The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy?
TAK 92 22,44%
NIE 318 77,56%
Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2016, 22:30
Napoleon Bonaparte popiera StYabola:

Cytat:
Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana.
Również zgoda z gdsmk. Obecnie zamiast uzebienia rekina czy lwa posiadamy uzebienie Gargamela (nie mylic z Gargułą).
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 23.02.2016, 22:38
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
absolutnie się z tym nie zgadzam.

Dobry trener z takimi piłkarzami walczyłby o podium. Może Maaskant, pewnie Skorża.

.
Szkoda tylko, ze ostatni raz przyzwoitego trenera mielismy ponad 4 lata temu
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.02.2016, 22:54
Piszecie że zły trener że tacy dobrzy piłkarze.
A czy miał ich on cały obóz? Wczoraj pierwszy raz ze sobą zagrali brożek z ondraskiem, a zarówno jeden jak i drugi prawie nie przepracoali przygotowań. Jak mamy patrzeć tylko na nazwiska, to proponuję Żurawskiego ściągnąć, Kosowski jest też wolny, podobnie Frankowski, Szymkowiak...
Bez treningu nic trener nie zrobi, choćby nazywał się Guardiola czy Mourinho. Ogarnijcie się trochę bo nie wiecie ile czynników wpływa na wynik i nie jest to tylko trener...
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 23.02.2016, 23:27
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
Bez treningu nic trener nie zrobi, choćby nazywał się Guardiola czy Mourinho. Ogarnijcie się trochę bo nie wiecie ile czynników wpływa na wynik i nie jest to tylko trener...
Jak na ironie twoich słów to własnie Jović miał asystę a Ondrasek był jednym z wyróżniających się zawodników i próbował coś zagrać z Brożkiem.Po za tym zdaje mi się że oni mają trening codziennie a nie tylko na obozie trenują
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.02.2016, 23:33
Cytat:
Jak na ironie twoich słów to własnie Jović miał asystę a Ondrasek był jednym z wyróżniających się zawodników i próbował coś zagrać z Brożkiem.Po za tym zdaje mi się że oni mają trening codziennie a nie tylko na obozie trenują
Tak kolego ale istnieję coś takiego jak makrocykl i mikrocykl, jeśli w makrocyklu pewnego etapu się nie przepracuję ciężko mówić o dobrym funkcjonowaniu jednostki w grupie czytaj. Ondraseka, Jovicia, Brożka z pozostałymi zawodnikami.
Myślę że pewne schematy rozegrania akcji ćwiczyli na obozie. Może i nawet je ww zawodnicy znają ale niestety teoria i praktyka powinny zawsze iść w parze.
Proponuję o cierpliwość.
A propo Ondraseka czy Jovicia - to są dobrzy piłkarze i pewnie jakby przepracowali dobrze zimę to wczoraj cieszylibyśmy się ze zwyciestwa, a tadzio byłby the best.
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.02.2016, 23:53
absolutnie się z tym nie zgadzam.

Dobry trener z takimi piłkarzami walczyłby o podium. Może Maaskant, pewnie Skorża.

Tutaj jest bardziej jakiś taktyczny dramat. Odległości między formacjami, trzymanie linii, stref, organizacja w odbiorze, wychodzenie na pozycje, schematy - leży.

Umówmy się, Popović prowadził Olimpii całą grę w Grudziądzu.
Cywka naprawdę sporo pograł w Derby, Barsnley.
Nawet ten dziad Crivellaro, strzelał, asystował w Guimaraes czasem.
Już nie mówię o Mączyńskim, Joviciu (obaj klasa europejska), Ondrasku, Brożku, Guerrierze, Guzmicsu.
Nawet paralityka Jankowskiego łyknęli w Piaście, liderze.

Jakby Bałaszow przyszedł do Lecha, a nie do nas, to by było sikanie, co za grajek. A oni wzięli jakiegoś emeryta Sisinio.

Z takiego materiału naprawdę da się zbudować coś więcej niż męka z Łęczną i walka o utrzymanie.

PS. Niech jako przykład, jakie dziady u nas w lidze mogą stanowić siłę, gdy się dobrze poustawia klocki, posłuży Patrik Mraz.
Śmiać się czy płakać. Zawodników mamy faktycznie zajebistych. A skąd owi zawodnicy do nas trafiali ano z drużyn mogących w sferze marzeń rozpatrywać grę o najwyższe cele w swoich rodzimych ligach. Ba niektórzy z nich nawet dłuższy czas nie grali w piłkę podobnie jak nasz przyszły nabytek vide Wolski. Trochę za długo trwa ta zmiana trenerów a wyników jak nie było tak nie ma. Materiał ludzki mamy wątpliwej jakości.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 23.02.2016, 23:56
Absolutnie nie bronię Pawłowskiego, tylko jesteście pewni, że jak przyjdzie nowy trener to nagle zaczniemy wygrywać? Nie mówię o tym, że poprawimy styl tylko zaczniemy w miarę regularnie punktować. Przypominam, że nie wygraliśmy dwóch meczy pod rząd od października 2014... I ta seria trwała za kadencji tak znienawidzonego na tym forum Smudy, przez cała kadencję ukochanego tutaj Moskala, nie mówiąc o Broniszewskim, czy Pawłowskim. Drużyna jest w rozkładzie od dłuższego czasu, Smuda miał bardzo dobre jak na nasz potencjał pierwsze 1,5 roku, od tamtej pikujemy w dół. Brakuje u nas zawodnika, który w trudnym momencie meczu weźmie na siebie ciężar gry, pokaże się kolegom. Druga linia kompletnie nie istnieje, w zasadzie nie ma znaczenia w jakim ustawieniu wychodzimy. Nie mamy klasycznego skrzydłowego, nie mamy rozgrywającego. Trochę ambicji to jak widać za mało.

Kogo proponujecie za Pawłowskiego i kto wg Was jest w stanie nas utrzymać? Tak utrzymać, bo przy takiej organizacji gry to podział punktów nam nie pomoże.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.02.2016, 00:00
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, ze ostatni raz przyzwoitego trenera mielismy ponad 4 lata temu
Już mnie nawet nie bawią te teksty. Porównywanie trenerów gdzie jeden dostał piłkarzy jakich chciał a drugi praktycznie gołą i wypaloną jedenastkę. Zresztą jakby temu pierwszemu zabrać Meliksona, to by to wyglądało podobnie jak teraz.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2016, 00:12
kbr napisał(a):Wyświetl post
Kogo proponujecie za Pawłowskiego i kto wg Was jest w stanie nas utrzymać? Tak utrzymać, bo przy takiej organizacji gry to podział punktów nam nie pomoże.
Wdowczyk...
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.02.2016, 00:41
Żart? Cupiał o kimś takim to nawet nie chce słyszeć. (i dobrze! )
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.02.2016, 10:39
Umówmy się, Popović prowadził Olimpii całą grę w Grudziądzu.
To niech wraca do Grudziądza.

Cywka naprawdę sporo pograł w Derby, Barsnley.
W Barsnley się nie sprawdził. Ostatni okres przed powrotem do Polski, to ciągły zjazd. Dlatego zresztą wrócił.

Nawet ten dziad Crivellaro, strzelał, asystował w Guimaraes czasem.
Szkoda, że głównie w Victorii Guimares B. Co ciekawe o tę drużynę otarł się także nasz poprzedni "czarodziej" z Portugalii.

Już nie mówię o Mączyńskim, Joviciu (obaj klasa europejska), Ondrasku, Brożku, Guerrierze, Guzmicsu.
Nawet paralityka Jankowskiego łyknęli w Piaście, liderze.
I Mączyński i i Jović to rzeczywiście klasa Europejska, ale tylko wtedy, gdy weźmiemy pod uwagę grupę Wyszehradzką i kraje byłej Jugosławiii z przyległościami . Poza tym Mączyńskiego, który jest rzeczywiście obecnie naszym najlepszym piłkarzem, na razie nie ma. Brożek i Guerrier to piłkarze sinusoidy. Pół sezonu na plus, pół do bani. Mam wrażenie, że obecnie obaj nie osiągnęli swojego topu.

Guzmics to solidny obrońca, ale... no właśnie... obrońca. To nasza najsilniejsza formacja. Problem polega na tym, że to nie ona zawodzi.

Ondrasek to na razie papierowy tygrys, a może raczej papierowa kobra. Musi udowodnić, że do czegoś się nadaje, ale może będzie z niego pożytek.

Jakby Bałaszow przyszedł do Lecha, a nie do nas, to by było sikanie, co za grajek. A oni wzięli jakiegoś emeryta Sisinio.
Bałaszow to piłkarz, który być może coś nam da. Na razie to kolejny zawodnik, który trafia do Polski po przejściach. A z takimi różnie bywa. Liczymy na to, że się odbuduje, ale historia uczy, iż wcale nie musi. Ocenimy go za kilka miesięcy.

Z takiego materiału naprawdę da się zbudować coś więcej niż męka z Łęczną i walka o utrzymanie.
Być może da się wyciągnąć więcej. Pytanie tylko czy przez kilka tygodni. Osobną kwestią jest to, że nie mamy obecnie w drużynie żadnego ofensywnego pomocnika klasy nie tylko Stilića, ale i Garguły. I to chyba nasza największa bolączka.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.02.2016 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2016, 14:35
Tako rzecze trener Pawłowski:

Cytat:
„Wiadomym jest, że na środku obrony zagra Maciek Sadlok. Zobaczymy, kto będzie mu partnerował, ale na dzisiaj wydaje się to być Alan Uryga. Piotrek Żemło ma kontuzję kolana, której nabawił się w zeszłym tygodniu, natomiast Krystian Kujawa jest, moim zdaniem, jeszcze za młody, żeby zagrać w takim poważnym meczu u siebie” - dodał opiekun Wiślaków.
Kujawa za młody. Dodam, że w marcu skończy 20 lat. Zaczekajmy jak skończy 30, może wtedy będzie gotowy.

the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2016, 14:41
Kur... nie wiadome czy śmiać się czy płakać. Bartosz też za młody jest, więc ogladając mecze z ławki nabierze z wiekiem doświadczenia i bedzie lepszy

Ale znajduje pozytyw. Skoro Uryga zagra na stoperze, to nie będzie go wtedy w pomocy
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.02.2016, 14:48
Dawno dawno dawno nie mieliśmy tak słabego trenera jak Pan T.P. Lepiej na środku obrony od Urygi zagrała by sama kłoda drewna, ale nie ten pseudo fachowiec wie lepiej jak Nas spuścić do 1 ligi. Ja jestem tylko ciekaw kto podjął decyzje o zatrudnieniu tego człowieka? A wystarczyło wytrzymać ciśnienie po derbach zostawić Kazika i sprowadzić mu sensownych piłkarzy. Ale jak widać jest to zbyt skomplikowane dla naszego zarządu.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.02.2016, 14:55
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
Skoro Uryga zagra na stoperze, to nie będzie go wtedy w pomocy
Jego na boisku nigdzie nie ma. Tylko przeszkadza
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 24.02.2016, 15:06
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Dawno dawno dawno nie mieliśmy tak słabego trenera jak Pan T.P. Lepiej na środku obrony od Urygi zagrała by sama kłoda drewna, ale nie ten pseudo fachowiec wie lepiej jak Nas spuścić do 1 ligi. Ja jestem tylko ciekaw kto podjął decyzje o zatrudnieniu tego człowieka? A wystarczyło wytrzymać ciśnienie po derbach zostawić Kazika i sprowadzić mu sensownych piłkarzy. Ale jak widać jest to zbyt skomplikowane dla naszego zarządu.
gwoli przypomnienia: Kulawik
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 24.02.2016, 15:20
Kurde dziwie się ze JOvicia ze szkrzydła nie da do środka a na prawą obrone Bartosz. W środku by byli gracze ogani w miare a na skrzydła młodzierz bo danie urygi do środka spowoduje dużo ryzyka. Fakt jestem za tym by Uryge przestawić na obrone ale nie w tym momencie gdzie mamy za durzo do stracenia
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.02.2016, 15:20
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Tako rzecze trener Pawłowski:

Kujawa za młody. Dodam, że w marcu skończy 20 lat. Zaczekajmy jak skończy 30, może wtedy będzie gotowy.

Nie zmienia to faktu, że Kujawa powinien już w tym momencie grać w II lub I lidze po 90 minut.

daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Kurde dziwie się ze JOvicia ze szkrzydła nie da do środka a na prawą obrone Bartosz. W środku by byli gracze ogani w miare a na skrzydła młodzierz bo danie urygi do środka spowoduje dużo ryzyka. Fakt jestem za tym by Uryge przestawić na obrone ale nie w tym momencie gdzie mamy za durzo do stracenia
Jović ma 1,50 m w kapeluszu i wiatr go zdmuc.huje z murawy. Nie wyobrazam go sobie na stoperze.
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 24.02.2016, 15:47
Mój Skład na mecz
-------------------------Michał Miśkiewicz-----------------------
Jakub Bartosz---Boban Jović---Maciej Sadlok---Rafał Pietrzak
Witalij Bałaszow---Denis Popovič--Boguski---Wilde-Donald Guerrier
------------------------------Paweł Brożek----------------------------------
----------------------------Krzysztof Drzazga----------------------------------

Czemu nie inni
1.Michał Buchalik-wiadomo, że Miśkiewicz lepszy a słaba obrona to już recznika nie potrzebujemy na bramce
2.Mateusz Zając I- Jeszcze nie jego czas
3.Michał Czekaj-ten zawodnik jest słaby chociaż był okres że grał w miarę solidnie w pierwszym składzie ale nie wierze powrót do chociaż przyzwoitej gry
4.Arkadiusz Głowacki,Richárd Guzmics- kartki
5.Krystian Kujawa- Młody ale boję się, że nie udźwignie ciężaru meczu bo on musi grać z kimś dobry na początek np Głowacki.
6.Szymon Witek- ?
7.Piotr Żemło Podobno problemy zdrowotne
8.Tomasz Cywka-zawodnik który niema formy w poprzednich meczach niczym się nie wyróżnił
9.Grzegorz Gulczyński ?
10.Konrad Handzlik- zdrajcy się nie wystawia
11.Patryk Małecki na razie brak formy
12.Grzegorz Marszalik- za młody na tą sytuacje co jest teraz by dziwgnąć zespół
13.Krzysztof Mączyński- rechabilitacjia
14.Jakub Mordec-?
15.Rafael Crivellaro- wpuscił bym go w drugiej połowie za POPOVICA
16.Emmanuel Sarki-jeszcze nie jest gotowy do gry
17.Alan Uryga-ostanio dno chłop ma potencjał ale psychika i gra tak jak by bał sie piłki
18.Oskar Wąsikowski-?
19.Rafał Wolski- za mało czasu by go wpuszczac ewentualnie 2 połowa w 60 minucie
20.Zdeněk Ondrášek- jakoś narazie nic nie pokazał wole młodego polaka który bedzie walczy bo dla temtego moze być to szansa życia
22.Adrian Wójcik-?

DLACZEGO ONI
Michał Miśkiewicz-W ostanich meczach nawet solidnie bez błysku ale tez bez mega wpadek
Jakub Bartosz- młody w poprzednich meczach pokazywał że potrafi grać i że mu się szansa nalezy najlepsza opcja na prawą obrone jak Jovic miał by grać w środku
Boban Jović-ogrywane wiem, że kiedyś grał na stoperze
Maciej Sadlok-tak naprawde jedyny zawodnik który może zagrać na już na stoperze ale troche się obawiam, czy da z siebie maksa
Rafał Pietrzak-grał na lewej w gks jak sadlok do środka to automatu powinien byc tam przeniesiony na lewej może grać jeszcze Donald ale ostanio gra kaszane że bał bym się karnych z kapelusza.
Witalij Bałaszow-ostanio bez wielkiego błysku ale widać, że jak złapie forme może dać nam dużo
Rafał Boguski- ten chłopak troche przypomina mi Czarka Wilka mało widać jakości ale duzo walki i ganiania wszedzie ja wierze, że Rafał jeszcze coś pokaże
Denis Popovič dla mnie najlepszy wybór na defensywnego pomocnika bo ani cywka ani uryga nie daja rady
Wilde-Donald Guerrier-może coś wpadnie cieżko go sklasyfikować
Paweł Brożek-coś czuje że Brożek powinien być takim cichymrozgrywającym
Krzysztof Drzazga- w sparingach najlepszy napastnik wiec czas mu dać szanse jak reszta ma niemoc a nuż wypali i bedzie naszym etatowym napstnikiem
Odpowiedz cytując
przemonik
Member

Od: 09.2010

Stary 24.02.2016, 16:42
daka.kodaka napisał(a):Wyświetl post
Mój Skład na mecz
-------------------------Michał Miśkiewicz-----------------------
Jakub Bartosz---Boban Jović---Maciej Sadlok---Rafał Pietrzak
Witalij Bałaszow---Denis Popovič--Boguski---Wilde-Donald Guerrier
------------------------------Paweł Brożek----------------------------------
----------------------------Krzysztof Drzazga----------------------------------
Donald nie zagra, ponoć nadal jest w szpitalu.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 24.02.2016, 16:52
Miskiewicz - Sadlok, Guzmics, Bartosz, Jovic - Popovic - Malecki, Wolski, Balashov - Ondrasek, Brozek (Drzazga).

Byle nie Uryga.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.02.2016, 17:53
Guzmics przeciez nie moze grac.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.02.2016, 18:36
to ja już bym obstawał przy takiej opcji:
Miśkiewicz - Jović, Żemło, Sadlok, Pietrzak - Balashov, Popović, Boguski, Wolski/Małecki - Brożek, Ondrasek. Chociaż i tak znowu tacy zawodnicy jak Bartosz, Drzazga i Żemło zapewne nie zagrają bo są za młodzi. Ale za kilka kolejek będzie tego samego Drzazgę wpuszczał mimo takiego samego doświadczenia, żeby dupę ratował...
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 24.02.2016, 19:01
Żemło ma kontuzję. Jesteśmy skazani na Urygę.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Stary 24.02.2016, 19:52
Czemu na Uryge. Moze zagrac w obronie Sadlok, Pietrzak, Jovic i Bartosz. W pomocy Wolski z Popovicem. Na skrzydlach Balaszow z Maleckim i juz mamy sklad.
Odpowiedz cytując
Suarey
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 24.02.2016, 20:00
Nawet na głównej Tadzio powiedział że na dzień dzisiejszy Uryga będzie grał na stoperze bo Kujawa za młody na taki poważny mecz u siebie. Ten chłop jest jednak ślepy.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Stary 24.02.2016, 20:05
Ja mysle ze zaden Uryga nie zagra bo sie nie nadaje ba chwile obecna do gry.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.02.2016, 20:13
Jovic i Sadlok powinni zagrac w srodku. Stawianie tam Urygi to istna głupota
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.02.2016, 20:15
Mamy teraz ciekawy skład ,szkoda że dowodzi nim tak słaby trener.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.02.2016, 20:36
R33 napisał(a):Wyświetl post
Żart? Cupiał o kimś takim to nawet nie chce słyszeć. (i dobrze! )
Też myślę że dobrze.
Tylko że z kolei mamy na ławce "bohatera" ostatniej kolejki sezonu 81/82 więc wstręt do przekrętasów chyba trochę osłabł u BC.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów