The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2016, 20:52
filoo napisał(a):Wyświetl post
Ei, oglądał ktoś z Was spar z Węgrami, jak wypadły nasze asy w nim? czy ten Balashov się nadaje, czy tylko przypadkiem wpadła? czy Ondrasek kumaty czy drewno?
Jak dla mnie Balashov będzie miał pewny skład. Nawet średni skrzydłowy ze średniego ukraińskiego klubu będzie wciągał naszą ligę. A poczekajmy aż się ogarnie fizycznie, znajdzie zrozumienie z partnerami i zagramy w najsilniejszym składzie.

Ondrasek nie zachwycił. Wydaje się, że ma bardzo dużo do nadrobienia fizycznie + całkowity brak zrozumienia z partnerami. Jednak technikę użytkową ma niezłą i absolutnie nie jest 'drewnem'.

Poza tym można się rozpisywać o Pietrzaku, ale to trzeba było zobaczyć Mirek Szymkowiak też zaczynał na skraju obrony swoją karierę. Pawłowski ma nosa.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.01.2016, 21:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Poza tym można się rozpisywać o Pietrzaku, ale to trzeba było zobaczyć Mirek Szymkowiak też zaczynał na skraju obrony swoją karierę. Pawłowski ma nosa.
Czy mozesz prosze coś wiecej o Pietrzaku napisac?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.01.2016, 21:08
Nie napiszę tutaj nic nowego, ale ten Balashov ma papiery na granie. Dodatkowo czas gra na jego korzyść.
Skrzydła z ogarniętym DG i Balashovem powinny się prezentować naprawdę dobrze.

Edit: A Pietrzak faktycznie bardzo pozytywnie zaskoczył, ma dobry przegląd pola i "czuje" grę. Jeżeli to potwierdzi w kolejnych meczach to będzie z niego pociecha
Powód: RP
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 26.01.2016 o godz. 21:09.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.01.2016, 21:18
Paradoksalnie może się okazać, że po raz kolejny kupując lewego obrońcę... zostaniemy bez lewego obrońcy (tzn. z samym Sadlokiem),

Guerrier przychodził jako lewy obrońca i nie trzeba było dużo czasu, żeby zorientować się, że należy go trzymać jak najdalej od obrony. Tragiczny obrońca, (a w formie) bardzo dobry skrzydłowy.

Czy Pietrzak skończy jako środkowy pomocnik? Jeśli będzie grał tak jak dzisiaj, to nie mam nic przeciwko. Trzeba wziąć pod uwagę, że jeśli mamy grać dwoma napastnikami, to w środku pola nie będzie miejsca dla typowej "10". Sam Mączyński jako defensywny pomocnik to byłoby samobójstwo. Raczej będzie to "8"&"8" lub "6"&"8".
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.01.2016, 21:23
Jak tu przeczytałem Balashow i Pietrzak będą wzmocnieniem. Miło czytać takie informacje. Wlało się trochę optymizmu. Jeszcze jakiś dobry rozgrywający za Crivellaro i będzie dobrze.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.01.2016, 22:24
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Paradoksalnie może się okazać, że po raz kolejny kupując lewego obrońcę... zostaniemy bez lewego obrońcy (tzn. z samym Sadlokiem),

Guerrier przychodził jako lewy obrońca i nie trzeba było dużo czasu, żeby zorientować się, że należy go trzymać jak najdalej od obrony. Tragiczny obrońca, (a w formie) bardzo dobry skrzydłowy.

Czy Pietrzak skończy jako środkowy pomocnik? Jeśli będzie grał tak jak dzisiaj, to nie mam nic przeciwko. Trzeba wziąć pod uwagę, że jeśli mamy grać dwoma napastnikami, to w środku pola nie będzie miejsca dla typowej "10". Sam Mączyński jako defensywny pomocnik to byłoby samobójstwo. Raczej będzie to "8"&"8" lub "6"&"8".

Bury, Jovic, Bartosz
Trzech prawych w jednym momencie nie będzie nam raczej potrzebnych, także w momencie absencji (odejścia) Sadloka jeden będzie sie musiał uczyć grac na lewej stronie.

Aaaaaaaaaa zapomniałem, jest jeszcze Tomek Cywka
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 26.01.2016, 22:37
skrót dzisiejszego sparingu:
https://www.youtube.com/watch?v=959ie77xf-E
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 27.01.2016, 12:52
00:30, Małeckiemu się Apoel włączył... podanie Pietrzaka przy bramce Balashova - czapki z głów. Miejmy nadzieję, że limit "babolów" Głowackiego na tę rundę został wykorzystany
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.01.2016, 14:58
Oglądając mecz to mam wrażenie, że Sadlok robi wszystko, aby uznano go za mało przydatnego i uzyskać zgodę na transfer gdziekolwiek..... Koleś powinien pobiegać przez parę kolejek na boiskach III ligowych może wtedy się ogarnie..... Balaszow to niezły wybór, przede wszystkim w polu karnym nie zastanawia się nad tym co zrobić z piłką, oby w lidze pokazał swoją wartość, bo pamiętam, że w sparingach latem ciekawie prezentował się Cywka, a co było później wszyscy iemy
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2016, 15:27
Podejrzewam,że Sadloka nikt nie chce a może? (to już nie Legia ) zamknie jadaczkę i będzie potulny jak baranek.Był bliski rozwiązania umowy,ale się nie udało pewnie miał ofertę z Legii a teraz cisza.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 27.01.2016 o godz. 15:30.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.01.2016, 19:09
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Oglądając mecz to mam wrażenie, że Sadlok robi wszystko, aby uznano go za mało przydatnego i uzyskać zgodę na transfer gdziekolwiek..... Koleś powinien pobiegać przez parę kolejek na boiskach III ligowych może wtedy się ogarnie..... Balaszow to niezły wybór, przede wszystkim w polu karnym nie zastanawia się nad tym co zrobić z piłką, oby w lidze pokazał swoją wartość, bo pamiętam, że w sparingach latem ciekawie prezentował się Cywka, a co było później wszyscy iemy
Oby wziął się w garść. Jeśli będzie grał jak potrafi to moim zdaniem zdaniem może się załapać do ekipy na ME. Tylko potrzeba zdrowia i chęci.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.01.2016, 19:56
wolfu napisał(a):Wyświetl post
00:30, Małeckiemu się Apoel włączył... podanie Pietrzaka przy bramce Balashova - czapki z głów. Miejmy nadzieję, że limit "babolów" Głowackiego na tę rundę został wykorzystany
Małeckiemu się włączył w tej sytuacji samolubizm, podejrzewam że w jakimś mocnym europejskim zespole dostałby popularną "burę" za ten strzał, mając dwóch kolegów lepiej ustawionych (Bałaszow i Ondrasek bodajże).. Mimo wszystko to tylko i aż sparingi, jutro Płowdiw..

arti napisał(a):Wyświetl post
Oby wziął się w garść. Jeśli będzie grał jak potrafi to moim zdaniem zdaniem może się załapać do ekipy na ME. Tylko potrzeba zdrowia i chęci.
Nie wiem skąd ta nagonka na Sadloka, kto wie ile w tym prawdy o kontakcie z nim Legii, słuchając tępych dziennikarzyn daleko nie zajdziemy.. Swoją drogą w Poznaniu też byłem na niego zły, lepiej dostać gola niż stracić zawodnika na początku meczu..

Swoją drogą na przyszłe derby pojedynek Ondrasek - Jendrisek
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.01.2016, 23:59
Właśnie też obejrzałem skrót i nasuwają mi się podobne wnioski jak powyżej, także nie będę ich powtarzał,
Brawo Balash, liczymy na Ciebie,

Nikt nie pochwalił Bartosza, elegancko wyszedł na pozycję, zgasił piłkę i asysta. brawo!
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.01.2016, 12:00
Jest gdzieś transmisja z dzisiejszego sparingu?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.01.2016, 14:56
Oficjalna na TT napisałą, że powina być transmisja tu:

http://www.sportal.bg/sportal_live_tv.php?str=15

Na razie nie działa.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 28.01.2016, 19:26
I jak to wyglądało? Wynik przyzwoity, ale czy ten cały Płodiw to nie kelnerzy? Jak Ondrasek, Bałaszow, Mały, Bartosz?
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 28.01.2016, 19:34
Wynik rewelacyjny. Nawet nie o samo zwycięstwo chodzi, ale fakt, że padają w końcu bramki. Oby tak dalej, Panowie!
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.01.2016, 20:28
rozkmińcie, że Uryga dostał opaskę kapitana w tym sparingu, chociaż w pierwszym składzie zagrał też Burliga, wg mnie oznacza to, że Pawłowski będzie mocno młodego promował. Ciekaw jestem co zatem dziś robił Cierzniak i czy jest skreślony i wypierdala w trybie pilnym, czy zostaje do końca zgrupowania ?

Edit:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...Krakow//89701/

samotność w Seattle
Ostatnio edytowane przez filoo : 28.01.2016 o godz. 20:31.
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.01.2016, 23:29
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
I jak to wyglądało? Wynik przyzwoity, ale czy ten cały Płodiw to nie kelnerzy? Jak Ondrasek, Bałaszow, Mały, Bartosz?
8 miejsce w 10 zespołowej ich ekstra klasie
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.01.2016, 01:48
http://www.sportal.bg/news.php?news=587199 skrót, jak coś
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.01.2016, 09:02
W sumie po skrocie patrzac, to byl chyba najlepszy mecz Crivellaro w Wisle .
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.01.2016, 09:24
Wiesz, na poprzednim obozie najlepiej grał Cywka wiec..
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.01.2016, 10:10
Nie zgadzam się Cywka zawsze źle grał! Jeśli w profesjonalnej piłce zastawianie się to jest przejaw dobrej gry to powodzenia. Nie pamiętam żadnej asysty ani bramki w tamtych sparingach.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.01.2016, 10:36
Ta ostatnia bramka to w sumie 3 dobre podania Crivellaro (nogą, głową, nogą) ... ładnie, ładnie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.01.2016, 10:38
może ich bramkarza byśmy zakontraktowali
Odpowiedz cytując
Kristoferson
Member

Od: 06.2015

Stary 29.01.2016, 11:01
Po obejrzeniu skrótu, mam takie wrażenie, że na Brożka świetnie robi rywalizacja. Piłka go szuka i na prawdę dobrze się ustawiał za każdym razem jak mu podawano. No i cieszy mnie Drzazga, rozwija się świetnie!
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.01.2016, 11:53
MĄKA NIE!!!! Mamy problem...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.01.2016, 12:12
Środek pomocy bez Mączyńskiego to tragedia. W sparingach Pawłowski w desperacji wystawia tam Pietrzaka. A jako mocne podsumowanie dodam, że pozostała dwójka to Cywka i Uryga...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.01.2016, 12:15
Akurat wg mnie Drzazdze to dośrodkowanie nie wyszło, chyba celował w Crivellaro ale poszło za plecy. No chyba że się mylę.

Odnośnie kontuzji Mączyńskiego - co poradzić, od tego mamy tylu tych pomocników, żeby teraz wykorzystali swoją szansę. Przede wszystkim liczę tu na Popovica.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.01.2016, 12:22
Od biedy jest jeszcez Popo ale ogólnie nie mamy defensywnego.
Miliony za Radka Sobolewskiego, ...., nawet złotówki za Mauro Cantoro i czeskiego Napoleona.

Epicentrum destrukcji dyrygowane przez Alana a`ka robie obrót wokół własnie osi w 4 sekundy, nie wyglada mi na solidne.
A my nie mozemy sobie pozwolić na fuszerkę, biorac pod uwage sprawe z RC.
Defensywny na gwałt ! Wymienic Cierzniaka za Vranjesa.Ewentualnie podpisać wolnego gracza :
-Carl Medjani
-Ivo Pękalski
-Antony Annan
-Kyrylo Petrov
nawet Mladen Kascelan jest lepszy imo niz Alanek. Albo Panka. Obaj wolni.
Albo sprawdzic odstrzelonego w Lubinie Klaudrubskiego.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów