|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Sobolewski ur. 13 grudnia 1976 na koniec sezonu 1997/98 miał 17 występów w eksie, w barwach Petrochemii Płock, strzelił jedną bramkę wychodzi na to że Uryga urodzony 19 lutego 1994 ze swoimi 72 meczami bije na głowę Sobola, ale przy Kałużnym jest już cienkim bolkiem zresztą Uryga w kadrze w wieku 23 lat? lekkie sf tak wygląda statystyka nie będę się mądrzył i wypisywał że dokładnie pamiętam jak grał Kałużny i Sobol w tym wieku. Bo nie pamiętam. W każdym razie byłbym ostrożny w twierdzeniach że Uryga gra podobnie jak Kałużny (choćby pod bramką rywala Kałużny jak na def pom był bardzo skuteczny) czy Sobol. I raczej nie sądzę żeby był w stanie dorównać Kałużnemu, Sobolowi? też nie sądzę, to że Sobol miał tak mało gier w eksie wynikał m.in. z jego problemów w Petrochemii i dosyć późnemu transferowi do ekstraklasy. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Uryga ma autostradę do kariery przecież, usilne stawianie na niego w niesłabym przecież Ekstraklasowym klubie przez ponad dwa sezony...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A po ktorym tam meczu (kawalek czasu temu) Uryga byl wychwalany przez Mielcarskiego w canal+
pamietam to bo tez keidys tam zauwzylem ze gosc grał super ale ,ale.....od dluugiego czasu to absolutna równia pochyła i stagnacja ,ze dzis taki Popovic go zjada. Mial potencjał Alanek ale gdzies go nie wykorzystal,tylko pytanie co dalej z nim go gosc stary nie jest i jeszce duzo prze dnim ,tak naprawdę. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
w efekcie czego nie przedłużono z nim kontraktu a Uryga wskoczył na jego miejsce z braku laku i kasy a nie z powodu "usilnego stawiania" tak gwoli ścisłości w sezonie 2013/14 pierwszy mecz w eksie zagrał w 28 kolejce 1-3 z Lubinem na wyjeździe 90 minut (8 spotkań w sumie, a tylko 4 w całości) w sezonie 2014/15 grał od początku bo Ostoja zerwał więzadła ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Troche mało jak na piłkarza.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Tak więc, od zawsze chłopak grał na stoperze, ale że od czasu odejścia Sobola, mamy deficyt w środku pola i z konieczności musi tam grać Alan. Uryga najlepiej prezentuje się na stoperze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szprotson, Wojtas - wydaje mi się, że to był mecz z Pogonią, chyba w Szczecinie (3-0).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam Uryga kiedyś sam mówił, że woli grać w pomocy... Co mnie niezmiernie dziwi, patrząc na jego predyspozycje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ale mieli duży potencjał, a Alan go nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No tak, na bank pewnie wtedy śledziłeś karierę 22letniego Radka, chłopaka niedawno grającego wtedy w Petrochemii Płock.. Też mi Uryga średnio podchodzi, ale ja jestem zdania by wypożyczyć go gdzieś do I ligi..
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Po wpisaniu nazwiska w google wyświetla się jakiś amerykański serial na Youtube.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ponoć w tym wieku ma już 70 rozegranych meczów w seniorach, ale jak się w nich prezentował, to nie wiem. Mnie osobiście boli, że nowe jesteśmy w stanie wychować sobie bramkarza-wychowanka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Takie testy jestem w stanie zrozumieć i nawet popieram. Zawodnik 18-letni z dużym doświadczeniem. Owszem nie jest to mega talent, bo gdyby był to pewnie trafiłby już do Anglii czy Holandii, ale może okazać się dobrym pomysłem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja gdzieś dzisiaj czytałem,że go Pareiko polecił zaprzeczy ktoś ? czy to prawda ? Podejrzewam,że wymysł....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Taki trochę Drągowski z ichniejszej ligi. Przynajmniej jeśli chodzi o wiek i doświadczenie, oczywiście zapewne odpowiednio słabszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co do Urygi to jego największy problem to jest to, że kompletnie nie potrafi grać do przodu. Co z tego, że jest defensywnym pomocnikiem. Teraz na takich piłkarzy nie ma kompletnie miejsca.
Ja bym go cofnął na środek obrony, za Głowackiego . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podejrzewam, ze z myslą o tym przedłużyli z nim umowę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Na .... ten Estonczyk. Jest Miskiewicz, recznik Buchalik. Juz lepiej Chorazke probowac ogrywac w pierwszym skladzie bo moze cos z niego bedzie. Na szczescie to tylko testy. Oby nie skonczyly sie Bieszczadem wersja 2.0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Albo tym, że potem będzie rozkmina jak o Stępińskim.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze ten Romet to model OGAR
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Miśkiewicz do wyjebania... 3 bramy jego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jakby tak Guzmicsowi wyszły mecze na euro i udałoby się go sprzedać za 1,5mln euro, a kase zainwestować w dwóch porządnych stoperów...
Do tego opchnąć Legii Sadloka za 0,5mln €, a Guerriera wcisnąć jakimś chińczykom za kolejną bańke ojro... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
1. i 3. bramka niestety Głowackiego, łamał linie spalonego w obu przypadkach.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
Wystarczy, że Wisłę kupi jakiś szejk i wtedy można by na stopera kupić Kompany'ego i Glika. Wtedy Guzmicsa możnaby sprzedać za 700 tys euro komukolwiek, Guerriera tak za 300 tys i Sadloka nawet za darmo oddać. A tak w ogóle to jakby babcia miała wąsy... ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|