|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Od kiedy to w Polsce się gra wiosna-jesień manipulancie ?
Poza tym na wiosnę to nie Moskal przygotowywal zespol i trzeba pamietac, ze 7 meczow zagralismy z zespolami z gornej polowki czyli takimi gdzie trudniej punktować ale to spoko, ze jest ktoś zadowolony z obecnych wyników i stylu gry Wisły. Może nawet jest Was więcej więc pokaźcie sie w poniedzialek na meczu z Łęczną. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po co ta "ku.wa" i wyzwiska, brakuje argumentów?
W tym sezonie Moskal zdobył 1,35 punktu na mecz (1 pkt nam odjęto) i dobrze to o nim nie świadczy. Ale w 6 meczach po jego odejściu zdobyliśmy 0 punktów - jak to świadczy o dru7żynie jaką miał do dyspozycji? Może problemem nie był i nie jest trener tył tylko piłkarze, nie płacenie im na czas i zarządzanie klubem prze kaprys właściciela. Zobaczymy ile pkt./mecz zdobędzie Pawłowski: ma lepszy skład czy zrobi z tego lepszą drużynę i osiągnie lepsze wyniki - oby. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
czwarte miejsce, no k.urwa bardziej mnie nie rozbawisz, a ile przewagi miała nad 8/10/12 miejscem, 2 czy 3 punkty? a może 4?
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Było miejsce 4, odszedł Moskal, jest 14. Prosta wykładnia. Jak dla mnie moglibyśmy zdobywać nawet 0,8 pkt/mecz, jeśli inni zdobywali by mnie to dla mnie byłby to satysfakcjonujący wynik. Jeżeli owo 1,28 czy tam ile miał Kazek na wiosnę wystarczyło na 4 miejsce to znaczy, że źle nie było, bo od kilku sezonów nie mieliśmy nawet 4 miejsca. Doliczanie wiosny zeszłego sezonu to JEST manipulacja, bo zespół był wtedy po Smudzie, graliśmy ze znacznie trudniejszymi niż przeciętna rywalami i to tego walka w górnej połówce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co to za robienie kur.wy z logiki. Utrzymując to szaleńcze punktowanie i tak wylądowalibyśmy na dnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na dnie to my teraz jestesmy zobaczymy jaka logike wymysli Tadek daj mu Boze jak najlepsza .....
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To fajnie ze nie utrzymaliśmy tylko poprawiliśmy innym srednią, trenera w trakcie rundy nie zmienia
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
przecież dobrze wiesz, że jest to całość pracy Moskala manipulancie i jest to wynik hu.jowy, a nawet bardzo hujowy dlatego jako wielcy inteligenci znaleźliście sobie fartowny wycinek tej oto dennej pracy złożonej z połowy remisów i bronicie go jak żyd ostatniego szekla[/QUOTE]
To i tak sukces ze tyle z tego wyciagnal . Moskala nie ma poprawy tez ale chociaz taktycznie wygladamy lepiej i pilka we Wroclawiu chodzila jak po sznurku .... ![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy chcesz powiedzieć, że liczyłeś na uzdrowienie zespołu przez Broniszewskiego? przecież to co osiągnął, a w zasadzie to nic nie osiągnął było do przewidzenia jak to, że piłkarzyki bez hajsu grać nie będą, rozliczajmy Pawłowskiego i nie bawmy się w podpinanie do niego 'okresu przejściowego' z którym nie miał on nic wspólnego; apeluję do niektórych żeby jednak nie rozstawali się z logiką, zdrowym rozsądkiem no i cyframi które mówią jednoznacznie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Cyfry" w piłce nożnej zależą od wielu czynników - w największej mierze zaś od piłkarzy, nie trenera. Średnia punktów Moskala jest słaba, jednak każdy wie, kogo miał do dyspozycji... Dodaj do tego kłopoty organizacyjne klubu i wyjdzie na to, że Twoje "liczenie" jest krótko pisząc gówno warte.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Broniszewskiemu wypadła zgraja podstawowych graczy. A Pawłowski... gdyby nie pechowy błąd w obronie, poprzeczka i nieskuteczność Bałaszowa/Ondraska - byłyby 3 pkt.. brzmi znajomo? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nikomu nie liczę średniej punktów, bo jak napisałem jest to gówno warte - za dużo zmiennych.
Nie oceniałem też Pawłowskiego, bo na to za wcześnie - wczoraj jednak mocno mnie zaskoczył in minus swoimi wyborami. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cierzniak Jovic Burliga Głowacki Guzmics Sadlok Dudka Mączyński Guerrier Stilic Stępiński Brożek chcesz powiedzieć, że to hu.jowi piłkarze, a trener był zaje.bisty i przez to się nie udało? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to policz sobie ilu masz tych piłkarzy... Dodaj do tego słabsza formę Brożka i żadnego zmiennika dla niego. Stilica i Dudki a także Stępińskiego nie ma gdybyś zapomniał od pół roku... Wypłat również nie było...
Mimo to, zespół grał naprawdę dobrze, stwarzając sobie mnóstwo okazji do strzelania goli. Niestety - wykańczać te akcje miał taki wirtuoz jak Jankowski czy inny Guerrier. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal miał takich zawodników do dyspozycji na przestrzeni swojej pracy w Wiśle
był Stępiński to się go uparcie pchało na skrzydła, w Ruchu wystawili go na jego optymalnej pozycji to strzelił 11 bramek, został powołany do kadry, a Lech oferował za niego milion euro, Stępiński słaby czy Stępiński dobry? Moskal mądry czy Moskal głupi? jak byś zapomniał to pół roku temu i prawie rok temu trenował Moskal ale nie strzelał=nie wygrywał=nie zdobywał punktów=trener do zwolnienia #wszystkoniewinamoskala #jakietoku.rwaproste |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cóż - również myślałem, że do dwudziestu ogarniasz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
kontuzjowanego/bez formy Brożka, który strzelał 1 na 3 setki, bez zmiennika Jankowskiego nie strzelającego na pustaki Guerriera pod formą, na skrzydle grali dosztukowani piłkarze z musu Sadloka, który odwala coraz to większe numery, gra/grał coraz bardziej nonszalancko, coraz mniej wnosząc w ofensywie Ostatnie 6 spotkań pokazuje tylko, że choć Moskal na pewno ponosił częściowo winę za swoje zwolnienie, to jednak na pewno nie miał w tym 100% udziału. Miał po prostu w tym okresie do dyspozycji BARDZO SŁABY SKŁAD, na pewno gorszy od tego, który jest teraz. |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ogólnie szkoda dyskutować. Ja odpuściłem kiedy mi tu "wytłumaczono" że fornalik to przy Moskalu pan pikus a Smuda to już wogóle jakiś idiota.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
To ze Pawlowski czy Broniszewski to slabiaki nie oznacza automatyznie ze Moskal byl jakaś mega tuza, Kazek jest rownie slaby co nam udowodnił.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szkoda, że Zieliński do nas nie trafił. U sąsiadki właśnie widać co oznacza dobry trener, z patałachów zrobił skład grający o MP.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kasperczak udowodnił w Górniku Zabrze, że jest równie słaby jak wszyscy wymienieni przez Ciebie trenerzy - prawda?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasperczak ma wyrobiona marke zachowujac proporcje cos jak Van gaal, Mou czy Benitez jak widac nie zawsze sie wszystkim udaje ale w przeciwienstwie do Ciebie nie zaklinam rzeczywistosci. Moskal jest slabym trenerem na dorobku, ktory niekoniecznie bedzie wiekszy gdyz chetnych na Kazka brak.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O jakim zaklinaniu rzeczywistości piszesz? Nie twierdzę, że Moskal to wybitny trener... Nie napiszę też, że jest słaby, bo zwyczajnie przy obecnym składzie gra za jego czasów - jak na możliwości personalne i organizacyjne klubu - była bardzo dobra.
Wyrobiona marka... Czasem trzeba mieć szczęście i trafić na samograj bez konkurencji w lidze. Tak własnie trafił Kasperczak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gra zajebista tylko wynikow brak. Moskal nie zrobil absolutnie nic zeby uwazac go za sredniaka.
Czyli jednak to Smuda zrobil Henremu druzyne? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zauważyłeś, żebym gdziekolwiek napisał coś o Smudzie?
Gra zajebista, tylko wyników brak - bo może nie wszystko zależy od trenera, ale także od wykonawców? Ileż razy można to pisać? Czy gdybyśmy mieli najlepszego trenera świata, Jankowski i Brożek nie partaczyliby setek? W obronie graliśmy za jego czasów naprawdę dobrze, w ofensywie stwarzaliśmy mnóstwo doskonałych okazji do strzelenia bramki. Z reguły kontrolowaliśmy mecze, posiadaliśmy zdecydowanie dłużej piłkę od przeciwnika. Czego więc brakowało - trenera, czy może zawodników z odpowiednimi umiejętnościami? Taktykę inną mieliśmy przyjąć? Rozumiem, że gdybyśmy - przykładowo - grali bardziej defensywnie, opierając się na kontrach, piłkarze nagle staliby się bardziej skuteczni? Niestety Moskala nie da się ocenić sprawiedliwie, bo nie dano mu możliwości dokończyć sezonu. Tak wychwalany tu Zieliński do czasu bezpośredniego starcia z Moskalem w lidze, w tym sezonie zdobył 3 punkty więcej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Moskal był słabym trenerem tak samo jak słabym trenerem jest TP. Możecie mnie zjeść ale prawda jest taka ze Franz był ostatnim trenerem z jajami za którego kadencji potrafiliśmy wygrać 2 mecze z rzędu, co nie nastąpiło od PONAD ROKU!!!! Wyobrażacie sobie to w ogóle?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i teraz może to nastąpić - to będzie oznaczało, że Pawłowski to zajebisty trener?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, ale dyskryminujesz sukces KASPERCZAKA w tamtej Wisle.
Nie da sie Moskala ocenic? Ja wiem ze wiekszosc patrzy przez pryzmat wislackiej historii. On udowodnil ze jest trenerem slabym bez wynikow przed i po przygodzie z Wisla, nigdzie gdzie trenowal nie udowodnil ze warto wiazac z nim nadzieje na dluzej. Ok czaje ze lubisz tiki take klepanie dla oka, "przewage" w meczu itp, gwoli sprawiedliwosci Wisla w piatek grajac tak ze bolaly zeby tez miala setki i tez jak za Moskala ich nie strzelila. Jeszcze raz co do zawodnikow, na papierze nie mamy najslabszego skladu w lidze jednak trener musi umiec trafic do graczy, sprawic by byli mentalnymi "skur*****" ile razy Wisla Moskala przegrala/zremisowala po straconych bramkach w koncowkach? Tu moim zdaniem brakowalo przedewszystkim trenera bo dobry wujek Kazek owszem byl. Jestem pewien ze Pawlowski wykrecajac podobne "wyniki" nie posiedzi na lawce nawet polowy kadencji Moskala. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|