The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2016, 22:34
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
A moze to ruch pod przygotowanie miejsca dla nowego zawodnika...
Jutro jakiś anonim napisze w komentarzu, że prawie mamy już zaklepany transfer, napompuje balonik a skończy się jak zwykle w ostatnim czasie, czyli wielką klapą.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.02.2016, 22:46
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Jutro jakiś anonim napisze w komentarzu, że prawie mamy już zaklepany transfer, napompuje balonik a skończy się jak zwykle w ostatnim czasie, czyli wielką klapą.

Griszka ma rację, logika wskazuje na nowy transfer. Wiadomo że zabiegaliśmy o kolejne wzmocnienie, ale do niego nie doszło. Zakładając, że poszło o pieniądze, to zejście z pensji i (prawdopodobnie) zysk ze sprzedaży Łukasza pozwolą na powrót do rozmów. Czy się dogadają, to inna sprawa, ale imo temat kolejnego wzmocnienia na pewno jest.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.02.2016, 23:01
A ile to możemy zarobić na Burlidze no proszę Was - za te pieniądze żadnego ofensywne gracza nie sprowadzimy na poziomie.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 17.02.2016, 23:14
Oszczędnośc na kontrakcie podpisywanym w "grubszych" czasach za to już coś znaczy.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.02.2016, 23:22
Merkury napisał(a):Wyświetl post
A ile to możemy zarobić na Burlidze no proszę Was - za te pieniądze żadnego ofensywne gracza nie sprowadzimy na poziomie.
Czy Ty nie masz czasem chronicznej depresji?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.02.2016, 23:32
piotek napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty nie masz czasem chronicznej depresji?
karmcie dalej trola

nie po to są opcje ignoruj by trzeba było to czytać, miejcie litość...
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.02.2016, 23:38
Bury i tak po sezonie by odszedł napewno myślami jest już w Białymstoku myślę że to rozsądne rozwiazanie. Ciekaw jestem czy jeszcze kogoś podpiszemy.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.02.2016, 01:37
Burliga miał wysoki kontrakt ? Dobry żart. Facet idzie do klubu, który jest 3 od końca jeśli chodzi o wydatki na pensje i gdzie nie tworzy się kominów płacowych.
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 18.02.2016, 01:53
Miał - słowo klucz.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.02.2016, 15:26
Burliga oficjalnie w Białymstoku.

Dzięki Bury, w szczególności za walkę i nieustępliwość w każdym meczu!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
slams
Junior Member

Od: 09.2015

Stary 18.02.2016, 15:32
Wypowiedź Burligi odnośnie przenosin,
czy tylko ja odnoszę wrażenie że jest jakaś aluzja do sprawy z Cierzniakiem

"W klubie przedstawiłem swoje stanowisko jasno, nie pozostawiałem żadnych niedomówień, chciałem, żeby wszystko było między mną i klubami w porządku. Miałem kilka opcji, ale Jagiellonia była najbardziej zdeterminowana i najbardziej konkretna. Nie było żadnego układania się z kimś za plecami którejś z zainteresowanych stron. Zarówno ja, jak i Jagiellonia i Wisła wszystko załatwiliśmy w cywilizowany sposób – mówi nowy zawodnik Żółto-Czerwonych i dodaje - Nie ma spalonych mostów. To, że nie dogadamy się w Wiśle stało się jasne już wcześniej. Wydaje mi się, że w klubie nikt nie miał do mnie żadnych pretensji, bo o wszystkim informowałem odpowiednio wcześniej."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.02.2016, 15:38
Wypowiem się nt. transferu sreru którym niektorzy ostatnio mocno żyją.

wg. mnie jeśli pilkarz chorwacki nie rozwiążę sam kontraktu, to go w Wiśle w tej rundzie nie będzie.
Dlatego moze hajs z Łukasza pojdzie do kieszeni Chorwata, ten rozwiąże umowę i podpiszę z Nami za free.
Wg. mnie to jedyna opcja - jeśli w ogóle jest temat tego chłopa. Biorąc pod uwage wypociny medialne polskie i chorwackie niby coś jest na rzeczy, ale sami dobrze wiemy ze papier przyjmie każdy tekst.
Biorąc pod uwagę wszelkie przepisy, mozemy się tak bujać z Nim do 31 marca. Jeśli do tego dnia nie przyjdzie, to juz nie będzie miał możliwości grać w Wiśle w rundzie wiosennej 2015/2016
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.02.2016, 15:41
slams napisał(a):Wyświetl post
Wypowiedź Burligi odnośnie przenosin,
czy tylko ja odnoszę wrażenie że jest jakaś aluzja do sprawy z Cierzniakiem

"W klubie przedstawiłem swoje stanowisko jasno, nie pozostawiałem żadnych niedomówień, chciałem, żeby wszystko było między mną i klubami w porządku. Miałem kilka opcji, ale Jagiellonia była najbardziej zdeterminowana i najbardziej konkretna. Nie było żadnego układania się z kimś za plecami którejś z zainteresowanych stron. Zarówno ja, jak i Jagiellonia i Wisła wszystko załatwiliśmy w cywilizowany sposób – mówi nowy zawodnik Żółto-Czerwonych i dodaje - Nie ma spalonych mostów. To, że nie dogadamy się w Wiśle stało się jasne już wcześniej. Wydaje mi się, że w klubie nikt nie miał do mnie żadnych pretensji, bo o wszystkim informowałem odpowiednio wcześniej."
Brawo i jeszcze raz brawo to się nazwywa pelna klasa....
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 18.02.2016, 15:46
Burliga pokazał że można grać fer w otwarte karty a nie jak cieżniak wodził wisłe za nos
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.02.2016, 15:54
Ponad 15 lat w Wisle zrobiło swoje, nie mogł sie zachowac jak Cierzniak, ktory jest zwykłym najemnikiem i ma gdzies czy bedzie to transfer z Wisły do Legii czy z Legii do Lecha. Na szczescie na prawdej obronie mamy kim grac, Jovic spisuje sie swietnie a i Bartosz swoja szanse wykorzystuje
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2016, 16:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwage wypociny medialne polskie i chorwackie niby coś jest na rzeczy, ale sami dobrze wiemy ze papier przyjmie każdy tekst.
Biorąc pod uwagę wszelkie przepisy, mozemy się tak bujać z Nim do 31 marca. Jeśli do tego dnia nie przyjdzie, to juz nie będzie miał możliwości grać w Wiśle w rundzie wiosennej 2015/2016
Sam Pawłowski powiedział 2 dni temu 'na razie nie biorę pod uwagę chorwackiego piłkarza'. To już nie sa tylko plotki medialne. Z jakiej paki klub miałby rozwiązać z nim kontrakt, skoro wie o realnym zainteresowaniu drugiego klubu? Bo z dobroci serca warto oddać za free podstawowego piłkarza drużyny?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.02.2016, 17:45
Rezygnacja z Burligi dziwi, bo w dalszym ciągu jest wąska kadra, a jakość kilku piłkarzy, która z tego powodu ma abonament na grę (Boguski, Uryga) lub z braku laku siedzą na ławce rezerwowej (Buchalik, Crivellaro, Popović) jest słabsza od Łukasza.

Burliga na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy zrobił postęp, stał się solidnym ligowcem i mimo wszystko w obecnej sytuacji byłoby lepiej mieć Burligę, bo jego nie wstyd wystawiać do składu.

Co do rzekomo jego wysokiego kontraktu, to on miał przedłużaną umowę na początku 2013r., a więc już w czasach sporego kryzysu, dodatkowo przeszedł do Jagiellonii, więc akurat tego argumentu nie kupuję, biorąc pod uwagę, że z Crivellaro podpisano na trzy lata, a on był w kadrze klubu z Ekstraklasy z Portugalii i w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a tam chyba zarobki są większe niż w Wiśle.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2016, 18:10
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Sam Pawłowski powiedział 2 dni temu 'na razie nie biorę pod uwagę chorwackiego piłkarza'. To już nie sa tylko plotki medialne. Z jakiej paki klub miałby rozwiązać z nim kontrakt, skoro wie o realnym zainteresowaniu drugiego klubu? Bo z dobroci serca warto oddać za free podstawowego piłkarza drużyny?
jakbyś przeczytał cały post od deski do deski to byś zrozumiał sens.
A i może wydedukowałbyś dlaczego akurat 2 dni temu tak powiedział Ted i dlaczego rozwiązanie o którym mówie jest opcja.
Żebyś jednak nie stracil cennego czasu, wyłożę : Jedyna opcja jest rozwiązanie kontraktu z klubem przez piłkarza (np. tak jak teraz robi Cierzniak) poniewaz 15 lutego zamknęło sie okienko w CH i odchodzić moga tylko wolni piłkarze których my do 31 marca mozemy do rozgrywek zglosić.
Tak samo ma się sytuacji z Cierzniakiem jeśli chodzi o L.

Koalik, zgadzam sie w 99% ale tez slyszalem ze podpisywał umowe na 3 lata to dostał "dobrze" bo to było za czasów Maskanta.

Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.02.2016, 18:45
To co ze zamknelo sie u nich okienko 15 lutego my mozemy kupywac do konca miesiaca. Wydaje mi sie ze nie ma to znaczenia
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.02.2016, 18:45
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Rezygnacja z Burligi dziwi, bo w dalszym ciągu jest wąska kadra, a jakość kilku piłkarzy, która z tego powodu ma abonament na grę (Boguski, Uryga) lub z braku laku siedzą na ławce rezerwowej (Buchalik, Crivellaro, Popović) jest słabsza od Łukasza.

Burliga na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy zrobił postęp, stał się solidnym ligowcem i mimo wszystko w obecnej sytuacji byłoby lepiej mieć Burligę, bo jego nie wstyd wystawiać do składu.

Co do rzekomo jego wysokiego kontraktu, to on miał przedłużaną umowę na początku 2013r., a więc już w czasach sporego kryzysu, dodatkowo przeszedł do Jagiellonii, więc akurat tego argumentu nie kupuję, biorąc pod uwagę, że z Crivellaro podpisano na trzy lata, a on był w kadrze klubu z Ekstraklasy z Portugalii i w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a tam chyba zarobki są większe niż w Wiśle.
Burliga na skrzydle to pomyłka i chyba każdy z nas już to wie. Jest Bartosz i Jovic, ma kto grać.
Akurat to jedyna pozycja, na której strata Burigi nie odbije się w ogóle na zespole. Burliga to nie Baszczu, żeby po nim płakać.

Dzięki za walkę i chęci, do widzenia i powodzenia. Bez specjalnych emocji.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2016, 19:52
edyna opcja jest rozwiązanie kontraktu z klubem przez piłkarza (np. tak jak teraz robi Cierzniak) poniewaz 15 lutego zamknęło sie okienko w CH i odchodzić moga tylko wolni piłkarze których my do 31 marca mozemy do rozgrywek zglosić.
.
Bzdura. Sprzedać mogą w każdym momencie jeśli w kraju kupującego trwa okno transferowe. Zresztą przedmówcy już obalili Twoją śmieszną tezę.

Ktoś inny powinien się wydedukować w tym temacie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2016, 20:31
Ano masz racje.
Dojebałem, nie wiem w sumie jak to wymyslilem ...

co nie zmienia faktu ze mamy taki stan kadrowy jaki mamy plus strata Burego.
nie wygląda to za ciekawie z tyłu

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.02.2016, 20:35
Łukasz chciał odejść, więc w tym wypadku Wisła niewiele mogła zrobić, szczególnie mając na uwadze naszą kondycję finansową.

Wszystkiego dobrego w nowym klubie Bury Dzięki za te lata i mam nadzieję, że będzie ci dane kiedyś wrócić!
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 18.02.2016, 20:55
Cóż, Prezes w wywiadzie dla wislaportal mówił że chcą sprowadzić rozgrywającego, po czym dodał że po kontuzji Mąki szukają jeszcze intensywniej, tymczasem sprzedał Burlige.
Więc kasa za Burego + zejscie z kontraktu Burego powinno to jeszcze przyśpieszyć(!)

No chyba że rozmawialiśmy tylko z Chorwatem, nie udało się i żadnej alternatywy już nie mają, w taką amatorke co prawda nie wierze, każdy zdaje sobie sprawe że środek pola mamy dramatyczny i tu transfer jest koniecznością.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2016, 21:00
Ano masz racje.
Dojebałem, nie wiem w sumie jak to wymyslilem ...

co nie zmienia faktu ze mamy taki stan kadrowy jaki mamy plus strata Burego.
nie wygląda to za ciekawie z tyłu
wg mnie tył jakoś ogarnie

Wypada Głowa/Guzmics -> wejdzie Sadlok
wypada Sadlok -> wejdzie Pietrzak
wypada Jović -> wejdzie Bartosz

"Teoretycznie" możemy sobie "pozwolić na 2 kontuzjowanych w tej formacji. Mam nadzieję, że Kujawa lub Żemło zaprezentują na tyle dobrą formę, by po Bartoszu stali się kolejnymi młodymi którzy nie pękną w ekstraklasie. Może Pawłowski nie będzie musiał korzystać z ich usług. Jak będzie zobaczymy.

Fakt faktem że ja i zapewne większość kibiców liczy, że odejście Burligi będzie się wiązało z przyjściem kogoś nowego np do środka pola, czy to ofensywny czy to defensywny pomocnik bardzo się przyda. A może i jest niezbędny...
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2016, 21:32

Rezygnacja z Burligi nie dziwi
czemu?
pomyśl
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.02.2016, 21:51
od dluzszego czasu mowilo sie o odejsciu Burego - i zrobil to z klasa, gdzies wyczytalem ze ma jeden z najwiekszych kontraktow w Wisle , szkoda Burego ale bez przesady - nigdy nie byl i niebedzie to zawodnik NIEdoZastapienia, dziwi mnie jedynie ze Bury wybral takie zadupie jak Bialystok , niewierze zeby Jaga dawala az takie pieniadze zeby kusic tam zawodnikow , zwlaszcza ze kiedys pisalo tez cos o zagranicznym klubie , predzej bym podejrzewal ze Bury wyladuje gdzies w Lubinie , Szczecinie , Wroclawiu czy Gliwicach
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.02.2016, 22:06
Podobno plotki chodzą ze juz transferów nie będzie dopiero latem :/
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2016, 23:06
podobno?
podobno TO!
Podobno TAMTO!
Podobno SRAMTO!
Jejku!!!! Litości!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.02.2016, 23:43
Odnośnie Burego zagraniczne oferty na poziomie 2 Bundesligi więc zdecydował sie na Bialystol
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów