The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2016, 23:23
od.......cie sie ..... od Rafała!!!! Najlepszy zawodnik Wisły na boisku - bramka z nieznacznego spalonego, poprzeczka po świetnym wejściu w pole karne, asysta do Bałaszowa na sam na sam!! wystarczy?/?. Gdybyśmy mieli więcej takich zawodników jak Rafał to wynik brzmiałby 1:5 .......eni hejterzy
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.02.2016, 23:24
Moze sprzedac jeszcze cierzniaka i sadloka i za te pieniadze kupic rozgrywajacego. Nic nie stracimy a zyskamy potrzebnego gracza.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.02.2016, 23:26
Jeżeli w dwóch następnych spotkaniach nie zdobędziemy kompletu punktów - strefa spadkowa wita nas. Śmieszne transfery niestety tzn. by być precyzyjnym zakontraktowanie zawodników bez klubu.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.02.2016, 23:26
Cierzniak nie stał by jak kołek, tylko by to obronił
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.02.2016, 23:29
Co to ....a było? Co to ....a było powtarzam? Przegrać z Śląskiem tranowanym przez Romeo Szukiełowicza metodami rodem z głębokiego PRLu to wstyd do entej potęgi.

Najgorsze jest to, że im się nie chciało. Patrzyłem na boisko i... im się ....a nie chce. Stoją jak ....y. Jeden Ondrasek walczy reszta jak cioty. Asysta Sadloka. Brak słów, to można pokazywać dzieciom na szkoleniach: jak nie bronić przy stałym fragmencie gry. Najpierw zgubione krycie, a później kuriozalna asysta. Środek pola tragedia. Uryga magik zniknął na cały mecz.

Balashov gra nieźle, ale akcje wykańcza jak totalna łajza. Co nie zmienia faktu, że to właściwie jedyny zawodnik, przy którym można zapisać mały plus. Rafael Cliveralo po wejściu na boisko - dostaniemy jakiś ekwiwalent z PFRONu?

Wypier.dalać wszyscy.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 12.02.2016, 23:33
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
Cierzniak nie stał by jak kołek, tylko by to obronił
obejrzyj raz jeszcze, jak wytrzeźwiejesz.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.02.2016, 23:35
Poza wszelkim sporem jest fakt, że zagraliśmy piach. Nikomu moim zdaniem nie zależy na utrzymaniu Wisły w lidze, po pierwsze słaby trener, dziwne transfery, ogólna sytuacja w klubie = ocena mierna.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Stary 12.02.2016, 23:40
Faktem jest ze przy tej calej miernocie Boguski byl obok Ondraska najlepszy z druzyny.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.02.2016, 23:40
Meczu nie ogladalem bo dopiero wrocilem z pracy. Mam jedno pytanie. Gdy stracilismy bramke ruszylismy do jakiegos konkretnego ataku? Czemu Pawlowski nie wykorzystal wszystkich zmian? Mial przeciez w kim wybierac. Lepszy ktos swiezy na koncowke.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.02.2016, 23:41
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
Meczu nie ogladalem bo dopiero wrocilem z pracy. Mam jedno pytanie. Gdy stracilismy bramke ruszylismy do jakiegos konkretnego ataku? Czemu Pawlowski nie wykorzystal wszystkich zmian? Mial przeciez w kim wybierac. Lepszy ktos swiezy na koncowke.
Może rezerwowi nie byli podmyci? :(

Pawłowski chyba nie do końca jeszcze poznał materiał ludzko-piłkarski, z jakim ma do czynienia
Ostatnio edytowane przez Patryko : 12.02.2016 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Stary 12.02.2016, 23:42
Ataku nie bylo wogole, na poczatku drugiej polowy moze pare minut bylo fajnej gry ale to tyle na 90 minut.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 12.02.2016, 23:42
chimba napisał(a):Wyświetl post
Faktem jest ze przy tej calej miernocie Boguski byl obok Ondraska najlepszy z druzyny.
najsmutniejsza prawda.
Przez całe 60 minut kląłem na Tadka, że wpuścił tego paralityka Boguskiego na boisko.

Ale potem zobaczyłem w akcji Cywkę i Crivellaro. I już rozumiem.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 12.02.2016, 23:46
Właśnie po stracie bramki graliśmy jakby to powiedzieć na utrzymanie, tragicznie wobec zaistniałej sytuacji. Na ławce zostało 2 zawodników z charakterem, czyli Mały i Drzazga a na boisku pojawili się, hmm w sumie nie wiem kto...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.02.2016, 23:48
Mnie zastanawia dlaczego nasi zawodnicy mają problem z oddawaniem strzałów i w ogóle decydowaniem się na to.
Sadlok mnie dzisiaj zirytował, nie wspaniałą asystą dla Śląska, a tym co było w polu karnym gospodarzy. Gość dostał piłkę będąc może 10 metrów od bramki, miał nawet miejsca na to żeby przylutować, a strzał ma mocny i mógłby nawet w trybuny albo za stadion posłać piłkę, ale zamiast tego gość odgrywa i nic z akcji nie wynika.
Boguski, oj zostawia zdrowie i serce na boisku daje z siebie wszystko, dla mnie wcale nie najgorszy, chociaż spodziewałem się, że szansę debiutu dziś dostanie Drzazga, niestety nie :(
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 12.02.2016, 23:52
dobry mecz
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Stary 12.02.2016, 23:55
Ja bym na miejscu Cupiala przywrocil do obowiazkow Moskala i niech razem z Pawlowskim prowadzi druzyne bo tego stylu co dzia nie da sie ogladac.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.02.2016, 00:00
cfa napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia dlaczego nasi zawodnicy mają problem z oddawaniem strzałów i w ogóle decydowaniem się na to.
Nasi zawodnicy to mają problem z każdym jeb.anym elementem piłkarskim. Bez wyjątku.

Ostatnio edytowane przez silver03 : 13.02.2016 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.02.2016, 00:03
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
najsmutniejsza prawda.
Przez całe 60 minut kląłem na Tadka, że wpuścił tego paralityka Boguskiego na boisko.

Ale potem zobaczyłem w akcji Cywkę i Crivellaro. I już rozumiem.
Miaĺ jeszcze Małeckiego i Drzazgę!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.02.2016, 00:05
Prawda jest taka że ten mecz mogliśmy nawet przy takim trenerze i takich piłkarzach wygrać. Gdyby te jedną z setek wykorzystać. Co nie zmienia faktu że mecz obu drużyn oglądał się strasznie. Zero pomysłów zero gry środkiem. Dla mnie kuriozum jest zdjęcie Donalda i wpuszczenie Cywki. Dlaczego z uparcie graliśmy dwóch defensywnych. Dlaczego nie wszedł Popovic. Dlaczego po starcie bramki nie spróbowaliśmy dać obok Ondraszka Drzazgi.

Dla mnie Pawłowski nie jest trenerem który może wyprowadzić Wisłę z kryzysu.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.02.2016, 00:14
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka że ten mecz mogliśmy nawet przy takim trenerze i takich piłkarzach wygrać. Gdyby te jedną z setek wykorzystać. Co nie zmienia faktu że mecz obu drużyn oglądał się strasznie. Zero pomysłów zero gry środkiem. Dla mnie kuriozum jest zdjęcie Donalda i wpuszczenie Cywki. Dlaczego z uparcie graliśmy dwóch defensywnych. Dlaczego nie wszedł Popovic. Dlaczego po starcie bramki nie spróbowaliśmy dać obok Ondraszka Drzazgi.

Dziki niewiele wnosil do gry ale nie wiem po co grał z prawej gdzie cały czas łamał do środka poza tym miał żółta i ostrzeżenie. Dobrze jedynie Głowacki i Ondraszek, Pietrzak i Boguski setki strat. Sadlok ława albo rezerwy. Burliga w sumie przyzwoicie w I połowie tez Uryga w miarę.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.02.2016, 00:19
Odpowiedz cytując
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 13.02.2016, 00:32
Pomijając fakt że obie drużyny prezentują 1 ligowy poziom a sam mecz był nawet na 2 ligowym poziomie...

Śmieszą mnie te pociski na Boguskiego, który może i jest surowy, ale serce byłby wstanie wypluć dla Wisły i skoro nie ma lepszych to walczy. A potrafił wywalczyć skład u każdego trenera

A taki donald nie wykazuje żadnego zaangażowania i ma wyjebane na Nasz klub od pół roku i cisza
Chyba najwyższa pora na potrenowanie z cierzniakiem i handlikiem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.02.2016, 00:51
Ten mecz był absolutnie do wygrania.Gra Ślaska to niewiem czy nie poziom 2 ligi.Nasza gra ....napewno zasluzylismy choc na remis.
Poprzeczka Boguskiego,2 świietne sytuacje Bałaszowa .... a Slask co mial? ..no wlasnie

tylko ze nad nami od dluzszego czasu ciązy jakis cholerny pech i wlasnie takie bramki rywale nam strzelają a my przegrywamy 6 mecz z rzedu.Nie potrafie tego wyjasnic .serio.

Ondraszek-to bedzie duze wzmocnienie i trzeba liczyc zez Brozkiem zaczna strzelac.Jak wroci Mąka to moze na srodku bedzie to wygladało juz lepiej,
Podobal mi sie Pietrzak,natomiast na minus Guerrier,Uryga i Sadlok.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.02.2016, 00:57
Po chwili poświęconej na przemyślenia.

Jeśli Pawłowski, z całym szacunkiem dla niego, nie zrobił tego specjalnie, to jesteśmy w pupie, która nazywa się I ligą. W sumie stęskniłem się za Sosnowcem.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.02.2016, 01:05
stary zgred napisał(a):Wyświetl post
Pomijając fakt że obie drużyny prezentują 1 ligowy poziom a sam mecz był nawet na 2 ligowym poziomie...

Śmieszą mnie te pociski na Boguskiego, który może i jest surowy, ale serce byłby wstanie wypluć dla Wisły i skoro nie ma lepszych to walczy. A potrafił wywalczyć skład u każdego trenera

A taki donald nie wykazuje żadnego zaangażowania i ma wyjebane na Nasz klub od pół roku i cisza
Chyba najwyższa pora na potrenowanie z cierzniakiem i handlikiem
Boguski w sposób bardzo konsekwentny spiął dzisiejszy mecz piękną klamrą; zaczął od celowego wypie*dolenia się na murawę w pierwszej minucie (bez kontaktu z przeciwnikiem - dodam) zamiast podawać do dobrze ustawionego Ondraska, a zakończył w minucie 93-ej, kiedy to spieprzył prawdopodobnie ostatnią szansę na jakąkolwiek akcję Wisły, bo nie był w stanie posłać długiej piłki na odległość 25 metrów.

W międzyczasie, dzięki swojemu firmowemu przyjęciu piłki, która jak zwykle odskoczyła na 5 metrów, tak bardzo zaskoczył tym obrońców Śląska, że znalazł się sam na sam z bramkarzem, ale cóż, trafić, to byłoby za proste.

No i strzelił bramkę ze spalonego, powtarzam, strzelił bramkę ze spalonego - rzeczywiście, wyczyn godny robienia z niego męczennika! Znalazł się na spalonym, złamał przepisy gry w piłkę nożną i strzelił bramkę. Burę ku*wa powinien dostać od Pawłowskiego za ustawienie się przy tej akcji! Ondrasek bardzo dobrze chciał zgrać tę piłkę, ale Rafał swoje. 32 lata na karku, prawie 200 meczów w E-Klasie, a nie pilnuje linii w takich sytuacjach. No ale fakt - strzelił ku*wa bramkę.

No i co to za argument, że zapieprza? Co to jest, triathlon czy piłka nożna?! Z jego zapieprzania najczęściej jest taki pożytek, jak z Anny Grodzkiej jako męża.

Bardziej od niego wku*wia mnie obecnie jedynie Sadlok.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.02.2016, 01:18
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

On jest trenerem, ktory w.......i Wisłe w jeszsze wieksze gówno. Amator i nic wiecej...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.02.2016, 01:24
Ondrasek, Pietrzak na plus, reszta przeciętnie (Głowacki, Uryga, Boguski) bądź fatalnie (Bałaszow, Crivellaro, Sadlok, Guerrier). Gdyby nie życzliwość sędziego, drugą połowę zaczynalibyśmy w dziesięciu. Do tego logika (przywołana tu już setki razy) wpuszczania Crivellaro, gdy na ławce Drzazga czy chociażby Małecki... Mecz ewidentnie na 0:0 lub gol z dupy, przeważyło to drugie, na naszą niekorzyść. Gdyby ukrainiec umiał kopać mocniej, to może byśmy zaklepali 3 punkty.. a tak, no cóż, smak zwycięstwa pamiętam tak, jak swój pierwszy dzień w podstawówce - czyli nie pamiętam.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.02.2016, 01:55
Wynik i porażka zasłużone, bo to Śląsk grał piłką i w piłkę a my dzidę byle do przodu. Styl żenada i nic więcej. Niech się Pawłowski zastanowi i zacznie ćwiczyć schematy rozegrania z drużyną bo tego na trzeźwo nie da się oglądać. Tak sobie myślałem, że zwolnienie Moskala to w obecnej sytuacji finansowej Wisły to był niezły samobój i to się potwierdza. Ciężko się patrzy jak nieprofesjonalnie jest zarządzany ten klub od samej góry (także biorąc pod uwagę ostatnie "ruchy transferowe" zawodników pierwszej drużyny do rezerw). Jednym słowem żenada...

Być może pierwsza liga jest nam potrzebna. Na co? A no tak dla otrzeźwienia...
Powód: hmmm
Ostatnio edytowane przez Colin : 13.02.2016 o godz. 01:58.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 13.02.2016, 02:11
Ten mecz to po prostu była parodia futbolu,Sadlok który myślami był chyba gdzieś indziej i do tego Bałaszow w sparingach się świetnie prezentował a tu sytuacja że kopnąć piłkę czubem buta i wpadnie to oddał ją Pawełkowi.
Do tego jest 85 min odzyskujemy piłkę przy czym nasz zawodnik zanim się obróci jeszcze kawałek przejdzie z piłką i kopnie tak że oni znów przejmują i sobie spokojnie grają to też jest katastrofa.Nasz środek pola prócz tego że Pietrzak raz czy dwa wyszedł z niego i gdzieś podał to nie istniał nie miał kto po prostu przytrzymać tej piłki i dobrze zagrać do przodu albo liczmy na szybki powrót Mączyńskiego albo na ten transfer który się pewnie oddala.Do tego zmiany Crivellaro i Cywki który jest piłkarzem widmo chyba są też pewnym kamyczkiem do ogródka Tediego,Drzazga który widać że chce się pokazać i coś wybiegać w meczu jak i Małecki który powinien na początku drugiej połowy zmienić Donalda balansującego na czerwoną jak zwykle to te zmiany byłyby pewnie bardziej efektywne.A Ekstraklasa jest taką specyficzną ligą gdzie chyba każdy boi dupę się zagrać wysoko i agresywnie a zamiast tego są ....a szachy,nawet poprzedni mecz Ruchu z Zagłębiem był 3 razy ciekawszy niż nasz a to są nasi głowni rywale o 8.Teraz dwa mecze z drużynami która każda szanująca siebie drużyna z takim składem jaki mamy musi wygrać,jeżeli nie będzie 6 punktów to na pewno będziemy w grupie spadkowej co dla nas jest blamażem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.02.2016, 03:28
wrócili cali i zdrowi?

mecz dno
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź