The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2016, 20:17
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem po co Pawłowski dzień przed meczem wykłada karty na stół i opowiada mediom jak i kim zagramy. Po jaką cholerę rywal ma wiedziec, że Brożek wraca, że zagrany dwójką napastników, że na prawej obronie zagra Jovic a nie Bartosz... Niech mi ktoś powie, po co się tak pucować?
A czy jakby nie powiedział to Górnik zagrałby jakos inaczej?
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 21.02.2016, 20:21
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem po co Pawłowski dzień przed meczem wykłada karty na stół i opowiada mediom jak i kim zagramy. Po jaką cholerę rywal ma wiedziec, że Brożek wraca, że zagrany dwójką napastników, że na prawej obronie zagra Jovic a nie Bartosz... Niech mi ktoś powie, po co się tak pucować?
a może to typowa zmyłka, i wcale nie wyjdziemy dwójką w ataku?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.02.2016, 20:44
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak innych, ale jak na razie mnie osobiście przekonuje tym, że w ogóle JEST. Nawet jeżeli okaże się łamagą, to dobrze dla odmiany będzie zobaczyć, jak ktoś inny pie*doli sytuacje, a nie tylko Jankes z Bogusiem.
Dodam jeszcze mozliwosci czysto taktyczne. ODCIAZENIE BROZKA przede wszystkim.

Zachowujac proporcje to jak w reprezentacji - Lewemu dodal Nawalka Milika i juz nie kryje go pol druzyny i ma wiecej luzu. Replay sytuacji w Wisełce mile widziany. Tylko Ted musi odejsc od 4-5-1 wrocławskiego.

W przypadku kontynuacji ani Drzazga, ani Ondrasek nie pomoga.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.02.2016, 00:58
Uhuhu......Mecz z Łęczna z gatunku tych za 6 pkt.Takich czasów sie doczekalismy.

No ale cóz ,skoro gorzej i tak juz byc nie moze,to trzeba odbic sie od dna i wreszcie cos wygrac.
A Ondrasek ...widac po nim ze wie jak grac i jak sie ustawiac,mam ciche nadzieje ze z Brozkiem zaczna cos grac.

Naomiast przychylam sie do opinii na temat pseudopilkarza Alana Urygi.Trzeba sie pozbyc tego sabotazysty zanim spusci nas do I ligi. W.yjebać go w trybie natychmiastowym do Stara Starachowice.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.02.2016 o godz. 01:08.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.02.2016, 07:45
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A czy jakby nie powiedział to Górnik zagrałby jakos inaczej?
Tego nie wiemy. Wiemy, że Górnik wie więcej niż musiał wiedzieć.

wolfu napisał(a):Wyświetl post
a może to typowa zmyłka, i wcale nie wyjdziemy dwójką w ataku?
Wątpię, ale jeśli tak będzie i wygramy mecz to zaśpiewam "Pawłowski Tadek - nie rusz Tadzika bo zginiesz"
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 22.02.2016, 11:19
To już lepiej przerobić jeden z odcinków miodowych lat "Pawłowski Tadeusz - to Wisły jest Prometeusz"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 22.02.2016, 13:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Naomiast przychylam sie do opinii na temat pseudopilkarza Alana Urygi.Trzeba sie pozbyc tego sabotazysty zanim spusci nas do I ligi. W.yjebać go w trybie natychmiastowym do Stara Starachowice.
Jesli Alan jest "sabotazysta" to jak nazwiesz to co od.......il kilkukrotnie Sadlok ?

Dajcie spokoj chlopakowi bo za rok dwa bedzie jednym z lepszych pomocnikow w lidze. Zdarzaja mu sie mecze bardzo dobre, czyli ma potencjal na lepsza gre.
Uryga moze sie tylko i wylacznie rozwinac. Chociazby jak Murawski z Piasta, ktory do zeszlego sezonu kopal sie po czole, a dzis jest co najmniej swietny.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.02.2016, 14:30
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jesli Alan jest "sabotazysta" to jak nazwiesz to co od.......il kilkukrotnie Sadlok ?

Dajcie spokoj chlopakowi bo za rok dwa bedzie jednym z lepszych pomocnikow w lidze. Zdarzaja mu sie mecze bardzo dobre, czyli ma potencjal na lepsza gre.
Uryga moze sie tylko i wylacznie rozwinac. Chociazby jak Murawski z Piasta, ktory do zeszlego sezonu kopal sie po czole, a dzis jest co najmniej swietny.
musze powiedziec ze mnie zaskoczyłeś.

