|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Kto to wymyśli? Chyba że kierownictwo doszło do wniosku że już nie czas trenować, tylko dzwonić. Ale i tak żenada. Ciekawe czy buki będą jeszcze przyjmowali zakłady na nasze mecze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
||||
m.in "pana" Jawora byłego z GW czy chyba mniej szkodliwego Białońskiego..
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|||||
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Żenada. Do kiedy będzie Kapka i Wdowczyk ja na stadion nie wracam. ....a ten palant co zatrudnił tego trenerka napluł właśnie na herb Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kuurwa, każdy: Smuda, Broniszewski, Hajto, Ulatowski albo nawet Gracjan Roztocki byle nie ten handlarz .......ony...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A ja bym już poczekał na koniec sezonu z wywieraniem presji na trenera. Żeby ustąpił z własnej woli najlepiej bez odprawy.
K..rwa k..urwą , ale utrzymać się musimy. (W sensie , że mu nawciskamy jeszcze i nie wytrzyma). Powód: w nawiasie
Ostatnio edytowane przez kasiarz : 13.03.2016 o godz. 16:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Decyzja o zatrudnieniu Wdowczyka fatalna, ale trzeba podejść do sprawy ze spokojem. Niemal pewne wydają się 3 rzeczy:
1. Wdowczyk, choć to ciągle marna "półka", jest lepszym trenerem niż Broniszewski. 2. Nie popracuje tu długo, bo trenerzy tej klasy wylatują szybko, szczególne w Wiśle. Zdzisiu też zadba o to, by jego pozycja nigdy nie była zbyt silna i mu zagroziła. 3. SKWK kolejny raz dostaje nauczkę, by nie próbować cokolwiek narzucić Cupiałowi powołując się na "kibicowski punkt widzenia " i wyznawane przez siebie zasady. Pozostaje życzyć, zaciskając zęby na to, co dzieje się obecnie w klubie, by Wdowczyk utrzymał Wisłę w Ekstraklasie. To ciągle jest najważniejsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kto wie,może nasz trener legionista okaże się czarodziejem i całe C będzie skandowało: "Darek! -Wdowczyk!"
Co by nie mówić Smuda więcej zrobił dla Wisły i można go bardziej z nią identyfikować niż legioniste Dariusza W.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 13.03.2016 o godz. 16:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jestem jeszcze w szoku aby napisać coś sensownego po za tym że to wstyd, hańba i kompromitacja. Nigdy nie napisałem i nie powiedziałem na Cupiała złego słowa ale teraz to przesadził. Zawsze odcinaliśmy się od ludzi chociaż powiązanych za korupcję a teraz bierzemy trenera, który był skazany i ja wtedy mówiłem, że on już nigdy w życiu nie powinien trenować żadnej drużyny, nawet w okręgówce. W najmroczniejszych koszmarach nie przepuszczałem, że będzie on trenerem mojej kochanej Wisełki.
Na 110 lecie istnienia mamy takiego trenera....i to do końca następnego sezonu. Ciekawy jestem stanowiska SKWK. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Mi się wydaję, że na meczu z Piastem Gliwice Darek W. był już na okresie próbnym w Wiśle w końcówce meczu/ naprawdę dał rade
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No to teraz się będzie działo dopiero
Wystarczy poczytać pierwsze strony tego tematu, żeby zobaczyć, że łatwego startu nie będzie miał... Po całej szopce z niedoszłym trenerem z Chorwacji, doszedłem do wniosku, że... nic już nie rozumiem... - co z zasadami, że nie sięgamy więcej po umoczonych w korupcję? - słysząc Wdowczyk, od razu wyświetliły mi się przed oczami projekty z minionych lat pt. " Okuka w Wiśle"; "Kaczorowski w Wiśle" i "Svitlica w Wiśle"... WTF? Czy tym klubem to, w ogóle jeszcze ktoś steruje? ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Będą jaja jak z tym trenerem przegramy/zremisujemy najbliższe 3 mecze, wtedy Ci co tak łagodzą jego zatrudnienie będą po nim jechać jak łysej kobyle!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
nie chcieliście smudy to macie słabego trenera i w dodatku łapówkarza. żal patrzeć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
"PANU" no ja pierd.dole co się dzieje z tymi ludźmi ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i Wdowczyk okazał się (w pojęciu naszego zarządu) kimś lepszym od niegdysiejszego Petrescu.
Tak, Wdowczyk był umoczony w korupcję, ale w korupcję było umoczonych w Polsce pewnie z 90% trenerów i sporo piłkarzy jakieś 10-15 lat temu. Wdowczyk miał pecha, że go przyłapano. Nie macie żadnej gwarancji, że ktokolwiek inny z możliwych kandydatów nie był gorzej umoczony niż Wdowczyk. Nie podoba mi się ta kandydatura. Jednak już teraz nie mamy wyjścia. Trzeba grać do końca i zacząć wymagać od piłkarzy. A całą złość kibicowską skierować na niezatapialnego Kapkę. Dopóki będzie on w klubie, czy będzie miał jakikolwiek wpływ na to, co w Wiśle się dzieje, będzie źle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
To nie jest słaby trener. To jest dobry trener, może nie wybitny, ale na pewno dobry. Szczególnie biorąc pod uwagę realne cele, jakie są w w tej chwili stawiane przed Wisłą. Sportowo ta decyzja na pewno się broni, tym bardziej, że jesteśmy pod ścianą, bo jak widać nie było żadnego planu B na wypadek niepowodzenia w negocjacjach z Jurciciem.
Tylko, że tu nie chodzi o kwestie sportowe tu, delikatnie mówiąc, ktoś pojechał po bandzie. Czy w Wiśle nie może być normalnie? Najpierw zatrudniają gościa, który nadaje się co najwyżej do prowadzenia WF-u w szkole podstawowej. Zwalniają go (słusznie) po trzech meczach, a w zamian wykonują ruch, który przeczy wszelkim zasadom głoszonym od lat przez środowiska wiślackie. Nadprezesie, nie idźcie tą drogą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Każdy trener który by tu przyszedł w tym momencie (czy to Jurcic czy to Wdowczyk, czy to Mourinho) byloby poklosem działań SKWK w meczu z Piastem. Mial byc Smuda, co przyznal sam zainteresowany, a co sie nie dokonało pod wplywem w/w faktów. Tu nie ma co się obrażać, tylko przyjąć do wiadomości że nie wszystkim się to podoba (przyjscie Wdowczyka) i widzą w tym również winę po stronie części kibiców. Może i by można z tym polemizować, gdyby nie niedawny wywiad ze Smuda. A to że Jurcic nas wydymal na ostatniej prostej sprawia, że nie ma co go żałować, nie byl wart trenowania Wisły. Oczywiscie Wdowczyk też nie jest.... Mam gorąca nadzieję że Wisła utrzyma się fartem, zajmie 14 miejsce w lidze i pożegnamy w czerwcu Wdowczyka. Zresztą to że Wdowczyk to tylko krotki e....od w naszej historii jest pewne na 100%. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
Z zespołem Wisły trener Wdowczyk związał się umową do końca sezonu 2016/2017. To oczywiście nic nie znaczy, ale, jeśli się utrzyma i będzie to sensownie wyglądało, zostanie do końca następnego sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
I jaki poważny sponsor chciałby teraz się z nami wiązać? ehhh...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wdowczyk dał głos
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sionym_czolem/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ja tam w ogólnym rozrachunku nawet jestem zadowolony. Straszony wizją Smudy czy Kociana na tym stanowisku zatrudnienie Wdowczyka odbieram jako ruch na plus pod względem sportowym, ale i mimo wszystko wizerunkowym. Spodobało mi się co powiedział na konferencji - swoje "odsiedział", ale i nie zamierza przez całe życie przepraszać za to co się stało. I dobrze. Życie toczy się dalej, a on pisze swoją historię.
Jeśli ci, którzy piszą, że "nawet Smuda", to jeśli wierzycie, że Franek mając w CV takie "marki" jak ZL czy Widzew nie jest umoczony, to jesteście bardzo naiwni (nie mówiąc już o jego bezczelnych i kompromitujących wałach na transferach do Wisły - jak to się nazywał ten "pomocnik", syn jego znajomego? albo ten student z Rumunii?). Mam nadzieję, że Wdowczyk zapanuje nad stajnią Augiasza, w którą zamieniła się nasza szatnia i będzie też umiał podporządkować sobie piłkarzy. Życzę mu powodzenia i obyśmy już jutro zobaczyli nową, lepiej grającą Wisłę.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 13.03.2016 o godz. 16:55.
|
|
|
|
Guest
|
|
2005/2006 - zgoda - mam podobne odczucia, w paru meczach rywale L moim zdaniem nie grali. Kończąc te dygresje - decyzja o zatrudnieniu Wdowca jest jest moim zdaniem bardzo mocnym strzałem w pysk... ręce opadają..:( P.S. Smuda też był sto lat kopaczem L jakby ktoś nie zwrócił uwagi. Więc obaj panowie z podobną historią tylko DW bardziej identyfikowany z L (bo młodszy o 15 lat i chyba dłużej tam grał), no i DW wpadł, odcierpiał za krętactwa, a Smudzie uszło na sucho bo oczywiście nie wiedział, że kopacze kretów zrzucali się na zapłacenie żydom za punkt... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
bedzie wpi..l z Termalika, Jaga i Ruchem i jeszcze chytry dziad sie u nas zamelduje
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez R33 : 13.03.2016 o godz. 17:09.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|