The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2016, 15:19
Reserve napisał(a):Wyświetl post
To inaczej, wyobraź sobie coś takiego:

Pewien człowiek się rodzi, nazwijmy go przykładowo Konrad (akurat otwarłem spis imion polskich i na losowej stronie najbardziej rzuciło mi się w oczy). Rodzice zabierają go ze szpitala, matka karmi go własną piersią, ubierają go, wychowują. Dopingują go do coraz cięższej pracy nad sobą, reszta rodziny zastanawia się co z niego wyrośnie. Jak w każdej rodzinie jedni widzą w nim wielki talent i wróżą karierę choćby lekarza, inni mówią że będzie sprzątał ulice. Ale wszyscy zgodnie, cała wielka rodzina cieszą się jego sukcesami.

A on po ukończeniu 18 lat stwierdza że ma to wszystko w dupie, wypierdala z domu do kolegi bo u niego jest PS4 a on ma tylko PS3. A ojciec tego kolegi jest znany w mediach co z automatu stawia go wyżej niż jego własnego bo on ma tylko co najwyżej solidną pracę i nie wyróżnia się w towarzystwie. Ale w sumie jak będą tęsknić to może wpaść na kawę. No, pod warunkiem że kiedyś kupią tą lepszej jakości.

I tak się właśnie zachował Handz(7)ik. U nas nie miał źle. Pensja którą mu oferowali jak na nastolatka jest wspaniała. Tylko on wybrał Legię.

A praca? No cóż, w pracy nikt nie stoi i nie dopinguje za Tobą gdy siedzisz przy biurku, sprzątasz ulicę, wypisujesz receptę, etc. A jeśli masz w niej dobrą atmosferę, jesteś w dobrych kontaktach z pracownikami i z szefem, a w dodatku masz szansę wybić się ponad resztę pracowników, bo szef widzi w Tobie potencjał - to czy zamienienie tego na za....... w korpo za trochę więcej kasy, pomimo tego że nie żyje Ci się źle - czy jest to dobry wybór? Jak dla mnie nie. Jeśli masz tak zrobić - wypierdalaj i nigdy nie wracaj. Choćby ta firma miała bez Ciebie zbankrutować.

Dlatego właśnie będę przekręcał jego nazwisko. Nie wiem co musiałby zrobić żebym mógł o nim kiedyś powiedzieć "O ....a, Handzlik. Ten to był koleś, aż miło było na niego popatrzeć.". Choćby zrobił karierę większą niż Messi to i tak będzie się za nim ten smród ciągnął. Wisła go wychowała a ten jak gdyby nigdy nic przechodzi do jednego z największych wrogów i konkurentów. I jeszcze bezczelnie mówi że kiedyś chciałby wrócić. Niech wypierdala. Jak najdalej.
jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

nie ma o czym dyskutować bo jak widzę "gadał dziad do obrazu..."
przekręcanie nazwiska itp. prymitywne pogrywki jak widzę cieszą Was niewymownie
co pokazuje jak wielkie macie kompleksy

ps. a teraz niech popracuje wyobraźnia... to Twoje nazwisko jest przekręcane, wyśmiewane...
wiem wiem Ty nigdy itp...
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.01.2016, 15:29
kolego manson777 - dobra rada : nie brnij dalej w ten temat bo sie coraz bardziej pograzasz, a jesli wychowanie i uksztaltowanie pilkarskie ( od dziecka) w barwach Wisly - gre w tym klubie i przywiazanie do barw klubowych porownujesz ze zmiana pracy czy zmiana miejsca zamieszkania to ja nie mam wiecej nic do napisania ...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.01.2016, 15:31
manson777 napisał(a):Wyświetl post

ps. a teraz niech popracuje wyobraźnia... to Twoje nazwisko jest przekręcane, wyśmiewane...
wiem wiem Ty nigdy ...

Się nie: zeszmaciłes, sprzedałes, s....iles, zaprzedałes, s.......iles, zhanbiłes..itp
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.01.2016 o godz. 15:35.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.01.2016, 15:35
jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

Jest dorosły, podjął decyzję, a jedną z konsekwencji to właśnie chociażby niegroźne przekręcanie nazwiska. Ot co.
Ja kompleksów nie mam żadnych. Kopię sobie rekreacyjnie i to mi wystarcza. Z resztą, co ja się będę tłumaczył...
Widzę że nie zrozumiesz niektórych wartości. Pojęcie honoru i szacunku do własnej osoby widać jest Ci obce. Zakładam że jak ktoś zaoferowałby Ci tysiąc złotych za zrobienie gały to miałbyś teraz pełne usta roboty. No cóż, nie brnijmy dalej w ten temat. Poszerzyłeś właśnie moją wąską listę ignorowanych. Gratuluję.