Będzie jednym z lepszych ? Oby. Na jakiej podstawie takie tezy? Co jest jego atutem?
Zdarzają mu sie mecze bardzo dobre. - Kiedy ? Raz na ile ? Skoro na 10 spotkań ma jedno dobre to znaczy ze ma potencjał na to by być dobrym? Wg. mnie to o tym nie świadczy, no ale kazdy ma prawo uwazac wg siebie.

Ale nie wiem skad ta nadzieja i wiara. Mi w tym sezonie już odeszła nadzieja rodem z FM ze Alan bedzie kotem na defensywnym pomocniku.
A taki jak Murawski nie bedzie. Murawski ma 173 a Alan 191, roznica wagi to 21 kg. Przepaść, łączą ich tylko wspolne pozycje.
Wiec porównywać Alana nalezy tylko do jemu podobnych : rok starszy od Alana i cięższy o 1kg jest ...Paul Pogba.
Zreszta, jak pamietasz Dietmara Hammana to własnie takie warunki ma Alan Uryga. Czy przypomina DH ? Jak dla mnie w ogóle, i będe sie upierał ze Alan jest najgorszy w pierwszej 11. Konkuruje tylko z ręcznikami, ponieważ nie daje nic druzynie. Ale z chęcia przyznam ze nie mam racji, tylko dajże argument
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.02.2016, 19:55
Jeżeli trener dalej będzie forsował Uryge w składzie to zaliczymy spadek. Skoro nawet Łeczna daje nam popalić i ledwie ratujemy remis to znaczy, ze czas już się modlić, bo z ta gra tylko zapłakać się mozna
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.02.2016, 19:56
Dlaczego Drzazga nie dostał szansy już w drugim meczu z rzędu?
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2016, 19:59
Pawłowski idealnie pasuję do aktualnej drużyny Wisły jest tak samo bezradny jak piłkarze . Uryga to sabotażysta znów zaskoczony , że ktoś wyskakuje mu za plecami w polu karnym a w 93 minucie zagrywa piłke zamiast na pole karne przeciwnika na swoją połowę . Mnóstwo niedokładnych podan Cywka to nieporozumienie kopie sie po czole . Żal oglądać to nie zespół to zbieranina . Brożek szkoda komentować .
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.02.2016, 20:01
Gra kogoś takiego jak Alan Uryga w pierwszym składzie to potwarz dla 110 lat historii Naszego klubu. Jeżeli nawet w meczu z Górnikiem Łęczna nie potrafi pokazać czegokolwiek, co pozwoli nazwać go kopaczem, to naprawdę już za dużo. Czy ktoś potrafi podać jeden, logiczny argument na jego obecność w pierwszym składzie? Nic tylko .......nąć sobie w łeb po takim "widowisku".
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 22.02.2016, 20:03
Za Moskala gra wygląda dobrze, tylko piłkarzyki nie potrafiły strzelać 100% sytuacji. Jednak na grę dało się patrzeć, tylko skuteczność beznadziejna

Teraz na nic nie da się patrzeć, jedyny "pomysł" na grę, to dzida w przód

Taktycznie jesteśmy rozłożeni masakrycznie, zero, nic nie ma,.

O zmianach lepiej nie mówić.

Widzieliście dziś nasz środek pola? Mega kreatywny Uryga-Cywka.

Z zawodników jedynie plus dla Małego, więcej zrobił ten Bałaszow przez 2 mecze.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.02.2016, 20:04
Niestety spadek jest bliski. Brawo Panie Cupiał i Kapka. Brawo Towarzysze.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2016, 20:06
Rzeczywiście zostało parę rzeczy do doszlifowania.... słowa naszego trenera po dzisiejszym meczu brzmią jak ponury żart.

Nie będę się pastwić nad Alanem, bo wszystko już o nim zostało napisane. Dodajmy do tego figuranta Cywkę w środku pola i mamy obraz nędzy i rozpaczy. Taktycznie jesteśmy drużyną z C-klasy.

W następnym spotkaniu gramy bez środka obrony, aż mnie mdli na samą myśl o tym.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 22.02.2016, 20:09
Uryga do piachu. Serio, wyżej jak III liga na ten moment bez pleców by nie pograł. U nas jednak jakimś cudem gra...
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

nie mamy środka pola i to było widać jak na dłoni w tym meczu. Idealne podsumowanie gry Urygi to jego podanie do tyłu w doliczonym czasie, Cywka też jest słaby. Szkoda, że nam wypadł Mączyński, ale cóż zrobić.
Jak Tadek to poukłada w następnym meczu pod nieobecność Głowy i Guzmicsa? Aż strach pomyśleć.

Oby za zwolnienie Kazia nie przyszło nam zapłacić najwyższej ceny...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

I ten jego usmiech na gebie po takim meczu
no ale na Podbeskidzie wychodzimy nez stoperów
wiec tylko fakt zatrudnienia przed przerwa zimowa bedzie prawdopodobnie przyczyna,
ze Pawlowski nie bedzie rekordowo krotko pracujacym "trenerem"
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
manolo1906
Member

Od: 04.2011

Stary 22.02.2016, 20:10
Jedynie Jovic walczył i starał się, ale prawy obrońca meczu nie wygra. Balaszov plusem meczu to jakis żart ,wydaje mi się że ten transfer bedzie następnym niewypałem gość tylko potrafi szybko biegać zero dryblingu i strzału.
Powód: Pisze wku...ny z telefonu
Ostatnio edytowane przez manolo1906 : 22.02.2016 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.02.2016, 20:12
Dno i wodorosty w I lidze nie jest źle :( ku...a Zero pomysłu na grę a nie czekaj dzida do przodu i gramy! Za Moskala chociaż coś grali u Pawłowskiego nic się nie dzieje poza górnymi piłkami pff.Brak ładu i składu brak zgrania i komunikacji.Z Podbeskidziem będzie wpie...lol bez obrony

Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.02.2016, 20:13
Środek pola to żenada. Do tego balashov, który przejął chyba mimikę po Tadku i tylko mu się ryj cieszy, a chuja robi.
Nie da się tego oglądać na trzeźwo, a terminarz też nie kolorowy. Z PBB bez stoperów, a potem do scyzorów, gdzie zawsze nam się gra chujowo.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.02.2016, 20:20
Z Pawłowskim za sterami to my się w tej lidze nie utrzymamy...

Po stronie Wisły ciężko pisać o jakichkolwiek plusach bo każdy widział jak to wyglądało, mało zgrania, i brak wiary. Nie wyglądali jak zespół, który wychodzi wygrać mecz.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.02.2016, 20:31
Kuerwa co to bylo, ja .......e. Moskal przy Pawlowskim to Mourinho z Kloppem 2 w 1. Jak on ze Slaskiem gral w pucharach to ja nie mam zielonego pojecia. Nie pozostaje nic innego jak czekac i sie modlic, ze w koncu cos zaskoczy. Tylko co ma zaskoczyc?
Mam dziwne przeczucie, ze w nastepnym meczu Uryga znowu bedzie w peirwszym skladzie W sumie to juz sam nie wiem co napisac nawet. Niech sie ogarnie ten Pawlowski lepiej.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.02.2016, 20:31
W środku straszna dziura, kupić tu kogokolwiek bo Uryga, Cywka&co to są parapiłkarze.
Ogólnie straszne dziadostwo, choć gdyby Ondrasek nie zjebał to powinniśmy mieć 2,3-0 i to wygrać.
Ósemka dwa kroki dalej od nas, za to widmo rozpaczliwej walki o utrzymanie coraz bardziej zagląda w oczy. Wywalenie Kazia wydaje się na ten moment fatalnym błędem. No ale może ktoś dojdzie i w sobotę karta się odwróci. Nadzieja matką głupich, ale cóż pozostało...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.02.2016, 20:32
Za wystawienie środka pola w postaci Urygi i Cywki, Pawłowski nie powinien wylecieć tylko powinien zostać wypierd*** dyscyplinarnie.

Wyjść 4-4-2 z takim środkiem to robienie sobie jaj z pogrzebu.

Dawałem Pawłowskiemu kredyt zaufania. Dzisiaj się skończył.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.02.2016, 20:36
Zdębiałem jak zobaczyłem w pierwszym składzie razem Cywkę i Urygę
Tylko ktoś niespełna rozumu popełnia taki błąd, bo sabotażysta chociaż nie daje tak bezpośredniego dowodu swojej kreciej roboty trenerskiej. Uryga rusza się jak wóz z węglem, kierowany przez pijanego furmana, a Cywka to nie jest nawet piłkarz (panie Moskal wystąp! - To twoja robota), a jakiś gość, który spadł na Reymonta z Księżyca.
Wiem, że to już przesada ze zmianami trenerskimi, ale Pawłowskiego jutro nie powinno już tu być, a najlepiej niech go spakuje do walizki jego promotor Zdzichu i z tym bagażem się wynosi z klubu.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.02.2016, 20:38
Pawłowski niestety marnuje potencjał drużyny, bo póki co ewidentnie widać, że nowi zawodnicy prezentują się przyzwoicie, na pewno całościowo zaciąg zimowy dużo lepszy od letniego.

Ondrasek ewidentnie pokazuje, że umie grać w piłkę; szkoda, że w drugiej połowie pomoc Pawła była znikoma.
Bałaszow to pierwszy klasyczny skrzydłowy jakiego pozyskaliśmy chyba od czasów Kirma. Mimo strat z gry jego i DG77 (dość słaby mimo gola dzisiaj) i później Małeckiego wynikało i tak więcej niż z bezsensownego klepania trójki ze środka pola, które obserwowaliśmy co mecz jesienią. Pietrzak niestety najsłabiej, omijany, niepewny, jakby przestraszony.

Oczywiście tradycyjne ma tutaj miejsce napierdalanie w Cywkę, chyba inne mecze oglądaliśmy bo obok Bałaszowa i Jovicia to był jeden z najjaśniejszych punktów dzisiaj. Jak na środkowego pomocnika mającego czyścić pole grał przyzwoicie, nie bał się zagrywać do przodu, w przeciwieństwie do Alana, z którym musiał grać. Uryga to osobny temat - dziś nawet nie był jakiś tragiczny, ale w świetle tego co gra na poważnie zastanawiałbym się nad zakontraktowaniem 40-letniego Sobolewskiego w jego miejsce w lecie. Nie wiem, albo zrobić z niego stopera, albo wysłać gdzieś na wypożyczenie, żeby się ograł, bo z tym co prezentuje nie daje rady na tym poziomie.

Coraz bardziej niepokoi gra Ryśka, jeśli myśli o nowych opcjach po Euro, to niech się lepiej ogarnie, bo z taką grą, to nie wiadomo czy w ogóle na to Euro pojedzie. Absolutnym dramatem są kartki dla obu stoperów - na PBB optymalną parą na obronę jest zestawienie Sadlok-Uryga/Pietrzak, a to nie napawa optymizmem. Miśkiewicz bez zarzutu - wady ma jakie ma, ale to i tak bramkarz o klasę lepszy od Buchalika.

Trener - fajnie, że wyszliśmy nareszcie 2 napastnikami. Gorzej, że na środek wystawił dwóch rębajłów i robił beznadziejne i spóźnione zmiany, trzymając do końca nie wiadomo po co Urygę i znowu nie dając szansy Drzazdze.
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 22.02.2016, 20:48
Bójcie się chamy...
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 22.02.2016, 20:49
Mi się rzuciło w oczy to że Łęczna prawie zawsze o krok szybsza w tym meczu to raz.
Dwoma napastnikami to można grać jak się ma kumatego ofensywnego środkowego pomocnika to dwa.
Skrzydła to były ale niekoniecznie na boisku to trzy.
Środek pola opanowany przez gości to cztery.
Tylko Jović zagrał na plus a reszta ... przemilczę lepiej.
Jeszcze jedno - miałem wrażenie że nasz bramkarz totalnie bał się wybijać piłkę nogami czy to z gry czy z piłki stojącej.
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 22.02.2016, 20:51
Dramat
Nasza gra nie przypomina niczego a środek pola nie istnieje.Jak mamy grać na dwóch napastników jak z Cywką i Urygą jest taka dziura w środku,prosiło się o zmianę dla nich już w przerwie ale Pawłowski jest ślepy na coś takiego.Dopiero w 80 min wprowadza Popovicia i to jeszcze nie za Urygę tylko za Cywkę.Nasze akcje ani nie są spójne ani żadnych schematów nawet nie próbujemy,tego się nawet nie da rozłożyć na czynniki pierwsze bo po prostu nie ma co.
Albo się Ted ogarnie albo czeka nas pożarcie z PBB ze względu na brak Głowackiego i Guzmicsa...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów