The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2015, 11:15
Masz sporo racji w tym co piszesz. Osobiście nie mogę pogodzić się ze zwolnieniem Moskala dlatego że nie było żadnej innej opcji tzn decyzją podjęta byla pod wpływem emocji co do Brossa nie uwierze jak nie zobacze sory taki mamy klimat....
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 20.12.2015, 11:44
Rozkmińcie - IMO Moskal też nic nie ugrałby np. z Lechem przy 0:1 w 20 minucie, z kontuzjowanym Brożkiem i już bez Sadloka. Też by wiele więcej nie zrobił z takim składem na Pogoni - z tyloma kontuzjami. Dla mnie jest całkiem prawdopodobne, że w tych 4 meczach po derbach Moskal zdobyłby tak 0-2 punkty, a czy to zmieniłoby optykę albo naszą realną sytuację? Wątpię.
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.12.2015, 12:03
Myślę że duża część tego forum odczuwa ulgę że już nie musimy się męczyć z seriami remisów.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 20.12.2015, 12:12
17wojownik napisał(a):Wyświetl post
Rozkmińcie - IMO Moskal też nic nie ugrałby np. z Lechem przy 0:1 w 20 minucie, z kontuzjowanym Brożkiem i już bez Sadloka. Też by wiele więcej nie zrobił z takim składem na Pogoni - z tyloma kontuzjami. Dla mnie jest całkiem prawdopodobne, że w tych 4 meczach po derbach Moskal zdobyłby tak 0-2 punkty, a czy to zmieniłoby optykę albo naszą realną sytuację? Wątpię.
Zmieniło by to tyle, że zamiast na 13-14 miejscu bylibyśmy na 8. Taka drobna kosmetyka.
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.12.2015, 12:23
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Tak, wiem odnosnie klasy Moskala, chwala mu za to.

Dla mnie sprawa jest prosta - nie chodzilo o brak srodkow, tylko o BRAK KONCEPCJI. Na Wisle oprocz 10 tys. masochistow i Moskala wyjebane mial kazdy inny. I niestety Cupial.

Nie bede porownywal Smudy czy Moskala, bo jest to bezsens. Obaj nie powinni trenowac Wisły.
Jak rozumiem Pep Guardiola jakby miał pod sobą taki skład to by spowodowało na przykład,że Paweł "Mistrz przestrzeliwania setek i dwusetek" Brożek zaczął by trafiać, Uryga zostałby królem w destrukcji, a sędziowie nie gwizdali by na niekorzyść Wisły

.....bo chyba ZAPOMNIAŁEŚ jak sędziowie, głupota w końcowkach i zwykły pech dawały nam popalić.

Co do Masochistów...część meczy oglądało się przyjemnie.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2015, 12:39
3x powtorze - chodzilo mi o zbyt zaawansowany styl gry Moskala, co nie wypalilo z powodu chvjowych (zazartuje) pilkarzy. Czego tutaj nie rozumiesz?

3x powtorze - skoro po odszkodowaniu dla smudy sa pieniadze by rozmawiac z Broosem, to nie bylo tych pieniedzy wczesniej, czy brak byl koncepcji na prowadzenie klubu?

Odnosnie Guardioli/Rodgersa/Mourinho we Wisle nie wiem jaki styl by preferowali pod tych zawodnikow. Nigdy sie o tym nie przekonamy, wiec tego typu fiction, bo science tutaj ani grama nie widze to zwykla strata czasu.

Sedziowie. Czy na ich wybor mamy jakikolwiek wplyw? Czy mamy wplyw na druzyne, by pomimo nieudolnego sedziowania odnosila ona korzystne rezultaty?

Twoja wyliczanka sprawia, ze oprocz 1 elementu (glupota w koncowce - choc wg mnie to nie glupota, tylko brak sil w koncowce - brak zmian etc.) widze zwalanie winy nawet na zla konstelacje gwiazd, niekorzystne ulozenie sie Jowisza, Urana i Saturna, a nie na siebie.

Na pech mamy wplyw? Nie.

Reasumujac - skoro na pech i sedziowanie nie mamy wplywu, to moze zajmijmy sie soba? By z czystym sumieniem moc powiedziec w pomeczowym wywiadzie, ze sedzia chvj czy zwykly pech, nieszczescie? Ze dalismy z siebie wszystko, by "uznali nas godnych podania reki"?
Anty PO-PiS!!!
radek2323
Senior Member

Stary 20.12.2015, 13:50
Zbyt zaawansowany styl Moskala?!? To po co przyjdzie ten Brosss w takim razie? Lepiej zatrudnić Pasieke doststosuje się stylem do naszych piłkarzy bo chyba nie wierzysz że będzie wagon z piłkarzami którzy będą lepsi od tych co mamy a jak będzie to po co zwalniali Moskala ? Sory ludzie nie ogarniam...

Quo vadis Wisło?
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.12.2015, 14:02
Nie, wagonu nie bedzie.

Nie, nie znam Broosa jako trenera, czy jest lepszy, czy beda z nim lepsze wyniki, a nawet nie bede go porownywal z Pasieka. Jak chcesz wrozbity to ogladaj programy ezoteryczne.

Ja licze na to, iz odejdziemy od nieskutecznej krakowskiej pilki. Od posiadania jej i rozgrywania ataku pozycyjnego, ktorego po prostu nie potrafimy, zabiera on cenny czas i sily, co przy tak waskiej kadrze jest samobojstwem. Licze na probowanie roznych schematow, a nie kurczowe 4-5-1.

Ja zas nie rozumiem zdania niektorych, ze skoro inni graja przeciwko nam z kontry, to my musimy atakiem pozycyjnym. "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" i "Wygrywa ten, ktory narzuci przeciwnikowi wlasny styl gry". Takie scyzory, Łęczna (wpisz dowolny klub teoretycznie slabszy) beda nam pilke oddawac za darmo? Wybijac na auty, rozne?
Anty PO-PiS!!!
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.12.2015, 14:27
Ja zas nie rozumiem zdania niektorych, ze skoro inni graja przeciwko nam z kontry, to my musimy atakiem pozycyjnym. "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" i "Wygrywa ten, ktory narzuci przeciwnikowi wlasny styl gry". Takie scyzory, Łęczna (wpisz dowolny klub teoretycznie slabszy) beda nam pilke oddawac za darmo? Wybijac na auty, rozne?
Problem Wisły tkwi w przeszłości. W przyzwyczajeniach i oczekiwaniach. Z jednej strony jest presja właściciela i władz klubu, wymagająca gry o jak najwyższe miejsca, które nie zmieniły się za bardzo, mimo iż piłkarze są tylko cieniem tych, których mieliśmy 5 czy 6 lat temu. Z drugiej oczekiwania kibiców, którzy nie chcą, żeby Wisła stała się Koroną bis i oczekują cieszącej oko piłki. Nie mam na myśli nawet kibiców, chodzących teraz na mecze, ale tych, których brakuje na stadionie, bo bez nich, bez znaczącego zwiększenia frekwencji, trudno będzie wyjść nam z dołka, w którym obecnie tkwimy.

Zupełnie osobną kwestią jest to, że mamy w klubie zbyt wielu „kulawych” artystów, a za mało zdrowych zapierdalaczy, żeby bawić się w grę z kontry w stylu Korony. W tym składzie, co widać jak na dłoni w niemal każdym meczu, w momencie, kiedy samy nie posiadamy piłki, zaczynają się nasze problemy.
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.12.2015, 15:31
Ja licze na to, iz odejdziemy od nieskutecznej krakowskiej pilki.
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości, tabela po derbach:

Tabela na zakończenie jesieni:

Taką pozycję dawała nam ta nieskuteczna gra. Czwarte miejsce w tabeli, czwarte/trzecie jeśli chodzi o liczbę strzelonych goli (mając w składzie jednego napastnika), 3/6 punktów straty do drugiego miejsca w tabeli.
Ddf
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2015, 15:37
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Myślę że duża część tego forum odczuwa ulgę że już nie musimy się męczyć z seriami remisów.
no tak lepiej się meczyć z seriami porażek i seriami bez strzelonej bramki...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.12.2015, 15:56
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości, tabela po derbach:

Tabela na zakończenie jesieni:

Taką pozycję dawała nam ta nieskuteczna gra. Czwarte miejsce w tabeli, czwarte/trzecie jeśli chodzi o liczbę strzelonych goli (mając w składzie jednego napastnika), 3/6 punktów straty do drugiego miejsca w tabeli.
6 strzelonych z Podbeskidziem zwalniajacym trenera, 4 z jagiellonia po wyprzedazy (Pazdan, Gajos, Tuszynski). 2 z amika w dolku. Razem 12. Pytania, wnioski?

12 bramek przelozylo sie na 9pkt., po podziale na 4,5.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 20.12.2015 o godz. 16:00.
Anty PO-PiS!!!
radek2323
Senior Member

Stary 20.12.2015, 17:03
Ja nie chce wróżbity tylko logicznego myślenia kolega wyżej pokazał ci tabelę zapamiętaj ja dobrze bo długo takiego widoku pewnie nie będzie... No nic pozostaje tylko nadzieja bo to co wyprawia teraz Cupial woła o pomste do nieba...

Quo vadis Wisło?
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 20.12.2015, 18:58
A co takiego wyprawia Pan Cupiał?
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.12.2015, 19:25
6 strzelonych z Podbeskidziem zwalniajacym trenera, 4 z jagiellonia po wyprzedazy (Pazdan, Gajos, Tuszynski). 2 z amika w dolku. Razem 12. Pytania, wnioski?

12 bramek przelozylo sie na 9pkt., po podziale na 4,5.
.......isz pan jak potłuczony.

Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.12.2015, 19:26
Nic, spokojnie buduje oparty na wychowankach zespół, co okienko wzmacniając go wartościowym, doświadczonym na arenie międzynarodowej piłkarzem. Do tego nieustannie rozwija klubową akademię, utrzymuje jednego trenera od kilku sezonów i nie zwalnia go pod byle pretekstem.

Ok, STOP DOPALACZOM.
Wisła ponad wszystko
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.12.2015, 19:39
Hmm, wydawalo mi sie, ze niewiele oczekuje poprzez odejscie od krakowskiej pilki.

Jezeli to sa "dopalacze" czy "pierrdolenie jak potluczony" to zwinmy lepiej interes.
Anty PO-PiS!!!
radek2323
Senior Member

Stary 20.12.2015, 19:44
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
A co takiego wyprawia Pan Cupiał?
Nieudolnie zarządza klubem.

Quo vadis Wisło?
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.12.2015, 22:02
Hmm, wydawalo mi sie, ze niewiele oczekuje poprzez odejscie od krakowskiej pilki.

Jezeli to sa "dopalacze" czy "pierrdolenie jak potluczony" to zwinmy lepiej interes.
Mi akurat bardziej chodziło o post "A co takiego wyprawia Pan Cupiał?", zapomniałem cytatu dołączyć. Mnie krakowska piłka, polegająca na setkach bezproduktywnych podań kończących się na stratach sabotażysty Jankowskiego, do szczęścia nie jest potrzebna.
Wisła ponad wszystko
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.12.2015, 18:14
i jak tam zwolennicy zwolnienia Kazimierza "remis" Moskala?!! Zadowoleni?!!! tak bardzo szczekaliście aby zwolnić Moskala i efekt taki, że zanotowaliśmy dla odmiany serie porażek...
Kto o zdrowych zmysłach myślał, że zatrudnią kogoś lepszego trenera od Moskala? chyba tylko ci co już dawno oderwali się od rzeczywistości... ale cóz macie za swoje... szkoda tylko klubu...

Umowa Pawłowskiego będzie obowiązywać do końca czerwca 2017 roku? Ta jasne... ciekawe czy dotrwa do końca czerwca 2016...

Jeszcze tylko poczekajmy na sprzedaż Cierzniaka i lecimy z hukiem do pierwszej ligi... :(
msn
Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2015, 18:23
No i proszę, nie chcieli efektownej, mimo skromnych możliwości, gry preferowanej przez Moskala, to mieli nieco mniej efektowną końcówkę rundy, a teraz do 2017 zobaczymy jaką grę pod wodzą Pawłowskiego.

Zobaczymy czy teraz znawcy trenerskiego rzemisoła i ludzkich charakterów będą dalej podsycać watpliwości w innym wątku czy się zamkną na dłużej jak ucichli po ostatnich wynikach.
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.02.2016, 22:27
No i passa trwa dalej, hehe.
Zero punktów, zero goli.
Moskal wróć!
Puchar jest na5z!
radek2323
Senior Member

Stary 12.02.2016, 22:28
To samo pomyślałem

Quo vadis Wisło?
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2016, 23:10
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:

Osiągnął to mając do dyspozycji jednego napastnika i praktycznie brak ławki rezerwowych...
Ddf
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.02.2016, 00:10
nieraz powtarzalem ze jeszcze zatesknimy za remisami o stylem Kazka ........ niestety sie sprawdzilo, choc dziwnie pieniacze i krzykacze "Kazka remisa" siedza cicho teraz ...obraz nedzy i rozpaczy trwa nadal , walka o utrzymanie bedzie do samego konca
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.02.2016, 00:15

Rozumiem że kolega oczekiwał tego co teraz?

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.02.2016, 00:57
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No i passa trwa dalej, hehe.
Zero punktów, zero goli.
Moskal wróć!

za szybko to wszysko

Moskal wróc,ale trzeba dac troche czasu Tadkowi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.02.2016, 08:16
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:

Osiągnął to mając do dyspozycji jednego napastnika i praktycznie brak ławki rezerwowych...
Przegralismy derby u siebie w esktraklasie pierwszy raz od kilkudziesieciu lat i to wystarczajacy powod aby wylecial. Jaki jest dobry widać teraz jak jest bardzo rozchwytywany.
Inna sprawa to czy obecny trener jest lepszy.
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.02.2016, 09:02

ty ku.rwa manipulancie w ilu tematach to jeszcze wrzucisz?

Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2016, 09:15
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
ty ku.rwa manipulancie w ilu tematach to jeszcze wrzucisz?

Za jaki sezon to tabela, bo nie kojarze manipulancie?

Piłkę nożną gra się w trybie sezonowym jesień-wiosna. W momencie jego zwolnienia drużyna zajmowała czwarte miejsce. Nikogo nie interesuje ile punktów zdobyła w poprzednim sezonie.
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Przegralismy derby u siebie w esktraklasie pierwszy raz od kilkudziesieciu lat i to wystarczajacy powod aby wylecial. Jaki jest dobry widać teraz jak jest bardzo rozchwytywany.
Inna sprawa to czy obecny trener jest lepszy.
Pierwszy raz od kilkudziesięciu lat w ekstraklasie mieliśmy słabszych piłkarzy niż cracovia. Dlatego przegraliśmy.
Ddf

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów