovic wg mnie gra dobrze. Nie bardzo dobrze ale dobrze. Nowa pozycja mu służy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 30.04.2016, 09:03
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Wyjedź za granicę, do Chorwacji, do nowej pracy, nowej firmy, sam. Na pewno od pierwszego dnia będziesz się prezentował bombowo. Przecież jesteś profesjonalistą w swojej branży.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.04.2016, 09:23
Ok ale Popović przyszedł z Grudziądza a nie z Chorwacji.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.04.2016, 09:37
Popovic jest z slaby na Wisle no chyba ze na lawke sie nadaje na koncowki meczow.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.04.2016, 10:17
Popović gra piach?

Proponuje czasem mecz na trzeźwo obejrzeć.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.04.2016, 10:17
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Her Dariook pisał o Brleku,

Tak jak pisał przedmówce i słusznie. Brlek na pewno jeszcze coś konkretnego pokaże, ale na jesieni. W dzisiejszym meczu raczej na '6' zagra Mąka. Minuty na boisku są mu potrzebne jak rybie woda. A jak będzie się prezentował fatalnie to sądzę, że i tak Wdowiec szybko go zmieni właśnie za Brleka.

Fajnie byłoby zobaczyć Bałaszowa w dłuższym występie. Facet wydaje się być w gazie, tylko szkoda, że nie wykorzystujemy jego potencjału.
Jak na to, że w Kielcach mamy najczęściej do czynienia z typowymi meczami walki to obstawiam, że wygramy 1-3 po dobrej grze.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 30.04.2016, 10:42
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Ale Brlek przyszedł z Chorwacji i to o nim głównie była mowa w kontekscie aklimatyzacji.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.04.2016, 12:34
Była gdzieś podawana kadra meczowa, a konkretnie czy znalazł się w niej Bałaszow?
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 30.04.2016, 18:08
Oficjalna podała skład:

Miśkiewicz
Sadlok-Guzmics-Głowacki-Jovic
Brlek-Mączyński
Wolski
Guerrier- Bałaszow
Ondraszek
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2016, 18:27
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Oficjalna podała skład:

Miśkiewicz
Sadlok-Guzmics-Głowacki-Jovic
Brlek-Mączyński
Wolski
Guerrier- Bałaszow
Ondraszek
O Jestem bardzo ciekawe Bałaszowa. Ciekawy skład, cieszy rotacja.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.04.2016, 21:14
Pozwole sobie zacytowac samego siebie sprzed meczu z Leczna Do tego meczu z Jaga doliczylbym mecz z Leczna ale to tylko dlatego ze Leczna nie chciala grac w ogole w pilke.
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to wcale dobrze nie gramy za Dariusza W. Wszystkie mecze, oprocz tego z Jaga (83 minuty w przewadze) to takie typowe chybil-trafil. Stwarzamy sobie duzo sytuacji ale przeciwnicy tez ich duzo stwarzaja, ewentualnie im w tym pomagamy vide Gumis wczoraj. Wyniki mowia jednak same za siebie. Szczerze to nie wiem czym to jest spowodowane - szczescie, karma wraca, Darek dzwoni albo poprostu potrafil dotrzec do kopaczy w przeciwienstwie do sympatycznego Tadka? Nie wiem.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.04.2016 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.04.2016, 21:26
Miśkiewicz + cała linia obrony = dno i 100 metrów mułu.

A sędzia to stara kvrwa
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.04.2016, 21:28
Pozytyw? Wejście Pawła Brożka. Bardzo się cieszę, że Brozio strzelił te dwie bramki.

A reszta? Ech, zasłużona porażka. Widać, że jak nie ma Małeckiego, który jeździ na dupie, to nikomu się nie chce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów