The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2016, 18:07
Elefant napisał(a):Wyświetl post

teraz kolejny raz mąci i wkręca się by wyszarpać trochę dodatkowej kasy.
O przepraszam!
Nie obrażaj Franza, przecież powiedział, że obejmie Wisełkę za darmo, ja mu wierzę!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.03.2016, 18:17
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
O przepraszam!
Nie obrażaj Franza, przecież powiedział, że obejmie Wisełkę za darmo, ja mu wierzę!
Zamiast ironizowania fajnie byłoby usłyszeć realną kandydaturę na nowego trenera. Kogoś kto podąłby się pracy w takiej a nie innej sytuacji i był na miarę naszych możliwości finansowych. W dodatku był polskim trenerem znającym nasze warunki.

Jakieś propozycje?

Nikt w klubie, wśród piłkarzy, kibiców, nie cieszy się z powrotu Smudy. Ale czy to teraz ważne?

Można się cieszyć po przegranych meczach, mieć super atmosferę w szatni jak za Pawłowskiego, albo brać za mordy i zrobić tam wojnę. Ze Smudą na pewno nie będzie 'przyjemniej', ale czy o to teraz chodzi?
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.03.2016, 18:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zamiast ironizowania fajnie byłoby usłyszeć realną kandydaturę na nowego trenera. Kogoś kto podąłby się pracy w takiej a nie innej sytuacji i był na miarę naszych możliwości finansowych. W dodatku był polskim trenerem znającym nasze warunki.

Jakieś propozycje?

Można się cieszyć po przegranych meczach, mieć super atmosferę w szatni jak za Pawłowskiego, albo brać za mordy i zrobić tam wojnę. Ze Smudą na pewno nie będzie 'przyjemniej', ale czy o to teraz chodzi?
Moje propozycje?
Moja propozycja już padła z Polski - Maciej Skorża, jednak on raczej nie podejmie się tego zadania.

Osobiście rekomendowałbym trenera z zagranicy - Krunoslav Jurčić.

Nikt w klubie, wśród piłkarzy, kibiców, nie cieszy się z powrotu Smudy. Ale czy to teraz ważne?
Tak ważne, przynajmniej dla mnie. Jak sobie wyobrażasz szatnię skłóconą z trenerem na ekstraklasowym zakręcie?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2016, 18:25
Moje propozycje?
Moja propozycja już padła z Polski - Maciej Skorża, jednak on raczej nie podejmie się tego zadania.

Tak ważne, przynajmniej dla mnie. Jak sobie wyobrażasz szatnię skłóconą z trenerem na ekstraklasowym zakręcie?
Mogę spytać co przemawia za tą kandydaturą? Bo chyba nie jego ostatnie wyniki?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.03.2016, 18:26
ZWE ja też uważam, że jedyny i właściwy kandydat to Maciej Skorża, ale niektórzy tutaj mnie wyśmiali.

Możesz odnieść się do kandydatury Krunoslav Jurčić, bo to tylko medialne spekulacje, chyba że coś mnie ominęło...?!

Cytat:
Chociażby liczby, średnia ptk na mecz w jego ostatnich dwóch klubach to odpowiednio 2,13 oraz 2,36 ptk/mecz.
Który trener u Nas miał takie wyniki?
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 03.03.2016 o godz. 18:28.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.03.2016, 18:31
Moim zdaniem na ta chwile i szybkie ułożenie gry to Moskal Kazimierz.

Zagraniczna opcja jest bardzo ryzykowna.
alejasienieznam
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.03.2016, 18:34
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A jakie są jego ostatnie wyniki jak mogę spytać?
Drugie miejsce w lidze słoweńskiej?

22 spotkania ogólnie (puchar, liga, towarzyskie)

13 zwycięstw
3 porażki
6 remisów

Moim zdaniem byłby to odpowiedni trener dla naszych zawodników.
Doświadczenie na arenie międzynarodowej? Jeżeli dobrze odczytuje te statystyki.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.03.2016 o godz. 18:38.

Kraków, 9 marca 2012.

Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.03.2016, 18:35
Na tą chwile i szybkie ułożenie gry to TYLKO Moskal Kazimierz.
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.03.2016, 18:36
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
ZWE ja też uważam, że jedyny i właściwy kandydat to Maciej Skorża, ale niektórzy tutaj mnie wyśmiali.

Możesz odnieść się do kandydatury Krunoslav Jurčić, bo to tylko medialne spekulacje, chyba że coś mnie ominęło...?!

Chociażby liczby, średnia ptk na mecz w jego ostatnich dwóch klubach to odpowiednio 2,13 oraz 2,36 ptk/mecz.
Który trener u Nas miał takie wyniki?
Wiesz jakie cyferki miał Zub na Litwie? Fakty są takie, że Maribor przed przyjściem LM i pewne mistrzostwo. Teraz jest "dopiero" na drugim miejscu i pogonili go już po 15 meczach, w tym jednym na wiosne.

Dinamo to samo, hegemon na Chorwacji, więc cyferki rzędu 2.36 nie robią na mnie wrażenia.

Od 2010 roku nie pracował nigdzie dłużej niż rok.

Mnie to nie przekonuje, ale czasami suche liczby potrafią być mylne dlatego pytam. Może są inne aspekty o których nie wiem.

PS. Werner Liczka u nas też zrobił na papierze dobry wynik, może go przywrócimy?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.03.2016 o godz. 18:39.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2016, 18:37
Moje propozycje?
Czyli nie masz żadnej realnej kandydatury

j.w.

Na razie to sobie spadku nie wyobrażamy, a powinniśmy.

Jeśli ktoś przedkłada kłótnie ze Smudą, ponad walkę za Wisłę powinien szukać już sobie innego klubu. Zawodnicy okazji do wykazania się w trakcie sezonu mieli już wystarczająco dużo, by teraz nawet i ślepo wykonywać polecenia trenera. Klepanie po plecach po porażkach już przerabiamy od kilku miesięcy i jakoś nie zdaje to egzaminu.

Jeśli Smuda ustawi drużynę tak jak w rundach jesiennych sezonów 13/14 i 14/15 to wystarczy do utrzymania. To tylko tyle i aż tyle. Po sezonie niech przyjdzie trener z wizją jak choćby ten Chorwat o którym wspomniałeś.
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.03.2016, 18:41
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Na tą chwile i szybkie ułożenie gry to TYLKO Moskal Kazimierz.
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem na ta chwile i szybkie ułożenie gry to Moskal Kazimierz.
Przyjście Moskala jest równie prawdopodobne co Guardioli. Rozmawiajmy o realnych kandydaturach
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.03.2016, 18:41
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Wiesz jakie cyferki miał Zub na Litwie? Fakty są takie, że Maribor przed przyjściem LM i pewne mistrzostwo. Teraz jest "dopiero" na drugim miejscu i pogonili go już po 15 meczach, w tym jednym na wiosne.

Dinamo to samo, hegemon na Chorwacji, więc cyferki rzędu 2.36 nie robią na mnie wrażenia.

Od 2010 roku nie pracował nigdzie dłużej niż rok.

Mnie to nie przekonuje, ale czasami suche liczby potrafią być mylne dlatego pytam. Może są inne aspekty o których nie wiem.

No jasne cyferki nie grają, to racja. Ale jeżeli zatrudniliśmy Pawłowskiego czy podobnych trenerów, których ''suche liczby'' były o wiele gorsze, to czemu tym razem nie zaryzykować bardziej?

Nie porównujmy Zuba do Jurcicia. Liga litewska to raczej zespoły w większości amatorskie lub pół profesjonalne.

Kraków, 9 marca 2012.

Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 03.03.2016, 18:43
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Przyjście Moskala jest równie prawdopodobne co Guardioli. Rozmawiajmy o realnych kandydaturach
Dlaczego nie może przyjść?
alejasienieznam
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.03.2016, 18:44
Kandydatura Jurcica jest "nierealna" nie dlatego, że jest poza naszym zasięgiem finansowym, tylko dlatego, że jest daleko poza zasięgiem wyobraźni osób decyzyjnych. Gdyby pomyśleli tam dłużej niż 17 sekund, to dokładnie takich trenerów moglibyśmy się u nas spodziewać.

Gdyby nie głupota zarządu, to wcale nie byłoby to sci-fi.
krzaq12
Senior Member

Stary 03.03.2016, 18:44
Jeżeli prawdą jest to że działacze pojechali do Chorwacji, aby negocjować z trenerem (kontrakt od teraz nie od lipca) to musi oznaczać że opozycja dla Smudy jest odpowiednio duża, że dostali zgodę na wyjazd i negocjacje od Cupiała, który ponoć chciał Smudę i tylko Smudę na te 3 miesiące.
Zawodnicy typu Brożek, Głowacki, Miskiewicz czy Boguski mogą zacisnąć zęby i przetrzymać Smude, nawet jeśli go nie lubią bo utożsamiają się z klubem, w mniejszym czy większym stopniu ale utożsamiają się. Problem jest taki że zdecydowana większość to zawodnicy dla których Wisła to kolejny klub i tu pojawia się niebezpieczeństwo, że będą chcieli udowodnić FS, że nie jest takim wielkim znawcą........

Trener zagraniczny to czyta karta, wchodzi z nowym spojrzeniem i wg mnie raczej zrobi większe wrażenie na piłkarzach niż FS.
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.03.2016, 18:46
Jeżeli prawdą jest to że działacze pojechali do Chorwacji, aby negocjować z trenerem (kontrakt od teraz nie od lipca) to musi oznaczać że opozycja dla Smudy jest odpowiednio duża, że dostali zgodę na wyjazd i negocjacje od Cupiała, który ponoć chciał Smudę i tylko Smudę na te 3 miesiące.
Zawodnicy typu Brożek, Głowacki, Miskiewicz czy Boguski mogą zacisnąć zęby i przetrzymać Smude, nawet jeśli go nie lubią bo utożsamiają się z klubem, w mniejszym czy większym stopniu ale utożsamiają się. Problem jest taki że zdecydowana większość to zawodnicy dla których Wisła to kolejny klub i tu pojawia się niebezpieczeństwo, że będą chcieli udowodnić FS, że nie jest takim wielkim znawcą........

Trener zagraniczny to czyta karta, wchodzi z nowym spojrzeniem i wg mnie raczej zrobi większe wrażenie na piłkarzach niż FS.
Skąd info?
krzaq12
Senior Member

Stary 03.03.2016, 18:48
Miga na tt, wiem wiem to zły człowiek, bardzo się zmienił, a przegląd to dużo słabsza gazeta niż kiedyś, ale zakładam że nie wymyślił sobie tego ......
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.03.2016, 18:49
No jasne cyferki nie grają, to racja. Ale jeżeli zatrudniliśmy Pawłowskiego czy podobnych trenerów, których ''suche liczby'' były o wiele gorsze, to czemu tym razem nie zaryzykować bardziej?

Nie porównujmy Zuba do Jurcicia. Liga litewska to raczej zespoły w większości amatorskie lub pół profesjonalne.
Chodzi mi o analogię. Zub prowadził zespół wyrastający poza ligę, Jurcic prowadził takie dwa (Dinamo, Maribor). W obu robił wyniki przyzwoite, ale widocznie coś było nie tak skoro mu w obu przypadkach dość szybko podziękowano.

Ciężko też wyrokować jak poradzi sobie z zespołem, który musi zbudować od zera.

Nie wiem po prostu czy mamy taki margines błędu.

Co nie zmienia faktu, że lepszy on niż Smuda. Czy inny Wdowczykojanas.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.03.2016, 18:49

j.w.

Na razie to sobie spadku nie wyobrażamy, a powinniśmy.

Jeśli ktoś przedkłada kłótnie ze Smudą, ponad walkę za Wisłę powinien szukać już sobie innego klubu. Zawodnicy okazji do wykazania się w trakcie sezonu mieli już wystarczająco dużo, by teraz nawet i ślepo wykonywać polecenia trenera. Klepanie po plecach po porażkach już przerabiamy od kilku miesięcy i jakoś nie zdaje to egzaminu.

Jeśli Smuda ustawi drużynę tak jak w rundach jesiennych sezonów 13/14 i 14/15 to wystarczy do utrzymania. To tylko tyle i aż tyle. Po sezonie niech przyjdzie trener z wizją jak choćby ten Chorwat o którym wspomniałeś.

Dlaczego myślisz, że kandydatura Chorwata jest nierealna?

Myślę, że to Smuda będzie iskrą zapalną wielu konfliktów a nie sami piłkarze. Nie znasz Smudy? Czy może wierzysz w to, że zmądrzał..

W Rytyzbonie czy w Łodzi też myśleli że wystarczy - nie wystarczyło.

Ty masz swoje zdanie, ja swoje. Nikt mnie nie przekona, że Smuda to wybór jedyny i racjonalny.
Skoro stać nas było na transfery i kontrakty to pasowałoby, żeby było nas również stać na trenera.

Kraków, 9 marca 2012.

Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2016, 18:51
Naprawdę trzeba przypominać te wszystkie zagraniczne nazwiska które zostawiały w polskich klubach spaloną ziemię?

Zagraniczny nie jest synonimem słowa 'lepszy'czy 'skuteczniejszy'.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.03.2016, 18:59
Nikt o zdrowych zmysłach do tego burdelu nie przyjdzie. O Moskalu też zapomnijcie, wrócilibyście gdyby Wam tak napluto w twarz? Moskal trenerem jest słabym/średnim, ale należało mu wzmocnić kadrę mimo wszystko i jeszcze "przetrzymać" go na ławce.
krzaq12
Senior Member

Stary 03.03.2016, 18:59
Cytat:
Naprawdę trzeba przypominać te wszystkie zagraniczne nazwiska które zostawiały w polskich klubach spaloną ziemię?

Zagraniczny nie jest synonimem słowa 'lepszy'czy 'skuteczniejszy'.
Tak nie jest, żaden trener nie da nam gwarancji sukcesu, ale zauważcie że my cały czas spieramy się o Smudę, a wielu z Was uważa że bezpieczniejszy jest właśnie jego wybór.
Tak nie jest, dlaczego?
Był tutaj już kilkanaście miesięcy temu, odszedł w złej atmosferze, kilku piłkarzy narzekało na niego, jego metody treningowe, zaklinanie rzeczywistości, narzekanie na słabe transfery, nazywanie piłkarzy ,,to jest kur**a kaleka" a w końcu podanie ,,swojego ukochanego klubu" do sądu w momencie w którym było mu naprawdę ciężko.
I taki człowiek ma teraz nas ratować....

Zagraniczny trener nie jest zawsze gwarancją większe jakości, dlatego ja uważam że dobrą jakość może nam dać Skorża, ewentualnie trener zagraniczny.
Maaskant jaki był taki był ale tytuł nam zdobył, dla mnie to się liczy, nikt po nim, ani Probierz, ani Smuda, ani Moskal, ani tym bardziej Pawłowski się do tego nie zbliżył.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2016, 19:03
Dlaczego myślisz, że kandydatura Chorwata jest nierealna?

Myślę, że to Smuda będzie iskrą zapalną wielu konfliktów a nie sami piłkarze. Nie znasz Smudy? Czy może wierzysz w to, że zmądrzał..

W Rytyzbonie czy w Łodzi też myśleli że wystarczy - nie wystarczyło.

Ty masz swoje zdanie, ja swoje. Nikt mnie nie przekona, że Smuda to wybór jedyny i racjonalny.
Skoro stać nas było na transfery i kontrakty to pasowałoby, żeby było nas również stać na trenera.
A gdzie napisałem, że Smuda jest dla mnie jedyną opcją? Wolałbym przeprosić się z Moskalem. Nie wiem czy to jednak w ogóle wchodzi w grę.

To co napisałem, było w obliczu tego, że Smuda to dla Cupiała w tej chwili najbardziej realna opcja. Zagraniczny trener? napisałem już co o tym sądzę. Nie w takim momencie i nie w takich okolicznościach.

Wątpię, że Smuda zmądrzał. Jest on jaki jest. I tak, zgadzam się, że Smuda będzie iskrą zapalną wielu konfliktów. Jednak tak jak pisałem, piłkarze już mieli okazję się wykazać na boisku jak bardzo nie chcą Smudy w Wiśle. To ich gra doprowadziła do takiej a nie innej sytuacji. Za przeproszeniem w dupach im się poprzewracało, więc powinni cicho siedzieć i słuchać Smudy.

Przyjście jakiegokolwiek trenera, wiąże się z tym, że nie wypali. Zgadzasz się z tym?
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.03.2016, 19:18
Zamiast ironizowania fajnie byłoby usłyszeć realną kandydaturę na nowego trenera. Ko?
Dla mnie I Skorża i potem,II Smuda,III Moskal.Na eksperymenty z opcjami zagranicznymi teraz,to troche za mało czasu,bo jestesmy bardziej do spadku,a nie na bezpiecznej pozycji.
Bednarz=Landryna=......
arti
Guest

Stary 03.03.2016, 20:21
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie I Skorża i potem,II Smuda,III Moskal.Na eksperymenty z opcjami zagranicznymi teraz,to troche za mało czasu,bo jestesmy bardziej do spadku,a nie na bezpiecznej pozycji.
Moskal byłby lepszy od Smudy bo kopacze chcieliby dla Niego grać, poza tym ma jakieś pojęcie o taktyce itp. w przeciwieństwie do Smudy.
Tylko że nikt po pierwsze mu tego w tym momencie nie zaproponuje, a po drugie Kaziu na pewno się nie zgodzi skoro w perspektywie jest na 90% kolejny kopniak za 3 miechy (no chyba żeby nas wprowadził do pucharów to może nie).
Ostatnio edytowane przez arti : 03.03.2016 o godz. 20:29.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2016, 20:27
Dla mnie pierwsza opcja na dzisiaj do końca sezonu to MOSKAL.
Pewnie to nierealne, ale byłoby najbardziej sensowne i logiczne.
Zamiast Dyzmy skłócającego szatnię i kibiców oraz pozostającego w konflikcie z klubem, MOSKAL, który może uporządkować grę i wprowadzić spokój,

Z drugiej strony to i tak pora tylko dzwonić.

Zatrudnienie Smudy to dowód głupoty i krótkowzroczności.
Oczywiście Cupiał, jak zwykle wykaże się krótkowzrocznością i będzie zlizywał z twarzy to, co Franz na niego poprzez Wisłę, napluł
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.03.2016, 21:07

Pełna zgoda z tym co napisał mr_kwolf. Maribor to potentat ligi słoweńskiej, zdobył 5x z rzędu w ostatnich latach mistrzostwo Słowenii, grywał w Lidze Mistrzów a pomimo jakby mogło się wydawać dobrych wyników liczbowych Jurcić zrobił z nimi wynik zdecydowanie poniżej poziomu oczekiwań i za jego sprawą pozbawił ich w praktyce szans na obronienie tytułu. Fakt, że nigdzie nie potrafił zagrzać na dłużej miejsca nie jest specjalnie przekonywujący. Jeżeli mamy już celować w ten kierunek to na papierze 100x lepszym wyborem byłby Ante Simundza.
Co oczywiście nie oznacza, że Jurcica bym nie chciał. Jeśli mam wybór między Dyzmą a w miarę poważnym trenerem zagranicznym, którego wygląd sugeruje, że może mieć IQ powyżej 45 to oczywiście wybieram jego...
Eppur si muove!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.03.2016, 21:25

tylko czy bylo nas stać na te transfery czy nie?
Biorac pod uwage cyrki w tym klubie, nie byłbym zaskoczony jakbym przeczytał ze wszystkie ruchy transferowe w tym sezonie sponsoruje wonga com czy jakis inny kredyt na poczet kredytu...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 03.03.2016, 21:32
Cytat:
W nawiązaniu do przekazu red. Mateusza Migi za pośrednictwem Twittera, jakoby przedstawiciele Wisły Kraków prowadzili dziś rozmowy z chorwackim trenerem, informujemy, iż taka sytuacja nie ma i nie miała miejsca.
to co, chorwacki trener na dniach?
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.03.2016, 21:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
tylko czy bylo nas stać na te transfery czy nie?
Biorac pod uwage cyrki w tym klubie, nie byłbym zaskoczony jakbym przeczytał ze wszystkie ruchy transferowe w tym sezonie sponsoruje wonga com czy jakis inny kredyt na poczet kredytu...
Też się nad tym zastanawiam...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów