|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A ile to możemy zarobić na Burlidze no proszę Was - za te pieniądze żadnego ofensywne gracza nie sprowadzimy na poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Oszczędnośc na kontrakcie podpisywanym w "grubszych" czasach za to już coś znaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bury i tak po sezonie by odszedł napewno myślami jest już w Białymstoku myślę że to rozsądne rozwiazanie. Ciekaw jestem czy jeszcze kogoś podpiszemy.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Burliga miał wysoki kontrakt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Miał - słowo klucz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Burliga oficjalnie w Białymstoku.
Dzięki Bury, w szczególności za walkę i nieustępliwość w każdym meczu! ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2015
Offline |
|
|
Wypowiedź Burligi odnośnie przenosin,
czy tylko ja odnoszę wrażenie że jest jakaś aluzja do sprawy z Cierzniakiem "W klubie przedstawiłem swoje stanowisko jasno, nie pozostawiałem żadnych niedomówień, chciałem, żeby wszystko było między mną i klubami w porządku. Miałem kilka opcji, ale Jagiellonia była najbardziej zdeterminowana i najbardziej konkretna. Nie było żadnego układania się z kimś za plecami którejś z zainteresowanych stron. Zarówno ja, jak i Jagiellonia i Wisła wszystko załatwiliśmy w cywilizowany sposób – mówi nowy zawodnik Żółto-Czerwonych i dodaje - Nie ma spalonych mostów. To, że nie dogadamy się w Wiśle stało się jasne już wcześniej. Wydaje mi się, że w klubie nikt nie miał do mnie żadnych pretensji, bo o wszystkim informowałem odpowiednio wcześniej." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wypowiem się nt. transferu sreru którym niektorzy ostatnio mocno żyją.
wg. mnie jeśli pilkarz chorwacki nie rozwiążę sam kontraktu, to go w Wiśle w tej rundzie nie będzie. Dlatego moze hajs z Łukasza pojdzie do kieszeni Chorwata, ten rozwiąże umowę i podpiszę z Nami za free. Wg. mnie to jedyna opcja - jeśli w ogóle jest temat tego chłopa. Biorąc pod uwage wypociny medialne polskie i chorwackie niby coś jest na rzeczy, ale sami dobrze wiemy ze papier przyjmie każdy tekst. Biorąc pod uwagę wszelkie przepisy, mozemy się tak bujać z Nim do 31 marca. Jeśli do tego dnia nie przyjdzie, to juz nie będzie miał możliwości grać w Wiśle w rundzie wiosennej 2015/2016 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Burliga pokazał że można grać fer w otwarte karty a nie jak cieżniak wodził wisłe za nos
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ponad 15 lat w Wisle zrobiło swoje, nie mogł sie zachowac jak Cierzniak, ktory jest zwykłym najemnikiem i ma gdzies czy bedzie to transfer z Wisły do Legii czy z Legii do Lecha. Na szczescie na prawdej obronie mamy kim grac, Jovic spisuje sie swietnie a i Bartosz swoja szanse wykorzystuje
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Rezygnacja z Burligi dziwi, bo w dalszym ciągu jest wąska kadra, a jakość kilku piłkarzy, która z tego powodu ma abonament na grę (Boguski, Uryga) lub z braku laku siedzą na ławce rezerwowej (Buchalik, Crivellaro, Popović) jest słabsza od Łukasza.
Burliga na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy zrobił postęp, stał się solidnym ligowcem i mimo wszystko w obecnej sytuacji byłoby lepiej mieć Burligę, bo jego nie wstyd wystawiać do składu. Co do rzekomo jego wysokiego kontraktu, to on miał przedłużaną umowę na początku 2013r., a więc już w czasach sporego kryzysu, dodatkowo przeszedł do Jagiellonii, więc akurat tego argumentu nie kupuję, biorąc pod uwagę, że z Crivellaro podpisano na trzy lata, a on był w kadrze klubu z Ekstraklasy z Portugalii i w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a tam chyba zarobki są większe niż w Wiśle. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A i może wydedukowałbyś dlaczego akurat 2 dni temu tak powiedział Ted i dlaczego rozwiązanie o którym mówie jest opcja. Żebyś jednak nie stracil cennego czasu, wyłożę : Jedyna opcja jest rozwiązanie kontraktu z klubem przez piłkarza (np. tak jak teraz robi Cierzniak) poniewaz 15 lutego zamknęło sie okienko w CH i odchodzić moga tylko wolni piłkarze których my do 31 marca mozemy do rozgrywek zglosić. Tak samo ma się sytuacji z Cierzniakiem jeśli chodzi o L. Koalik, zgadzam sie w 99% ale tez slyszalem ze podpisywał umowe na 3 lata to dostał "dobrze" bo to było za czasów Maskanta. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
To co ze zamknelo sie u nich okienko 15 lutego my mozemy kupywac do konca miesiaca. Wydaje mi sie ze nie ma to znaczenia
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Akurat to jedyna pozycja, na której strata Burigi nie odbije się w ogóle na zespole. Burliga to nie Baszczu, żeby po nim płakać. Dzięki za walkę i chęci, do widzenia i powodzenia. Bez specjalnych emocji. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ktoś inny powinien się wydedukować w tym temacie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ano masz racje.
Dojebałem, nie wiem w sumie jak to wymyslilem ... co nie zmienia faktu ze mamy taki stan kadrowy jaki mamy plus strata Burego. nie wygląda to za ciekawie z tyłu ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wszystkiego dobrego w nowym klubie Bury Dzięki za te lata i mam nadzieję, że będzie ci dane kiedyś wrócić! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Cóż, Prezes w wywiadzie dla wislaportal mówił że chcą sprowadzić rozgrywającego, po czym dodał że po kontuzji Mąki szukają jeszcze intensywniej, tymczasem sprzedał Burlige.
Więc kasa za Burego + zejscie z kontraktu Burego powinno to jeszcze przyśpieszyć(!) No chyba że rozmawialiśmy tylko z Chorwatem, nie udało się i żadnej alternatywy już nie mają, w taką amatorke co prawda nie wierze, każdy zdaje sobie sprawe że środek pola mamy dramatyczny i tu transfer jest koniecznością. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wypada Głowa/Guzmics -> wejdzie Sadlok wypada Sadlok -> wejdzie Pietrzak wypada Jović -> wejdzie Bartosz "Teoretycznie" możemy sobie "pozwolić na 2 kontuzjowanych w tej formacji. Mam nadzieję, że Kujawa lub Żemło zaprezentują na tyle dobrą formę, by po Bartoszu stali się kolejnymi młodymi którzy nie pękną w ekstraklasie. Może Pawłowski nie będzie musiał korzystać z ich usług. Jak będzie zobaczymy. Fakt faktem że ja i zapewne większość kibiców liczy, że odejście Burligi będzie się wiązało z przyjściem kogoś nowego np do środka pola, czy to ofensywny czy to defensywny pomocnik bardzo się przyda. A może i jest niezbędny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
czemu? pomyśl ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
od dluzszego czasu mowilo sie o odejsciu Burego - i zrobil to z klasa, gdzies wyczytalem ze ma jeden z najwiekszych kontraktow w Wisle , szkoda Burego ale bez przesady - nigdy nie byl i niebedzie to zawodnik NIEdoZastapienia, dziwi mnie jedynie ze Bury wybral takie zadupie jak Bialystok , niewierze zeby Jaga dawala az takie pieniadze zeby kusic tam zawodnikow , zwlaszcza ze kiedys pisalo tez cos o zagranicznym klubie , predzej bym podejrzewal ze Bury wyladuje gdzies w Lubinie , Szczecinie , Wroclawiu czy Gliwicach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Podobno plotki chodzą ze juz transferów nie będzie dopiero latem :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
podobno?
podobno TO! Podobno TAMTO! Podobno SRAMTO! Jejku!!!! Litości! ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Odnośnie Burego zagraniczne oferty na poziomie 2 Bundesligi więc zdecydował sie na Bialystol
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|