|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Graliśmy mniej więcej to samo, co wcześniej tylko mieliśmy więcej farta w końcu. Zobaczymy po Jagiellonii co tam się rodzi. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla hejterów Boguskiego w dzisiejszym meczu proszę zobaczyć kto odzyskał piłkę przy golu Brożka
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mamy Wdowczyka na ławce i już sędziowie mylą się hurtowo na naszą stronę. Chyba z przyzwyczajenia.
Ewidentny drugi karny dla Niecieczy. Ewidentny druga żółta dla Głowackiego. Możliwe, że spalony przy bramkce na 0-2. W końcu los nam coś oddał. Wynik idzie w świat. Momentami gra obronna dramatyczna. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Mierna postawa Arka Głowackiego, bardzo radosne granie, choć tyle że oszczędzali siły i nie biegali jak pojebani w pierwszej połowie. Zasługi w tym wszystkim jak dla mnie Wdowczyk nie ma żadnej. Złapiemy jakąś serię to można myśleć - dziś po prostu fart i DOBRY mecz Małeckiego - dwie piły na nos i gol, oby tak dalej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
bravo kur.wa, 3 pkt nasze, kupować bilety na piątek kto tam nie ma karnetu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Brożek strzelił gola.
Boguski strzelił gola. Głową! Małecki strzelił gola i zanotował 2 asysty. Wygraliśmy 4-2 na wyjeździe. Przepraszam, który mamy rok? ![]() Gdyby Termalica zdobyła bramkę na 3-4, chwilę później Zieńczuk trafiłby na 3-5. Teraz z górki. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Potrzebny był człowiek, który podniesie nas mentalnie, ale też zachowa spokój i to trener Wdowczyk ma - zakończył Brożek. Oby w piatek tez to wypalilo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przy tym słupku Niecieczy i dobitce w Jovica wcześniej był faul na Małeckim. Bez przesady z tym sędziowaniem.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No kuźwa litości, karny bezdyskusyjny, niech się Głowa cieszy, że nie wyleciał. Akurat sędzia słaby ale mylił się w obie strony. A na naszą korzyść raczej bardziej bo parę minut później powinien być drugi karny i wcale nie wykluczona kolejna czerwona kartka.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wiecie, co mi się dzisiaj podobało? Że nawet, gdy traciliśmy bramkę, momentalnie ruszaliśmy z atakiem - mniej lub bardziej składnym, ale próbowaliśmy. To zawsze cieszy, nawet gdyby przyszło nam po raz kolejny przerżnąć.
I choć absolutnie jestem przeciwnikiem wyciągania jakichkolwiek wniosków w takim odstępie czasowym, bo to jest skrajna dziecinada, to przeczytałem sobie wywiady pomeczowe z Brożkiem, Boguskim oraz z Małeckim. Każdy z nich podkreślił rolę rozmów taktycznych. Żenadą jest zatem, jakie niedojdy mogą zgarniać u nas gruby hajs za trenerkę, będąc w takim razie totalnymi dyletantami. A tu przychodzi dzień wcześniej jakiś nowy typ i piłkarze cieszą się, że ogarnął ich na szybko nieco taktycznie... Wiem, że nasi zawodnicy sporo mają za uszami (w tym zwalnianie trenerów), ale ciężko mi uwierzyć, żeby wszyscy trzej umówili się, aby zwróć uwagę na kwestie taktyczne dopasowane indywidualnie i przekazane na spokojnie każdemu z osobna...
Ostatnio edytowane przez enzo : 14.03.2016 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie było faulu przy drugiej sytuacji. Słonik już się rozkraczał i upadał, kiedy został dodatkowo zawadzony nogą. Druga dla Głowy, niby za co? Żaden spalony. Brożek wyszedł idealnie (tym razem mu się udało) Dodatkowo głupek w czarnym odgwizdywał wszystkie ostre wejścia Wisły i tylko nieliczne Termaliki Faule (odgwizdane, w tym urojone): Wisła 28 Termalica 11 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cud wymodlony.
Zwycięzców się nie sądzi, wiec, pół żartem pół serio. Cud, że Małecki dośrodkował w punkt na głowę. Cud dubeltowy. Cud, że Rafał trafił głową. Cud z dwoma słupkami. Dotychczas było na odwrót. Cuda a nie Smuda. Najlepszy Małecki. Arkadiusz zdecydowanie wczorajszy. Dobrze, że powtarzali w kółko, że były jego urodziny wczoraj, bo bym pomyślał, że jaki junior gra. Zdecydowanie wole Popovica zamiast Alana. Może nie gra rewelacyjnie, ale przynajmniej zawału przy każdym zagraniu nie mam. Trzeba robić szum wokół Sadloka. Może go kto kupi, bo wyraźnie się grą w Wiśle męczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Choć raz los nam sprzyjał.
W takiej formie fizycznej to niech Głowacki kończy karierę, szkoda żeby zupełnie rozmienił się na drobne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tak jak nie przepadam za Małeckim, tak muszę przyznać że wygrał nam dzisiaj mecz. Oby tak częściej.
Znowu miałem wrażenie, że nasi opadli z sił koło 60. minuty. Od tego czasu po prostu wybijaliśmy piłki na oślep. Warto zauważyć, że był to 13. mecz z rzędu ze straconym golem.. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Dopiero jeden mecz zawalił... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No nareszcie!
Brawo! Mega wazny mecz pod kazdym wzgledem. Chlpaki wreszcie z kibicami sie cieszyli ,i to kolo po meczu gdzie ktorys przemawiał,by to w koncu ruszylo ![]() Piewsza polowa super ,oni naprawde potrafia grac w pilke,tylko sam nie wiem jaka o klatwa i pech wisiala ze te mecze tak niefortunnie sie układaly.Dzis szczescie,ale los jeszce duzo oddać musi,skoro w przyrodzie nic nie ginie. Podobal mi sie Popovic,Malecki i Jovic.W drugiej polowce akcje siadły,ale jakos przetrzymalismy. Niestety Głowa-szacunek wiadomo,ale jednak dzis tyle bledów ze jaky to nie on.Za wolno juz gra i przez to te faule. Mecz na przelamanie,teraz kolejny-musza byc 3 pkt na R22 i to bez dyskusji trzeba ogolić Probierza. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Szybkościowo odstaje już od dłuższego czasu, coraz częściej musi ratować się faulami. Dziś niestety bramka Babiarza obnażyła jego coraz większy mankament, serce chce, ale ciało już nie daje rady.
Tu nie chodzi o to, ile meczów zawalił, chodzi o sam fakt, że Arek, czy tego chce czy nie, robi się za słaby na pierwszy skład. On to doskonale wie, ja sam nie chciałbym go widzieć częściej w sytuacjach jak te z dzisiejszego meczu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Ogólnie wynik cieszy jednak obrona... woła o pomstę do nieba. Nad Glowackim się pastwił nie będę, ale Guzmics i Sadlok też są dalecy od optymalnej formy. Po 4 bramce dla Wisły zrobiła się kopanina i miałem wrażenie że w Wiśle jedynie Ondrasek miał siłę biegać. U gości niesamowitą robotę robił stary Kędziora, którego defacto nasz węgierski internacjonał sponiewierał dwukrotnie bez żadnej reakcji sędziego. Mogł Richard sprokurować dwa rzuty wolne tuż przed "szesnastką". Z drugiej strony gdyby Boguski nie miał lewej nogi tylko do podpierania mógł strzelić przynajmniej jeszcze jedną bramkę. Trochę dopisało nam szczęście, ale gdyby szczęścia nie było polegli byśmy na wsi jak L... tylko w bardziej hokejowym wyniku 5:6. Niemniej szczęście było i trzeba na tej fali wznoszącej utrzymać się jak najdłużej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Mieliśmy farta jak s....ysyn. To była radosna podwórkowa gra, zero taktyki, obrona to jakiś koszmar, to juz lepiej graliśmy w tych Kielcach do 60 minuty. Podobnie jak któryś kolega wyżej, nie widzę tu żadnego wpływu Wdowczyka (chyba ze mówimy o drugim karnym Popovica i drugiej żółtej kartce na Glowy) Oczywiście wynik cieszy i to jest najważniejsze ale radze nie lizać sie po fiutach za wcześnie bo Termalica wyglądała lepiej organizacyjnie a my mieliśmy dzień konia Maleckiego i tyle. Skoro teoretycznie nasza najsilniej zestawiona obrona gra taka maniane to nie mam pytań. Mały gdyby jeszcze miał ta szybkość co kiedyś.. Z Jaga bedzie trudniej ale mam nadzieje ze to zwycięstwo trochę naszych podbuduje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wdowczyk jak sam przyznał miał jedna jednostke treningowa i tyle. Jedyne co mowil zrobic to oczyscic im głowy.
W sumie podobała mi sie jego wypowiedz o walce do konca itd, no ale w sumie teraz bedzie lizał dupe daruś. Ogolnie w obronie wygladamy chujowo, bramkarz broni co w niego leci, dalej przyspawany od linii .Jak raz sie zapędził i wyszedł to nie wiedział gdzie za jego plecami jest bramka i sprokurował niebezpieczna sytuacje. Ogolnie wyszlismy taktyka 4-4-2 z zerowa liczba defensywnych pomocnikow, co srednio funkcjonowało. Ciagle widac ze kondycyjnie szału nie ma, najlepiej wyglada chyba Ondraszek ktory biega walczy przez pełne 90minut. Cieszy szybka odpowiedz po straconych golach, nie cieszą stacone gole. Jakas ....a Nieciecza Nam strzelila 2 bramki..Mecz fajny do 60 minuty, wymiane ciosow oglada sie zawsze spoko. Kazdy pilkarz Niecieszy robił nas na jeden zwod,zamach i zmiana nogi. A Głowa i Guzmicz dawali sie na to nabrac jak małe dzieci. Kędziora ....a. Nie Nikolic wychwalany przez weszłe niebiosa tylko jakis Kędziora który wyglada jakby sie miał wyjebac biegnac prosto. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do slupkow to 1 po faulu na Maleckim i nie wiem czy tez nie przy spalonym, a drugi ewidentny spalony, tak jak karny przy drugim faulu. Odnosnie gwizdania fauli, masz 100% racji, te gwizdki pod koniec 2 polowy byly juz zenujace... |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wpływ Wodowczyka jest taki że po stracie bramki nie było paniki tylko kolejna zdobyta bramka.
trener wpajał w nas pewne założenia i dużo spokoju, a ten był nam bardzo potrzebny, bo zdawaliśmy sobie wszyscy sprawę, że każda bramka, którą tracimy powoduje nerwowość i trener starał się w nas wpoić spokój i opanowanie. Wydaje się, że w wielu momentach dobrze to na nas podziałało - przyznał Głowacki. nakreślił nam to co mamy grać i czego od nas oczekuje. Potrzebny był człowiek, który podniesie nas mentalnie, ale też zachowa spokój i to trener Wdowczyk ma - zakończył Brożek. Nie wiem czy nie czas zacząć grać w środku z Sadlokiem i Pietrzakiem na boku ?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.03.2016 o godz. 09:09.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Już wcześniej widziałem dobre momenty w grze Małeckiego. Oby to było przełamanie.
Mimo wszystko daleki byłbym od hurraoptymizmu. Miejmy nadzieję, że nie był to chwilowy wyskok, tylko zapowiedź zmiany tendencji. Wpływ Wdowczyka na wynik prawdopodobnie żaden, nie czarujmy się, ale przynajmniej wiedział że ma do dyspozycji trzy zmiany. Późne, ale drużyna prowadziła przez cały mecz, więc nie trzeba było korekt. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
)Poza tym Bogus tak ma, ze raz na pare(nascie) spotkan, jedno mu wyjdzie (poprzednio chyba z Lechem) Bardzo mnie cieszy to jak zagral Malecyki, mam nadzieje, ze to nie "one night stand" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mamy dobre początki. Niestety później gdzieś giną z oczu, na całe długie minuty całe poszczególne formacje. Co do Patryka to taką grą obroni się na pewno.Zwycięstwo potrzebne jak tlen. Oby tak dalej.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zrobiło sie znowu sranie warszafki, ze nie podytkowano 2 karnych dla Termaliki. Pierwszy, ok, przy faulu Popovica (chociaz daje sobie glowe uciac, ze gdyby to legionista faulowal to byloby, ze napastnik sie rozjechal i przewracal juz, wiec o karnym nie ma mowy), a drugi
Stefanski psi zwis, widzial to co chcial |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Druga kartka dla Głowackiego - nie. Faul był, karny był. Ale kartka nie jest obligatoryjna przy karnym - to na kartkę nijak niezasługiwało. Spalony możliwy, ale powtórki nie były jednoznaczne. Jak był to minimalny. Ale też z drugie strony - faul na Małeckim w akcji przed pierwszym słupkiem Niecieczy. Spalony przy słupku drugim. Prawda taka, że sędziowie są ciency jak dupa węża. Niestety. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|