|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Widziałem. Gorzej, że odnosiłem wrażenie, że w 2015 nie tylko jemu się nie chciało. Zresztą, zobaczymy jaki w obecnej sytuacji będzie poziom motywacji.
Edit: wyzłośliwiając się spytałbym, czy Stępińskiemu też się nie chciało
Ostatnio edytowane przez d : 10.04.2016 o godz. 11:00.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Poza tym w momencie gdy Stazyński wykonywał wolnego to Misiek ustawiał mur przy słupku na lini bramkowej i nie zdołał dobiec gdyby stał 2-3 metry od bramki wtedy pierwszy byłby przy piłce ,pewno staranowałby strzelca gola( jak naszego w Chorzowie) ale prawdopodobnie gol by nie padł. Sam na stadionie zastanawiałem sie dlaczego Misiek tego nie sięgnął ale zobaczyłem powtórke w tv i wszystko jasne. Nie żeby winić bramkarza ale kiedy gra jest wyrównana to takie detale decydują o wyniku . Misiek jak i Buchalik słabo grają na przedpolu i też nienajlepiej nogami (podanie wykopy) Buchalik siedzi na ławce dlatego że robi to jeszcze słabiej od Miśka ,tyle. ....Pozatym wychodząc ze stadionu byłem wiedomo rozgoryczony końcowym wynikiem ale jakos taki podbudowany postawa piłkarzy i wsparciem po końcowym gwizdku ,pamiętajac np szyderke po Podbeskidziu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sam przyznał, że nie był gotów na grę jakiej wymagał od niego Moskal - to chłopak na kontry, zagrać prostej klepki nie potrafi. Techniczny drewniak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Miśkiewicz nigdy nie był wirtuozem jeżeli chodzi o wywalanie piłek, zwłaszcza tych po wycofaniu.Tym właśnie go Cierzniak wyprzedzał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, no właśnie, i tutaj posumowałeś całą sytuację z Moskalem - drewniany chłopak był za słaby krakowską klepę dającą średnią 1,25 pkt na mecz, za to w następnym sezonie wali gola za golem i najprawdopodobniej Nawałka weźmie go na Euro. Rozdźwięk materiał ludzki - wizja gry, i to niestety rzutuje na całość oceny pracy trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
co was tak boli ten stepinski?nie każdy grajek odpali w każdym klubie zwłaszcza po nieudanym powroci z zagranicy, piech min jest tego dobrym przykładem choć ten akurta do dzisiaj nie odpalił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A tam za słaby pod krakowską grę. Guzik.
Po prostu nie okazano mu tego zaufania, co w Ruchu Chorzów. Tylko tyle, aż tyle. Z resztą Ruch jest dokładnie tam gdzie my w tym momencie, czyli w czarnej dupie niestety, więc nie ma po kim płakać. Nasza drużyna jest najmocniejszym zespołem grupy spadkowej obecnie, co widać po stosunku bramek. Niestety brak skuteczności, sędziowskie przewały, słaba psychika oraz rotacje na stołku trenera sprawiły, że jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Trudno, sezon na straty, trzeba jak najszybciej wywalczyć pewne utrzymanie i w następnym sezonie powalczyć o czołowe lokaty, bo przy odpowiedniej polityce (np. wykupienie Wolskiego) jak najbardziej stać nas na to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Myślę, źe legionista zaczyna kombinować co zrobić aby Wisła go nie wykupiła.Na pewno brak awansu do pierwszej ósemki przyczyni się do tego.
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Obejrzyj ten mecz na spokojnie i przestań .......ić. Wolski był nonstop pod podwójnym kryciem, co przy braku Brożka doprowadziło do praktycznego wyłączenia go z gry.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Miśkiewicz, Miśkiewicz, Miśkiewicz...
Nikt nie zwrócił uwagi, jak przy tym stałym fragmencie zachował się reprezentant Węgier na EURO, pan Guzmics. Najpierw cofnął się łamiąc linię spalonego, a później zagrał pięknego stojanova. Papadopoulos wybiegł mu zza pleców i strzelił bramkę.
Mówiłem bratu przed meczem, że super frekwencja będzie, ale jak nie awansujemy to większość januszy, która tą frekwencję podniosła będzie pieprzyć farmazony na forach i wymyślać jakieś dziwne teorie (vide Wolski gra pod transfer do Legii (sic!)). Pierwsi w szeregu do przyjścia na mecz, jak jest trend na dobrą grę. Pierwsi w szeregu do napieprzania, jak coś się nie uda.
Ostatnio edytowane przez Siemion : 10.04.2016 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A tam nikt nie zwrócił uwagi
To już kolejna bramka zajebana przez Guzmicsa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Był w ogole faul Jovicia po ktorym był wolny i gol dla Zagłebia? i jeszcze jedna sprawa nasz zawodnik nabity z bliskiej odległosi w reke i dostaje kartke a dalej stoi pilkarz Zagłebia, dostaje w reke a sedzia kartki nie pokazuje. Przeciez za takie cos sedzia powinien zostac dyscyplinarnie wyjebany bo albo sie kazda ekipe sadzi tak samo albo odwala sie takie numery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ a przed utratą ilu bramek nas wybronił? nikt nie jest nieomylny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy Ty siebie czytasz? Oceniasz trenera pod kątem tego, czy jakiś jeden trybik maszyny u niego funkcjonował dobrze czy źle... Stępiński sam mówił, że był zwyczajnie za słaby na grę, którą preferowaliśmy za Moskala - odnalazł się w siermiężnym Ruchu. Graliśmy za Kazka kombinacyjny futbol - w tym systemie chłopak się zwyczajnie nie odnalazł.
Dla przykładu podałem Ci Małeckiego - ten sam trener, jakże inna gra. Ocenianie trenera w ten sposób jest zwyczajnie głupie. Ps. To Stępiński jedzie na Euro? Pewniak? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To Moskal źle przygotował zawodników? Kiedy, gdzie?
![]() Cały czas podajecie jako przykład jednostki, a Ty dodatkowo cofasz się w czasie i oceniasz Moskala po jego pierwszych krokach w trenerskim świecie. Ja oceniam go przez pryzmat obecnego sezonu. I pamiętam jaką piłkę graliśmy, przez kogo traciliśmy punkty, kto zawodził... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślałem, że gra się tym, co się ma. No ale koncepcje widać bywają różne, jeden tu po sąsiedzku chciał robić tiki-takę, a potem Ligę Miszczów w Widzewie. Cytat:
Ostatnio edytowane przez d : 10.04.2016 o godz. 12:42.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dobrze już - Moskal zawalił nam sezon
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, i to mi chodziło
Miłej niedzieli (mimo dennej pogody)! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
serek napisał(a):
Moskal dla mnie jest synonimem dziwnych decyzji personalnych i układania zespołu pod swój wymarzony system, zamiast ustawić zespół pod możliwości jakimi od dysponuje. Pamiętam jak Moskall II (po Maaskancie) gdy miał dwóch dobrych zawodników w ataku Genkova i Bitona usilnie stawiał na Bułgara, pomimo tego, że to Biton mu tyłek ratował ważnymi golami w pucharach. Zamiast dać szanse obu jednocześnie, bo aż się prosiło o 4:4:2 to trzymał się swojego założenia. A jego wymarzona 11 (którą zdradził na czacie) wyglądała tak: "arekkkk1988: Jak Pan widzi pierwsza 11 Wisły gdyby wszyscy byli zdrowi Kazimierz Moskal: Pareiko - Jovanović, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Wilk - Garguła, Melikson, Iliev - Genkow." (1 )Brak MAŁECKIEGO - który co prawda nie grał wtedy tak dobrze jak dziś, więcej kiwał, mniej podawał, aczkolwiek był to jeden z liderów naszego zespołu w 2011/2012! (2) Brak BITONA - mimo, że to on wtedy był zawodnikiem skuteczniejszym od Genkova) Skoro wtedy nie cenił Patryka, to jaką mamy pewność, że chciałby jego powrotu Na Reymonta obecnie? Możliwe, że wyraziłby swoją dezaprobatę odnośnie jego ewentualnego powrotu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mamy to na co sobie zasłużyliśmy. Zatrudnienie Pawłowskiego było mega błędem, Brożek nie strzelił karnego z Piastem, Stefański przekręcił nas z Zagłębiem itp itd. Można by wymieniać bez końca. Wiedziałem, że braknie nam punktów, bo nie da się wygrać wszystkiego. Coż pozostaje nam walka o utrzymanie. Wymiana pół kadry w lecie i tak w koło Macieju. Potrzeba nam dużo lepszych stoperów, bo to co wyprawia Rysiek w ostatnim czasie to jest kryminał. Boguski juz lepszy nie bedzie mimo, ze go bronia statystyki. Pewnie dostanie nowy kontrakt na 3 lata, a skrzydłowy z niego żaden. Nie ma kiwki, wrzutki, szybkości, no nic, tylko wieczne podania do tyłu i fartowne bramki. Brożek pewnie też dostanie kontrakt skoro taki Uryga dostał. Wolski pewnie odejdzie, Mąka też. Pożegnać bez żalu takich osobników jak Crivellaro, Cywka, Sarki, Czekaj. Buchalika bym opchnał za grosze niech wraca do Ruchu. Dzikiego opchnąć jeśli się uda. Ciekawe kto wpadł na pomysł żeby dać nowy kontrakt Popoviciovi na 2 lata przecież to słaby koleś. Po co było kupować Brleka i dawać nowy kontrakt Popoviciovi? Miejmy nadzieję na lepszą przyszłość z Wdowczykiem w przyszłym sezonie. Wszystkie nasze pkt w rankingu UEFA właśnie poszły się ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie dyskutuj z Nimi potakuj te zuchy pisały ze Petrescu jest słaby, wiec z przymrużeniem oka traktuj te opinie.
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Lysy
O ile dobrze pamiętam były duże naciski na Moskala ze strony działaczy, żeby olewać Bitona i stawiać na Genkowa. Po tym jak okazało się, że nie stać ich na wykupienie Bitona, czy tam Biton nie wyraził chęci na pozostanie u nas. Dokładnie nie pamiętam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak coś piszesz to przynajmniej pisz prawdę a nie jakieś farmazony. Po okresie przygotowawczym za Moskala na pierwszy mecz z Standardem w LE Mały wyszedł w podstawowym składzie, po czym został zdjęty z boiska i się obraził. I na tym zakończyła się ich współpraca. Wcześniej pod wodzą Moskala Mały zagrał 82min z Odense, 30 z Twente, 90 z Widzewem i Polonią w lidze. A Mały wracał wtedy dopiero po kontuzji. Więc kto na kogo wtedy nie stawiał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba znać naturę ległonistów. Zobaczysz jak nas Wolski zrobi w balona.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Naprawdę nikt nie rozumie tego, że cała Wisła zawaliła nam sezon? Od prezesów, zarządu, trenerów, aż po piłkarzy. Nie ma tu jednego winnego.
A Sadlok niby taki młody a biegać w 2. połowie sił nie miał, bo cienki jest. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|