The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2016, 15:50
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Sobol czy Kałużny jak byli w wieku 20-21 lat to prezentowali zbliżony poziom do Alana
Rozumiem, że śledziłeś wtedy rozgrywki ligowe i ogladałeś ich regularnie w akcji?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.03.2016, 17:59
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam te wypociny na temat Urygi pisane przez samych "znafcuw" to naprawdę.....
1.Klub tak postanowił i koniec.To nie Wasza kasa jest w Niego inwestowana i nie Wy bedziecie miec profity (lub ich brak) ze sprzedaży.
2.Kto tu miał do czynienia z piłka Ekstraklasową (poza kibicowaniem),żeby wysuwac takie opinie o Jego umiejetnoscich i braku rokowań na przyszłość.Ktos Go trenuje,gra z nim?
Nie ,to dziękuje.
Czyli zamykamy forum i wszystkie miejsca gdzie mogą opinie wydawać ludzie niezwiązani z danym środowiskiem?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.03.2016, 18:26
Sobol czy Kałużny jak byli w wieku 20-21 lat to prezentowali zbliżony poziom do Alana
A dwudziestoletni Strąk to nawet był od niego lepszy. I co z tego?
Uryga nie rozwija się piłkarsko, więc nie ma za bardzo podstaw by oczekiwać, że pójdzie ścieżką Sobola lub Kałużnego.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2016, 18:50
Kałużny ur. 2 lutego 1974 na koniec sezonu 1995/96 czyli po skończeniu 22 lat miał w eksie 122 spotkania - 14 bramek. W reprezentacji zadebiutował w wieku 23 lat 14 lutego 1997 r. w meczu z Litwą (0-0)
Sobolewski ur. 13 grudnia 1976 na koniec sezonu 1997/98 miał 17 występów w eksie, w barwach Petrochemii Płock, strzelił jedną bramkę

wychodzi na to że Uryga urodzony 19 lutego 1994 ze swoimi 72 meczami bije na głowę Sobola, ale przy Kałużnym jest już cienkim bolkiem
zresztą Uryga w kadrze w wieku 23 lat? lekkie sf

tak wygląda statystyka
nie będę się mądrzył i wypisywał że dokładnie pamiętam jak grał Kałużny i Sobol w tym wieku. Bo nie pamiętam.

W każdym razie byłbym ostrożny w twierdzeniach że Uryga gra podobnie jak Kałużny (choćby pod bramką rywala Kałużny jak na def pom był bardzo skuteczny) czy Sobol.
I raczej nie sądzę żeby był w stanie dorównać Kałużnemu, Sobolowi? też nie sądzę, to że Sobol miał tak mało gier w eksie wynikał m.in. z jego problemów w Petrochemii i dosyć późnemu transferowi do ekstraklasy.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 31.03.2016, 20:05
Uryga ma autostradę do kariery przecież, usilne stawianie na niego w niesłabym przecież Ekstraklasowym klubie przez ponad dwa sezony...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.03.2016, 20:13
A po ktorym tam meczu (kawalek czasu temu) Uryga byl wychwalany przez Mielcarskiego w canal+

pamietam to bo tez keidys tam zauwzylem ze gosc grał super

ale ,ale.....od dluugiego czasu to absolutna równia pochyła i stagnacja ,ze dzis taki Popovic go zjada.
Mial potencjał Alanek ale gdzies go nie wykorzystal,tylko pytanie co dalej z nim go gosc stary nie jest i jeszce duzo prze dnim ,tak naprawdę.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2016, 20:47
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Uryga ma autostradę do kariery przecież, usilne stawianie na niego w niesłabym przecież Ekstraklasowym klubie przez ponad dwa sezony...
to "usilne" stawianie wynikało z tego że rozsypał się Stjepanović
w efekcie czego nie przedłużono z nim kontraktu a Uryga wskoczył na jego miejsce
z braku laku i kasy
a nie z powodu "usilnego stawiania"
tak gwoli ścisłości

w sezonie 2013/14 pierwszy mecz w eksie zagrał w 28 kolejce 1-3 z Lubinem na wyjeździe 90 minut (8 spotkań w sumie, a tylko 4 w całości)
w sezonie 2014/15 grał od początku bo Ostoja zerwał więzadła
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.03.2016, 20:55
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A po ktorym tam meczu (kawalek czasu temu) Uryga byl wychwalany przez Mielcarskiego w canal+

ale ,ale.....od dluugiego czasu to absolutna równia pochyła i stagnacja ,ze dzis taki Popovic go zjada.
Mial potencjał Alanek ale gdzies go nie wykorzystal,tylko pytanie co dalej z nim go gosc stary nie jest i jeszce duzo prze dnim ,tak naprawdę.
tez pamietam ze Alan z kimś tam zagral niezły mecz
Troche mało jak na piłkarza....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.03.2016, 21:01
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Miał dwie poważniejsze kontuzje w 2012 i 2013 i może one go załatwiły.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 01.04.2016, 07:18
Cytat:
Zgodnie z zapowiedziami trener Probierz wystawił w obronie 18-letniego Alana Urygę, regularnie grającego na środku obrony w Młodej Ekstraklasie. Uryga zaprezentował się dobrze, miał nawet dwie okazje by odmienić wynik spotkania. Pod sam koniec gry młodego defensora złapały skurcze, jednak ogólnie ten występ należy ocenić bardzo pozytywnie.
Źródło: historiawisly

Tak więc, od zawsze chłopak grał na stoperze, ale że od czasu odejścia Sobola, mamy deficyt w środku pola i z konieczności musi tam grać Alan. Uryga najlepiej prezentuje się na stoperze.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.04.2016, 07:34
Szprotson, Wojtas - wydaje mi się, że to był mecz z Pogonią, chyba w Szczecinie (3-0).
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.04.2016, 11:34
Z tego co pamiętam Uryga kiedyś sam mówił, że woli grać w pomocy... Co mnie niezmiernie dziwi, patrząc na jego predyspozycje.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.04.2016, 23:01
Ale mieli duży potencjał, a Alan go nie ma.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.04.2016, 23:11
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Ale mieli duży potencjał, a Alan go nie ma.
No tak, na bank pewnie wtedy śledziłeś karierę 22letniego Radka, chłopaka niedawno grającego wtedy w Petrochemii Płock.. Też mi Uryga średnio podchodzi, ale ja jestem zdania by wypożyczyć go gdzieś do I ligi..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 14.04.2016, 10:37
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/

18-letni bramkarz z Estonii na testach.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.04.2016, 10:52
wolfu napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/

18-letni bramkarz z Estonii na testach.
Niech mnie ktoś oświeci - kolejny bramkarz do rezerw, czy jakiś supertalent ? Bo dla mnie całkowity Noname, ale nie gram w CM, nie śledzę lig zagranicznych i się nie znam...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 14.04.2016, 11:40
Po wpisaniu nazwiska w google wyświetla się jakiś amerykański serial na Youtube.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.04.2016, 12:16
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Niech mnie ktoś oświeci - kolejny bramkarz do rezerw, czy jakiś supertalent ? Bo dla mnie całkowity Noname, ale nie gram w CM, nie śledzę lig zagranicznych i się nie znam...
Ponoć w tym wieku ma już 70 rozegranych meczów w seniorach, ale jak się w nich prezentował, to nie wiem. Mnie osobiście boli, że nowe jesteśmy w stanie wychować sobie bramkarza-wychowanka
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 14.04.2016, 14:56
Takie testy jestem w stanie zrozumieć i nawet popieram. Zawodnik 18-letni z dużym doświadczeniem. Owszem nie jest to mega talent, bo gdyby był to pewnie trafiłby już do Anglii czy Holandii, ale może okazać się dobrym pomysłem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2016, 17:36
Ja gdzieś dzisiaj czytałem,że go Pareiko polecił zaprzeczy ktoś ? czy to prawda ? Podejrzewam,że wymysł....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 14.04.2016, 18:28
Taki trochę Drągowski z ichniejszej ligi. Przynajmniej jeśli chodzi o wiek i doświadczenie, oczywiście zapewne odpowiednio słabszy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.04.2016, 18:32
Co do Urygi to jego największy problem to jest to, że kompletnie nie potrafi grać do przodu. Co z tego, że jest defensywnym pomocnikiem. Teraz na takich piłkarzy nie ma kompletnie miejsca.

Ja bym go cofnął na środek obrony, za Głowackiego .
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 14.04.2016, 18:43
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Co do Urygi to jego największy problem to jest to, że kompletnie nie potrafi grać do przodu. Co z tego, że jest defensywnym pomocnikiem. Teraz na takich piłkarzy nie ma kompletnie miejsca.

Ja bym go cofnął na środek obrony, za Głowackiego .
Podejrzewam, ze z myslą o tym przedłużyli z nim umowę.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.04.2016, 19:50
Na .... ten Estonczyk. Jest Miskiewicz, recznik Buchalik. Juz lepiej Chorazke probowac ogrywac w pierwszym skladzie bo moze cos z niego bedzie. Na szczescie to tylko testy. Oby nie skonczyly sie Bieszczadem wersja 2.0.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.04.2016, 07:43
Albo tym, że potem będzie rozkmina jak o Stępińskim.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.04.2016, 10:24
Mam nadzieje, ze ten Romet to model OGAR
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.04.2016, 20:56
Miśkiewicz do wyjebania... 3 bramy jego...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.04.2016, 21:44
Jakby tak Guzmicsowi wyszły mecze na euro i udałoby się go sprzedać za 1,5mln euro, a kase zainwestować w dwóch porządnych stoperów...

Do tego opchnąć Legii Sadloka za 0,5mln €, a Guerriera wcisnąć jakimś chińczykom za kolejną bańke ojro...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 30.04.2016, 21:52
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz do wyjebania... 3 bramy jego...
1. i 3. bramka niestety Głowackiego, łamał linie spalonego w obu przypadkach.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.04.2016, 22:12
Cytat:
Jakby tak Guzmicsowi wyszły mecze na euro i udałoby się go sprzedać za 1,5mln euro, a kase zainwestować w dwóch porządnych stoperów...

Do tego opchnąć Legii Sadloka za 0,5mln €, a Guerriera wcisnąć jakimś chińczykom za kolejną bańke ojro...
Ale po co liczyć na tyle szczęśliwych zdarzeń?
Wystarczy, że Wisłę kupi jakiś szejk i wtedy można by na stopera kupić Kompany'ego i Glika. Wtedy Guzmicsa możnaby sprzedać za 700 tys euro komukolwiek, Guerriera tak za 300 tys i Sadloka nawet za darmo oddać.
A tak w ogóle to jakby babcia miała wąsy...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów