The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2016, 18:58
Jankowski wcale nie jest taki zly
problem w tym, ze nie ma charatkeru do sportu, nie wiem czy przez brak jaj czy z powodu lenistwa i zblazowania
oraz nie bardzo wiadomo tak naprawde na jakiej pozycji mialby grac
w Piascie mja dobrego trenera sam jestem ciekaw czy bedzie w stanie cos z niego wyciagnac
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.01.2016, 19:08
Jeszcze Boguski out i dwóch największych antytalentów w Wiśle w ostatnich latach zakonczy przygode z tym klubem
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.01.2016, 19:17
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze Boguski out i dwóch największych antytalentów w Wiśle w ostatnich latach zakonczy przygode z tym klubem
tak nam dopomóż BÓG
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.01.2016, 19:27
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, nie wziąłem. Może dlatego właśnie zadziwia mnie ta dziecinada z wylewaniem pomyj na Jankesa. Wirtuozem nie jest, ale nie zasłużył na takie traktowanie szczególnie, że nikt w Wiśle w ostatniej rundzie nie wyróżnił się na tle pozostałych. Sądzę, że w Piaście będzie grać i cieszyć kibiców. Nie rozumiem również dlaczego tak bardzo Forumowicze są chętni do oddania Sadloka. Sądzicie, że będzie ktoś lepszy za niego w Wiśle znając nasze realia?
Jankowski:

1. Legionista
2. Groził zerwaniem kontraktu
3. Słaby piłkarz

za co ja go mam szanować?
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.01.2016, 19:30
http://ekstraklasa.tv/skroty/gornik-...t-meczu/2q2pwy

Skrot meczu z Gornikiem Jankowski asystuje przy bramce strzelonej przez Brozka mozna go chwalic. Kolejna akcja w tym skrocie Jankowski nie trafia na pustaka. Jak to zobaczylem to az sie zagotowalem. Niech idzie do tego Piasta i tam cieszy kibicow swoja gra. Mial momenty nawet dobre ale bylo ich za malo.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.01.2016, 19:44
Niech idzie z Bogiem, ale potrzeba kogoś lepszego na jego miejsce.
Na swoim Ślunsku on pewnie będzie grał lepiej - bliżej domu, może inna pozycja w innym ustawieniu drużyny.
W Wiśle nie wiem gdzie trzebaby go ustawić żeby był więcej niż przeciętny.
Dzięki za kopanie w Wiśle i powodzenia Jankes.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2016, 20:20
Stępiński odszedł - zaczął grac
Podobnie będzie z Jankowskim. Za 3 miesiące widzę głosy na forum: czemu u nas go nie wykorzystano?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.01.2016, 20:27
A co Ty masz szklaną kulę?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.01.2016, 20:31
Jeśli tak będzie to ja wtedy zadam pytanie, czemu będąc w Wiśle miał wyjebane?
Odpowiedz cytując
JaworTSW
Junior Member

Od: 08.2015

Stary 19.01.2016, 20:35
Możecie mi powiedzieć o którego Gikiewicza chodzi ?
Bo jeżeli o Rafała to nie wiem czy jest to dobry wybór, jak grał w Podlaskiej drużynie wiemy za co wyleciał więc czy nie będzie wprowadzał złej atmosfery w szatni ? Łukasz zawodnik ciekawy ale nie wiadomo czy by się sprawdził
Jazda Jazda Jazda !!! Biała Gwiazda !!!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 19.01.2016, 21:06
Z tozmow na Twitterze wynika że chodzi o Lukasza
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.01.2016, 21:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Podobnie będzie z Jankowskim. Za 3 miesiące widzę głosy na forum: czemu u nas go nie wykorzystano?
w tym przypadku będzie to kwestia "specyfiki krakowskiej szatni"
ewentualnie oczywiście
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.01.2016, 21:15
zdajesz sobie sprawę, że przykładów w drugą stronę można mnożyć i mnożyć?

przez ostatnie 15 lat w Wiśle przewinęło się grubo ponad 100 piłkarzy i ciężko mi wymienić 20 którzy po odejściu z Wisły eksplodowali z formą
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.01.2016, 21:20
arti napisał(a):Wyświetl post
Na swoim Ślunsku on pewnie będzie grał lepiej - bliżej domu, może inna pozycja w innym ustawieniu drużyny.
Przecież on jest z Warszawy

Za Jankowskim nie ma co płakać ale przydałby się na jego miejsce jakiś prawdziwy ofensywny pomocnik.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.01.2016, 21:22
A ja osobiście kontrakt z którego zejdzie MJ7 przeznaczyłbym jako pulę finansową dzięki której będziemy mogli zaproponować lepszy kontrakt dla Cierzniaka. Jankowski i tak nie miałby miejsc u Pawłowskiego. Na szpicy i tak już nie pogra (Brożek, Ondrasek i Drzazga) a na skrzydle tym bardziej.

Pożegnać i podziękować Piastowi, niech walczy o MP
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.01.2016, 21:45
Cytat:
Widzisz głosy? To synestezja powoduje u framata taki a nie inny "poziom" wypowiedzi? Zawsze warto wiedziec wiecej.

W takim razie synestezja podpowiada mi, ze:

Barca w takim razie to hiszpanska/katalonska Wisla, bo nie poznala sie na Fabregasie, Sanchezie, Bellerinie.

Real w takim razie to hiszpanska Wisla, bo nie poznal sie na Moracie, Juanie Macie, Robercie Soldado.

Atletico to tez hiszpanska Wisla, bo nie poznali sie na Jurado, Juanfranie.

To samo Rayo Vallecano, nie poznali sie na Alvaro Negredo.

Valencia? Tez! A Dani Parejo?

Fiorentina to wloska Wisla, nie poznali sie na Valero.

Angielska i najwieksza zagraniczna Wisla jest Manchester United poprzez casus Zahy, Zorana Tosicia, Mame Dioufa, Giuseppe Rossiego, Pique, i konczac na Pogbie.

To jest normalka. Mozna przytaczac Barosow, Paulinhow itd. Itd. Nie rozumiem sensu takiego wrozebnictwa. 5 minutowy research. Ale to trzeba chciec nie srac we wlasne gniazdo, jak to framacie masz w zwyczaju.

Powod takich, a nie innych rezultatow Stepniewskiego jest banalny - ma za soba Lipskiego, czyt. - rozgrywajacego. 5 asyst. Kto we Wisle rozgrywa pilki? Maczynski? Boguski? Cywka? Popovic? Krzywejajo?

Jankes tez w Piascie bedzie mial wiecej okazji do wykorzystania niz we Wisle. 14 asyst w Piascie zrobili obroncy, sam Mraz zrobil ich 8. Dodaj 3 asysty Badii jako ofenssywnego srodkowego i masz pelen obraz.

Oczywiscie zamiast szukac glosow rozsadku szukasz placzkow, ktorzy nie moga pojac, ze w fmie wszystko takie proste i dlaczego tak nie jest w rzeczywistosci. Czynnikow jest 1000-500-100-900 czemu w jednym klubie zawodnik wypali, w 2 nie.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 19.01.2016 o godz. 21:49.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.01.2016, 21:47
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Na szpicy i tak już nie pogra (Brożek, Ondrasek i Drzazga)
Ja powoli zaczynam się zastanawiać czy my przypadkiem nowego Messiego nie podpisaliśmy. Wszędzie tylko Drzazga, Drzazga, Drzazga, wymieniany wśród wzmocnień na równi z Ondraskiem a to jest chłopak z III ligi. Może i bramek tam trochę natłukł, ale różnica w poziomie jest ogromna. Wymiatacze I-ligowi sobie tutaj nie radzą, a Wy oczekujecie, że chłopak będzie rzeczywistą alternatywą w ataku? Przy braku kontuzji on się na ławkę pewnie ani razu nie załapie.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.01.2016, 21:51
fialo napisał(a):Wyświetl post
Przecież ten magik, który stoi za opchnięciem tego lebiody, tego totalnego ciamajdy i sabotażysty do lidera ekstraklasy, w dodatku za pieniądze powinien dostać jakiś order, wszystkie deale Monchiego z Sevilli sie chowają przy tym.

Jankowski sprzedany - pozytywny dzień, okazało się że nic na tym świecie nie jest niemożliwe. Ślepi mogą zacząć widzieć, głusi słyszeć, ba jest nawet opcja, że Miro zagłosuje na PO, a Jarek się ożeni z Jennifer Lopez. Dnia 19.01.2016 runął świat jaki znaliśmy.
Ja pamiętam jeszcze dwa lepsze magiczne transfery

1. To podpisanie Kosowskiego na 5 lat i pozniejsze wypożyczanie go do różnych mocnych klubów za ładnych pare baniek euro.

2. Wytransferowanie Gorawskiego do Rosji za ~ 2 mln euro.

Ale rzeczywiscie ten transfer z Jankowskim wskakuje na podium.
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 19.01.2016, 22:13
Fugiel napisał(a):Wyświetl post

1. To podpisanie Kosowskiego na 5 lat i pozniejsze wypożyczanie go do różnych mocnych klubów za ładnych pare baniek euro.
Magiczny to był dla niejakiego Mandziary, bo teraz ładne 3 bańki złotych za zaległe prowizje musimy mu płacić, przez te transfery Kosowskiego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.01.2016, 22:15
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Ja powoli zaczynam się zastanawiać czy my przypadkiem nowego Messiego nie podpisaliśmy. Wszędzie tylko Drzazga, Drzazga, Drzazga, wymieniany wśród wzmocnień na równi z Ondraskiem a to jest chłopak z III ligi. Może i bramek tam trochę natłukł, ale różnica w poziomie jest ogromna. Wymiatacze I-ligowi sobie tutaj nie radzą, a Wy oczekujecie, że chłopak będzie rzeczywistą alternatywą w ataku? Przy braku kontuzji on się na ławkę pewnie ani razu nie załapie.
Patrząć na pryzmat naszych napastników w rezerwach, gdzie bieda komukolwiek strzelić choćby 7 bramek w sezonie, to wynik Drzazgi jest naprawdę imponujący. A przypomnijmy sobie jakie nadzieje rozbudzal Zając czy Handzlik, którzy w III lidze odbijali się jak od ściany. Bądź co bądz facet walnął 21 bramek w 18 meczach, zapewne w całym sezonie byłby w stanie wykręcić wynik powyżej 30 bramek, co nawet jak na IV poziom rozgrywkowy jest świetnym wyczynem.

Ja osobiście liczę, że będzie zmiennikiem Ondraska/Brożka i po jego wejściach nie będzie widać zmiany jakości na boisku na gorsze. Jeśli uda mu się na wiosnę strzelić choćby 2-3 bramki wchodząc z ławki to będę zadowolony. W zasadzie to Drzazga jest w idealnej sytuacji. Dostał długo kontrakt. Konkurencję do wejścia z ławki będzie miał raczej mizerną, wymagania na starcie będą od niego małe. Nie pozostaje nic innego jak ostro zasuwać i wykorzystać swoją szansę. Może za te 1-2 lata będzie z niego niezły napastnik.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 19.01.2016, 22:16
Cytat:
Wymieniona przez mnie kolejność nie jest przypadkowa, a Drzazga nie przyszedł do Nas aby siedzieć cały sezon na ławce, jest Brożek i Ondrasek i to oni będą stanowić o sile w ataku, ale w razie słabszej dyspozycji któregoś z tej dwójki, młody piłkarz z Polkowic powinien dostać szansę.
Jankowski był kompletnie bezproduktywny, grał zawsze a bramek jak na lekarstwo, poza tym to nie zawodnik do gry kombinacyjnej i tyle....
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.01.2016, 23:28
Co do Drzazgi to cały czas mam w pamięci jak w 2007 jarano się Ćwielongiem, padały teksty, że to będzie ,,Drugi Frankowski" bo podobny styl itp.

Fugiel napisał(a):Wyświetl post

(...)

2. Wytransferowanie Gorawskiego do Rosji za ~ 2 mln euro.
A ile mieli dać za ówczesnego kadrowicza i jednocześnie skrzydłowego który dobrze radził sobie na obu stronach (po powrocie Uche z Gorawskiego robiono lewego skrzydłowego i źle nie było)?
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.01.2016, 23:38
A wie ktoś za ile ten Jankes poszedł?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Stary 20.01.2016, 00:15
Fiti napisał(a):Wyświetl post
A wie ktoś za ile ten Jankes poszedł?
za ile by nie poszedł to i tak transferowa bomba zimowego okienka...
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2016, 05:36
JaworTSW napisał(a):Wyświetl post
Możecie mi powiedzieć o którego Gikiewicza chodzi ?
Bo jeżeli o Rafała to nie wiem czy jest to dobry wybór, jak grał w Podlaskiej drużynie wiemy za co wyleciał więc czy nie będzie wprowadzał złej atmosfery w szatni ? Łukasz zawodnik ciekawy ale nie wiadomo czy by się sprawdził
Łukasz, wystarczyło cofnąć się parę stron
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 20.01.2016 o godz. 13:36.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2016, 07:49
Nie wykorzystano? To on zj.ebał kilka takich setek, że to aż wstyd było nie trafić.
I z tego co piszą w gazetach to chyba więcej czasu spędzał w samochodzie niż na treningu.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.01.2016, 09:41
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie wykorzystano? To on zj.ebał kilka takich setek, że to aż wstyd było nie trafić.
I z tego co piszą w gazetach to chyba więcej czasu spędzał w samochodzie niż na treningu.
Brozek w marnowaniu setek jest rownie dobry, a do tego duzo starszy wiec jesli to mialoby decydowac to jego powinnismy pozegnac w pierwszej kolejnosci.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.01.2016, 09:53
Zgadza sie Brozek jest duzo gorszy od Jankowskiego dlatego po niego nie zglosil sie lider ekstraklapy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.01.2016, 10:21
Ja powiem wiecej.
Mial oferty z legii, amici i Barcelony...szkoda, ze postanowil konczyc kariere w klubie ktorym sie wychowal, zdobywal seryjnie mistrzostwa i siegal po korone krola strzelcow.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.01.2016, 11:28
w Sumei bylo oczywiste i stalo (oficjalny profil GKSu)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów