The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2016, 10:58
Widziałem. Gorzej, że odnosiłem wrażenie, że w 2015 nie tylko jemu się nie chciało. Zresztą, zobaczymy jaki w obecnej sytuacji będzie poziom motywacji.

Edit: wyzłośliwiając się spytałbym, czy Stępińskiemu też się nie chciało
Ostatnio edytowane przez d : 10.04.2016 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując
kulka1906
Member

Od: 11.2002

Stary 10.04.2016, 11:04
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Słowo odnośnie Miśkiewicza - niestety, ale on był wczoraj strasznie posrany.... Presja go przerosła i było to widać, zwłaszcza w II. poł.
To samo pomyślałem w 2 połowie kiedy nie wiedział czy grać od bramki czy bić świece na środek,zwykle kończyło sie świeca i po sekundach piłka zpowrotem prowadzona była przez Zagłebie na naszej połowie .
Poza tym w momencie gdy Stazyński wykonywał wolnego to Misiek ustawiał mur przy słupku na lini bramkowej i nie zdołał dobiec gdyby stał 2-3 metry od bramki wtedy pierwszy byłby przy piłce ,pewno staranowałby strzelca gola( jak naszego w Chorzowie) ale prawdopodobnie gol by nie padł. Sam na stadionie zastanawiałem sie dlaczego Misiek tego nie sięgnął ale zobaczyłem powtórke w tv i wszystko jasne. Nie żeby winić bramkarza ale kiedy gra jest wyrównana to takie detale decydują o wyniku . Misiek jak i Buchalik słabo grają na przedpolu i też nienajlepiej nogami (podanie wykopy) Buchalik siedzi na ławce dlatego że robi to jeszcze słabiej od Miśka ,tyle.
....Pozatym wychodząc ze stadionu byłem wiedomo rozgoryczony końcowym wynikiem ale jakos taki podbudowany postawa piłkarzy i wsparciem po końcowym gwizdku ,pamiętajac np szyderke po Podbeskidziu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.04.2016, 11:11
d napisał(a):Wyświetl post
Widziałem. Gorzej, że odnosiłem wrażenie, że w 2015 nie tylko jemu się nie chciało. Zresztą, zobaczymy jaki w obecnej sytuacji będzie poziom motywacji.

Edit: wyzłośliwiając się spytałbym, czy Stępińskiemu też się nie chciało
Sam przyznał, że nie był gotów na grę jakiej wymagał od niego Moskal - to chłopak na kontry, zagrać prostej klepki nie potrafi. Techniczny drewniak.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.04.2016, 11:15
Miśkiewicz nigdy nie był wirtuozem jeżeli chodzi o wywalanie piłek, zwłaszcza tych po wycofaniu.Tym właśnie go Cierzniak wyprzedzał.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 10.04.2016, 11:19
O, no właśnie, i tutaj posumowałeś całą sytuację z Moskalem - drewniany chłopak był za słaby krakowską klepę dającą średnią 1,25 pkt na mecz, za to w następnym sezonie wali gola za golem i najprawdopodobniej Nawałka weźmie go na Euro. Rozdźwięk materiał ludzki - wizja gry, i to niestety rzutuje na całość oceny pracy trenera.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.04.2016, 11:27
co was tak boli ten stepinski?nie każdy grajek odpali w każdym klubie zwłaszcza po nieudanym powroci z zagranicy, piech min jest tego dobrym przykładem choć ten akurta do dzisiaj nie odpalił
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.04.2016, 11:29
A tam za słaby pod krakowską grę. Guzik.

Po prostu nie okazano mu tego zaufania, co w Ruchu Chorzów. Tylko tyle, aż tyle.

Z resztą Ruch jest dokładnie tam gdzie my w tym momencie, czyli w czarnej dupie niestety, więc nie ma po kim płakać.

Nasza drużyna jest najmocniejszym zespołem grupy spadkowej obecnie, co widać po stosunku bramek.
Niestety brak skuteczności, sędziowskie przewały, słaba psychika oraz rotacje na stołku trenera sprawiły, że jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Trudno, sezon na straty, trzeba jak najszybciej wywalczyć pewne utrzymanie i w następnym sezonie powalczyć o czołowe lokaty, bo przy odpowiedniej polityce (np. wykupienie Wolskiego) jak najbardziej stać nas na to.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.04.2016, 11:52
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Wolski wczoraj zagrał wyraźnie słabiej niż we wcześniejszych spotkaniach, mam nadzieję że to jedynie chwilowa niedyspozycja.
Myślę, źe legionista zaczyna kombinować co zrobić aby Wisła go nie wykupiła.Na pewno brak awansu do pierwszej ósemki przyczyni się do tego.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2016, 12:02
O, no właśnie, i tutaj posumowałeś całą sytuację z Moskalem - drewniany chłopak był za słaby krakowską klepę dającą średnią 1,25 pkt na mecz, za to w następnym sezonie wali gola za golem i najprawdopodobniej Nawałka weźmie go na Euro. Rozdźwięk materiał ludzki - wizja gry, i to niestety rzutuje na całość oceny pracy trenera.
Cholera - jaki ten Wdowczyk słaby, nie potrafił Małeckiego wykorzystać w Pogoni...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.04.2016, 12:05
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, źe legionista zaczyna kombinować co zrobić aby Wisła go nie wykupiła.Na pewno brak awansu do pierwszej ósemki przyczyni się do tego.
Obejrzyj ten mecz na spokojnie i przestań .......ić. Wolski był nonstop pod podwójnym kryciem, co przy braku Brożka doprowadziło do praktycznego wyłączenia go z gry.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 10.04.2016, 12:06
Miśkiewicz, Miśkiewicz, Miśkiewicz...

Nikt nie zwrócił uwagi, jak przy tym stałym fragmencie zachował się reprezentant Węgier na EURO, pan Guzmics. Najpierw cofnął się łamiąc linię spalonego, a później zagrał pięknego stojanova. Papadopoulos wybiegł mu zza pleców i strzelił bramkę.

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Obejrzyj ten mecz na spokojnie i przestań .......ić. Wolski był nonstop pod podwójnym kryciem, co przy braku Brożka doprowadziło do praktycznego wyłączenia go z gry.
Do tego non stop się wracał i walczył w defensywie, bo Popovićowi brakuje umiejętności.

Mówiłem bratu przed meczem, że super frekwencja będzie, ale jak nie awansujemy to większość januszy, która tą frekwencję podniosła będzie pieprzyć farmazony na forach i wymyślać jakieś dziwne teorie (vide Wolski gra pod transfer do Legii (sic!)). Pierwsi w szeregu do przyjścia na mecz, jak jest trend na dobrą grę. Pierwsi w szeregu do napieprzania, jak coś się nie uda.
Ostatnio edytowane przez Siemion : 10.04.2016 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2016, 12:08
A tam nikt nie zwrócił uwagi To już kolejna bramka zajebana przez Guzmicsa.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.04.2016, 12:16
Był w ogole faul Jovicia po ktorym był wolny i gol dla Zagłebia? i jeszcze jedna sprawa nasz zawodnik nabity z bliskiej odległosi w reke i dostaje kartke a dalej stoi pilkarz Zagłebia, dostaje w reke a sedzia kartki nie pokazuje. Przeciez za takie cos sedzia powinien zostac dyscyplinarnie wyjebany bo albo sie kazda ekipe sadzi tak samo albo odwala sie takie numery.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 10.04.2016, 12:23
^^ a przed utratą ilu bramek nas wybronił? nikt nie jest nieomylny.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 10.04.2016, 12:25
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Cholera - jaki ten Wdowczyk słaby, nie potrafił Małeckiego wykorzystać w Pogoni...
Małecki gra w kadrze i jedzie na Euro?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2016, 12:30
Czy Ty siebie czytasz? Oceniasz trenera pod kątem tego, czy jakiś jeden trybik maszyny u niego funkcjonował dobrze czy źle... Stępiński sam mówił, że był zwyczajnie za słaby na grę, którą preferowaliśmy za Moskala - odnalazł się w siermiężnym Ruchu. Graliśmy za Kazka kombinacyjny futbol - w tym systemie chłopak się zwyczajnie nie odnalazł.

Dla przykładu podałem Ci Małeckiego - ten sam trener, jakże inna gra. Ocenianie trenera w ten sposób jest zwyczajnie głupie.

Ps. To Stępiński jedzie na Euro? Pewniak?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2016, 12:34
Lysy napisał(a):Wyświetl post
...
To Moskal źle przygotował zawodników? Kiedy, gdzie?

Cały czas podajecie jako przykład jednostki, a Ty dodatkowo cofasz się w czasie i oceniasz Moskala po jego pierwszych krokach w trenerskim świecie. Ja oceniam go przez pryzmat obecnego sezonu. I pamiętam jaką piłkę graliśmy, przez kogo traciliśmy punkty, kto zawodził...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 10.04.2016, 12:36
Stępiński sam mówił, że był zwyczajnie za słaby na grę, którą preferowaliśmy za Moskala - odnalazł się w siermiężnym Ruchu. Graliśmy za Kazka kombinacyjny futbol - w tym systemie chłopak się zwyczajnie nie odnalazł.
No ale przecież właśnie o tym mowa - SYSTEM. Stępiński nie pasował do mitycznego systemu (dzięki któremu mieliśmy średnią 1,25 pkt na mecz). Odpalono go, poszedł do innego "systemu" i poszło. Generalnie ciekawy pomysł - gramy drewniakami (tak to rozumiem, przecież non stop mówi się o słabym składzie jaki miał Moskal) "kombinacyjny futbol", który nie prowadzi do wygrywania spotkań. Good idea.

A ja myślałem, że gra się tym, co się ma. No ale koncepcje widać bywają różne, jeden tu po sąsiedzku chciał robić tiki-takę, a potem Ligę Miszczów w Widzewie.

Cytat:
Ocenianie trenera w ten sposób jest zwyczajnie głupie.
To ocenię inaczej - wynikami. Ale cyferki, a nie że skład/sędzia/pech/Legia itd.
Ostatnio edytowane przez d : 10.04.2016 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2016, 12:45
Dobrze już - Moskal zawalił nam sezon
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 10.04.2016, 12:47
O, i to mi chodziło Miłej niedzieli (mimo dennej pogody)!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.04.2016, 12:50
Jaki znowu spisek? Ty widziałeś ostatnią rundę w wykonaniu Stilica?
serek napisał(a):
No jasne, Mały przecież bez formy, Ondrasek w ataku słabiutki - tylko Wolski daje radę
Za przygotowanie zawodnika do meczu odpowiedzialność ponosi trener. Znając historie Pana Moskala, wcale bym się nie zdziwił jakby Małecki wcale nie grał, albo wchodził na końcówki. Pamiętasz jak grali Zieńczuk i Brożek za Moskala I, a jak grali gdy kilka miesięcy później zespół objął Skorża? Ci sami piłkarze, odrobinę starsi, a grali o klasę wyżej. Podobnie było z Lewandowskim w kadrze, gdzie Smuda usilnie grał z jednym napastnikiem na szpicy i nasza gwiazda nie potrafiła się odnaleźć. Przyszedł Nawałka znalazł Milika i w tym systemie z dwoma napastnikami Lewy gra jak powinien.

Moskal dla mnie jest synonimem dziwnych decyzji personalnych i układania zespołu pod swój wymarzony system, zamiast ustawić zespół pod możliwości jakimi od dysponuje.

Pamiętam jak Moskall II (po Maaskancie) gdy miał dwóch dobrych zawodników w ataku Genkova i Bitona usilnie stawiał na Bułgara, pomimo tego, że to Biton mu tyłek ratował ważnymi golami w pucharach.
Zamiast dać szanse obu jednocześnie, bo aż się prosiło o 4:4:2 to trzymał się swojego założenia.

A jego wymarzona 11 (którą zdradził na czacie) wyglądała tak:
"arekkkk1988: Jak Pan widzi pierwsza 11 Wisły gdyby wszyscy byli zdrowi
Kazimierz Moskal: Pareiko - Jovanović, Czekaj, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Wilk - Garguła, Melikson, Iliev - Genkow."

(1 )Brak MAŁECKIEGO - który co prawda nie grał wtedy tak dobrze jak dziś, więcej kiwał, mniej podawał, aczkolwiek był to jeden z liderów naszego zespołu w 2011/2012!
(2) Brak BITONA - mimo, że to on wtedy był zawodnikiem skuteczniejszym od Genkova)

Skoro wtedy nie cenił Patryka, to jaką mamy pewność, że chciałby jego powrotu Na Reymonta obecnie? Możliwe, że wyraziłby swoją dezaprobatę odnośnie jego ewentualnego powrotu?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.04.2016, 13:11
Mamy to na co sobie zasłużyliśmy. Zatrudnienie Pawłowskiego było mega błędem, Brożek nie strzelił karnego z Piastem, Stefański przekręcił nas z Zagłębiem itp itd. Można by wymieniać bez końca. Wiedziałem, że braknie nam punktów, bo nie da się wygrać wszystkiego. Coż pozostaje nam walka o utrzymanie. Wymiana pół kadry w lecie i tak w koło Macieju. Potrzeba nam dużo lepszych stoperów, bo to co wyprawia Rysiek w ostatnim czasie to jest kryminał. Boguski juz lepszy nie bedzie mimo, ze go bronia statystyki. Pewnie dostanie nowy kontrakt na 3 lata, a skrzydłowy z niego żaden. Nie ma kiwki, wrzutki, szybkości, no nic, tylko wieczne podania do tyłu i fartowne bramki. Brożek pewnie też dostanie kontrakt skoro taki Uryga dostał. Wolski pewnie odejdzie, Mąka też. Pożegnać bez żalu takich osobników jak Crivellaro, Cywka, Sarki, Czekaj. Buchalika bym opchnał za grosze niech wraca do Ruchu. Dzikiego opchnąć jeśli się uda. Ciekawe kto wpadł na pomysł żeby dać nowy kontrakt Popoviciovi na 2 lata przecież to słaby koleś. Po co było kupować Brleka i dawać nowy kontrakt Popoviciovi? Miejmy nadzieję na lepszą przyszłość z Wdowczykiem w przyszłym sezonie. Wszystkie nasze pkt w rankingu UEFA właśnie poszły się ...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.04.2016, 13:20
Dobrze już - Moskal zawalił nam sezon
Nie dyskutuj z Nimi potakuj te zuchy pisały ze Petrescu jest słaby, wiec z przymrużeniem oka traktuj te opinie.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.04.2016, 13:28
O, i to mi chodziło Miłej niedzieli (mimo dennej pogody)!
Głupi jesteś i tyle
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 10.04.2016, 13:29
Lysy

O ile dobrze pamiętam były duże naciski na Moskala ze strony działaczy, żeby olewać Bitona i stawiać na Genkowa. Po tym jak okazało się, że nie stać ich na wykupienie Bitona, czy tam Biton nie wyraził chęci na pozostanie u nas. Dokładnie nie pamiętam.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.04.2016, 13:36
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Skoro wtedy nie cenił Patryka, to jaką mamy pewność, że chciałby jego powrotu Na Reymonta obecnie? Możliwe, że wyraziłby swoją dezaprobatę odnośnie jego ewentualnego powrotu?
Jak coś piszesz to przynajmniej pisz prawdę a nie jakieś farmazony. Po okresie przygotowawczym za Moskala na pierwszy mecz z Standardem w LE Mały wyszedł w podstawowym składzie, po czym został zdjęty z boiska i się obraził. I na tym zakończyła się ich współpraca. Wcześniej pod wodzą Moskala Mały zagrał 82min z Odense, 30 z Twente, 90 z Widzewem i Polonią w lidze. A Mały wracał wtedy dopiero po kontuzji. Więc kto na kogo wtedy nie stawiał?
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.04.2016, 13:42
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Co trzeba miec w głowie aby taki belkot tworzyc
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Stary 10.04.2016, 14:08
Siemion napisał(a):Wyświetl post

Mówiłem bratu przed meczem, że super frekwencja będzie, ale jak nie awansujemy to większość januszy, która tą frekwencję podniosła będzie pieprzyć farmazony na forach i wymyślać jakieś dziwne teorie (vide Wolski gra pod transfer do Legii (sic!)). Pierwsi w szeregu do przyjścia na mecz, jak jest trend na dobrą grę. Pierwsi w szeregu do napieprzania, jak coś się nie uda.
Znalazł się k urwa wielki kibic
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Stary 10.04.2016, 14:23
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Co trzeba miec w głowie aby taki belkot tworzyc
Trzeba znać naturę ległonistów. Zobaczysz jak nas Wolski zrobi w balona.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.04.2016, 14:26
Naprawdę nikt nie rozumie tego, że cała Wisła zawaliła nam sezon? Od prezesów, zarządu, trenerów, aż po piłkarzy. Nie ma tu jednego winnego.
A Sadlok niby taki młody a biegać w 2. połowie sił nie miał, bo cienki jest.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów