The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2016, 07:44
lazy napisał(a):Wyświetl post
Widzę że zmiany w TVP, Łukaszenka i Niemcy to ciekawsze tematy niż ustawy o prokuraturze i działaniach operacyjnych...
Dajecie się wkręcać jak te lemingi z których przez lata się nabijaliście. Gówno już pachnie perfumą, a ślina na twarzy to deszcz? Gdzie ci obrońcy "słusznych" zmian w TK?
Człowieku, czytałeś projekt tej ustawy czy powtarzasz tezy swojego guru (Schetyna, Petru et consortes).
Przypominam, że sam Biernacki który był szefem komisji ds. SS twierdzi, że ta ustawa jest ok.

Tego, że NSA nagrywa nas cały czas to nie stanowi dla Ciebie problemu?

Kurde ludzie ogarnijcie się.
Szkopy się plują to znaczy że idzie w dobrą stronę...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 15.01.2016, 11:35
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, czytałeś projekt tej ustawy czy powtarzasz tezy swojego guru (Schetyna, Petru et consortes).
Przypominam, że sam Biernacki który był szefem komisji ds. SS twierdzi, że ta ustawa jest ok.

Tego, że NSA nagrywa nas cały czas to nie stanowi dla Ciebie problemu?

Kurde ludzie ogarnijcie się.
Szkopy się plują to znaczy że idzie w dobrą stronę...
Zamiast "guru" mam mózg, wykształcenie i doświadczenie. I w związku z tym pomysły typu nadzór polityczny nad prokuraturą i zakładanie podsłuchów bez zgody sądu budzą we mnie wstręt.
c.d.n.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.01.2016, 11:50
Masz na myśli te nielegalne podsłuchy zakładane dziennikarzom Wprost i ich rodzinom rok temu?

Zgadzam się - też to budzi we mnie wstręt ale czekam też na rozliczenie tych co wydawali polecenia.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2016, 11:56
Stasiek Michalkiewicz jak zwykle w formie https://www.youtube.com/watch?v=bDr6JytIeAA
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.01.2016, 11:58
Typowy popis (na szczescie jak lazy mam mozg, wyksztalcenie i doswiadczenie).

Jakby platforma robila masowe rozstrzeliwania na ulicy tez byscie to robili? Albo zabili jakis % mniej, bo wtedy okazalibyscie sie "lepsi"?

Ja pierrdole - to ma byc ta dobra zmiana? Jak widac to ZADNA zmiana. Ten sam " styl", te same metody.

To co Kocur, uslyszales w koncu o komisji odnosnie sluzb specjalnych i monitorowaniu internetu? W wiadomosciach czy chocby w info? Albo o bialoruskim satelicie? W tych pieknych, obiektywnych teraz mediach?
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 15.01.2016 o godz. 12:03.
Anty PO-PiS!!!
lazy
Senior Member

Stary 15.01.2016, 12:14
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Masz na myśli te nielegalne podsłuchy zakładane dziennikarzom Wprost i ich rodzinom rok temu?

Zgadzam się - też to budzi we mnie wstręt ale czekam też na rozliczenie tych co wydawali polecenia.
Jeżeli były nielegalne to sprawcy powinni za nie beknąć. BTW, przepisy wcześniej wprowadzone przez PO były niezgodne z konstytucją co stwierdził ten "niedobry TK" i je wygasił ze skutkiem na luty 2016.

Ciekawi mnie, że tylu na forum wolnościowców, a nikt nie zabiera głosu w sprawie ograniczania wolności obywatelskich.
c.d.n.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2016, 13:39
lazy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli były nielegalne to sprawcy powinni za nie beknąć. BTW, przepisy wcześniej wprowadzone przez PO były niezgodne z konstytucją co stwierdził ten "niedobry TK" i je wygasił ze skutkiem na luty 2016.

Ciekawi mnie, że tylu na forum wolnościowców, a nikt nie zabiera głosu w sprawie ograniczania wolności obywatelskich.
Prosze bardzo. Moj post z 13.01 z godz. 10:56.

Cytat:
Uslyszales cos moze o dzisiejszej komisji odnosnie sluzb specjalnych i monitorowaniu internetu?
Na takie osady zrob porzadniejszy (re)search.

Jezeli podsluchy przez SKW bylyby nielegalne, to chyba pis nie projektowalby nowelizacji ustawy o policji i sluzbach specjalnych zwiekszajacej ich uprawnienia, w tym prawo do uzywania podsluchu w szczegolnych przypadkach?

Oh, wait...

http://www.tvpparlament.pl/aktualnos...lnych/23352120
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 15.01.2016 o godz. 13:51.
Anty PO-PiS!!!
lazy
Senior Member

Stary 15.01.2016, 14:31
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Na takie osady zrob porzadniejszy (re)search.

Jezeli podsluchy przez SKW bylyby nielegalne, to chyba pis nie projektowalby nowelizacji ustawy o policji i sluzbach specjalnych zwiekszajacej ich uprawnienia, w tym prawo do uzywania podsluchu w szczegolnych przypadkach?

Oh, wait...

http://www.tvpparlament.pl/aktualnos...lnych/23352120
Uprasza się o czytanie ze zrozumieniem. Napisałem Jeżeli były nielegalne..
c.d.n.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.01.2016, 14:51
Rowniez uprasza sie o czytanie ze zrozumieniem. Rowniez napisalem "jezeli bylyby nielegalne". Dalsza czesc postu podpada pod sarkazm (przyp.autor.).
Anty PO-PiS!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.01.2016, 19:24
Tak gwoli podsumowania głupot wygadywanych przez obrońców zachodniej finansjery, jakoby podatek bankowy został przerzucony na klienta, n przykładzie Węgier, mówi bardzo ciekawie prof. Jerzy Robert Nowak:

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=uxaUrLonAsA
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.01.2016, 19:58
Nagły wzrost cen walut, zastanawiam się skąd a tu proszę bardzo :

http://pikio.pl/pilne-sp-obnizyl-rat...ar-polityczny/
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.01.2016, 20:15
Ladne s....ysynstwo ale czego innego mozna sie bylo spodziewac. Znajac zycie to dopiero poczatek. Teraz wszystko w rekach PISu ale znajac zycie to beda podnosic podatki zeby niwelowac stosunek deficytu do PKB
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.01.2016, 20:16
http://www.citizengo.org/en/32350-og...ytorium-polski Podpisywac i udostepniac!!! (inicjatywa Maxa Kolonki)
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 15.01.2016, 20:30
Warto przeczytać uzasadnienie cięcia ratingu.

Głównie łamanie niezależności Trybunału, mediów publicznych : LINK

Dziwne, że jak PO robiło podobnie to nie miało to wpływu...

Przez to samo przechodzili Węgrzy - pogróżki z Brukseli, obniżanie wiarygodności kredytowej przez agencje.

O ile w kwestiach światopoglądowych jazgot będzie podobny, o tyle w kwestiach finansowych presja na nas będzie dużo większa. Bo Węgrzy mają 9 mln do strzyżenia, a my 40. I na dodatek Niemcy mają u nas dużo więcej interesów niż na Węgrzech. Stąd należy lewą ręką przytakiwać bankierom i lewakom na zasadzie tak tak chcemy z wami rozmawiać, a prawą robić swoje, czyli sukcesywnie uniezależniać się od zagranicznej finansjery i odchodzić od lewackiego politycznie poprawnego bełkotu na rzecz wspierania rodziny i patriotyzmu.

S&P obniżyła rating Węgrom w momencie najlepszego wzrostu:
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2016, 20:44
Za tym stoi nie kto inny jak sasiad niemiecki ,ktory poprzez reformowanie kraju przez PiS traci miliardy.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 16.01.2016, 12:39
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Nagły wzrost cen walut, zastanawiam się skąd a tu proszę bardzo :

http://pikio.pl/pilne-sp-obnizyl-rat...ar-polityczny/

https://twitter.com/Exen/status/688300875287261184
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.01.2016, 13:01
Ja bym chciał aby wkoncu ktoś z obecnych rzadow i zwolennikow PIS-u przedstawil ale tak poważnie swoja opinie..
Chodzi mi o to które tuchy,ktore ustawy i które pomysły obecnego rządu sa dla nich kierunkiem ku lepszemu..?
Które ustawy ale konkretnie daja nadzieje ze idzie lepsze..?
Które pomysły ale konkretnie być może odnoszące się do Was samych sa oznaka zdecydowanej poprawy w kraju..

Pytam dlatego ze tak wiele osob jest tak bardzo zadowolonych z tego co się dzieje w kraju ale jak przyjdzie wymieniac zczego w szczególności to slysze tylko glosy w stylu "bo tamci już nie rzadza" a to chyba nie o to ma chodzic....

Zmiany,ustawy,pomysly konkretnie....
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.01.2016, 13:30
Po co, skoro sam pytany nie jesteś w stanie odpowiedzieć merytorycznie na to co wklejamy.
P.S. przypominam rząd sprawuje władzę od 70 - 80 dni!

Pozwól, że ja odbije piłeczkę:

Ja bym chciał aby wkoncu ktoś z byłych rzadow i zwolennikow PO przedstawil ale tak poważnie swoja opinie..
Chodzi mi o to które tuchy,ktore ustawy i które pomysły byłego rządu były dla nich kierunkiem ku lepszemu..?
Które ustawy ale konkretnie dały nadzieje ze żyło się lepiej ..?
Które pomysły ale konkretnie być może odnoszące się do Was samych były oznaka zdecydowanej poprawy w kraju..

Zmiany,ustawy,pomysly konkretnie....?

P.S.2 Proszę o podanie zmian jakie zrobiła PO, SLD po 70 - 80 dniach rządów!

Czekam...

Odpowiedź na twoje pytania:

http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1998705.html

http://www.tvn24.pl/raporty/6-latki-do-szkoly,761

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...ja-dlugow.html

http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,1998330.html

W kwestii obronności kraju:

http://www.polska-zbrojna.pl/home/ar...kupuje-Poprady

http://www.defence24.pl/287506,moder...mowa-pgz-i-mon

http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...mon-armia.html

Celowo nie wkleiłem Ustawy o Policji(podsłuchy), TK oraz Ustawy Medialnej bo wiem, że część to popiera a cześć jest temu całkowicie przeciwna.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 16.01.2016 o godz. 13:47.
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 16.01.2016, 13:52
Witold Jurasz ( Ośrodek Analiz Strategicznych ) :

Agencja Standard&Poor obniżyła Polsce rating. Mamy obecnie BBB plus. Od lutego 2015 mieliśmy A minus.

1. Stało się to kilka godzin po złożeniu do laski marszałkowskiej projektu ustawy o kredytach we frankach szwajcarskich. O tym, że ta ustawa jednak powstaje wiadomo było od kilku już dni i chodziły plotki, że spotka się to z reakcją. Koincydencja czasowa wydaje się być nieprzypadkowa.

2. 30 grudnia (vide https://www.facebook.com/witold.jura...64352233751825 ) informowałem, że " rząd porozumiał się z bankami. Banki nie oponują przeciw podatkowi, rząd zapomina o kredytach w CHF". Mogę dzisiaj dodać, że była to trzyźródłowa, pewna informacja. To by skądinąd tłumaczyło aż taką reakcję.

3. Pośrednio o tym, iż nie ma podstaw ekonomicznych do obniżenia ratingu informuje sama S&P, która w swoim komunikacie nie podaje jakichkolwiek danych ekonomicznych, które uzasadniałyby taką decyzję. Stwierdza natomiast, że przyczyną takiej decyzji są "inicjatywy legislacyjne" rządu (Since winning the election in October 2015, Poland's new government has initiated various legislative measures that we consider weaken the independence and effectiveness of key institutions, as reflected in our institutional assessment).

4. Nawet jeśli nie ma podstaw ekonomicznych do obniżenia ratingu, to samo jego obniżenie niewątpliwie będzie miało negatywne (choć oczywiście bardzo ograniczone) skutki.

5. Powyższe nie zmienia jednak faktu, iż ci, którzy opierając się na decyzji S&P zaczynają pisać o tym, że rząd psuje gospodarkę wypisują rzeczy zwyczajnie głupie.

6. Ja osobiście mam do ratingów stosunek mocno nieufny - polecam lekturę na ten temat autorstwa prestiżowego amerykańskiego think-tanku (Council on Foreign Relations), który przypomina o tym, jak agencje ratingowe poprzez obniżanie ratingów wywoływały kryzysy, lub też dawały pozytywne oceny, gdy należało bić na alarm.

7. Jak krytycznie bym nie oceniał decyzji S&P to sądzę, że jeśli miałoby się okazać, że znów nie zadziały mechanizmy komunikacji (vide pkt 2) to jest to powód do niepokoju. Obniżam zatem mój osobisty rating oceny komunikacji władz RP do CCC, czyli do kategorii mieszczącej się w grupie nazywanej potocznie "junk" (czyli śmieciowej).
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.01.2016, 15:56
Resort sprawiedliwości pracuje nad zmianą przepisów o zasadach pozbawiania władzy rodzicielskiej, aby przesłanka ekonomiczna nie miała w tym procesie istotnego znaczenia.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.01.2016, 16:13
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
bla bla blaaaaaaaaaa...
Pozwol ze ja tez odbije...
Nie będziemy rozmawiać o tym co zrobil poprzedni rząd bo co zrobil a co nie zrobil to wie każdy i nic tutaj żadna tajemnica nie jest...
Nie ma najmniejszego sensu dyskutować o innych ponieważ ja pytam o ten obecny,ten najlepszy ten który podnosi kraj z kolan(cokolwiek ....a to ma znaczyc)...

Piszesz o podatku bankowym...ok tylko ze jest to niestety powiazane z nami...
A dlatego ze ten ow podatek zdecydowanie odbije w ludzi czego możesz być pewien...

Piszesz o 6 latkach do szkoły..
Dobrze ja tez zawsze byłem za tym żeby te dzieciaki miały jak najdluzsze zycie beztroskie...
Ale kolego jeżeli cos zostało tam w jakiś sposób przygotowane lepiej czy gorzej to nie da się tego rozwalić w ciągu kilku tygodnii...
W jednym tygodniu sa 7 latki a zaraz znowu 6 tak to wygląda...
Zreszta sam mam dziecko w wieku 6 lat i zdecydowałem już dawno ze bądź co bądź pojdzie do szkoły ponieważ jest na to gotowe....
Prpponuje się tez zaznajomić się ze srdednia wieku w innych krajach...

Co do komornikow owszem racja...
Jakos wyjątkowo nie trawie tego typu ludzi...

Co do frankowiczow to dajmy spokoj...
Zawsze będę miał jedna teorie..
Nikt nikomu nie kazal brac kredytu w obcej walucie,nikt nikogo nie zmuszal,polecal i namawial ale nie zmuszal...
Ludzie chcieli być cwani i pobrać kredytu za pol ceny, myśleli ze zapewne nic nigdy się nie może zmienić...
Niestety ale się wyjebali sami,tutaj tylko i wyłącznie to oni sa sobie winni...
Kredyt w obcej walucie to najzwyklejsza gra na giełdzie...

Co do wojska nie chce się wypowiadfac ponieważ nie będę z siebie robil eksperta..
Zapewne można się cieszyc ze sa nowe możliwości, nowy sprzet itd..
Niestety tylko mam jedno ale które mnie do tego wszystkiego nie przekonuje a mianowicie jest to Pan Antoni...

Co do ustaw TK, Policja i media sa katastrofa w całym wydaniu...

I n koniec..
To co się ....a dzieje?
Wszyscy się myla?
Po,Nowoczesna,PSL czy komuchy?
Tk?
RPO?
Izba adwokacka?
Adwokaci?
Prawnicy?
Konstytucjonalisci?
Sadownicy?
UE?
Komisja europejska?
Fundacja praw człowieka?
Praktycznie cala Europa?

No cos ....a az szokujące by zbyt prawdziwe było...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 16.01.2016 o godz. 16:18.
TSWthedues
Senior Member

Stary 16.01.2016, 17:14
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Pozwol ze ja tez odbije...
Nie będziemy rozmawiać o tym co zrobil poprzedni rząd bo co zrobil a co nie zrobil to wie każdy i nic tutaj żadna tajemnica nie jest...
Nie ma najmniejszego sensu dyskutować o innych ponieważ ja pytam o ten obecny,ten najlepszy ten który podnosi kraj z kolan(cokolwiek ....a to ma znaczyc)...
No to jest właśnie dyskusja z Tobą... - czyli albo Ci się nie chce szukać albo nie znalazłeś nic wartego przedstawienia - bez komentarza...

Piszesz o podatku bankowym...ok tylko ze jest to niestety powiazane z nami...
A dlatego ze ten ow podatek zdecydowanie odbije w ludzi czego możesz być pewien...
Ja wiem jak uwielbiasz być w opozycji ale... przecież nie wszystkie Banki odbiją to sobie na klientach - nie wierzę w jakąś zmowę bankową - a jeśli nawet to przecież w części Banków swoje udziały ma SP.
Niech bank tylko coś mi podniesie, to uciekam tam gdzie lepiej...

Piszesz o 6 latkach do szkoły..
Dobrze ja tez zawsze byłem za tym żeby te dzieciaki miały jak najdluzsze zycie beztroskie...
...
Zgadzam się z Tobą tylko to teraz rodzić decyduje czy posłać dziecko od 6 roku życia a nie rząd!(moja siostra 23 lat temu poszła do szkoły jako 6 letnie dziecko)

Co do frankowiczow to dajmy spokoj...
Zgadzam się z Tobą po raz kolejny! (o dziwo!) z tym, że dziś widziałem program na TVP INFO i jeden z ekspertów wypowiedział się, że to jest podobnie jak z powodzią - jest to interes społeczny i państwo musi pomóc ludziom - oby jak najmniej zapłacił podatnik. Poza tym spełniają obietnice wyborcze - to jest PLUS.

Niestety tylko mam jedno ale które mnie do tego wszystkiego nie przekonuje a mianowicie jest to Pan Antoni...
Też mam mieszane uczucia, ale wystarczy zajrzeć na fora, gdzie wypowiadają się żołnierze - nie taki Diabeł straszny jak go malują

Co do ustaw TK, Policja i media sa katastrofa w całym wydaniu...

I n koniec..
To co się ....a dzieje?
Wszyscy się myla?
....
Teraz to pojechałeś No a czemu nie jest przeciwny Kukiz?
Co do ustawy medialnej to wkleje jeden cytat:

Cytat:
A wie pan, gdzie takie prawo obowiązuje?
Gdzie?
W Hiszpanii.
No i?
W Hiszpanii to Kortezy na wniosek premiera powołują szefa telewizji.
Super. I co z tego ma wynikać? Przyznam się, że nie do końca pana rozumiem. Zachowuje się pan dość dziwnie. Nie znam specyfiki Hiszpanii ani jej tradycji, nie nazwałbym jej krajem niedemokratycznym czy takim, w którym nie ma wolności słowa.
Jak coś jest w Hiszpanii, to OK, jej specyfika, a w Polsce zamach na demokrację?
Nie wiem, nie zajmuję się sprawami hiszpańskimi. Nie znam szczegółowych regulacji mediów publicznych w Hiszpanii.
Zaś co do Ustawy o Policji:
Cytat:
W Sejmie jest nowa ustawa o podsłuchach.
Protestuję przeciwko niej, bo idzie zbyt daleko, daje zbyt wiele uprawnień władzy.
PiS przepisał to z ustawy PO. Czemu pan wtedy milczał?
Bo nie wchodziła pod obrady Sejmu.
Myli się pan, weszła, tylko nie zdążyli jej przegłosować.
Aha.

Więc czemu pan nie protestował?
To kompletnie absurdalne pytanie! To jak pytać, czemu pięć lat temu nie piłem herbaty. Nie piłem, bo nie. Nie protestowałem, bo nie wpadłem na taki pomysł, i tyle.
PiS z tego co mi wiadomo dodatkowo zabezpieczył tą Ustawę wymogiem zgody Sądu - a w przypadku PO...

P.S. Wywiad z Rzeczpospolitej z niejakim Mateuszem KOD Kijowskim
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 16.01.2016 o godz. 17:19.
TSWthedues
Senior Member

Stary 16.01.2016, 17:23
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Witold Jurasz ( Ośrodek Analiz Strategicznych ) :

6. Ja osobiście mam do ratingów stosunek mocno nieufny - polecam lekturę na ten temat autorstwa prestiżowego amerykańskiego think-tanku (Council on Foreign Relations), który przypomina o tym, jak agencje ratingowe poprzez obniżanie ratingów wywoływały kryzysy, lub też dawały pozytywne oceny, gdy należało bić na alarm.
Polecam wszystkim film Big Short(obecnie w kinach) - jeśli się nie mylę to między innymi S&P maczała również palce w Kredytach hipotecznych w Stanach to odniesieniu do wypowiedzi - " lub też dawały pozytywne oceny, gdy należało bić na alarm."
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2016, 17:32
Cytat:
I n koniec..
To co się ....a dzieje?
Wszyscy się myla?
Po,Nowoczesna,PSL czy komuchy?
Tk?
RPO?
Izba adwokacka?
Adwokaci?
Prawnicy?
Konstytucjonalisci?
Sadownicy?
UE?
Komisja europejska?
Fundacja praw człowieka?
Praktycznie cala Europa?

No cos ....a az szokujące by zbyt prawdziwe było...
Nie. Nikt się nie myli z tych podmiotów, które podałeś. Ich po prostu boli piz.a, że im ktoś z Polski próbuje psuć interesy.
PO/Nowoczesna.PSL/Komuchy - ryk świn oderwanych od koryta
TK ryk politycznych POwskich świń, które chciały przejąć TK.
Adwokaci, prawnicy i inni konstytucjonaliści - psy szczekające na zamówienie. Wystarczy zobaczyć na decyzję TK, które były sprzeczne wobec siebie. Zależy na czyje zamówienie chcemy żeby się wypowiedział adwokat czy konstytucjonalista. Tak samo est z sondażami, jak Nowoczesna robi sondaż na swoje zamówienie to ma 40% w nim, a 1 dzień później inny sondaż daje im 10%.
UE - banda debili
Itp, itd. Poza tym na kogo ty się ....a chłopie powołujesz? Na jakąś bandę frajerów? Masz swój rozum to myśl po swojemu a nie się podpierasz zdaniem "ałtorytetów"
Zdaniem połowy tych śmieci, których wymieniłeś wyżej to imigrant to fajny chłopek, a jak kogoś zgwałci to trzeba cicho siedzieć żeby jego praw nie urazić.
Skończ się już ośmieszać z tym PiSem bo żal czytać te wieczne jęki.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
lazy
Senior Member

Stary 17.01.2016, 02:06
Jeżeli 63.5 Kg nie masz nic przeciwko to doprecyzuję pytanie - co robi rząd w sprawach gospodarczych?
Albo - jaki jest plan gospodarczy PiS-u?
Bo jak na razie zapamiętałem - wyższa stawka podatku dla otrzymujących odprawy w spółkach państwowych, podatek bankowy i ....
Hmmm.... może jestem niedoinformowany ale to też dlatego że PiS zajmuje się bełkotliwymi sprawami wymiany dziennikarzy w mediach albo "walką" z "naciskami" UE. Ja wiem że tłuszcza lubi igrzyska i może to nawet celowy zabieg marketingowy ale pytanie do zwolenników rządu - co z gospodarką? Bo szczerze nie dziwię się spadkowi w ratingu jeśli rząd zapowiada rozdawnictwo dziesiątków miliardów złotych na sam program 500+ a pokrycia nie widać.
c.d.n.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.01.2016, 02:17
Ja .......e. Daleko mi do PISu, oj bardzo daleko. W planowanych dzialaniach, podkreslam planowanych nie podoba mi sie praktycznie nic ale kuerwa oceniac bede jak tych planow nie zrealizuja( daj Boze ) albo zrealizuja. Was pojebalo chyba. Pierwsi do rozliczania po dwoch miesiacach rzadow To nie dziw sie dalej spadkowi w ratingu bo beda kolejne nawet jak splacimy wszystkie dlugi, PKB per capita bedzie na poziomie 100tys dolarow a srednia pensja 25tys zlotych. Kazdy wie dlaczego a jak nie wiesz tos cymbal.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.01.2016 o godz. 02:18.
lazy
Senior Member

Stary 17.01.2016, 10:57
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e. Daleko mi do PISu, oj bardzo daleko. W planowanych dzialaniach, podkreslam planowanych nie podoba mi sie praktycznie nic ale kuerwa oceniac bede jak tych planow nie zrealizuja( daj Boze ) albo zrealizuja. Was pojebalo chyba. Pierwsi do rozliczania po dwoch miesiacach rzadow To nie dziw sie dalej spadkowi w ratingu bo beda kolejne nawet jak splacimy wszystkie dlugi, PKB per capita bedzie na poziomie 100tys dolarow a srednia pensja 25tys zlotych. Kazdy wie dlaczego a jak nie wiesz tos cymbal.
Sam, żeś jest cymbał. Czytaj ze zrozumieniem. Ja pytam o gospodarkę. Bo program gospodarczy jest co najmniej enigmatyczny. Jest tu parę osób z PiS na forum to miałem nadzieję że odpowiedzą.
c.d.n.
TSWthedues
Senior Member

Stary 17.01.2016, 11:17
Ja .......e... użyj wujka google tam znajdziesz wszystko o PiS i o samym sobie. Czemu ludzie są tacy leniwi?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów