The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2016, 23:14
Krav napisał(a):Wyświetl post
przede wszystkim zastanów się czy potrzebny Ci (Wam) będzie bagaż rejestrowany (ten duży, nadawany do luku). Z tego co piszesz lecisz na 3 dni wiec niedługo.
Jesli wystarczy Ci plecak (1 na os) plus dodatkowo jedna mała torba to Ryanair ma loty Krk-GDN, w terminach przez Ciebie podanych 25.07-29.07 za 493 zł za 2 osoby w obie strony. I ta cena jest bardzo dobra, na pewno taniej nie bedzie bo to okres wakacyjny.
W LOT też taniej na pewno nie bedzie z powodow takich jak wyżej.
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak z LOTem ale jako, ze jestem Polakiem cebulakiem robiacym u ciapaka na zmywaku w Lądku Zdroju to moge sie wypowiedziec na temat najtanszych linii lotniczych tj Ryanair. Powiem krotko. Nie wyczujesz. Niby duzo przed czasem bilet tanszy ale nie raz nie dwa zdarzalo mi sie kupowac "na ostatnia chwile" i byly tansze niz pare miesiecy wczesniej. Niestety dziala to tez w druga strone. Tak czy siak przy podanej przez Ciebie cenie 580 zl to wydaje mi sie ze kiedy bys te bilety nie kupowal to i tak cena nie bedzie duzo nizsza. Tutaj jak z frankowiczami - ryzyk fizyk.
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Cena za lot bardzo dobra według mnie. W sezonie 290 zl za dwie strony to za pociag zaplacisz.
Dzięki Panowie za radę! Dobrze, że zapytałem

Skoro cena nie najgorsza to od razu zarezerwowałem. Nawet jak będzie taniej to żałować nie będę bo to takie polowanie na "farta", a zależało mi jednak mieć bilety w tym terminie. Faktycznie jakoś dni i godziny mi pod pasowały pod te tańsze bilety bo już loty trochę później godzinowo lub wcześniej były dużo droższe.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.04.2016, 16:36
Czy ktoś powie coś o wyjeździe na Ukrainę? Przede wszystkim Lwów. Raczej nie swoim samochodem więc w gre wchodzi autokar lub jakaś wycieczka zorganizowana. Czytałem komentarze że hrywna potaniała i można bardzo tanio i fajnie spędzić czas niestety w buirach podróży tego nie widać. Wyjazd na około 5 dni. Termin to koniec czerwca plus całe wakacje.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.04.2016, 20:19
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś powie coś o wyjeździe na Ukrainę? Przede wszystkim Lwów. Raczej nie swoim samochodem więc w gre wchodzi autokar lub jakaś wycieczka zorganizowana. Czytałem komentarze że hrywna potaniała i można bardzo tanio i fajnie spędzić czas niestety w buirach podróży tego nie widać. Wyjazd na około 5 dni. Termin to koniec czerwca plus całe wakacje.
często w miare tam bywam chociaż nei turystycznie.faktycznei jest tanio.poszukaj moze w necie bo da sie wynajac mieszkanie na pare dni.to chyba najlepsza opcja.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.04.2016, 20:45
Są autobusy z Przemyśla bezpośrednie albo fajny sposób "na partyzanta". Jedziesz z Przemyśla do Medyki przechodzisz przez granicę a potem wsiadasz do Marszuty i jedziesz do Lwowa. Polecam ten sposób, za każdym razem tak jechałam. W obrębie miasta transport tani, taksówki też tanie. Na miejscu możesz sobie wykupić zorganizowane wycieczki w okolice ( bywają tez po Polsku) a po mieście na własną rękę.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.04.2016, 08:19
Najlepiej z Krakowa, w sumie nie tylko z Krakowa, dostać się do Przemyśla. Stamtąd kursuja co chwile busy do granicy w Medyce. Tam najlepiej przejść pieszo na druga stronę pamiętając o ustawieniu sie do EU control (w innym przypadku postoisz) i po drugiej stronie w Szeginiach kursują marszrutki do Lwowa, z tego co pamiętam koszt ok. 6 zł, za 1,5- 2 h jesteśmy we Lwowie.
Hotele są na prawdę tanie, 40-50 zł od osoby można znaleźć już spokojnie jakiś porządny hotel.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.04.2016, 12:07
potwierdzam. po pierwsze to do Przemyśla, później zaraz obok dworca pks na medyke, następnie, pieszo przez przejście i na ukrainie w busa. bardzo tanio wychodzi. a co do cen tam? powiem tak kumpel raz wybył na tydzień i za 100 zł żył jak król haha tyle że był u kumpla na mieszkaniu więc za nocleg nie płacił ale to było kilka lat temu a sam też nie byłem bardzo dawno
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.04.2016, 12:12
Samochodem nie polecam na pierwszy raz zwiedzać Lwowa. Lepiej skorzystać z wycieczek busowych (Przemyśl/Zamość) i mieć z głowy wszelkie dolegliwości związane z uporczywością upaińskiego czepialstwa. Spokojnie można wybrać się na 2-3 dniową wycieczkę. Dłuższa moim zdaniem jest bez sensu jeśli nie jedzie się na Wołyń i okoliczne pozostałości polskiego narodu.

Ceny zawsze tam były śmieszne. Czujesz się jak mieszkańcy Europy Zachodniej, którzy wpadają na weekend do Polski i widzą piwo po 0,5 euro oraz fajki po 3 euro.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.04.2016, 11:15
Nigdy nie byłem na Węgrzech raczej zawsze wakacje w Polsce. Końcówka sierpnia początek września doradzi ktoś gdzie, czym itd Węgry ?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.04.2016, 11:28
Autem polecam. Szybko, sprawnie. Drogi "jako takie", tylko trzeba uważać na mandaty za parkowanie bez biletu. W centrum cięzko o wolne miejsca.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.04.2016, 12:29
autem (pamiętaj o opłacie za autostrady), zależy co chcesz robić, zwiedzać wyleżeć się nad basenami? ja zazwyczaj wybierałem tą drugą opcje i jechałem do Hajdúszoboszló
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.04.2016, 05:25
3 lata temu jechałem przez Słowację - Poprad a potem na południe - drogi super ale do Egeru zeszło nam koło 6 godzin - dzięki właśnie ograniczeniom prędkości - trzepią jak jasna cholera
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 18.04.2016, 13:46
A coś autokarem?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.04.2016, 13:58
Polski Bus jedzie z Krakowa do Budapesztu, wsiadasz jakoś po 22 i ok 6 jesteś na miejscu, jest też jeden rano i pod wieczór jesteś w Budapeszcie. Lux Express też ma kurs, jeden ok 4 i o 11 na miejscu i kolejny o 10 (18 w BUD).
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.04.2016, 16:14
Jakiś nocleg w Pradze, nie za tani, nie za drogi. Wystarczy, żeby się przespać, ale żeby nie było syfu. Łazienki mogą być wspólne, to nie problem. Dobre połączenie z centrum itd.

Polecacie coś?
Odpowiedz cytując
piotrek*krk
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2016, 09:33
Poleca ktos nocleg w Lwowie ? Zeby byl w wzglenie przystepnej cenie i byl parking strzezony zeby auto zostawic ? Jakcos to priv.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2016, 16:12
Jakieś namiary na tani hostel w Krakowie w rozsądnej lokalizacji (pokój 2-osobowy)?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.06.2016, 14:30
Da się dojechać do Słowackiego Raju bez winiety?

Chodzi mi o Hrabusice albo Podlesok - od północnej strony.
Najkrócej przez Białkę - ale potem koło Kieżmaroka mi wypada że wpadam na odcinek płatny.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 02.06.2016, 15:10
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Da się dojechać do Słowackiego Raju bez winiety?

Chodzi mi o Hrabusice albo Podlesok - od północnej strony.
Najkrócej przez Białkę - ale potem koło Kieżmaroka mi wypada że wpadam na odcinek płatny.
http://img.ndsas.sk/motorista/spopla...oplatnenia.jpg
Po prostu nie wjeżdżasz na autostradę.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.06.2016, 16:39
No właśnie tu jest problem bo opłatami objęte są nie tylko autostrady ale ekspresówki i niektóre krajowe.

Na słowackiej stronie jest dużo bardziej szczegółowa mapka.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 26.06.2016, 13:11
Jaki parking polecacie przy lotnisku Balice?
Dobry, tani, na 5 dni. Tak by transfer na lotnisko był bez problemu, by człowiek nie musiał się prosić by go zawieźli.

Do tego ile wcześniej trzeba być na lotniku na lot krajowy? Biorąc pod uwagę, że raczej średnio poruszam się po lotnisku itp.
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.07.2016, 14:17
Może ktoś Polecić gdzie na wakacje w Październiku lub listopadzie za granice?
A może ktoś się wybiera?
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 20.07.2016, 09:24
Czesc, wybieram sie niedlugo do Pragi, chce kupic jakis starter z dobrym internetem na kartę (ok 1GB). Jest cos takiego jak w PL, że ładuje się konto za parenaście zł i dostaje się taki transfer?
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 21.07.2016, 20:13
baton napisał(a):Wyświetl post
Czesc, wybieram sie niedlugo do Pragi, chce kupic jakis starter z dobrym internetem na kartę (ok 1GB). Jest cos takiego jak w PL, że ładuje się konto za parenaście zł i dostaje się taki transfer?
byłem w Pradze w lutym, szukałem czegoś takiego i z tego co wiem są takie rzeczy, ale trzeba rejestrować to w salonie by został pakiet włączony. można też chyba kupić przez neta. Mogę zapytać, po co Ci net? Navi, czy do przeglądania w hotelu czy na mieście?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.07.2016, 21:19
Tak tylko informacyjnie - da się spokojnie do Słowackiego Raju dojechać bez winietki.

Kraków-Białka-Tatrzańska Kotlina-Kieżmarok-Spiski Czwartek-Podlesok.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 22.07.2016, 13:28
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
byłem w Pradze w lutym, szukałem czegoś takiego i z tego co wiem są takie rzeczy, ale trzeba rejestrować to w salonie by został pakiet włączony. można też chyba kupić przez neta. Mogę zapytać, po co Ci net? Navi, czy do przeglądania w hotelu czy na mieście?
Na mieście, niestety muszę mieć dostęp do netu w każdej chwili (praca)
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.08.2016, 20:25
Jadąc przez Austrię, kierunek Wiedeń -> Lienz - jest coś fajnego, zajebistego po drodze bo będę chciał z jeden dzień albo dwa poświęcić właśnie na zwiedzanie jadąc w Dolomity.
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2016, 10:06
Witam Czy jest Trasa do Tatralandi gdzie nie trzeba mieć wykupionej opłaty drogowej?
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.08.2016, 10:58
Szukam jakiegos spoko miejsca na tydzien spokoju w bieszczadach lub karkonoszach tak do 200 stow za dwuosobowy pokoj. Moze ktos gdzies byl cos poleci ?
Ja z mojej strony moge polecic na weekend http://perlabeskidu.pl/index.php/kontakt/
Od Ustronia do Wisly Bielska cieszyna nie daleko spoko miejsce na weekend z czystym sumieniem polecam!
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.09.2016, 13:02
W Krakowie w sobote od 7 rano sa jakies godne knajpki ? bo wiekszosc otwarta po 12
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.09.2016, 15:51
Budapeszt. Ceny na mieście okej?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów