The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2016, 09:06
bob85 napisał(a):Wyświetl post
Pokazal to wczesniej wesoły Tadziu, który miał ten sam skład i CAŁY okres przygotowawczy a jak grali to każdy widział... Druga kwestia - kto w tamtym momencie podjąłby się ratowania Wisły z totalnej dupy, w której byliśmy jeszcze kilka kolejek temu
Ty rozumiesz różnicę, pomiędzy "niejeden" trener a "każdy" trener?
(Już pomijając fakt, że piszesz głupoty, bo Wolski został zatrudniony pięć dni przed zwolnieniem Pawłowskiego.)

Ta sprawa ma dwa aspekty i ok, oczywiście trzeba je rozdzielać. W aspekcie sportowym napisałem tylko, że rewelacyjne wyniki Wdowczyka nie są tylko i wyłącznie jego zasługą. Z tym dyskutować się nie da, bo to są fakty.
I na tej podstawie postawiłem tezę, że możemy spokojnie po sezonie znaleźć innego trenera, z którym poziom sportowy wcale nie spadnie.

W aspekcie pozasportowym dla mnie sprawa jest prosta: poczytajcie sobie pierwsze kilka stron tego tematu - to jeden wielki bluzg i lament, że zatrudniliśmy kolesia skazanego za korupcję, który na dodatek w przeszłości nie raz przekręcał Wisłę! Nie ma tam w 90% wypowiedzi oceny jego warsztatu, tylko postawy. I od tamtej pory nic się nie zmieniło w tym zakresie - to dalej ten sam Wdowczyk.

(Sorry za dygresję, ale mam nieodparte skojarzenie z sytuacją z Kwachem w 1995 r i pamiętam tych, którzy mówili: no zobacz jaki fajny chłopak w niebieskiej koszuli, z ładną żoną, a na dodatek wykształcony, inteligentny, no człowiek sukcesu, urodzony prezydent. Tylko taki malutki dodatkowy szkopuł, że .....a. Wybierzmy przyszłość! )

Wiśle Wdowczyka kibicuję, ze zwycięstw się cieszę, wcale nie czekam, aż mu się noga powinie, żeby powiedzieć: "aha, a nie mówiłem?"ale wolałbym, żeby nie siedział na ławce mojej Wisły w przyszłym sezonie. Jeśli kogoś to szokuje, to dla mnie koniec tematu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.04.2016, 09:14
Ale zrozum, ze to ze piłkarz X gra chujowo za Pawłowskiego czy Moskala, a swietnie za Wdowczyka to nie jest spowodowane jakimś metafizycznym, nieokreślonym szczęściem tylko warsztatem trenera. Odpowiednim doborem treningów, dotarciem do zawodnika poprzez indywidualne rozmowy, atmosfera w drużynie. Małecki za Tadziusia plastusia, którego uśmiechnięty ryj widać ostatnio było na meczu Śląska, a Małecki za Wdowczyka to efekt trenera a nie szczęścia.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.04.2016, 09:22
Cytat:
Ale zrozum, ze to ze piłkarz X gra chujowo za Pawłowskiego czy Moskala, a swietnie za Wdowczyka to nie jest spowodowane jakimś metafizycznym, nieokreślonym szczęściem tylko warsztatem trenera. Odpowiednim doborem treningów, dotarciem do zawodnika poprzez indywidualne rozmowy, atmosfera w drużynie. Małecki za Tadziusia plastusia, którego uśmiechnięty ryj widać ostatnio było na meczu Śląska, a Małecki za Wdowczyka to efekt trenera a nie szczęścia.
Takich efektów jest więcej Uryga wymieniony na Popovica co spowodowało dużo lepszą grę środkowej formacji.
Wolski już nie pląta się po skrzydle tylko gra albo na środku obok Popovica albo podwieszonego napastnika.
Gramy ofensywnie, bez defensywnych pomocników bo trener zauważył że takich nie mamy w kadrze, choć wielu jego poprzedników stawiało na Urygę.
Stałe fragmenty nareszcie są naszą mocną stroną, zdobywamy z nich gole i zaskakujemy przeciwników.

Można Wdowczyka lubić lub nie, szanować lub mieszać z błotem, każdy ma swoje własne zdanie, ale jest skuteczny, drużyna gra, wygrywa, złapała najlepszą serię od lat a niektórzy się czepiają.

Ręce opadają.......
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.04.2016, 10:22
Alan Uryga również czeka na zmianę trenera w przyszłym sezonie
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.04.2016, 10:42
Ch...j zacznijcie bojkotowac mecze,wywieście transparenty aby zwolnić Wdowczyka,spadanijmy z honorem do I ligi,niech wróci Kaziu i jazda...być może do II,bo pewnie co lepsi piłkarze poodchodza ,a przeciez jakby Kaziu miał takich zawodników jak teraz to był MP,w tym przypadku przynajmniej będzie można Go tłumaczyć ze słabych wyników...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 23.04.2016, 10:52
Obecnego trenera bronią wyniki więc czemu miałby zostać zwolniony? Nikt mu przecież pomnika przed stadionem stawiać nie będzie. W obecnej sytuacji finansowo-sportowej Wisły to jednak powinno się zachować powściągliwość i cieszyć się z tego co jest. W pewnym momencie widmo spadku było duże.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.04.2016, 11:09
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ch...j zacznijcie bojkotowac mecze,wywieście transparenty aby zwolnić Wdowczyka,spadanijmy z honorem do I ligi,niech wróci Kaziu i jazda...być może do II,bo pewnie co lepsi piłkarze poodchodza ,a przeciez jakby Kaziu miał takich zawodników jak teraz to był MP,w tym przypadku przynajmniej będzie można Go tłumaczyć ze słabych wyników...
Pieprznij się w łeb i poczytaj z zrozumieniem posty, które starasz się komentować...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.04.2016, 11:13
Debata jest nad tym czy trener Wdowczyk nie jest jednak aby ch.ujowy bo nie zdobył kompletu punktów a poza tym grał z zespołami z dolnej tabeli? Hmmm.... Ja tam nie mam wątpliwości, że Wdowczyk to Trener przez duże T w porównaniu z ostatnimi trenującymi nasze zespoły. Nie bardzo rozumiem kto mógłby to kwestionować. Po co miałby to robić i na jakiej merytorycznej podstawie.
Powód: Lit.
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 23.04.2016 o godz. 11:14.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.04.2016, 11:41
Jednak szybko optyka sie zmienila. 6 meczy i tylko 5 zwyciestw i 1 remis to sredni wynik..? Niedawno na 6 meczy byl tez 1 remis. I tylko remis.
Czekam tylko na posty ze sklad ma na pierwsza 4 ke a jest na 9
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.04.2016, 12:13
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
To sobie zobacz, co kiedyś odjebał w meczu Węgry - Rumunia. To dla Węgrów derby w zasadzie, a jego zagranie... cud piłkarskiej techniki

https://www.youtube.com/watch?v=CZWK6WF55F4
A Głowacki w derbach? Takie błędy się niestety zdarzają.

Co do karnych Popovicia - jak dla mnie to taki pewniak do karnych jak Boguski...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.04.2016, 12:16
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Jednak szybko optyka sie zmienila. 6 meczy i tylko 5 zwyciestw i 1 remis to sredni wynik..? Niedawno na 6 meczy byl tez 1 remis. I tylko remis.
Czekam tylko na posty ze sklad ma na pierwsza 4 ke a jest na 9
Bo ma
I o ile trudno go nie chwalić za to co do tej pory zrobil, to wyznacznikiem jego pracy bedzie przyszły sezon
Przy utrzymaniu obecnego składu wymagania bedą wysokie
Miejsce w 4. Co najmniej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 23.04.2016, 12:55
Nie utrzymasz, bo Głowa kończy karierę i zostajemy bez ŚO nawet jeśli Sadloka tam przestawisz. 2 obrońców minimum, choć na tę chwilę Wolski to proiorytet.

PB23 też nie młodnieje.

Cytat:
Aha. Czyli jest wybielony, czysty jak łza i "swoje odcierpiał"?

Uwielbiam klientow, ktorzy nawet hitlera, stalina, mao tse tunga by rozgrzeszyli za wyniki

Daleko szukac - Patryk Małecki.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 23.04.2016, 16:36
Przy zatrzymaniu Wolskiego to MP z przewagą minimum 6 pkt. nad 2 miejscem, inaczej przyszły sezon możemy mu rozliczyć jako porażkę.

Dość niedawno wygrzebaliśmy się ze strefy spadkowej, zaliczyliśmy fajną serie zwycięstw, a Wy zaczynacie się podpalać niczym Cupiał, na którego tak narzekacie, że zwalnia co chwilę trenerów. Piszecie, że Wdowiec ma samograja, którego poprowadzić mógłby każdy trener? Dobre sobie. Ktoś te tryby musiał odpowiednio dobrać i naoliwić, żeby ta machina ruszyła. Nie potrafił tego Pawłowski, nie potrafił Moskal, któremu do układanki zawsze czegoś brakowało. W tym temacie, aż wali po oczach hipokryzją. No cóż, szkoda, że Moskal nie posiada warsztatu Wdowczyka, problem narzekaczy byłby rozwiązany.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.04.2016, 17:30
Grubo Mao, Hitler i Stalin w temacie o Wdowczyku...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.04.2016, 18:50
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Grubo Mao, Hitler i Stalin w temacie o Wdowczyku...
"....a ....ie łba nie urwie!" ...spoko, mogą zostać, nic się nie dzieje.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 23.04.2016, 21:20
Dariook napisał(a):Wyświetl post
"....a ....ie łba nie urwie!" ...spoko, mogą zostać, nic się nie dzieje.
Każdy odpowiada za śmierc przynajmniej 10 milionów ludzi - tak bardzo porównywalne z kupowaniem meczy
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 23.04.2016, 21:48
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
A Głowacki w derbach? Takie błędy się niestety zdarzają.
Ale Rysiek robi to regularnie, derby, teraz, w międzyczasie kilka pomniejszych błędów czy takich, które nie skończyły się bramką... Problemy z koncentracją w jego wypadku sa oczywiste.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.04.2016, 21:56
piotek napisał(a):Wyświetl post
Każdy odpowiada za śmierc przynajmniej 10 milionów ludzi - tak bardzo porównywalne z kupowaniem meczy
No ba, a ilu się husneło, przez kupon?

Ps: W naszej dziedzinie sportu chyba większego s....ysynstwa niż handlowanie meczami, nie ma. On się tego dopuścił i z mojej strony to wiesz co mu...

Ten temat(Dariusza.W) nigdy nie powinien istnieć na tym forum. Nigdy nie powinien istnieć w Wiśle...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.04.2016 o godz. 07:05.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2016, 01:58
Z tego co wiem to on tylko i wyłącznie kupował, więc de facto nazywanie go sprzedawczykiem jest trochę naciągane

Wolałbym trenera z podobnym warsztatem, ale krystaliczną przeszłością. Niestety takiego nie widać. Gość popełnił błąd i się dał wciągnąć w bagno. Żeby było śmieszniej - wszystko przez naszą sąsiadkę. Trenując Kolportera w III lidze przegrał awans z dużo słabszą piłkarsko drużyną tylko dlatego, że tamta dawała na sędziów a Kielce chciały wejść czysto. W kolejnym sezonie Kielce też już płaciły. A to były takie czasy, że często płaciło się jedynie za 'uczciwe sędziowanie' - czyli żeby nie gwizdał przeciwko nim. Obydwie drużyny dawały kasę i sędzie gwizdał normalnie. Taka chora sytuacja panowała w niższych ligach wtedy

Gość jako jeden z niewielu dostał za to srogą karę, prawie dekadę był poza piłką, zniknął z piłkarskiego świata na bardzo długo. Dostał to na co zasłużył i podejrzewam, że nigdy w życiu się gówna już nie tyknie. Teraz jest czysty. Podejrzewam, że czystszy od wielu innych trenerów jacy się tu przewijali w ostatnich latach. Tylko, że fama idzie za nim, ta etykietka już przylgnęła, a że kibice (oraz większość ludzi) mentalnie funkcjonuje w świecie zerojedynkowym to nasz trener już zawsze będzie dla nich zerem.

Dla mnie jest świetnym fachowcem z okropną prasą. Nie życzę mu źle i nigdy nie będę, sam nie jestem święty i nigdy nie byłem Już dał mi więcej powodów do dumy i radości niż wszyscy ci trenerzy z ostatnich 3 lat razem wzięci. Za to jestem mu wdzięczny.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.04.2016 o godz. 02:02.
Odpowiedz cytując
rast
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 24.04.2016, 07:38
Z Darkiem w przyszłym sezonie po puchary
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2016, 10:06
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest świetnym fachowcem z okropną prasą. Nie życzę mu źle i nigdy nie będę, sam nie jestem święty i nigdy nie byłem Już dał mi więcej powodów do dumy i radości niż wszyscy ci trenerzy z ostatnich 3 lat razem wzięci. Za to jestem mu wdzięczny.
Ile to on meczów prowadził? Pięć? No to chłopie małe masz wymagania, jeśli napawa Cię dumą kilka wygranych meczów z drużynami pokroju Niecieczy czy obu Górników... A w każdym z tych meczów (poza granym 80 minut w przewadze z Jagiellonią) równie dobrze mogliśmy zaliczyć w..........
Odpowiedz cytując
kenji78
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 24.04.2016, 10:45
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A w każdym z tych meczów (poza granym 80 minut w przewadze z Jagiellonią) równie dobrze mogliśmy zaliczyć w..........
Właśnie tu jest ta różnica - nie zaliczyliśmy w ... jak u poprzedników.
Wdowczyk - dobry trener, d.... człowiek
Pawłowski - d...trener, dobry człowiek

kogo potrzebujemy bardziej NA DZIEŃ DZISIEJSZY?
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 24.04.2016, 11:16
A to jest tylko dwóch trenerów na świecie?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 24.04.2016, 11:34
A w każdym z tych meczów (poza granym 80 minut w przewadze z Jagiellonią) równie dobrze mogliśmy zaliczyć w..........

Na tej samej zasadzie sąsiadka mogła wygrać z Legia bo w pierwszych minutach miała setke, której niewykorzystała. Byłoby 0:1.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2016, 12:19
silver03 napisał(a):Wyświetl post

Na tej samej zasadzie sąsiadka mogła wygrać z Legia bo w pierwszych minutach miała setke, której niewykorzystała. Byłoby 0:1.
No cóż, jeśli widzisz w naszych meczach u siebie z Górnikiem czy ze Słonikami w Niecieczy jakieś podobieństwo do tego, co zrobiła Legia z żydami szczerze Ci gratuluję

A tak bardziej poważnie, to zacznijcie czytać jeden z drugim ze zrozumieniem...
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.04.2016, 12:41
No cóż, jeśli widzisz w naszych meczach u siebie z Górnikiem czy ze Słonikami w Niecieczy jakieś podobieństwo do tego, co zrobiła Legia z żydami szczerze Ci gratuluję

A tak bardziej poważnie, to zacznijcie czytać jeden z drugim ze zrozumieniem...
Czytam ten temat, nic nie piszę, z racji tego, że niektóre wypowiedzi szorują po intelektualnym dnie. Ale o co mi chodzi, wymagasz od niektórych zdecydowanie za dużo.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.04.2016, 13:19
Ile to on meczów prowadził? Pięć? No to chłopie małe masz wymagania, jeśli napawa Cię dumą kilka wygranych meczów z drużynami pokroju Niecieczy czy obu Górników... A w każdym z tych meczów (poza granym 80 minut w przewadze z Jagiellonią) równie dobrze mogliśmy zaliczyć w..........
Wdowczyk nie jest cudotwórcą. Jedyne co mógł zrobić to wnieść trochę spokoju do szatni i podjąć być może kluczową, ale ryzykowną, decyzję dotyczącą ustawiania drużyny. Polegającą na rezygnacji z wystawiania niby defensywnych pomocników i postawienia na megaofensywę, co przyniosło efekty, ale też w niemal każdym meczu mogło zakończyć się porażką, Cóż, zaryzykował i zwyciężył. Oczywiście, nie bez znaczenia jest wysoka forma kilku kluczowych zawodników, która przyszła w dobrym dla Wdowczyka momencie. No, ale na pozycji trenera też trzeba mieć szczęście.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.04.2016, 13:41
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Gość jako jeden z niewielu dostał za to srogą karę, prawie dekadę był poza piłką, zniknął z piłkarskiego świata na bardzo długo. Dostał to na co zasłużył i podejrzewam, że nigdy w życiu się gówna już nie tyknie. Teraz jest czysty. Podejrzewam, że czystszy od wielu innych trenerów jacy się tu przewijali w ostatnich latach. Tylko, że fama idzie za nim, ta etykietka już przylgnęła, a że kibice (oraz większość ludzi) mentalnie funkcjonuje w świecie zerojedynkowym to nasz trener już zawsze będzie dla nich zerem.
Święte słowa. Wszyscy piszący "Dariusz W.", naprawdę sądzicie, że w gronie 13 polskich trenerów (wyszło mi, że tylu prowadziło Wisłę za czasów Cupiała) każdy jeden oprócz ostatniej czarnej owcy był w każdym momencie kariery kryształowo czysty? Bo moim zdaniem są tam co prawda ludzie niesplamieni korupcją, ale są też tacy, którzy byli jak większość piłkarskiego środowiska. Za co więc potępiacie Wdowca? Za to, że kradł czy za to, że wpadł?
Odpowiedz cytując
siphon
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 24.04.2016, 16:16
Niestety kwestia honoru nie jest zbyt istotna dla niektórych na tym forum.Coś na zasadzie żony która daje dupy na mieście byle komu ale świetnie gotuje więc jest ok!Jasne że chciałbym aby Wisła była na szczycie tabeli i wygrywała mecz za meczem ale bardziej chciałbym się nie wstydzić za to że jako klub naginamy swoje zasady.Najpierw sprawa Garguły który był potrzebny to przymknęliśmy oko zamiast go wyrzucić.Wdowczyk jest dobrym trenerem,odcierpiał swoje grzechy wiec spokojnie może trenować ale co najwyżej Cracovię, pasują do siebie jak ulał
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 25.04.2016, 13:16
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Święte słowa. Wszyscy piszący "Dariusz W.", naprawdę sądzicie, że w gronie 13 polskich trenerów (wyszło mi, że tylu prowadziło Wisłę za czasów Cupiała) każdy jeden oprócz ostatniej czarnej owcy był w każdym momencie kariery kryształowo czysty? Bo moim zdaniem są tam co prawda ludzie niesplamieni korupcją, ale są też tacy, którzy byli jak większość piłkarskiego środowiska. Za co więc potępiacie Wdowca? Za to, że kradł czy za to, że wpadł?
Twoja argumentacja to tzw. urbanowski panświnizm: jako że wszyscy są świniami i pan jest świnia, to ja też mogę sobie być świnią i nic wam do tego. Zgodnie z tym myśleniem to w ogóle nie mozna mówić o jakiejkolwiek odpowiedzialnosci, bo zawsze będą jacyś nie złapani.

Za to, że kradł.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów