The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2016, 22:30
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej mnie śmieszą komentarze, że w latach 90-tych większość meczy było ustawione i większość trenerów była umoczona. Tylko do jasnej cholery to są tylko wasze spekulacje a Dariuszowi W. zostało to udowodnione. Kara była śmieszna bo już nigdy nie powinien nikogo trenować, ale to już inna sprawa.
Taka sama spekulacja jak to, że w sylwestrową noc to imigranci gwałcili w niemczech. Każdy wie jak było, nikogo nie złapano. Spekulacje.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.03.2016, 22:33
Szkoda słów żeby to komentować.

Mam nadzieję, że to już ostatnie chwile Cupiała w tym klubie.
:/
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2016, 22:38
irman napisał(a):Wyświetl post
Szkoda słów żeby to komentować.

Mam nadzieję, że to już ostatnie chwile Cupiała w tym klubie.
Czas na podziękowanie za tytuły i fajne mecze, masę emocji ale pora na rozwód...

Wisła to coś więcej niż wyniki sportowe....wiem, wiem są tacy, którzy kupiliby utrzymanie i kolejną koronę....pierdzielę mistrzostwa....pierdzielę sny o LM...pierdzielę derby i mecze z (L)...chcę godnego klubu na zdrowych zasadach...Cupiał już absolutnie nie jest do tego zdolny niech więc odejdzie nim jeszcze jest pamięć o dobrych czasach i szacunek u wielu osób....

Zawsze można przyspieszyć agonię...portfelem...

Korupcja..nie biorę, nie daję, nie płacę
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.03.2016, 22:41
Czyli zamieniliśmy wzbudzającego powszechny szacunek Wiślaka na skompromitowanego do reszty legionistę? W międzyczasie zaliczając dwóch amatorów i obsuwę z siódmej na piętnastą pozycję?
Brawo!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.03.2016, 22:41
Kilka/kilkanaście dni temu czytałem tutaj na forum, że SKWK miało duży wpływ przy wyborze Pawłowskiego i też troche od siebie dodałoprzy powrocie Małeckiego... Traktowałem to z lekkim niedowierzeniem. Teraz kiedy Wdowczyk został zatrudniony przypomniała mi się rozmowa w 2013r z konkretną osobą czynnie działającą w środowiskach kibicowskich (min z SKWK).

OTÓŻ:

Gość mi mówił, że widziałby u nas WDOWCZYKA bo to dobry trener!! Nie mogłem uwierzyć, że ktoś z takiego środowiska potrafi coś pozytywnego na temat Dariusz W. powiedzieć. Oczywiście to kumpel Małeckiego, mówił, że Patryk bardzo pozytywnie wypowiada się na temat warsztatu skorumpowanego legionisty. Na moje "przecież to gnój skorumpowany po uszy, ustawiał mecze min z legią do czego się jeszcze nie dobrali lub zatuszowali itd.." on odpowiedział: "a kto z obecnych trenerów w lidze jest CZYSTY? Więkoszść ma sporo za uszami"...

Prezes? Dunin, który obraduje z SKWK i rozkminia wiele tematów z ludźmi pokroju osoby, która widziałaby Wdowczyka u nas. Pawłowski Legenda naszych braci z Wrocławia - dobry ziom - nadaje się, Małecki? Tak samo - WIŚLAK. Smuda głosem SKWK i trybun został zbanowany. Teraz przychodzi Wdowczyk....

Według mnie za wybór Pawłowskiego/Wdowczyka w 95% odpowiada Dunin/SKWK. Cupiałowi nagadali o kolejnym konflikcie z trybunami w przypadku Smudy, namówili na Wdowczyka i bęc... mamy to co mamy.

Mam nadzieję, że to oczywiście nieprawda. Zobaczymy czy w najbliższych dniach SKWK wyda oświadczenie jak w przypadku Franciszka w CO WĄTPIĘ. Jeśli trybuna C też będzie milczeć to wszystko jasne.

Nie mówię, że oni chcą źle... oni po prostu nie wiedzą co robią. Mieli zaufanie do Teddiego a teraz do warsztatu Wdowca.

-----------------------------------------------------

Kamson napisał(a):Wyświetl post
Nie pojmuje kto i dlaczego podejmuje od dłuższego czasu same nienormalne i absurdalne decyzje. Jak dla mnie to podchodzi pod działanie na szkodę spółki... paranoja.
Odkąd prezesurę objął Dunin to zaczeły się najwieksze cyrki. Najprawdopodobniej Cupiał został urobiony przez SKWK.

El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że tego frajera wszyscy godnie w piątek przywitamy.
Wątpię aby SKWK pozwoliło na to.

thechris napisał(a):Wyświetl post
Wolałabym spaść z ligi z dyletantem Smudą niż się utrzymać ze skompromitowanym legionistą.
Smude skreśliłem za pierd... niewyobrażalnych głupot w prasie, ale przy skorumpowańcu Smuda jest ideałem...
Smuda podpadł SKWK za częściowe popieranie Bednarza - wtedy powstał konflikt, dlatego na Piaście wyrazili swoje zdanie nt powrotu Smudy (dochodzenie o zaległe pieniądze w sądzie były przykrywką, że smuda jest be).

"Zdajemy sobie sprawę z trudnej sytuacji w jakiej znalazła się Wisła, jednak to właśnie w takich chwilach należy zachować się godnie."
Jak ma się to co pisało w oświadczeniu SKWK do Wdowczyka?

arti napisał(a):Wyświetl post
2005/2006 - zgoda - mam podobne odczucia, w paru meczach rywale L moim zdaniem nie grali.
Lata temu cisnąłem kreskowi i innym warszawiakom, że legia i jej trenerio to najbardziej skorumpowany klub w całej historii polskiej piłki. Pisałem to po wnioskach z meczów 7egii w tamtym okresie. Miałem nosa, Wdowczyk coś kombinował, ale przekręty legii zatuszowali. Za dużo syfu było,bo musieliby rozwiązać klub do końca świata - innej opcji nie widzę.

W każdym razie:
ciężko było mi przełknąć OKUKĘ i Svitlice bo oni są głownie kojarzeni z łazienkowsą, z ta tylko różnicą, że w miare pozytywnie, zrobili tam dobrą robotę, raczej nie handlowali, WDOWCZYKA nie przeżyję.

Jest to parszywa i skorumpowana gnida idealnie wpisująca się w mentalność i historię klubu z warszawy.

NIE DLA SKORUMPOWANEGO legionisty w STOŁECZNYM KRÓLEWSKIM MIEŚCIE KRAKÓW.

BENE NATI - to charakteryzuje nas Wiślaków, nie chce aby maksyma legii ("PROSTITUTE NATI" ) była nam przypisywana.
Powód: ąęęąęąęąę
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.03.2016 o godz. 22:59.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.03.2016, 22:46
Zastanawia mnie jedno dlaczego wszyscy zrzucają odpowiedzialność na Kapkę a nie na Dunina ewentualnie Cupiała. Jeśli jestem na papierze szefem czegoś a Dunin jest i nie chcę przyjąć narzucanej mi decyzji to się podaje do dymisji prosta sprawa. Z dzisiejszej konferencji jasno wynika że Dunin popiera/zaproponował kandydaturę Wdowczyka więc czemu z niego zdejmujecie odpowiedzialność za tę decyzję
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.03.2016, 22:51
I pomyśleć, że gdyby Jurcić nie dostał oferty z Sarajewa to w tym temacie byłaby zamiast stypy euforia. Szkoda, że sięgnęliśmy po niego, szkoda że Skorża się nie podjął. Cóż życie nasze jest ciężkie jako kibiców Wisły obecnie, ale najgorszą rzecz, którą możemy teraz zrobić to jest poddanie się.

Wszyscy na Jagę!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.03.2016, 22:54
SKWK to obecnie sonduje na tt reakcje kibiców
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.03.2016, 22:55
kominek napisał(a):Wyświetl post
zastanawia mnie jedno dlaczego wszyscy zrzucają odpowiedzialność na kapkę a nie na dunina ewentualnie cupiała. Jeśli jestem na papierze szefem czegoś a dunin jest i nie chcę przyjąć narzucanej mi decyzji to się podaje do dymisji prosta sprawa. Z dzisiejszej konferencji jasno wynika że dunin popiera/zaproponował kandydaturę wdowczyka więc czemu z niego zdejmujecie odpowiedzialność za tę decyzję
otóż to

123456

Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.03.2016, 22:59
Panie Cupiał czy pan oszalał?!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.03.2016, 23:03
fialo napisał(a):Wyświetl post
I pomyśleć, że gdyby Jurcić nie dostał oferty z Sarajewa to w tym temacie byłaby zamiast stypy euforia. Szkoda, że sięgnęliśmy po niego, szkoda że Skorża się nie podjął. Cóż życie nasze jest ciężkie jako kibiców Wisły obecnie, ale najgorszą rzecz, którą możemy teraz zrobić to jest poddanie się.

Wszyscy na Jagę!

Otóż nie. Od początku szans nie było, żeby Jurcić tutaj trenował. Pan prezes opowiada bajki Najpierw twierdzi, że nie ma tematu Jurcicia w Wiśle a potem nagle ten sam człowiek z którym byli dogadani ich oszukał. Taka biedny wiecznie oszukiwany ten nasz klub kochany.

Poczynając od Genkowa poprzez Jovanovica i kilku innych a kończąc na Cierzniaku. W naszym klubie pracują organizacyjne miernoty i pierdoły życiowe które skrewią każdą najprostsze zadanie.

Pisałem Wam już wcześniej kto miał realne szanse zostać trenerem Wisły. I trenerem została jedna ze wskazanych przeze mnie osób.

Jak Dariusz W będzie leciał nie napalajcie się na zagranicznych trenerów z dorobkiem. Takie bajki są puszczane w eter zbyt regularnie aby w nie wierzyć.

Dariusz W ma za zadanie utrzymać zespół w eklapie jeśli to zrobi to będzie tu w kolejnym sezonie. Pewnie poleci gdzieś w połowie następnej rundy i znowu Patric Kluivert Van Nisterloy De Jimenez Von Jurcić będzie przymierzany do Wisły.

Nie wierzcie przyjdzie skompromitowana miernota lub Kazimier Moskal.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.03.2016, 23:06
Tak tak, prezes opowiadał bajki a żeby uwiarygodnić te bajki trener Jurcic przyleciał tu z walizkami
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.03.2016, 23:10
Żeby zdementowac ale za szybko wylecial
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2016, 23:12
Jakoś bardziej wierzę w wersję, że wstępnie się dogadali a potem rozbiło się o sztab trenerski/próbę obniżki zarobków czy wpisanie dziwnych zapisów do umowy.

Jurcić przyleciał tu z walizkami tylko po to, żeby zobaczyć Urygę na żywca i polecieć trenować inny klub to brzmi sensownie

Pan prezes przyszedł mając w pamięci wielki sukces z Cierzniakiem uknuł pewnie podobnie skuteczny i przebiegły plan jak strzelić sobie w stopę.

Naopowiadał bajek Jurcicowi a jak doszło do konkretów + Jurcić zobaczył w akcji Urygę z Brożkiem dał nogę.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2016, 23:15
Sorki kolego, ale zwyczajnie piszesz pierdoły - najprawdopodobniej Jurcic w ostatniej chwili dostał lepszą ofertę z Sarajewa i tyle...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.03.2016, 23:18
Jak mawia stare, madre porzekadlo - jak nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniadze, wiec serek ma zapewne racje.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.03.2016 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2016, 23:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Sorki kolego, ale zwyczajnie piszesz pierdoły - najprawdopodobniej Jurcic w ostatniej chwili dostał lepszą ofertę z Sarajewa i tyle...
Masz rację najprawdopodobniej dostał lepszą ofertę:
-jego sztab
-jego warunki
-brak kombinowania post factum.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.03.2016, 23:20
Z deszczu pod rynnę, jak nie ćwok i pajac Smuda to sprzedawczyk Wdowczyk. W tym klubie to chyba pracują same debile. To jest coś ala Wojciechowski jako prezes Polonii. Gościu pajacował, na niczym się nie znał i podejmował decyzje jakby był niedorozwiniętym człowiekiem. I u nas to samo, ludzie dorośli, niby interesujący się piłką i cała otoczką z nią związaną a łamią wszystkie podstawowe zasady logiki i przyzwoitości.
Zaczęło się już dawno od tych cyrków z testowaniem bramkarzy, cyrkach z kontuzjami i wiecznie kontuzjowanymi piłkarzami, ponownym zatrudnianiem Smudy czy chociażby zwalnianiem piłkarzy i przegrywaniem z nimi wszystkich możliwych sporów sądach.
Nie rozumiem, że klub, który przecież jest ogromną instytucją, ma swoje środki pieniężne (oczywiście ma też wydatki ale i obroty są duże) nie potrafi ogarnąć podstawowych spraw i na każdym polu się ośmiesza.
Czy tam w ogóle ktoś ma mózg czy się wyrzekł go na rzecz pracy w Wiśle? Jak można było po wywaleniu Łobodzińskiego za przygodę z korupcją, niezatrudnieniu jakiegoś tam bramkarza (już nie pamiętam nazwiska) za epizod związany z korupcją, przyglądaniu się Gargule po tym jak zaczęło być głośno o jego przeszłości, zatrudnić skorumpowanego śmiecia?
Wstyd jak ...., a tych wszystkich debili z Wisły bym powywalał i zatrudnił ludzi, którzy przeszli badania psychiatryczne, umieją logicznie myśleć i szukają pracy w klubie na poważnych stanowiskach a nie pracy w cyrku na posadzie klauna.

