The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2016, 22:14
Francuzy mieli miny jak Niemki w sylwestra ...

Piękny mecz !
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2016, 22:23
Nasi podobno ich dekoncentrowali i straszyli szepcząc do ucha Allah Akbar ;/ Trochę nie fair no ale...

A tak serio to życzę wielu osobom opanowania się i wbicia sobie do głowy maksymy "dopóki walczysz jesteś zwycięzcą". Wiadomo, że są mecze, sytuacje w życiu gdzie realnie rzecz biorąc trudno o pozytywy wynik ale ....a, jak chodzi o Polskę, Polaków to się nie załamujcie i wierzcie do końca, a nie psioczycie, że będzie źle. Wiara czyni cuda. Tym bardziej trzeba wierzyć jeśli grają tacy gladiatorzy jak nasi piłkarze ręczni czy siatkarze. To są ludzie, którym się należy szacunek, którzy walczą zawsze i wstydem dla Was a obraza dla nich jest przed meczem założenie, że nie dadzą rady. Może dadzą, a może nie ale na pewno nie zasługują na to żeby ich skreślać przed spotkaniem czy nawet w trakcie jeśli im się chwilowo nie wjedzie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.01.2016, 22:31
Nie ukrywajmy to byl szokujący wynik. Koło 20 minuty my nie wiedzieliśmy co się z nami stało, a Francuzi nie zauważyli że mecz już się rozpoczął.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.01.2016, 22:43
Jestem w ciężkim szoku, świetny mecz naszych, czapki z głów, naprawdę!!!

Teraz turniej zaczyna się od nowa, pełna koncentracja cały czas.

I trochę prywaty - dzięki dzisiejszemu zwycięstwu zobaczę naszych na żywo w poniedziałek - a już w to nie wierzyłem...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.01.2016, 22:56
A ja zobaczę mecz z Norwegami. Wołałbym Chorwatów bo pewnie ich przyjedzie sporo ale srał pies przeciwnika - liczą się nasi.
Swoją drogą zastanawiam się czemu w naszym mieście jedyną drużyną halową na sensownym poziomie są nasze koszykarki. Przecież piłka ręczna czy siatkówka w wydaniu męskim miałaby murowaną publiczność. Ważne jest jak zawsze o co się gra. Poziom piłki ręcznej czy siatkówki w wydaniu klubowym jest w naszym kraju X razy lepszy od piłki kopanej.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2016, 23:22
Ale była mega atmosfera, 15 tysięcy ludzi na stojący cały mecz, doping bez przerwy i to bez żadnego gniazdowego drącego się przez megafon czy wodzireja jak na siatkówce, gardło zdarte

@Rafkur: ale przecież tego samego dnia jest hicior Francja-Chorwacja więc chyba nie ma co narzekać.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 19.01.2016 o godz. 23:29.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.01.2016, 23:31
Brawa dla ludzi z młyna, kapitalna robota.

Doping był taki jak lubię - na zmianę doping pozytywny gdy atakowalismy z gwizdami przy akcjach Francuzów. Ten nasz monotonny "śpiew" oderwany od wydarzeń boiskowych mnie nigdy nie przekona osobiście a tu nawet obyło się bez "ruszcie dupy", wszyscy wstawali gdy trzeba. Plus emocje, walka, nie no jestem pod wrażeniem
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.01.2016, 10:20
Na meczu ręcznej nigdy nie byłem, na siatkówce byłem jeden raz. Domyślam się ze na ręcznej doping można robić fajny w przeciwieństwie do siatkówki gdzie to pedalskie 'raz, dwa, trzy' psuje całą zabawę. Dopingować się nie da bo cały czas jest raz, dwa, trzy. Poza tym sport kontaktowy, bardziej dynamiczny , tu ciągle się coś dzieje. Siatkówka też jest szybka ale jednak moim zdaniem nie tak atrakcyjna dla oka bo nie widać tej bezpośredniej akcji, walki wręcz.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.01.2016, 12:05
z norwegią nie gramy o 18.15?

EDIT:
Jakieś innego źródło świadczące o zmianie godziny? Nic o tym w tekście nie wspomnieli, więc bardziej mi to wygląda na błąd w terminarzu

EDIT2:
OK dzieki
Ostatnio edytowane przez GonzoNS : 20.01.2016 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2016, 13:35
Pojadę klasykiem a co: z tej okazji wypada podać zwycięski skład Polaków w meczu z Francją:
Sławomir Szmal
Karol Bielecki
Piotr Chrapkowski
Rafał Gliński
Michał Jurecki
Bartosz Konitz
Krzysztof Lijewski
Michał Szyba
Michał Daszek
Przemysław Krajewski
Jakub Łucak
Piotr Grabarczyk
Kamil Syprzak

Brawo Panowie Brawo Szmal!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.01.2016, 14:10
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Podobno chłopaki z Kielc ogarnęli dzisiaj doping:

https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hv...6c&oe=569EDD88

Oby na następnych meczach było podobnie

...
Oby tak było. Bo byłem na meczu z Macedonią i powiem szczerze, że wyglądało to momentami kiepsko. Przy ataku przeciwników bez problemu, bo gwizdy cały czas, ale przy naszym ataku to czasem kilkudziesięciu Macedończyków przekrzykiwało 14 tys. luda. Moim zdaniem potrzeba kogoś kto zapoda jakis "bit"
Ostatnio edytowane przez ciacho : 20.01.2016 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.01.2016, 14:37
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Oby tak było. Bo byłem na meczu z Mołdawią i powiem szczerze, że wyglądało to momentami kiepsko. Przy ataku przeciwników bez problemu, bo gwizdy cały czas, ale przy naszym ataku to czasem kilkudziesięciu Macedończyków przekrzykiwało 14 tys. luda. Moim zdaniem potrzeba kogoś kto zapoda jakis "bit"
znaki znaki znaki
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 23.01.2016, 22:09
Wyszło Szydło z worka i porażka...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 23.01.2016, 22:51
Niestety czułem tą porażkę w kościach ... Norwegowie kiedyś musieli wziąć rewanż za to jaki ich wywaliliśmy z czwórki po rzucie Siódmiaka. Myślę, że jesteśmy kwita.

Dzisiaj wszystko było nie tak. Kibice nie pomogli. Weekend jest więc zjechało się januszostwa na festyn żeby się narąbać i pośpiewać przeboje. Chyba zmienił się spiker bo on już przed mecze zamiast dać szansę młynowi to zapodał "Malcziki" ja .......e. Potem w momencie kiedy powinny wejść gwizdy przy akcjach Norwegów to puszczał muzyczkę i janusze się bawili dzięki temu Norwegia grała swoje akcje przy dopingu całej hali.

Jeśli chodzi o kwestie sportowe to gdzie był qrwa Krajewski ? Popsuł jedna akcje z trudnej pozycji i zjazd na ławkę, a potem do końca bezproduktywny Wiśniewski, który nie oddał nawet rzutu.

Tak czy siak wszystko w sumie w naszych rękach. Trzeba wygrać z Chorwacją (może już nie będą o nic grać) i to powinno wystarczyć do awansu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 24.01.2016, 12:39
Też nie rozumiem braku Krajewskiego. I dlaczego nie wszedł Wyszomirski? Szmal nie miał wczoraj dnia. Nic właściwie nie wybronil ponad to co musiał.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 24.01.2016, 14:25
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Też nie rozumiem braku Krajewskiego. I dlaczego nie wszedł Wyszomirski? Szmal nie miał wczoraj dnia. Nic właściwie nie wybronil ponad to co musiał.
Wyszomirski wszedł na chwilę ale to jest ręcznik przecież - dla mnie Wichary powinien być bramkarzem numer dwa.
Druga sprawa, a na która ktoś zwrócił uwagę na innym forum to dlaczego nie podwyższylismy obrony chociaż w końcówce
- wailil jak chcieli z dystansu, a my cały czas płasko pilnowaliśmy koła, z którym w ogóle nie grali.
Beznadziejne decyzje Bieglera ...
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 27.01.2016, 19:53
Norwegia ogrywa Francuzów więc z moich obliczeń wynik, że możemy sobie dzisiaj nawet pozwolić na porażkę maksymalnie 3 bramkami.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.01.2016, 20:04
ponoć nawet 4 jeśli zdobędziemy co najmniej 27 pkt. Zamiast kalkulować po prostu trzeba wygrać! Gramy u siebie i trzeba grać dla kibiców
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.01.2016, 20:34
Sytuacja wyjściowa w miarę optymalna. Przy wyrównanym wyniku nie trzeba nawet za bardzo w końcówce drżeć o wynik bo wystarczy grać dalej na równo i nawet jak na koniec odejdą na 2 bramki to jest awans. No ale własnie, trzeba grać 50-55 minut na równi żeby móc sobie pozwolić na takie coś.
Tak czy inaczej myślę, że mecz jak mecz. Chyba nikt nie kalkuluje, że może sobie tu odpuścić, zagrać tak żeby przegrać 1-3 bramkami. Po prostu obydwie drużyny zagrają jak najlepiej potrafią.
Jedynie Chorwaci mogą stracić nadzieję po kilkunastu minutach, bo oni musza wygrać 11 bramkami żeby awansować więc jak będzie mecz wyrównany to na pewno nadzieja im odejdzie ale zapewne dalej by grali normalnie.
11 bramkami wygrać to cud niemal ale nie wierzę, że choć jeden z Chorwatów nie pomyślał "a może jednak damy radę?"
drozd:
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 27.01.2016, 20:41
No jak tak dalej to będzie wyglądać to dramat.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 27.01.2016, 21:37
Ile przed meczem był awans CRO u buków ? 11 bramek... to się wydawało niemożliwe... ;/
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.01.2016, 21:48
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 27.01.2016, 21:57
Sprzedali się i to na własnym podwórku :/ dużo zdrowia wszystkim życzę, szkoda tracić coś cennego na takich cyrkowców.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 27.01.2016, 22:01
Piszący o jakichś sprzedawczykach czy cyrkowcach powinny ostro walnąć się w łeb albo i w coś jeszcze.
Chorwacja to świetna drużyna, dzisiaj zjedli nas taktycznie. I wychodzi prawie wszystko nam prawie nic.
Poza tym nasi padli fizycznie.

Tak naprawdę - na tych mistrzostwach zagraliśmy jeden świetny mecz (Francja) trzy przeciętne (Serbia, Macedonia, Białoruś) jeden słaby (Norwegia) i dziś.
Nie zasłużyliśmy na półfinał - trzeba zresetować głowy i walczyć o igrzyska. Tylko czy z Bieglerem?
Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 27.01.2016, 22:06
Co za kompromitacja przed własną publicznością.
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 27.01.2016, 22:11
To była komedia nie mecz...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.01.2016, 22:14
To nieźle się moja prognoza sprawdziła hehe. Szczypiorniści to jednak potrafią horrory tworzyć.
A tak na poważnie to widocznie na tyle nas było stać. Ręczną się nie interesuję więc mogę się mylić ale patrząc na obecny przebieg turnieju to po prostu mieliśmy fart bo graliśmy w słabej grupie na początku i ogólnie mamy słabą drużynę obiektywnie patrząc.
Nie będzie tak, że na jednym składzie Szmal-Bielecki-Jurecki-Lijewski się obskoczy 20 imprez i z każdej się przywiezie medal.Nie zasłużyliśmy i tyle. Nie będzie tez tak, że Francja będzie cyklicznie zdobywać medale ME, MŚ, IO co imprezę. Sa mocni ale jak widac też nie na tyle aby być Mistrzem. Wydawałoby się efektowna wygrana z faworytami stała się jedynie wygraną z przeciętną drużyną. .
Mimo moich założeń to zapewne jednak ten wynik i Francuzów z Norwegami wpłynęły na nich mega negatywnie. Zagotowali się i tyle. Może to, że graliśmy u siebie stworzyło na nich presję, której nie wytrzymali? Ja myślałem, że jak już mają za sobą super mecz z Francją, w....... z Norwegią, przełamanie z Białorusią i na koniec mecz z Chorwacją, który można nawet przegrać 3-4 bramkami to odstawia na bok myślenie i po prostu będa grać na tyle na ile potrafią. Na pewno ten wynik 23-37 to nie jest gra "tak na ile potrafią" także zakładam, że głowa nie wytrzymała i dlatego tak wyszło.
Ale co by nie mówić to sportowo na pewno też brakuje do top 4. Francja jak się okazuje też nie taka mocna na jaką by się wydawało. Odpadają razem z nami z gry o medale także po połączeniu grup deklasuje nas para Norwegia-Chorwacja.
Wnioskuję więc, że jednak nasza grupa była słabsza i ani Francja ani my nie reprezentowaliśmy poziomu, który aspirowałby do gry o medale.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 27.01.2016 o godz. 22:18.
drozd:
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 27.01.2016, 22:25
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Piszący o jakichś sprzedawczykach czy cyrkowcach powinny ostro walnąć się w łeb albo i w coś jeszcze.
Chorwacja to świetna drużyna, dzisiaj zjedli nas taktycznie. I wychodzi prawie wszystko nam prawie nic.
Poza tym nasi padli fizycznie.

Tak naprawdę - na tych mistrzostwach zagraliśmy jeden świetny mecz (Francja) trzy przeciętne (Serbia, Macedonia, Białoruś) jeden słaby (Norwegia) i dziś.
Nie zasłużyliśmy na półfinał - trzeba zresetować głowy i walczyć o igrzyska. Tylko czy z Bieglerem?
Zbyt długo żyję na tym świecie, żeby wierzyć w takie cuda wianki. Mogę wymieniąć takie cudowne mecze w nieskończoność, począwszy od naszej kopanej po inne dyscypliny - tylko jaki to ma sens ? świat i tak pędzi ku zagładzie, pytanie kiedy spotkamy się ze ścianą ? żeby kolegę pocieszyć przypomnij sobie mecz Wisła - Legia 0:6, tam też Legia zjadła taktycznie Wisłę ? jestem z Warszawy ale wiem kiedy smród zatruwa otoczenie nie od dziś. To samo Legia - Widzew 2:3 pamiętne 5 minut, i walizki z money przy ławce - kto nie był wtedy na meczu nic nie wie ! pamiętasz kto sędziował mecz ? mogę sypać takimi nowinkami jak z kapelusza, dlatego taka postawa naszych w tym meczu to zwykłe " kurestwo " nic więcej!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.01.2016, 22:40
K...wa jaki ten cytat z naszego Reymana jest prawdziwy i ponadczasowy....Spi...dolić wszystko jednym meczem...Oni mogli przegrać - przegrać 1,2 ba nawet 4 bramkami...a przegrali jak ostatni frajerzy.Jakby imrzucili na +5 czy +6 w ostatniej akcji, po walce to bym wybaczyl, żal by było ale przynajmniej nie można by im było zarzucić braku zaangażowania
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 27.01.2016, 22:51
Waldonis napisał(a):Wyświetl post
Zbyt długo żyję na tym świecie, żeby wierzyć w takie cuda wianki. Mogę wymieniąć takie cudowne mecze w nieskończoność, począwszy od naszej kopanej po inne dyscypliny - tylko jaki to ma sens ? świat i tak pędzi ku zagładzie, pytanie kiedy spotkamy się ze ścianą ? żeby kolegę pocieszyć przypomnij sobie mecz Wisła - Legia 0:6, tam też Legia zjadła taktycznie Wisłę ? jestem z Warszawy ale wiem kiedy smród zatruwa otoczenie nie od dziś. To samo Legia - Widzew 2:3 pamiętne 5 minut, i walizki z money przy ławce - kto nie był wtedy na meczu nic nie wie ! pamiętasz kto sędziował mecz ? mogę sypać takimi nowinkami jak z kapelusza, dlatego taka postawa naszych w tym meczu to zwykłe " kurestwo " nic więcej!
Nie uwierzę w sprzedanie decydującego meczu na "własnym" Euro i przed 15 tysiącami własnych kibiców.
Poza tym nie porównuj kopaczy z tą drużyną. To jednak nie to samo.
Generalnie w tym mistrzostwach - oprócz meczu z Francją - graliśmy przeciętnie bądź słabo.
Zadecydowała psychika,mecz przegrany w głowach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów