|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Teddy widać wyciągnął dokładnie zero wniosków z gry Wisły za Moskala, wystawiając w pierwszym składzie Urygę i Boguskiego.
Takiego drugiego kołka jak Uryga to w naszej lidze nie ma. Zero zwrotności, szybkości, chłop 190 cm po raz kolejny nie wyskakuje do piłki w polu karnym (NO ....A!!!!), która atakuje zawodnik Śląska. Stoi i się patrzy, ręce opadają. Z Boguskiego taka 10tka jak z Buchalika bramkarz. Bardzo dużo niedokładnych podań. Jedyny dziś plus to umiejętność znalezienia się w polu karnym. Maciuś "piąta kolumna" Sadlok - mam nadzieję dostanie szansę, aby przemyśleć swoją grę na ławce rezerwowych. Guerrier przeszedł koło meczu, cień cienia Guerriera sprzed roku. Często nie chciało mu się nawet do piłki wyjść. Pietrzak próbował coś szarpać, ale też dużo niedokładności. Bałaszow, Ondrasek raczej na pozytyw, jak opadli z sił to wkradła się niestety niedokładność. Szkoda, że z ich akcji nic nie wpadło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sadlok to się nadawał do zmiany po 20 minutach a Tadziu go trzyma pomimo że ma już żółtą kartkę, ....a to jest trener który nie reaguje na to co się dzieje na boisku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Bardzo slaba gra, kompletny brak rozegrania, powinni za wszelka cene kupic dobrego rozgrywajacego bo spadniemy z ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Bójcie się chamy - do I ligi spadamy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
BEDZIE LEPIEJ. Idź się ....a pajacu leczyc, albo przestan się uśmiechać, jak przegrywamy mecz.
Zmiany jak za Smudy, styl jak za Kulawika. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
I gdzie Ci wszyscy co byli za wyrzuceniem Moskala ? Od zwolnienia 6 meczów , 0 PUNKTÓW 0 STRZELONYCH BRAMEK. Genialny wynik.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pawłowski uśmiechnięty po meczu ma wyjeb..e kasa leci a grajki jak nie strzelają do bramek to przynajmniej sobie w KrK swoje sklepy otwierają mają z tego przynajmniej przyjemność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dodam że 10 straconych
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z gromadką juniorów graliśmy lepiej niż dzisiaj.
Szrot na boisku i sympatyczny nieudacznik na ławce. Szrot któremu nawet nie bardzo chce się walczyć. Trener, który wystawia Boguskiego i zapomina, że można zrobić zmiany. Mamy teraz dwie równe jedenastki. Równie złe. Nasz obrona to czterech totalnie niepewnych gości (z których dwóch jest myślami w innych klubach), a ofensywa jest dobra dopóki nie zobaczy bramki. Trzech podań nie umiemy rozegrać, tylko dzida do przodu. Przy bramce sęki Urygi właśnie zapuściły korzenie, więc trudno wymagać by wyskoczył. Po dzisiejszym meczu nie mam złudzeń. Pierwsza liga ante portas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Rozumiem w....ienie, ale są gorsze ekipy.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem czy są po tej kolejce możemy być na ostatnim miejscu...:/
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Z dobrych wiadomości - dostaniemy od rządu 500 zł na Boguskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Pawłowski zrobił to specjalnie. Prawda?
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
ciekawe za ile lat to tej ekstraklasy w ogóle wrócimy.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na papierze. Papier nie gra.
Jak nie nastąpi radykalny przełom w jakości gry to czeka nas walka o utrzymanie, bez gwarancji sukcesu. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Będziemy mieć teraz problem czysto psychologiczny. Piłkarsko byliśmy niegorsi od Śląska. Ta liga jest tak poebana, że Łęczna może stuknąć Lecha, Podbekidzie Legię, Śląsk przegrać wszystkie mecze do końca a Wisła... musi się przełamać. Nie ma wyboru.
Martwi mnie nie wykorzystanie posiadanego potencjału kadrowego przez TP. Nie zrobiliśmy trzech zmian mając wiele wariantów taktycznych do wyboru i niekorzystny wynik. Brakuje kreatywnego środkowego pomocnika. Brak dyrygenta, który by dyktował i zmieniał tempo, stemplował piłki, przenosił ciężar gry i dostarczał piłkę napastnikom jest dla nas najbardziej dotkliwy. Paradoksalnie widmo spadku może poskutkować załatwieniem transferu tego Chorwata. Na plus Pietrzak i Ondrasek. Naprawdę będzie z nich pociecha. Pietrzak haruje jak Sobol, ma dobrą technikę i przegląd pola. W drugiej połowie w zasadzie bezbłędny. Ondrasek super zgrywa piłki głową i może z Broziem naprawdę grać w duecie. Dlaczego nie wszedł Drzazga na 10 minut? Dlaczego nie zagraliśmy na trzech obrońców? Co na boisku do cholery robił Crivellaro? Martwi mnie, że nadal nie mamy zwykłego farta. Przecież gdyby piłka trochę inaczej się poodbijała w kilku sytuacjach to my byśmy to wygrali, a tak tracimy gola arcyfrajesrskiego... Ogólnie sporo materiału do przemyśleń. Dużo chaosu i niedokładności. No i mnie osobiście martwi filozofia gry TP. To znaczy brak jakiejkolwiek głębszej myśli. Bo potencjał piłkarski jest lepszy niż jesienią. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
przecież my już gramy o utrzymanie. 14 miejsce, a może być za kilka dni 16. Przełom nie nastąpi, cudów nie ma. Każdy mecz (oprócz tych z topowymi drużynami) to będzie czysty festiwal przypadku: kto pierwszy strzeli niespodziewanego gola. Tyle że nam ostatnio szczęście nie sprzyja |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Walka o utrzymanie już jest !
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pisanie, że są gorsze ekipy i dlatego nie spadniemy, to zwyczajne zaklinanie rzeczywistości.
Fakty są niestety bolesne. Zatrudniamy trenera, który wyleciał z zespołu wtedy jeszcze gorszego od nas. Zbieramy darmowych piłkarzy, niektórych z niezrozumiałych powodów, które znają tylko wtajemniczeni. Wyrzucamy trenera, za którego kadencji przynajmniej można "na trzeźwo" oglądać każdy mecz, chociaż wydawało się, że limit pecha jest w okolicy nieskończoności. Nasz nowy trener wystawia na boisku zawodnika, który od lipca będzie grał w innym klubie i nikt nie wmówi mi, że gdzieś "w głowie" nie będzie się oszczędzał. To nie Football Manager, gdzie takie rzeczy nie mają jeszcze wpływu na symulację rozgrywki. Rozgrywającym jest piłkarz, który "śrubuje" licznik występów w Wiśle z nieznanych powodów. Nie tak dawno śmiałem się z żartów, że ma "sekstaśmy" na kogoś ważnego. Teraz zaczynam powoli w to wierzyć, bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie znajduję. Co do numeru 9 w naszym zespole, lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Jeśli zaczną dziać się niewytłumaczalne w normalnych ligach, tzn. Podbeskidzie i Górnik wygrają swoje mecze, wylądujemy na ostatnim miejscu w tabeli. Osobiście takich czasów nie pamiętam, za młody jestem. Obstawiam, że za trzy lub cztery kolejki zobaczymy zmianę trenera. Nawet nie chcę zastanawiać się, jaki będzie kolejny wynalazek. Uratować mogą nas jedynie przebłyski pojedynczych zawodników lub słabość innego zespołu. Może będzie to Podbeskidzie, może ktoś inny. Pytanie tylko, czy znajdą się aż dwa zespoły słabsze od nas? Powód: Gorzej być nie może?
Ostatnio edytowane przez Rustin : 12.02.2016 o godz. 23:02.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kto u nas jest )*^*T&(&R&!!! rozgrywającym?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie sa gorszs ekipy? Ja nie widze w tym momencie z taka gra, za Moskala przegrywali ale grali ladnie a dzis to byla jakas parodia a nie gra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie taką rolę spełniał dziś zawodnik z numerem 9? Chyba, że była to rola Urygi lub Pietrzaka...
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zostalo dwa tygodnie na zakup klasowego rozgrywajacego inaczej lecimy z ligi takie sa fakty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
6 porażka z rzędu
5 mecz bez strzelonego gola i last but not least 61%(!!!) celnych podań- wynik iście pasujący do ligi do ktorej pewnym krokiem zmierzamy... a Pawłowski jeden mecz i juz mnie wku... walka o zwyciestwo i lewego obronce wysyla na prawe skrzydlo ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Myślałem, że rozkochany w Śląsku Pawłowski. Albo chociaż Cywka - dziecko we mgle.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje że druzyna wraz z utraconym 'stylem' stała się bardzije kapryśna i chaotyczna i coś ugramy.
W przeciwnym wypadku mamy prze..rane. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie sa ci pieniacze i krzykacze antyMoskalowe
|
|
|