Cytat:
Nie chce mi się szukać w tabelach, na którym miejscu jest ten jego nowy klub ale zawsze mogła przeważyć też opcja "po co mam sie pchać do klubu, któremu grozi spadek i sobie nabrudzić w cv skoro mogę przejąć klub z lepszą pozycją wyjściową i walczyć o puchary/mistrza teraz albo za rok"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.03.2016 o godz. 23:24.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.03.2016, 23:22
Z jednej strony ...
Jest takie powiedzenie: raz się skur.wisz kur.wą pozostaniesz.
Byliśmy wszyscy dumni, że Cupiał tak kategorycznie patrzy na wszystko co śmierdzi korupcją. Do dzisiaj ...

Z drugiej strony ...
Karuzela trenerska:
Kazek Remis Moskal - ile było głosów po każdym kolejnym remisie, że faceta trzeba zmienić bo labo warsztat nie ten albo gość szczęścia nie ma i utopi Wisłę (nie mówcie, że tak nie było, przejrzyjcie komentarze na tym formum sprzed paru miesięcy)
Broniszewski - nie
Teddy też szybko nie
Broniszewski znowu - nie
Po drodze kilka niedoszłych kandydatur:
Smuda - absolutnie nie
Lenczyk - nie
Kocian - nie
kilku innych nas olało (np. Skorża)
Zarząd obwiniany o totalną indolencję (i słusznie), że u nas najpierw się zwalnia a dopiero potem niespiesznie rozgląda się za kimś kto CHCIAŁBY nas trenować. Postawili na Jurcica co trwało długo i skończyło się fiaskiem (prawdopodobnie) nie z winy zarządu.
Czas ucieka, punkty uciekają ...
Wyglądamy jak podstarzała stara panna po przejciach z fatalną reputacją (z punktu widzenia potencjalnych trenerów) a kibice zachowują się w swoich oczekiwaniach jakbyśmy byli młodziutką księżniczką na swoim pierwszym balu która może przebierać w ofertach potencjalnych oblubieńców.
Biorąc to wszystko pod uwagę z kogo mógł zarząd wybierać?
- po pierwsze z tych na których nas było STAĆ
- po drugie z tych którzy aktualnie są wolni
- po trzecie z tych którzy CHCIELIBY się z nami wiązać
- po czwarte z tych którzy mają przyzwoity warsztat
Kto poza Wdowczykiem spełniał te warunki? nie wiem. Ale czas nie był naszym sprzymierzeńcem

Z trzeciej strony:
Prawo jest jakie jest. Jest wina jest i kara. Gdyby karą za korupcję był dożywotni zakaz trenowania - tematu Wdowczyka by nie było. Ktoś ustalił taki a nie inny wymiar kar. Wdowczyk karę dostał, odbębnił ją i tyle.
Czy każdy przestępca po odbyciu kary ma być do końca życia wyrzucony na margines społeczeństwa? Bez mozliwości poprawy?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2016, 23:23
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Masz rację najprawdopodobniej dostał lepszą ofertę:
-jego sztab
-jego warunki
-brak kombinowania post factum.
Dunin mówił, że sztab trenera był zaakceptowany, że dogadali się ale trener zrezygnował. Nie mam powodu, by mu nie wierzyć.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.03.2016, 23:23
Ja zakładam taką historię:
Jurcić faktycznie był dogadany, warunki uzgodnione, przylatuje do Krakowa, wszystko ok. Rano podpisujemy. Problem pojawił się wtedy kiedy jakiś skur... puścił parę i poszło w eter, że Jurcić podpisuje z Wisłą. Wtedy pewnie jakiś boss w Sarajewie, który się zastanawiał nad kandydaturą Jurcica o tym przeczytał... Chwilę później dostał pilny telefon z Sarajewa i tam dostał solidny klub, który walczy.o mistrza, bliżej domu, większą kasę i spokój.

Więc s.......ił stąd czym prędzej.

Inna opcja jest taka, że go żona nie puściła
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.03.2016, 23:26
Cytat:
Czy każdy przestępca po odbyciu kary ma być do końca życia wyrzucony na margines społeczeństwa? Bez mozliwości poprawy?
W przypadku policjantów, polityków, księży czy trenerów tak, oczywiście. Nie ma miejsca dla szmat w życiu publicznym jeśli ich winy przeciwstawiają się idei ich zawodu/powołania.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.03.2016, 23:37
Można zrozumieć że się nie dogadali z Chorwatem ale żeby Wdowczyka brać szkoda słów.
Jutro mecz oby zwycięski dla Wisły.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
ddii
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 13.03.2016, 23:51
Zaraz się popłaczę...

A o "wyklętych" trochę poczytaj i nie rób bezsensownych porównań.
Po pierwsze poczytałem, i oprócz tych, którym należy się najwyższy szacunek, byli też tacy, którzy w swoich czynach byli podobni do znienawidzonego przez nas Bandery ( chodzi mi o zwykle mordowanie ludności cywilnej ). Po drugie zastosowałem to porównanie w odniesieniu do cynicznego wykorzystywania wizerunku jednych i drugich ŻW przez zwykłą bandyterkę , "dorabianie sobie teorii" - my czasami robimy złe rzeczy, ale tak jak ŻW robimy to dla wyższych ideii, zasad w imię klubu itd.Może się mylę, ale takie coś zaobserwowałem. Jak bym miał 15 lat i kręcone zęby to ..... a porównania będę robił jakie będę miał ochotę. Jak patrze na niektóre kolegi komentarze to także boki zrywam
Generalnie niech kolega się nie obraża, ale swoje zdanie mam.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.03.2016, 23:53
Jest rok miłosierdzia.

Jest jak jest. Możemy bojkotowac i wyzywac NASZEGO trenera ale czy to pomoże NASZEJ drużynie? Może spalmy jego kukłę i zobaczymy czy się poda do dymisji?

Mamy taka sytuację że wszystkie ręce na pokład, nikt lepszy nie chciał przyjść.

I czy MY mamy teraz sabotowac walkę o utrzymanie? Czy w polskim prawie nie ma odpokutowania win? Akceptowalismy Bednarza(do pewnego momentu) a teraz wszyscy rzucają kamieniami.

Z bólem serca ale ją będę trzymał kciuki za DW. Bo na końcu liczy się dobro Naszego klubu.

Modlmy się.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.03.2016, 23:59
Życżę Dariuszowi W. powodzenia ale nie onejrzę ani jednego wywiadu i ani jednej konferencji z jego udziałem, nigdy go nie lubiłem, a po udowodnieniu mu win w kupowanie meczy nie lubię go jeszcze bardziej. To jest moja Wisełka więc tylko dlatego życzę mu powodzenia i mam nadzieje, że nas utrzyma. Po sezonie mógłby odejść.
A mieliśmy kurde wiślaka Kazika na ławce, graliśmy fajną piłkę, punktowaliśmy ok, że też musieliśmy przegrać te nieszczęsne derby. Od tamtego czasu wszystko się pieprzy.
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 14.03.2016, 00:06
Czy ktoś zauważył w jakiej sytuacji jest Wisła? Ja jestem wdzięczny człowiekowi, że jako jeden z nielicznych spróbuje nas podnieść. Wybraliśmy trenera, który chce u nas pracować, reszta nie miała jaj. Po co nam ktoś, kto nie chce? Jestem na tak. I mam do tego pełne prawo.
Ostatnio edytowane przez Wesoły Romek : 14.03.2016 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 14.03.2016, 00:09
Czytam wasz komentarze i mnie zastanawia jedno: dlaczego w sytuacji jakiej się znaleźliście wytykacie błędy przeszłości innemu, zaś wy sami co "święci" ? może warto schować dumę gdzieś głęboko, a pomyśleć nad tym co podobno leży w waszych sercach i czemu kibicujecie ? domyślam się że większość z was to frustraci, Ci sami co wytykają błędy i decyzje Cupiałowi - co za ironia losu! innymi słowy, jako warszawiak powiem wam jedno: wolę Wisłę w ekstraklasie niż np. Łęczną, Wdowczyk jaki jest taki jest, ale charakterny facet i ten wasz team za mordę weźmie i utrzyma - pytanie czy podziękujecie mu za robotę czy dalej będziecie pluć jadem ? moim zdaniem spadnie Górnik ( szkoda bo szkoda ale tam już od dawna tym śmierdziało ) oraz Śląsk albo Kielce. Pozdrawiam i życzę powodzenia, do zobaczenia za rok oby w lepszych nastrojach
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.03.2016, 00:15
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony ...
Jest takie powiedzenie: raz się skur.wisz kur.wą pozostaniesz.
Byliśmy wszyscy dumni, że Cupiał tak kategorycznie patrzy na wszystko co śmierdzi korupcją. Do dzisiaj ...

Z drugiej strony ...
Karuzela trenerska:
Kazek Remis Moskal - ile było głosów po każdym kolejnym remisie, że faceta trzeba zmienić bo labo warsztat nie ten albo gość szczęścia nie ma i utopi Wisłę (nie mówcie, że tak nie było, przejrzyjcie komentarze na tym formum sprzed paru miesięcy)
Broniszewski - nie
Teddy też szybko nie
Broniszewski znowu - nie
Po drodze kilka niedoszłych kandydatur:
Smuda - absolutnie nie
Lenczyk - nie
Kocian - nie
kilku innych nas olało (np. Skorża)
Zarząd obwiniany o totalną indolencję (i słusznie), że u nas najpierw się zwalnia a dopiero potem niespiesznie rozgląda się za kimś kto CHCIAŁBY nas trenować. Postawili na Jurcica co trwało długo i skończyło się fiaskiem (prawdopodobnie) nie z winy zarządu.
Czas ucieka, punkty uciekają ...
Wyglądamy jak podstarzała stara panna po przejciach z fatalną reputacją (z punktu widzenia potencjalnych trenerów) a kibice zachowują się w swoich oczekiwaniach jakbyśmy byli młodziutką księżniczką na swoim pierwszym balu która może przebierać w ofertach potencjalnych oblubieńców.
Biorąc to wszystko pod uwagę z kogo mógł zarząd wybierać?
- po pierwsze z tych na których nas było STAĆ
- po drugie z tych którzy aktualnie są wolni
- po trzecie z tych którzy CHCIELIBY się z nami wiązać
- po czwarte z tych którzy mają przyzwoity warsztat
Kto poza Wdowczykiem spełniał te warunki? nie wiem. Ale czas nie był naszym sprzymierzeńcem

Z trzeciej strony:
Prawo jest jakie jest. Jest wina jest i kara. Gdyby karą za korupcję był dożywotni zakaz trenowania - tematu Wdowczyka by nie było. Ktoś ustalił taki a nie inny wymiar kar. Wdowczyk karę dostał, odbębnił ją i tyle.
Genialnie to rozpisałeś.. Nasza aktualna sytuacja w paru zdaniach.
ps.Co do Jurcic'a.. jeśli wersja Dunina jest prawdziwa, to wielki ku..s mu w tyłek!
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.03.2016, 00:26
Wybrali fatalnie. Nic nie osiągniemy sportowo w tym sezonie (możemy się co najwyżej utrzymać), a długofalowo z tym trenerem też nie, wizerunkowo straciliśmy natomiast jeszcze więcej. Pan Dunin opowiada, żeby nie krytykować zarządu. A kogo? Media? Media zarządzają klubem, wkładają mu kije w szprychy? Pan Dunin zrzuca winę na poprzedni zarząd. A to Gaszyński zatrudniał Pawłowskiego? Gaszyński tygodniami szukał nowego trenera? Litości.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów