|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bardziej tu pasuje ...tylko że one "MU" wpadają ......
Według mnie on karne strzela dramatycznie . ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Co z tego, ze fuksem trafia jak nie ma w tym zadnej pewnosci ze trafi nastepnym razem, moze sie uda moze nie, jakby byl taki swietny to bysmy z zaglebiem wygrali a nie zremisowali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=CZWK6WF55F4 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jesteście niesamowici. Nie macie się do czego przypierdzielić, bo wyniki mamy ostatnio wręcz kosmicznie dobre, patrząc na resztę sezonu, to wsiadacie na chłopa, że strzela karne tak, że bramkarze mogą(!) je obronić... Rozumiałbym to, gdyby dwa razy z rzędu spartolił ten stały fragment gry, ale tak się nie stało. Też wolę strzały w stylu Ondraszka, ale Paweł nauczył mnie, że można to robić o wiele gorzej i w dodatku później nie umieć odbudować morale przez resztę meczu.
Nie wiedzieć czemu bardziej niż Wam ufam Wdowczykowi, który Popovicia do tych karnych desygnuje. Cóż, być może jestem idiotą. Ale Wdowczyk pokazał, że potrafi stworzyć zespół z drużyny, w której przez większą część sezonu każdy biegał sobie tam gdzie mu pasowało. Ba, ten sam trener potrafi przygotować różne opcje taktyczne i rotuje składem, dbając o to, aby nie było przesadnego kręcenia nosem na ławce rezerwowych. Więc jeśli Wdowczyk ustala, że to Popović ma egzekwować rzuty karne, to nie będę z tym polemizował (przynajmniej dopóki nie spartoli ich dwa razy z rzędu, bo przestrzelone zdarza się każdemu na o wiele wyższym poziomie rozgrywek niż Ekstraklasa). Sorry chłopaki.
Ostatnio edytowane przez enzo : 22.04.2016 o godz. 10:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
^^ ... kij się zawsze znajdzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Od tego "dobrobytu" znowu w dupach zaczyna się przewracać. Ale będą jęki przy 1 porażce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
"Sworzniem między nimi stał się zaś Denis Popović. Słoweniec w obu spotkaniach należał do trójki najaktywniejszych piłkarzy na boisku. Swojego partnera z formacji, Rafała Boguskiego, dwukrotnie przewyższył liczbą zagrań oraz podań. Pomagał jednak też w obronie. W środowym spotkaniu z Górnikiem Łęczna, to właśnie on spośród piłkarzy Wisły zapisał się najlepszym rezultatem przechwytów (23). " za ekstraklasa.org
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jak u Was, ale ja denerwuję się od momentu gwizdnięcia karnego do momentu aż piłka zatrzepocze w siatce... Nie ma znaczenia kto strzela, bo każdy w każdej chwili spudłować może.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja mam ciśnienie tylko, jak jest remis, albo przegrywamy...
![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie tacy piłkarze jak Popović nie strzelali karnych. Nie ma jakiejkolwiek pewności przy ich wykonywaniu. Raz wpadnie, a raz nie. Popović trafia - trudno z tym polemizować. Pewność przy karnych, dobre sobie...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Wisła od przyjścia Wdowczyka zaczęła wygrywać, mnóstwo radości dała mi ta pogoń i walka o ósemkę (szkoda, że bez happy-endu), teraz po tych dwóch zwycięstwach się już praktycznie utrzymaliśmy, ale wcale to nie sprawia, że chciałbym, żeby został po sezonie. Zrobił swoje i niech wyp...
Nie dostrzegam znowu jakiegoś geniuszu na ławce, mamy po prostu kupę szczęścia, czego brakowało za Moskala. Poza tym Wolski okazał się strzałem w 10-tkę, Mały gra chyba rundę życia, kupę roboty robi Zdenek z przodu, nie doszły żadne absencje i cała recepta na sukces. Wróci Mąka, może za jakąś przyzwoitą kasę się uda opchnąc Ryśka, może się uda wziąć też parę groszy za Guerriera, pieniądze dobrze wydać na dwóch stoperów i skrzydłowego i w przyszłym sezonie na luzie walczymy o puchary. Z innym trenerem na ławce. Wdowczyk nie zasługuje, żeby trenować Wisłę.
Ostatnio edytowane przez masada : 22.04.2016 o godz. 18:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ale .......isz. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma co nawet dyskutować - napisze tylko, ze dyspozycja zawodnika to tez zasługa trenera. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dlaczego ma się leczyć? Bo przeszkadza mu handlarz pracujący w Wiśle?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ludzie powariowali. tyle dzisiaj oznacza honor i posiadanie zasad, że jak je masz to ci napiszą "lecz się", ".......isz". Dobra moralność. I się dziwić, że takich Wdowczyków były setki i że kupczyli, skoro 3/4 tego forum ma taki sam kręgosłup moralny jak te wszystkie sprzedawczyki.
Zero zasad i po trupach do celu, a najśmieszniejsze i najbardziej przykre w tej historii jest to, że prędzej czy później na Wdowczyku jeszcze ..... będą wieszane bo wiadomo, że wiecznie trenerem Wisły nie będzie, kiedyś przyjdzie dołek i on odejdzie. LM z nim też nie zdobędziemy. W efekcie Wisła się splami trzymając na stołku takiego patałacha, honoru się nie odzyska a tak na prawdę jedyną zaletą za tę plamę na honorze będzie x wygranych meczów, raczej żaden większy sukces, który by nie mógł zostać osiągnięty z normalnym trenerem. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
100% racji co do Wdowczyka. Żadne zwycięstwo nie zmieni mojego podejścia do Dariusza W. Po prostu go nie chcę w Wiśle i dziwią mnie komentarze pod Twoim postem. Zastanówcie się Panowie! Nie jest Wam wstyd? ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
...Dla mnie Wdowczyk zalicza sie do top trenerów w naszej piłce, ale rzeczywiscie wstyd i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że za stary jestem na to forum chyba...
Wisła niesłychanie szarga swoją historię zatrudniając trenera, który handlował w przeszłości meczami - teraz już nigdy nie odzyskamy blasku chwały. Najlepiej byłoby stadion zburzyć, grunty zaorać, poczekać 10 lat, potem jeszcze raz zaorać i stworzyć w tym miejscu nowy klub. Klub czysty, bez choćby drobnej skazy na jego historii. Bo stopy Wdowczyka skaziły murawę i trybuny przy Reymonta w takim stopniu, że tym cholerstwem, które tu przyniósł można się zarazić w ułamku sekundy. Pal sześć Wojciech Ł., pal sześć Łukasz G. Franz też nigdy o korupcji nie miał oczywiście wiedzy, prowadząc Zagłębie. Kiedyś Wisła przegra mecz, a wtedy wszyscy w pełni honorowi kibice i fanatycy będą mieli swoje dni chwały. Wspólnymi siłami rozłożymy wówczas sektorówkę z przekreśloną podobizną aktualnego trenera i hasłem: "Handlarzu - nigdy nie będziesz wiślakiem". Oczyścimy ten klub. A później Zdzisiu, nasz jedyny prawdziwie bez żadnej skazy na wizerunku człowiek przez kolejne lata będzie w naszym klubie dyrektorem albo prezesem. Tak właśnie zadbamy o dobre imię Klubu. PDW! Tam zawsze są tylko dobre chłopaki. Honorowe znaczy się! --- Swoją drogą - za co kibicom ma być wstyd? To oni zatrudnili Wdowczyka? To oni przez swoje popieprzone decyzje doprowadzili Wisłę do sytuacji, w jakiej nasz klub nie miał prawa się znaleźć? Nikt tutaj nie wywiesza fan z hasłem: "Dariusz Wdowczyk - 1906% poparcia!"
Ostatnio edytowane przez enzo : 22.04.2016 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dodałbym Andrzeja Blache jeszcze |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Tak samo, jak niektórzy nie potrafili oddzielić postaci Moskala-piłkarza-legendy od Moskala-trenera, tak ci sami zdają się nie być w stanie oddzielić na spokojnie, na chłodno, merytorycznie postaci skazanego Dariusza W. od warsztatu trenera Wdowczyka. A niestety, bardzo wątpliwa od strony moralnej postać Wdowczyka deklasuje kilku naszych ostatnich PO szkoleniowca.
Ostatnio edytowane przez d : 22.04.2016 o godz. 23:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale przecież my też nigdy nie sprzedaliśmy meczu... a 1/4 Pucharu Mistrzów z Malmoe to był wypadek przy pracy.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
A argumentacja, że mamy Zdzicha, więc teraz już możemy się do woli szmacić jest tak idiotyczna, że szoda gadać. Nie jesteśmy skazani na Dariusza W. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyniki Wdowczyka trzeba docenić, ale...
Po pierwsze grał mecze tylko z drużynami z dołu tabeli i z Zagłębiem, z którym zremisowaliśmy u siebie. Po drugie pytanie jak będzie wyglądała gra na dłuższą metę, gdy zniknie efekt nowej miotły. Zobaczymy jakie będą wyniki na koniec następnej rundy ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
a Moskal nie grał z w/w zespołami? co z tego że wygrywaliśmy z Lechem, jak później remisowaliśmy 2 razy z Górnikiem i przegrywaliśmy w Łęcznej? wolę przegrać z Legią i lać Korony czy Termaliki, niż remisować ze wszystkim jak wlezie. Moskal miał skład słaby by rywalizować z czołówką i nikt tego od niego nie wymagał, ale na pewno był on wystarczająco mocny by bić dół tabeli ile wlezie. Efekt nowej miotły na pewno zniknie. Przyjdą porażki (bo to nieuniknione), wkradnie się nonszalancja i zbytnia pewność siebie. Mam jednak wrażenie, że za tym pójdzie zgranie, wypracowane schematy i możemy w przyszłym sezonie wzbić się na poziom top ligi. A jak dokoptujemy rozsądnie 2-3 zawodników to powalczymy o coś więcej. Wygrywanie musi nam wejść w krew. Ciągle wielu zawodników nie osiągnęło sukcesów o jakich na pewno marzą. A tak poza tym to myślałem że jak przeżyliśmy serię 5 porażek, 5 meczów bez choćby gola to wynik 5 zwycięstw w 6 meczach i 19 bramek zamknie usta malkontentom.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.04.2016 o godz. 08:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Proste pytanie: co Wdowczyk mógł zrobić więcej? Odpowiedź jeszcze prostsza: Na razie idzie chłopu świetnie, niemal idealnie i oby tak dalej. Tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Przecież ta liga jest z góry na dół taka sama, Legia potrafi dostać 0:3 z Niecieczą, więc o czym mowa? Dawno nie było w naszej lidze drużyny, która by miała taką serię. Należy pogratulować Panu Trenerowi, a nie pieprzyć 3 po 3. Tylko tyle, aż tyle. Gdyby Wdowczyk potrafił utrzymać taką dyspozycję z zespołami z dołu tabeli w sezonie zasadniczym to by miał 1 miejsce z palcem w tyłku, w dodatku z ~10 punktami przewagi przed Legią. Wszak to jest 16 punktów w 6 meczach, Legia ledwo zdobywa 12 w 6 i jest okrzyknięta potęgą ligi. Nie twierdzę, że trener da radę utrzymać taką dyspozycję ze słabszymi zespołami, twierdzę, że jeśliby ją utrzymał to byśmy mieli pewne mistrzostwo. Dlatego też należy te wyniki docenić a nie pieprzyć kocopoły.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.04.2016 o godz. 08:56.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|