|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Masz sporo racji w tym co piszesz. Osobiście nie mogę pogodzić się ze zwolnieniem Moskala dlatego że nie było żadnej innej opcji tzn decyzją podjęta byla pod wpływem emocji co do Brossa nie uwierze jak nie zobacze sory taki mamy klimat....
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Rozkmińcie - IMO Moskal też nic nie ugrałby np. z Lechem przy 0:1 w 20 minucie, z kontuzjowanym Brożkiem i już bez Sadloka. Też by wiele więcej nie zrobił z takim składem na Pogoni - z tyloma kontuzjami. Dla mnie jest całkiem prawdopodobne, że w tych 4 meczach po derbach Moskal zdobyłby tak 0-2 punkty, a czy to zmieniłoby optykę albo naszą realną sytuację? Wątpię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Myślę że duża część tego forum odczuwa ulgę że już nie musimy się męczyć z seriami remisów.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
.....bo chyba ZAPOMNIAŁEŚ jak sędziowie, głupota w końcowkach i zwykły pech dawały nam popalić. Co do Masochistów...część meczy oglądało się przyjemnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
3x powtorze - chodzilo mi o zbyt zaawansowany styl gry Moskala, co nie wypalilo z powodu chvjowych (zazartuje) pilkarzy. Czego tutaj nie rozumiesz?
3x powtorze - skoro po odszkodowaniu dla smudy sa pieniadze by rozmawiac z Broosem, to nie bylo tych pieniedzy wczesniej, czy brak byl koncepcji na prowadzenie klubu? Odnosnie Guardioli/Rodgersa/Mourinho we Wisle nie wiem jaki styl by preferowali pod tych zawodnikow. Nigdy sie o tym nie przekonamy, wiec tego typu fiction, bo science tutaj ani grama nie widze to zwykla strata czasu. Sedziowie. Czy na ich wybor mamy jakikolwiek wplyw? Czy mamy wplyw na druzyne, by pomimo nieudolnego sedziowania odnosila ona korzystne rezultaty? Twoja wyliczanka sprawia, ze oprocz 1 elementu (glupota w koncowce - choc wg mnie to nie glupota, tylko brak sil w koncowce - brak zmian etc.) widze zwalanie winy nawet na zla konstelacje gwiazd, niekorzystne ulozenie sie Jowisza, Urana i Saturna, a nie na siebie. Na pech mamy wplyw? Nie. Reasumujac - skoro na pech i sedziowanie nie mamy wplywu, to moze zajmijmy sie soba? By z czystym sumieniem moc powiedziec w pomeczowym wywiadzie, ze sedzia chvj czy zwykly pech, nieszczescie? Ze dalismy z siebie wszystko, by "uznali nas godnych podania reki"? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbyt zaawansowany styl Moskala?!? To po co przyjdzie ten Brosss w takim razie? Lepiej zatrudnić Pasieke doststosuje się stylem do naszych piłkarzy bo chyba nie wierzysz że będzie wagon z piłkarzami którzy będą lepsi od tych co mamy a jak będzie to po co zwalniali Moskala ? Sory ludzie nie ogarniam...
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, wagonu nie bedzie.
Nie, nie znam Broosa jako trenera, czy jest lepszy, czy beda z nim lepsze wyniki, a nawet nie bede go porownywal z Pasieka. Jak chcesz wrozbity to ogladaj programy ezoteryczne. Ja licze na to, iz odejdziemy od nieskutecznej krakowskiej pilki. Od posiadania jej i rozgrywania ataku pozycyjnego, ktorego po prostu nie potrafimy, zabiera on cenny czas i sily, co przy tak waskiej kadrze jest samobojstwem. Licze na probowanie roznych schematow, a nie kurczowe 4-5-1. Ja zas nie rozumiem zdania niektorych, ze skoro inni graja przeciwko nam z kontry, to my musimy atakiem pozycyjnym. "Gra sie tak jak przeciwnik pozwala" i "Wygrywa ten, ktory narzuci przeciwnikowi wlasny styl gry". Takie scyzory, Łęczna (wpisz dowolny klub teoretycznie slabszy) beda nam pilke oddawac za darmo? Wybijac na auty, rozne? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zupełnie osobną kwestią jest to, że mamy w klubie zbyt wielu „kulawych” artystów, a za mało zdrowych zapierdalaczy, żeby bawić się w grę z kontry w stylu Korony. W tym składzie, co widać jak na dłoni w niemal każdym meczu, w momencie, kiedy samy nie posiadamy piłki, zaczynają się nasze problemy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jeszcze raz, żeby nie było wątpliwości, tabela po derbach:
![]() Tabela na zakończenie jesieni: ![]() Taką pozycję dawała nam ta nieskuteczna gra. Czwarte miejsce w tabeli, czwarte/trzecie jeśli chodzi o liczbę strzelonych goli (mając w składzie jednego napastnika), 3/6 punktów straty do drugiego miejsca w tabeli. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
no tak lepiej się meczyć z seriami porażek i seriami bez strzelonej bramki...
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
12 bramek przelozylo sie na 9pkt., po podziale na 4,5.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 20.12.2015 o godz. 16:00.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie chce wróżbity tylko logicznego myślenia kolega wyżej pokazał ci tabelę zapamiętaj ja dobrze bo długo takiego widoku pewnie nie będzie... No nic pozostaje tylko nadzieja bo to co wyprawia teraz Cupial woła o pomste do nieba...
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
A co takiego wyprawia Pan Cupiał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
.......isz pan jak potłuczony.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nic, spokojnie buduje oparty na wychowankach zespół, co okienko wzmacniając go wartościowym, doświadczonym na arenie międzynarodowej piłkarzem. Do tego nieustannie rozwija klubową akademię, utrzymuje jednego trenera od kilku sezonów i nie zwalnia go pod byle pretekstem.
Ok, STOP DOPALACZOM. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm, wydawalo mi sie, ze niewiele oczekuje poprzez odejscie od krakowskiej pilki.
Jezeli to sa "dopalacze" czy "pierrdolenie jak potluczony" to zwinmy lepiej interes. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mi akurat bardziej chodziło o post "A co takiego wyprawia Pan Cupiał?", zapomniałem cytatu dołączyć. Mnie krakowska piłka, polegająca na setkach bezproduktywnych podań kończących się na stratach sabotażysty Jankowskiego, do szczęścia nie jest potrzebna.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
i jak tam zwolennicy zwolnienia Kazimierza "remis" Moskala?!! Zadowoleni?!!! tak bardzo szczekaliście aby zwolnić Moskala i efekt taki, że zanotowaliśmy dla odmiany serie porażek...
Kto o zdrowych zmysłach myślał, że zatrudnią kogoś lepszego trenera od Moskala? chyba tylko ci co już dawno oderwali się od rzeczywistości... ale cóz macie za swoje... szkoda tylko klubu... Umowa Pawłowskiego będzie obowiązywać do końca czerwca 2017 roku? Ta jasne... ciekawe czy dotrwa do końca czerwca 2016... Jeszcze tylko poczekajmy na sprzedaż Cierzniaka i lecimy z hukiem do pierwszej ligi... :( |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i proszę, nie chcieli efektownej, mimo skromnych możliwości, gry preferowanej przez Moskala, to mieli nieco mniej efektowną końcówkę rundy, a teraz do 2017 zobaczymy jaką grę pod wodzą Pawłowskiego.
Zobaczymy czy teraz znawcy trenerskiego rzemisoła i ludzkich charakterów będą dalej podsycać watpliwości w innym wątku czy się zamkną na dłużej jak ucichli po ostatnich wynikach. ![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i passa trwa dalej, hehe.
Zero punktów, zero goli. Moskal wróć! ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To samo pomyślałem
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chciałem przypomnieć (bo dalej mnie to boli), jak wyglądała sytuacja w tabeli po derbach po których zwolniony został Moskal:
![]() Osiągnął to mając do dyspozycji jednego napastnika i praktycznie brak ławki rezerwowych... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nieraz powtarzalem ze jeszcze zatesknimy za remisami o stylem Kazka ........ niestety sie sprawdzilo, choc dziwnie pieniacze i krzykacze "Kazka remisa" siedza cicho teraz ...obraz nedzy i rozpaczy trwa nadal , walka o utrzymanie bedzie do samego konca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
za szybko to wszysko Moskal wróc,ale trzeba dac troche czasu Tadkowi. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Inna sprawa to czy obecny trener jest lepszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za jaki sezon to tabela, bo nie kojarze manipulancie?
Piłkę nożną gra się w trybie sezonowym jesień-wiosna. W momencie jego zwolnienia drużyna zajmowała czwarte miejsce. Nikogo nie interesuje ile punktów zdobyła w poprzednim sezonie. Pierwszy raz od kilkudziesięciu lat w ekstraklasie mieliśmy słabszych piłkarzy niż cracovia. Dlatego przegraliśmy. ![]()
Ddf
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|