|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
na twitterze koleś co zeskrinował w jedno te 3 wersje dał powiadomienie oficjalnemu profilowi Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przepisy UEFA dotyczące transferów:
Art.18, pkt 3 A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player’s current club in writing before entering into negotiations with him. A professional shall only be free to conclude a contract with another club if his contract with his present club has expired or is due to expire within six months. Any breach of this provision shall be subject to appropriate sanctions Zrozumiałem z tego, że klub, który chce podjąć negocjacje z zawodnikiem, którego wiąże kontrakt z innym klubem ma obowiązek zwrócić się na piśmie do aktualnego klubu zawodnika z prośbą o zgodę na takie negocjacje. Sytuacja taka nie występuje, gdy zawodnikowi pozostaje do końca kontraktu 6 miesięcy. Ktoś znający lepiej angielski może to potwierdzić? Wynikałoby z tego artykułu, że wszelkie pertraktacje w grudniu w przypadku Cierzniaka bez zgody Wisły były zabronione i grożą za to sankcje. To tak a propos zmienionego tekstu przez Błońskiego.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 03.03.2016 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No dlatego właśnie wypadałoby, żeby Klub o tym wiedział i podjął stosowne kroki. W samej sprawie ważności za wiele to nie zmieni, ale wydaje mi się, tak na chłopski rozum, ze może przysługiwać nam odszkodowanie - przecież przez te parę dni w grudniu mogliśmy go do przedłużenia przekonać, ale hipotetycznie mogła nam w tym przeszkodzić (i jak wynika z rozmowy w jakimś stopniu przeszkodizła) oferta z Wawy.
No ale skoro sam powiedział, że zdecydował się po tygodniu, to musiała być konkretna oferta, a nie zapytanie. Zresztą L nie mogła się z nim nawet kontaktować przed upływem grudnia, a nie rozpoczynać negocjacje.
Ostatnio edytowane przez piotek : 03.03.2016 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nawet jak Komisji Ligi czy kto tam uzna, że faktycznie Legia złamała przepisy to nie będzie nam się należało żadne odszkodowanie, nie zmieni to nic w sprawie ważności/nieważności umów, tylko co najwyżej Legia dostanie karę. Finansową albo (oczywiście tylko w teorii) zakaz transferowy.
Z tego właśnie powodu zamiast zgłaszać to do PZPN/Komisji Ligi/Ekstraklasy lepiej (według mnie) próbować coś ugrać z Legią bezpośrednio. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A moim zdaniem ważne są Zasady.Zasady które zostały złamane kosztem Naszego Klubu.To jest WISŁA i tutaj się tak nie robi.Został przeciwko Nam wykreowany czarny PR bo skorzystaliśmy ze swoich praw.Klub chce to sprzedaje zawodnika a jak nie chce to nie sprzedaje.A sam Zawodnik jest obowiązany wypełnić swój kontrakt.To co się wydarzyło jest totalnie nieakceptowalne-amen.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zasady ? Nie widzicie ze WSZELKIE zasady komisja (7)igi, PZPNy i sama cwe7ka ma w dupie ? Nie pamietacie wielkiego oburzenia jak ich wykopali z eliminacji LM ? Bo ZLAMALI zasady wystawiajac nieuprawionego gracza ? Zapomnieliscie jak plakali bo frajersko przejebali mistrzostwo, pomimo ze zasady o podziale ligi na pol byly znane od roku ?
Dla 7egii, PZPNow i innych komisji 7igi zadne zasady nie maja znaczenia, bo to jest 7egia i im trzeba wszystko podporzadkowac |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sytuacją to sie powinna zajac UEFA. Komisja ligi wiadomo, ze bedzie robiła wszystko, zeby to Legii pomoc. Juz samo to, ze wysłuchali tylko Cierzniaka a z Wisły mowi wszystko. To juz jest walka o Honor Wisły, najlepszej druzyny XXI wieku w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
O tym ze Cierzniak w UEFA sprawę przegra dobrze wie on i legia i pzpn ,tu chodzi o oto ...............sprawa się ciągnie piłkarz trenuje w legi i w lipcu jest gotowy stanąć w bramce .To jest gra na czas legi i Cierzniaka. Przywrócenie CIERZNIAKA do 1 drożyny morze skutkować tym ze za jego nieobecności na treningu nie usprawiedliwiona ,powiną być nałożona kara finansowa i tak za każdym razem .Po wygranym arbitrażu w UEFA ta kara będzie wyegzekwowana .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Bardzo dobrze się stało.Każdy normalny człowiek nie będący kibicem Wisły, w analogicznej sytuacji wybrał by Legię.Takie było jego prawo i z tego skorzystał.Foch Cupiała mnie po prostu śmieszy.Dziadziowi zatrzymał się czas jakąś dekadę temu.Dziś o jakiejkolwiek rywalizacji z Legią nie mam mowy więc niech potem nie .......i że nie ma kasy, jak lekką ręką odrzuca 200 a być może 300tyś złotych.
Mieliśmy 3 wyjścia. Zgarnąć 200 koło + odjąć 100 od wydatków czyli 300 na plus. Pójść śladem Borussii i dograć przyzwoitym bramkarzem rundę do końca Albo od.......ić szopkę i oczywiście to zrobiliśmy. Tak więc gratulacje dla PZPNU za mądrą decyzje a to że wygramy w Uefie... ps. proponuje już zacząć pisać do Antosia o komisje śledczą albo do Ziobry o billingi.Jedyny sposób by dowieść że ustalił warunki już w grudniu.Powodzenia!
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.03.2016 o godz. 10:23.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Już widzę, jak wygrywamy coś na szczeblu UEFA lub FIFA. Na bank, skoro seryjnie przegrywamy sprawy dotyczące kontraktów byłych zawodników. Co prawda nikt nie widział tych umów, może jest to wina ówczesnych osób w Zarządzie, ale ktoś to akceptował i nazwisko tego Pana doskonale znamy.
Na ten moment spodziewam się jeszcze kilku oświadczeń, które jak widać Klub publikuje seriami. Jak już zaczęli, to nie wiedzą kiedy skończyć. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co tu się stało to jest jawny wałek i trzeba to dograć już do końca. A Ty podkul ogon i idź lizać buły Leśnemu ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wiadomo, tylko czy my mamy czym i kim walczyć? Mam nadzieję, że nie skończy się "walką" w Internecie. Póki co mam nadzieję na walkę dziś na boisku.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pierwszy lepszy absolwent prawa, by naskrobał apelację/skargę na ten wyrok. Ba! On nawet dawałby podstawy do kasacji.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
ja moge napisać odwołanie zero problemu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Proponuję zerknąć na twitter Stanowskiego po "50 twarzach Cierzniaka" w "Przeglądzie Sportowym". Do pisania obraźliwych paszkwili urągających jakiejkolwiek przyzwoitości był pierwszy, teraz musi dokładnie sprawę rozpatrzyć. Żenujące, że niektórzy wiślacy dają się nabierać i popierają takie działania. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Żebyś ty się nie zdziwił, jak za chwilę PZPN zajmie się nami po tym kuriozalnym oświadczeniu i jak Legia nie wejdzie na drogę prawną, bo została pomówiona i to w kilku akapitach.
Na dokładkę jest jeszcze to zwolnienie lekarskie Pawłowskiego, który dzień wcześniej jest pełny humoru, bryka, biega, a następnego dnia obłożnie chory... I to tak, że nawet prawnicy z Wisły nie mogą postawić laptopa i nie może powiedzieć, co wie przez np. Skype . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty zaś, drogi przyjacielu Cierzniaka i Pawłowskiego zacznij się może udzielać gdzieś, gdzie docenią Twoje wypociny. Sugeruję "Weszło!". Tam takich jak Ty pełno. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I tutaj widzę szansę dla klubu na częściowe zachowanie twarzy. Zamiast pisać idiotyczne oświadczenia, albo snuć gdybania o stronniczości w PZPN, należy udowodnić naruszenie przepisów i doprowadzić do tego, że Cierzniak i Legia za nie odpowiedzą. Postępować konkretnie i skutecznie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Wyrok tej całej izby pzpn, składającej się z warszawskich radców prawnych jest po prostu żenujący.
Czekam teraz aż pzpn poda uzasadnienie tej decyzji, ponieważ w tych ich nowych przepisach, nie widać podstawy dla której można było rozwiązać ten kontrakt i to jeszcze z winy klubu, co jest najbardziej skandaliczne. Podaję poniżej. link do tych przepisów, które pomimo tego co głoszą warszawskie media, nie zakazują przenoszenia zawodników do rezerw i nie określają tego za przyczynę rozwiązania kontraktu z winy klubu. Każdy może je przeczytać i samemu zobaczyć jak bardzo została przekręcona Wisła. https://www.pzpn.pl/public/system/fi...o%C5%BCnej.pdf Prawdopodobnie jedyny punkt na jakim mogła oprzeć swoją decyzję to: Cytat:
Więc jeśli ten punkt będzie podstawą uzasadnienia pzpn, to myślę że Wisła spokojnie będzie mogla wygrać sprawę przeciwko pzpn-owi w sądzie FIFA, czy ewentualnie CAS. Mam nadzieję że władze klubu nie odpuszczą i będą walczyć o swoje. To niepojęte żeby federacja mieszała się w politykę kadrową klubu. Przepisy pzpn nie zabraniają oddelegowywania zawodników do zespołów rezerwowych. Pzpn nie może zmuszać klubów do sprzedawania zawodników, którzy związali z innym zespołem na pół roku przed końcem kontraktu. Sprawa jest jak najbardziej do wygrania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Cierzniaka to mam w 4 literach i nie dlatego, że podpisał z L, czy coś w tym stylu. Po prostu do piłkarzy się nie przywiązuje. Co innego doceniać ich klasę. A co do Pawłowskiego, to ukłony, że jest prawy i mówił prawdę. Tak się poznaje honorowych ludzi, mimo że trenerem jest fatalnym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
@For_FuN_ link do tych zmienionych przepisów podałem w moim poprzednim poście. Więc sam się najpierw z nimi zapoznaj, a potem ubliżaj innym. W tych przepisach dodali tylko punkt o tym, że nie można wysyłać zawodnika na treningi indywidualne, bez przyczyny sportowej. Nie ma nic o odsyłaniu do rezerw. To warszawskie media na czele z portalem byłego kibica Legii na w, wykreowały mit, że te przepisy zabraniają odsyłania zawodników do rezerw, nigdy nie podając który zapis przepisów o tym mówi. Nie podali, bo takiego zapisu nie ma.
Tak więc jest jak pisze wolfy, decyzja tej izby jest skandaliczna, biorąc pod uwagę że rozwiązała ona kontrakt z winy klubu, a nie np. bez orzekania o winie, co wiąże się z tym że Cierzniak może wystąpić o wypłacenie mu odszkodowania za utracone zarobki. Jak tylko Wisła dostanie uzasadnienie tej żenującej decyzji, to niech jak najszybciej odwołuje się do bardziej niezależnych instytucji sądowniczych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Pod tweetem wyśmiewającym oświadczenie Wisły, zapytałem o to czy mogliby raz opisać coś merytorycznie, niestety zero odezwu :( Smutno mi :(
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie wiem na ile to prawda, ale już dwa razy usłyszałem, że 21 XII 2015 Radek spotkał się z Żewłakowem w Le Scandale i omawiali coś przy jakichś papierkach.
Ktoś spotkał się z podobnym twierdzeniem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Ty je przeczytałeś, czy zrobił to za Ciebie Stanowski?
Nie są raczej aż tak bezczelni/głupi. Od takich spraw maja menago. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak wiele na Naszym forum można kopać się z Koniem..?Gdzie ten Klub Kokosa?Gdzie to uwłaczanie itp.itd.Radosław Cierzniak przy ogromnym wsparciu Warszawskiej medialnej machiny(i nie tylko) łamiącym wszelkie zasady praworządności jak i norm prawnych dotarł do swego fałszywego portu!Nie ma w tej decyzji ułamka praworządności o czym pisałem wcześniej.Skandaliczna bezprecedensowa decyzja która została wydana na użytek Warszawki!Głowa mnie boli od poglądów wszelkiej maści "znafców" którzy próbują tą decyzję usprawiedliwić.Nie ma na to miejsca.Najbardziej utytułowany Klub XXI wieku musi twardo bronić swojego stanowiska jak i pozycji w niezaprzeczalnej Historii Naszego Futbolu.Jak mnie plują w Twarz to nie mówię że pada deszcz i nie wyszukuje mżawki!!Tu jest Wisła tu jest Polska !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|