@Dariook: Jak się rzadko z Tobą zgadzam to teraz uderzyłeś w sedno. Podpisuję się obiema rękoma.
Ostatnio edytowane przez Reserve : 20.01.2016 o godz. 15:49.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.01.2016, 15:48
Taka ciekawostka jeszcze - cytat:
Cytat:

"Wracając jeszcze do Handzlika - Wisła zaproponowała mu 3-letni kontrakt i pensję w wysokości 9 tysięcy złotych miesięcznie (!) co jak na 17-latka, który w dorosłej piłce jeszcze nic nie osiągnął jest kwotą bardzo wysoką. Do tego liczne premie uwzględnione w umowie. A nowy trener Tadeusz Pawłowski zagwarantował mu, że pojedzie z pierwszą drużyną Wisły na zgrupowanie oraz dostanie szansę na grę w sparingach.
Kasa jaką dostaje człowiek po studiach z doświadczeniem znającym języki obce.

Przepadnij judaszu!

edit. po studiach z doświadczeniem - nie od razu po obronie
Powód: wypier.... judaszu
Ostatnio edytowane przez Kocur : 20.01.2016 o godz. 17:06.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.01.2016, 16:33
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
kolego manson777 - dobra rada : nie brnij dalej w ten temat bo sie coraz bardziej pograzasz, a jesli wychowanie i uksztaltowanie pilkarskie ( od dziecka) w barwach Wisly - gre w tym klubie i przywiazanie do barw klubowych porownujesz ze zmiana pracy czy zmiana miejsca zamieszkania to ja nie mam wiecej nic do napisania ...
w nic nie brnę
brną panowie o ksywkach których nie chce mi się powtarzać i spamiętywać

z godnościom osobistom i honorem
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.01.2016, 16:36
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Przepadnij judaszu!
Stary powiem więcej. Jakiś czas temu widziałem oferte pracy. Wymagania wyższe wykształcenie i znajomość angielskiego i francuskiego. Pensja- to było ok 1800zł
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 20.01.2016, 16:51
9k zaraz po studiach? Chyba doktoranckich Większość znajomych po studiach, mgr. inż. z 2-3 letnim doświadczeniem w branży dostaje 3-3,5k na rękę max młodemu się w dupie poprzewracało, miał na wyciągnięcie ręki b. dobry kontrakt z perspektywami na rozwój w najbliższych latach i trenera, który chciał na niego stawiać. W zamian za to poszedł po kasę. Zwykły zdrajca i tu nie ma chyba żadnych wątpliwości.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2016, 16:56
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Przepadnij judaszu!
Dostając 9 tys+możliwość wyjazdu z pierwszą 11 do tego możliwość trenowania z pierwszym zespołem, to nic tylko brać w jego w wieku bym się cieszył...Ale nie Pan piłkarz woli pewnie 15 tys...i grę w rezerwach
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.01.2016, 19:25
poza tym uczciwiej z jego strony byloby powiedzenei,ze chodzi o kasę.a nie jakas ściema o szansie na rozwój.gdyby powiedział "ide tam bo mi więcej zapłacą" to przynajmneij jasno postawilby sprawe i pewnei mneijsze byloby ciśneinei na nia niego.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.01.2016, 15:33
Jankowski na oficjalnej stronie Piasta
http://www.piast-gliwice.eu/aktualno...liwice-pl.html
"- Nie będę ukrywał, że sporą rolę odgrywa miejsce, jakie zajmują gliwiczanie. Dołączam do zespołu, który jest obecnie liderem Ekstraklasy i wiosną na pewno będzie walczył o jak najwyższe cele, a to jest zawsze ważne dla piłkarza - dodaje nowy pomocnik Niebiesko-Czerwonych."

Jak przychodzil do Wisly:
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...go,nId,1444997
"Cieszę się, że podpisałem kontrakt, mam nadzieję, że będziemy walczyć o najwyższe cele i nasza gra będzie się podobała kibicom."

Coś tak na razie nie wychodzi mu gra o te najwyższe cel
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 21.01.2016, 15:37
bódyń napisał(a):Wyświetl post
"- Nie będę ukrywał, że sporą rolę odgrywa miejsce, jakie zajmują gliwiczanie. Dołączam do zespołu, który jest obecnie liderem Ekstraklasy i wiosną na pewno będzie walczył o jak najwyższe cele, a to jest zawsze ważne dla piłkarza - dodaje nowy pomocnik Niebiesko-Czerwonych."

"Cieszę się, że podpisałem kontrakt, mam nadzieję, że będziemy walczyć o najwyższe cele i nasza gra będzie się podobała kibicom."

w dupie mam retoryke jego wypowiedzi, najwazniejszy jest dla mnie fakt, ze dyskutujemy o nim w tym konkretnym temacie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 22.01.2016, 09:14
Długi wywiad z Motyką rozmawia Ćwiąkała

http://weszlo.com/2016/01/22/casual-...co-powiedzial/
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.01.2016, 10:39
bódyń napisał(a):Wyświetl post

Jeśli chodzi o ten drugi artykuł, z 2014 roku, to chyba znalazłem rozwiązanie problemu z Buchalikiem:
Cytat:
Buchalik ma występować nie tylko na pozycji numer 9, ale też na "dziesiątce". - Semir Stilić, Łukasz Garguła i Donald Guerrier - to są ludzie, którzy się cieszą, że będą mieli ruchliwego napastnika, do którego można zagrać prostopadłą piłkę, a on będzie wiedział, co z nią zrobić.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 22.01.2016, 11:18
A Smuda oczywiście na siłę go na bramce wystawiał. Przez to chłopak swój talent zmarnował.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.01.2016, 11:52
jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

Racja - jego wybór, jego decyzja, i on ponosi konsekwencje.....

Kibice mają prawo do skomentowania tego, bo też i Handzlik nie zmieniał szkoły z jednej na drugą, tylko pokazał jak pięknie olać klub, w którym się wychował. Wobec czego każdy kibic tego klubu może to skomentować i finito, Tobie może się to nie podobać, ale Twoje tyrady obronne na forum Wisły w obronie Handzlika są delikatnie nie na miejscu.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.01.2016, 16:31
Cytat:
Wg Sport.pl największymi zwycięzcami tureckiego zgrupowania Lechii Gdańsk są Milos Krasić oraz Adam Buksa. Serb podczas sparingów próbowany był na pozycji środkowego pomocnika i był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Natomiast Adam Buksa w ataku prezentował się lepiej od bardziej doświadczonego Grzegorza Kuświka. Były napastnik Ruchu Chorzów w rundzie rewanżowej najprawdopodobniej trafi na ławkę rezerwowych. O miejsce na szpicy ataku Buksa będzie zapewne rywalizować z Marco Paixao.
Z fb, profil Liga Będzie Ciekawsza.
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.01.2016, 01:04
Fragment biografii Grzegorza Króla nt Darka Dudki:

Usiadłem na swoim miejscu i, jak pozostali, zacząłem wpatrywać się w brudne kafelki. Siedzieliśmy tak przez godzinę i nie mogliśmy uwierzyć w to, co się stało. Darek Dudka z promilami we krwi potrącił faceta, a ten zmarł. Chłop też nie był trzeźwy, przechodził na czerwonym świetle. „Dudziu” miał tendencję spadkową, czyli wypił coś wcześniej i myślał, że już może jechać. Każdemu mogło się to przydarzyć.
Zrobiliśmy składkę na adwokata i rodzinę ofiary: udało się zebrać prawie dwieście tysięcy. Byłem już wówczas golasem, więc żeby się dołożyć, musiałem pożyczyć kasę od lichwy. Ale kumpel był na pierwszym miejscu.
Wszyscy stanęliśmy za Darkiem murem, a on obiecał, że przystopuje z piciem. Słowa nie dotrzymał. Już na następnej wspólnej imprezie moja żona serwowała „Dudziowi” wódkę.

Ciekawe, ja nie wiedziałem a Wy ?
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.01.2016, 09:08
filoo napisał(a):Wyświetl post
Fragment biografii Grzegorza Króla nt Darka Dudki:

Usiadłem na swoim miejscu i, jak pozostali, zacząłem wpatrywać się w brudne kafelki. Siedzieliśmy tak przez godzinę i nie mogliśmy uwierzyć w to, co się stało. Darek Dudka z promilami we krwi potrącił faceta, a ten zmarł. Chłop też nie był trzeźwy, przechodził na czerwonym świetle. „Dudziu” miał tendencję spadkową, czyli wypił coś wcześniej i myślał, że już może jechać. Każdemu mogło się to przydarzyć.
Zrobiliśmy składkę na adwokata i rodzinę ofiary: udało się zebrać prawie dwieście tysięcy. Byłem już wówczas golasem, więc żeby się dołożyć, musiałem pożyczyć kasę od lichwy. Ale kumpel był na pierwszym miejscu.
Wszyscy stanęliśmy za Darkiem murem, a on obiecał, że przystopuje z piciem. Słowa nie dotrzymał. Już na następnej wspólnej imprezie moja żona serwowała „Dudziowi” wódkę.

Ciekawe, ja nie wiedziałem a Wy ?
Tak, Historia z Amiki jak miał 19 czy 20 lat.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.01.2016, 09:43
Ale czego nie wiedziałeś? Że Dudka gościa na pasach przewiózł czy że żona Króla mu wódę lała?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.01.2016, 10:04
Tutaj o Dudce i jego wypadku artykuł z roku 2008 a wypadek miał miejsce w roku 2003

Cytat:
Pięć lat temu, prowadząc po pijanemu samochód, Dariusz Dudka (25 l.) śmiertelnie potrącił człowieka. Działacze Amiki Wronki bardzo mu wtedy pomogli. Dudka odpowiadał z wolnej stopy, dostał symboliczny wyrok w zawieszeniu. Wszyscy mu przebaczyli, życie potoczyło się dalej. Na Ukrainie pomocnik reprezentacji Polski udowodnił jednak, że niczego się nie nauczył.Maj 2003 roku, okolice Szczecina. Wracający z nocnej imprezy Dudka potrąca człowieka, który w wyniku doznanych obrażeń umiera. Pijany był i kierowca, i ofiara, która przechodziła przez pasy na czerwonym świetle. Dudce udało się wtedy wywinąć, w areszcie przebywał bardzo krótko. Zaraz potem udzielał wywiadów, w których zapewniał, że ten wypadek sporo go nauczył, że już nie będzie źle robił i tak dalej... Okazuje się jednak, że to były tylko puste słowa. I nie chodzi jedynie o to, co się stało na Ukrainie...
Już wcześniej można było nieoficjalnie usłyszeć, że Dudkę wciąż kusi alkohol. Dlaczego odszedł z Wisły? Jedna z nieoficjalnych wersji mówi o tym, że krakowianie aż tak bardzo nie walczyli o zatrzymanie swojego pomocnika właśnie ze względu na "problemy wychowawcze".
Postępując w ten sposób, Dudka sam niszczy sobie życie i karierę. O ile Boruc i Majewski powinni uzyskać przebaczenie, bo to ich pierwsza wpadka, o tyle mający tak tragiczne doświadczenia Dudka nie powinien już być powoływany do kadry. Skoro niczego nie potrafi się nauczyć, to nie ma dla niego miejsca w reprezentacji.
I jeszcze jedno: Auxerre, w którym gra Dudka, to małe miasto, gdzie wszyscy wiedzą o wszystkich niemal wszystko. Niedawno jeden z piłkarzy miał w klubie kłopoty, bo sprzedawca na stacji benzynowej doniósł, że ten gracz kupił u niego skrzynkę piwa.
Na szczęście okazało się, że to nie był piłkarz, ale jego brat, który jest do niego bardzo podobny. Dudka sobowtóra w Auxerre nie ma, więc niech lepiej uważa..
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.01.2016, 13:39
Damian Buras zaginął...

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.01.2016, 00:19
Odnośnie Dudki przypominają mi się słowa kolegi który miał czasem okazje potrenować we Wronkach razem z Darkiem. Mówił wtedy, że jeśli go sprzedadzą to będzie rekordowy transfer ligi. Niestety chyba złe prowadzenie nie pozwoliło na to. W każdym razie kolejny przykład, że talent to nie wszystko.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.01.2016, 14:45
Marcelo ma podpisać kontrakt z Besiktasem Stambuł
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 31.01.2016, 16:27
http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-n...ktasie-stambul przydało by się żeby wrócił heh
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 31.01.2016, 17:22
Ciekawe czy coś nam wpadnie z tytułu tej jego przeprowadzki. Pytanie czy był taki zapis?
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 31.01.2016, 18:22
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy coś nam wpadnie z tytułu tej jego przeprowadzki. Pytanie czy był taki zapis?
Bez szans... Przecież od nad poszedł do PSV, a dopiero stamtąd do Niemiec.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2016, 19:49
Cos tam wpadnie z Solidarity Cotribiution. Tak ok 1% bo gram u nas dwa sezony
http://blog.fieldoo.com/2014/04/what...n-in-football/
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 31.01.2016, 20:39
piotek napisał(a):Wyświetl post
Bez szans... Przecież od nad poszedł do PSV, a dopiero stamtąd do Niemiec.
Zależy jaka była umowa. Mogli sobie zagwarantować jakiś procent od każdego kolejnego kontraktu. Co prawda nie podejrzewam ale teoretycznie możliwe.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 31.01.2016, 20:48
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Zależy jaka była umowa. Mogli sobie zagwarantować jakiś procent od każdego kolejnego kontraktu. Co prawda nie podejrzewam ale teoretycznie możliwe.
Ale że PSV miałoby nam płacić za każdy kolejny transfer jakaś kwotę? Grubo by polecieli z takim zapisem, bo dość łatwo byloby suma summarum nad minusie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów